Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Frawly

veterán

Megint elakadtam a rendszer belakása közben. Felