Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sh4d0w: Kalózkodás. Kalózkodás?
- bambano: Bambanő háza tája
- Hieronymus: Kalózkodás. Kalózkodás? hozzászólás
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- droidic: Windows 11 önállóság nélküli világ: a kontroll új korszaka
Új hozzászólás Aktív témák
-
Shrike7973
senior tag
Mert melegebb vagy mert az előzőbbiek félremértek?
-
Pancsermeste
őstag
válasz
Shrike7973
üzenetére
Nem lett melegebb a procid. F9 utáni BIOS-ok kb. 8 fokkal többet mutatnak.
-
Shrike7973
senior tag
Azt nem értem, hogy miért van az hogy aióta bios frissitést csináltak a szervizben, ahogy bekapcsolom a gépet 35° ról indul a procim, reégebben olyan 28°fokról vagy hasonlókrol tette, ottmég else nagyon indult a gyári cooler, hameg el akkoris ilyen 560 rpm a max, mostmeg egyből olyan 800-900 rpm (perpill 896). Megnéztem biosban a smart fan contorl auto ra van téve. De nekem ez logikátlan, hogy takaritás után, amikor elvileg tisztább a gép, hogy lehet a proci melegebb.
-
horvathkrisz
addikt
válasz
Shrike7973
üzenetére
azzal inkább ne, bár meg lehet próbálni, hátha nem jön elő a "kazáneffektus".
a lényeg ha tuningolsz, állítsd biosban 90fokos riasztásra, orthos közben monitorozd everesttel vagy csak simán terheld be mindkét magot Tat-tal, ez a program mindennél jobban megizzasztja a magokat.
amúgy annyira azért nem sz@r a gyári hűtű, mint ahogy gondolják.
-
Shrike7973
senior tag
Gyári intel hűtő..
1,475V ???

-
horvathkrisz
addikt
válasz
Shrike7973
üzenetére
valószínű a memóriáid nem bírják, vagy kevés a nafta:
állítsd 2X-esre a ram-szorzót, mch-nak, memóriáknak és az fsb-nek pedig adj +0.2V-ot, procinak pedig mehet 1.475V.

-
Shrike7973
senior tag
Hali!
CFG:
8800GTS ASUS 640 MB
Gigabyte 965P S3 rev3.3
Asus 450W Atlas Truepower
2 GB 2* 1GB kingmax mars ddr2 800 mhz
Core2Duo E6320 @ 1,86 (alap)
XP SP2 (angol)
Namármost...
2-3 honapja nekiláttam oc olni a procimat, mert tudatában vagyok annak hogy ezt a vga-t nem hajtja ki. Neki is láttam fsb minden stb... pci expres sáv meg lement 1xesre... persze alacsony fps ek stb.. de ment a proci alapfeszen 2,6 ghz en. Ezt vmeik kolléga pci express bugnak nevezte, bios frissités kellene hozzá, de ha megemelem a pci express csatit, akkor müxeni fog. 102 hz en müködött is, teszt ..stb.. vissza minden alapra. 3 honap eltelt. Mát írunk
... elvittem szervizbe a gépet, kitakaritották, + bios frissités. F8 as alap bios helyett feltették az általam megkért legfrissebb, nem beta biost, ez az F12. Namármost hazahozom, akrmennyi + fsb t adok rá, egyszerüen amikor save and exit et nyomok, ugye restartol a gép, de 2mp után megint, és utána megint restartol, és minden alapon van. Kérdésem egyszerű: ezt mi okozza, és hogyan lehetne megvalósitani az oc-t? 
-
furzsi
tag
Hali!
Van az apróhirdetések között egy GA-965 ds3 1.0 rev elég olcsó egy E2180 alá szeretném,nem tudom mi a külömbség a rev1.0,2.0,3.0 között szerintettek ezzel a lappal is eltudom érni a 3.0Ghz-et vagy érdemesebb egy jobb lapot választani.

-
Szabacs
tag
Új 500-as Samsung vinyómat nem látja az alaplap. Van mellette 2 régi 160-as SATA Samu, mennek gond nélkül. A sárga SATA csatolókon vannak. Frissítettem drivert F10-re, azzal első reset után látott valamit (kivehető volt a neve, de sok összevissza karakter is volt ott), majd nem találta BIOS-ban. F12 nem is látta. Tipp esetleg? Köszi
-
tlac
nagyúr
válasz
horvathkrisz
üzenetére
a des már tudja
-
tlac
nagyúr
válasz
copperhead
üzenetére
viszont méri a proci fogyasztását

-
tlac
nagyúr
válasz
copperhead
üzenetére
jó választás, még nézegetheted az ep35-ds4-et is
viszont ez a topikja -
copperhead
aktív tag
Sziasztok!E8400 vagy E8500 procihoz keresnék alaplapot.Jó lenne, ha 3,8-4 GHz-t stabilan bírná.Én a Gigabyte GA-P35-DS4 rev2.0-ra gondoltam.Esetleg tudtok jobbat ajánlani?Köszi!
-
-
Szigi90
csendes tag
Üdv!
Gigabyte 965P-DS3 2.0 lapom van és az a problémám, néha, kb. fél évente, gondol egyet és játék közben egyszercsak kikapcsol a monitor beakad a hang, resetelem utána meg elindul, leáll, elindul, leáll ezt csinálja és csak a clear bios segít ezt már 2.x csinálta.
A másik furcsa dolog, hogy miután resetelem a biost minden beállítás megmarad, de mondjuk szerencse, hogy csak ennyi kell neki és müködik tovább rendesen.
De, azért szeretnék rájönni, hogy mi lehet a baj, mert nem szeretnék fél évente ezzel szorakozni
Valakinek volt már hasonló problémája? Valami ötlet a probléma megoldására?Előre is köszönöm!
Szigi
-
tlac
nagyúr
felraktam a ds4-re az f11g-t, ez csak a rev3.3-nál van kint, de a rev1-esemmel is rendesen megy
Tel Elek:
én a ds4-emre egy 4 centis ventit raktam, a bordák közé csavaroztam
-
törölt tag
Hello!
Az lenne a kérdésem, hogy DS3 NB-re mekkora venti kell, és hogy egyeltalán hogy lehet felfogatni?

-
Qru
MODERÁTOR
válasz
K21_overlord
üzenetére
Használj CoreTemp-et, az pontosabban mér.
-
K21_overlord
tag
No meg ha húznám tovább akkor jó lenne tudni h mi is a hőmérséklet. Nehogy egyszer haljak egy halk pukkanást!

-
Rick4
félisten
válasz
K21_overlord
üzenetére
működik a géped rendesen? szerintem akkor ezzel ne foglalkozz. volt már jópár alaplap, ami nem mért rendesen, biosfrissítés orvosolta, de szerintem ezért kár nekifogni..

-
K21_overlord
tag
Hellósztok
Nekem a hőmérséklettel lenne problémám, kérdésem. Az Easy Tune 5 ben iratom ki a hőmérsékletet, de kevésnek tartom (18°C szobában hogy lehet 13°C a cpu?) Szeretném tudni hogy ez e a tényleges hőmérséklet. (egy E4400 as van az alaplapban 3000gh re felhúzva)
Így néz ki alapon
[link]
Így meg Pi közben:
[link]Ha esetleg tudtok 1 programot ami a hőmérséklet kiíratására megírnátok? thx
-
DJ.Gróf
aktív tag
Próbált már valaki sli-t a ds4 p35 rev 2.0 lapban? Módolt driverral? Lesz nálam egy ideig két 8600gt és kíváncsi lennék müködik e. Még soha nem próbáltam sli-t. Vagy ne kockáztassak?
-
sceetch
csendes tag
válasz
horvathkrisz
üzenetére
nekem lenne egy eléggé érdekes problémám és idegesítő is egyben.ugye bár egy e6400-as proci az 2400Mhz-n fut amikor elindul a gép azt írja ki hogy:
intel core 2 duo e 6400 2.13Ghz (266*8)
<CPUID:06FA Path ID 0044>
majd elindul semmi gond.bemegyek a bioszba rányomok hogy alapbeállítások visszaállítása visszarrakja 300*8-ra ne amikor kilépek a bioszból vissza teszi 266*8-ra?mi a francot lehet csinálni? -
tlac
nagyúr
válasz
Johnny Cage
üzenetére
páran próbálták, keress rá
-
qwertly
addikt
Sziasztok nekem is ilyen alaplapom van és 4300 proci van benne.Mivel nem tudok tuningolni így csak a proci csere jöhet szóba az alaplapra 3 év gari van így azt nem cserélném el.De a porcit igen és az a kérdésem,hogy melyik proci lenne amit még tud az alaplap kezelni?Evvel szeretném kihúzni még 2 évig és csak videó karit cserélnék.Köszi előre is.

-
-
Orc
senior tag
Ezt hallgassátok meg.
Kicsit halk a felvétel de azért kivehető, hogy baromi hangosan cicereg az alaplapom, legalábbis 85%, hogy az adja a hangot. Olyan hangos, hogy vagy fülest kel használnom, vagy üvöltetnem kell a zenét hogy ne halljam a sercegést.
A hangot az alaplap adja méghozzá akkor, ha leterhelem a vga-t. Most ott tartok hogy alaplapcsere, mert már kezd az agyamra menni... Más is tapasztalta ezt a 8800GT-vel?
Gigabyte(965P-DS3P rev 2.0) lap, Gigabyte vga... -
Sutty66
tag
Most volt idő foglalkozni vele és a következőt tapasztalom. Ha a jMicron vezérlőn a ONBOARD SATA/IDE DEVICE CTRL MODE nem mindegy hogy hova kapcsolom, pedig a sata vinyót az intel vezérlőre raktam. Ugyanis csak akkor látja a telepítő a vinyot ha ez elöbbit raid/ide állásba rakom. (Nem értem miért
) Ráadásul ilyenkor a Pendrivet is felajánlja mint lehetséges telepítési hely. Lényeg hogy müködik valahogy aztán nemsoká ugyis a P35 topikot kell látogassam
. Remélem azzzal nincs ilyen kavar. Addigis kösz a segítségeteket. 
-
Sutty66
tag
Mivel a topikindítoba azt vagyon irva hogy a sárga csatiba tegyem a sata vincsit +1 ide cd az ugye adott helyre . A biosba beállítottam ami irva van , az XP az tuti SP2es és mégsem látta. Most megoldottam egy Floppyval de a végére akarok járni mit nem csinálok jól. Még egy érdekesség hogy telepítés után nem látja az ide csatin a cd olvadót. Ez korábban is igy müködött és azt sem tudom miért? Azt úgy oldottam meg hogy ráakasztottam egy másikat és arról tudtam a drivereket felrakni. Még egy kérdés a Usb-t FAT vagy FAT32 re formázzam mert azt sem látja az xp telepítő. Köszi a válaszokat figyelem a topikot de tegnap kissé bevoltam havazva.
-
Sutty66
tag
SOS help!
SATÁs cuccra akarnék xp-t telepíteni. Viszont USB-re tudom csak a drivert felrakni azt viszont nem látja a telepítő. Gyorsba kellene valami megoldás. Elöre is thx

-
fer
őstag
Egy régi hiba nekem is megint előjött! Tegnap újraraktam a Win-t, és elsőre nem jött össze, az indulásnál valami sys-t hiányolt, na ekkor már kezdtem ideges lenni, de azért másodszor már sikerült! Ma este meg megint arra lettem figyelmes tv nézés közben (a monitor ki volt kapcsolva), hogy marhára zakatol a winyó! meglesem mi a franc történhetett már megint, hát pio-ban ment a winyó, immáron a második csatlakozóban is! Most még idegesebb lettem, havonta egy sata csati, akkor már nyárig sem húzza a gépem, kikapcs, átdug a 3. ba (pontosabban a II. -ba, mert a 0 és a I volt kilőve) hát ott megy! Nem hagytam annyiban, és átdugtam a 0-ba ismét amit eddíg halottnak hittem, és láss csodát ott is megy! Na gép szétkap darabokra átvizsgálás indul! És találtam egy érdekes dolgot, pontosabban kettőt : a 4pines molex tápcsatik közül kettő a toldásoknál szinte épp hogy nem csúszott szét, és a múltkor épp azon is egy winyó volt ami vacakolt! Ami ebből a tanulság és valószínű sok hibára, és kékhalálra megoldás is lehet : a tápcsatlakozókat nem szabad elhanyagolni, csak szorosan egybeilleszkedöket használjunk, ha viszont lazák ezen könnyen lehet segíteni egy tűvel! Mert gondolom Y elosztó szinte mindenki gépében van, legalább egy, mert a 4db tápcsati ami a tápból kivezet nem sokmindenre elég!
Hát röviden ennyi, remélem sokaknak tudttam segíteni!
-
tomi909
tag
bekapcsolom a gépet ha benne van a vinyó amin van egy XP és még mellette van az a 80GB-os ami "rossz" (elvileg), akkor szépen előjön a a GIGABYTE ablak ahonnan BIOS-ba lehet lépni stb. utána jön az a képernyő ahol listázza a PCI eszközöket stb. uána egy fekete kép és újraindul.
De ha csak a 80GB-os van benne akkor valamikor gyorsan, vmikor lassan de elmegy a PCi eszközök listázásáig. és kész megáll hibát ír ki.
HA berakom az XP-s lemezt és arról bootolok rámegyek hogy C: formázása, de 0%-nál nem megy tovább.
A 80GB-os Samsung SATA-s
A másikegy WD 6GB-os amin XP-van.
a memtest-et pedig most elindítom. -
Rick4
félisten
válasz
tomi909
üzenetére
akkor most hogy is néz ki a dolog? mit csinál a gép, mit nem? milyen csatolófelülete van a vinyónak?
a memóriának egy memtest kellene, legegyszerűbb ezt: [link] kiírni egy cdre, erről bootolni, és egy memtestet futtatni, ott is lehet a gond. 20-30 perc alat tkiderül, hogy ott van-e bibi. -
Rick4
félisten
válasz
tomi909
üzenetére
a másik működő vinyón is ugyanezzel a cuccal telepített oprendszer volt? vagy egy másik gépből vetted ki, és azzal próbáltad? ha utóbbi, nem törvényszerű, hogy induljon vele. ha a táp jó, az alapl elindul, ha az alaplap is jó, a biosban látnod kellene mindent, akár órákig is ott maradhatsz. eddig vinyótól függelten a dolog. memóriákat kivetted, megnézted? másik memó?
-
-
tomi909
tag
-
Rick4
félisten
válasz
tomi909
üzenetére
ne aggódj, nem lesz belőle probléma, főleg, hogy az alaplapgyártó az ilyen és hasonló esetekre írja le mint szükségszerű megoldást.. érdemes lenne átolvasnod az alaplapodhoz kapott manuált, sok érdekes dolog van benne. többek között maga a cmos clear is rendesen le van írva, úgyhogy inkább olvasd el, nem is mondok semmit, és ha valami nem érthető, kérdezz, szivesen segítek.
-
tomi909
tag
próbáltam azt is hogy egy másik vinyóra telepítek XP-t de így sem bootolt be a gép.
nincs ötletem mit csináljak.
-
tomi909
tag
Sziasztok.
Van egy olyan problémám ami nem tudom mi miatt van, de arra tippelek, hogy az alaplap a hibás. Úgy kezdődött az egész, hogy a gép véletlenszerű időközönként, lefagyott 3-4 másodpercre. ( előtte ORTHOS-al teszteltem a rendszert mert a proci eléggé melegszik terhelés alatt. ( 70 fok) ), a fagyások miatt újraindítottam a gépet a BIOS-t visszaállítottam alapra.Ezután a rendszer nem bootolt be. az "Üdvözöljük" képernyő már nem jött be, helyette a szgép újraindul, akárhányszor indítom újra ismét előjön a fenti hiba.
A redszer újratelepítés semmit sem ér.....
A C: meghajtó formázásánál ( 0 %-nál) megáll és kész.Ha van valami ötletetek akkor légyszi segítsetek.

Előre is köszi a segítséget.

Tomi
-
törölt tag
Látom többen is bosszankodnak itt hogy e6300 nem negy többet 3150Mhz-nél.
1 hete még én is ezen siránkoztam, DE rájöttem:
+10K-ért kapnék P35-ös lapkát, nyernék raja 500Mhz-t.
+20K-ért kapnék E8200-at, nyernék rajta 800Mhz-t.
Szerintem nem éri meg.
Én azt hiszem megvárom a Nehalemet.
Vagy, ha nagyon kell valami 4magos yorkfield-et veszek.
-
fer
őstag
Új Chipset driver a Giga honlapján! Próbálta már valaki? [link]
-
Dzsekó
addikt
válasz
littlelion21
üzenetére
Ramból nálam a Super Talent bevált, de ha nem akarsz vacakolni a ramokkal,
akkor egy asus lappal szerintem nagyobb szerencséd lesz.
Én a lap elrendezése miatt ragaszkodtam ehhez a laphoz, és mivel barátomnál
is vacakolt a Geil ultra, ezért tudtam, hogy nem laphibáról van szó, hanem egyszerűen ilyen.
Havernál a Sima geilek beváltak, de ő még régen és drágán vette őket, más chipek voltak
rajta, mint az enyémen, amik gyengélkedtek.
Aztán a Super Talentel stabil lett a gép. Örültem, hogy ez a gond is letudva.
-
littlelion21
addikt
-
na ennyit nem ér a dolog... félre ne érts, értem az ötletet, tetszene is, csak sok idő elmenne vele azért, hogy vmi benchmarkok gyorsabban lefussanak meg néhány játék 10%kal gyorsabb legyen, meg föl kellene hajtani egy 4500at (egyébként asszem az is 2mega cache), kipróbálni, elmenni, elhozni, stb. Játszanom úgyse kellene, mert tanulni kell, ami kell a sulihoz (pl doksinézés, kis c++, matlab/maple), ahoz bőven elég a gép, még egyszerre mindhez is
Azért írtam be korábban, hogy hátha van valami alap dolog amit nem vettem észre, és azért csak ennyi a tuning, de nincs ilyen, úgyhogy marad 345*7 és kész. de azért még egyszer kösz az ötletet -
Dzsekó
addikt
válasz
tuareg85
üzenetére
Na megnéztem, E6300-nál 7 a max szorzó.

Akkor ezzel tényleg nem sokat lehet tenni. Még a 400x6-al is ugyanott vagy MHz-ben.
És gondolom az nem is megy.
Írtad, hogy nem akarsz gépre költeni.
Én mégis egy olyan procicserét javasolnék, amivel kb. sztem nullszaldosan ki tudod
hozni a dolgokat. E6300->E4500.
Azért lenne jó neked a 4500-as proci, mert annak 11 a szorzója, viszont 200-as
az fsb-je. Emiatt elég olcsó is. Utasításkészlete, családja asszem ugyanaz, mint
az E6300-é. Egyedül cache-ben gyengébb picit asszem.
Azzal ilyet lehetne variálni: 266x11=2926MHz vagy ha bírja, akkor 333x11=3663MHz,
utóbbit kétlem, hogy bírná, de ott szorzót tudod lejjebb venni.
A 333-as fsb-t meg kacagva viszi a lapod ugyebár.
Több ötletem tényleg nincs. -
Dzsekó
addikt
válasz
tuareg85
üzenetére
Neked még tudom javasolni, hogy próbáld meg a 400x6 variációt.
Avagy a 333x8-at, ezzel még frekiben nyersz ~200MHz-et.
Nem vágom pontosan mennyi a 6300-nál a max és min szorzó, nálam ezek.
Ha próbáltad már, és nem megy, akkor jobbat én sem tudok sajna.Amúgy a 7900GT-vel még elég sok játék elmegy. Én 7600GT-vel kezdtem az
NFS pro streetet, és elment rajta. -
Dzsekó
addikt
Nálam biztos, hogy a proci bír ennyit, mert 400x7-en (2800) atomstabil,
400x8-on (3200) néha reset, néha fagyás van.
Itt az fsb nálam fix 400, amin nem is célom változtatni.
Az E8200 azért lenne nekem jó, mert az gyárilag 333x8=2,66GHz,
azaz elég valószínű, hogy bírná a 400x8-at, ami 3200MHz, ez már nekem előrelépés.
Mellette ott az SSE4.1 utasításkészlet, amivel még teszt szerint régebbi quad
procikat is bever.
És ami még nekem nagyon fontos, hogy sokkal hűvösebb prociról van szó.
Nálam nyáron 100% terhelésnél a mostani proci magja a 80 fokot verdeste. -
csak az b*ssza az agyam, hogy még 2800on se tudom járatni az alaplap miatt, most is 345*7en megy, bár úgyis kb minden vga limites a 7900gt+20as monitor miatt, de egy jó darabig biztos nem fogok gérpe költeni, úgyhogy ha bírná gyorsabban akkor valamennyivel később elég lenne majd cserélni
-
Rick4
félisten
nem is igazából a procival van baj, hanem a kicsi szorzóval, 500as FSB-vel 3.5GHz, ez nem sok lapnak megy, nekem 450X7-tel elvan, teljesen stabil, szerintem inkább a lapok nem szeretik az ekkora FSB-t. az E4000-es és az E2000-es procik ilyen szempontból jobbak, hogy gyengébb lappal- memóval is megy 3GHz-en..
-
Dzsekó
addikt
válasz
tuareg85
üzenetére
Ezeknek a prociknak ez a 2800-3200 a határuk, nekem sem megy 3200-on a proci,
így még éppen stabil. Barátomnak ugyanilyen lapban 6400-as proci megy 3200-on.
Viszont azért ezt a 2800-at (400x7) sztem mindegyiknek kell vinnie.Bár a te 6300-asod még régebbi, elképzelhető, hogy az nem ennyire tuningbarát,
mint a 6400, 6420-as.
Ezért is akarok 8200-ast venni, mert azzal 4GHz fölé is mennek már, mivel
45nm-es csíkszélű, jobban tuningolható.
De eddig még senki nem írt, hogy stabil-e ezzel a lappal egy 45nm-es proci?
Valaki csinált már ilyet? Tapasztalatok?
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen videókártyát?
- EAFC 26
- Amazfit Bip 6 - jót olcsón
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- Háztartási gépek
- Linux kezdőknek
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- További aktív témák...
- Új asus rog crosshair x870e hero garancias! AKÁR FÉLKONFIGKÉNT!
- BESZÁMÍTÁS! 32GB G.SKILL Trident Z5 RGB 7800MHz DDR5 memória garanciával hibátlan működéssel
- Alkatrészt BESZÁMITOK! / ASUS TUF GAMING B550M-E alaplap Garancia: 2026.07.11
- Akció! Csere-Beszámítás! Asus ProArt B760-Creator D4 Alaplap! LGA 1700
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE Z390 GAMING X Z390 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- magyar billentyűzet - 123 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 8400F / RX 6800 16GB / 32GB DDR5 / 1TB SSD!
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro Max 256GB Natural Titanium -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3591
- Új és újszerű 15-16 Gamer, irodai, üzleti, készülékek nagyon kedvező alkalmi áron Garanciával!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő

... elvittem szervizbe a gépet, kitakaritották, + bios frissités. F8 as alap bios helyett feltették az általam megkért legfrissebb, nem beta biost, ez az F12. Namármost hazahozom, akrmennyi + fsb t adok rá, egyszerüen amikor save and exit et nyomok, ugye restartol a gép, de 2mp után megint, és utána megint restartol, és minden alapon van. Kérdésem egyszerű: ezt mi okozza, és hogyan lehetne megvalósitani az oc-t? 

) Ráadásul ilyenkor a Pendrivet is felajánlja mint lehetséges telepítési hely. Lényeg hogy müködik valahogy aztán nemsoká ugyis a P35 topikot kell látogassam 

Azért írtam be korábban, hogy hátha van valami alap dolog amit nem vettem észre, és azért csak ennyi a tuning, de nincs ilyen, úgyhogy marad 345*7 és kész. de azért még egyszer kösz az ötletet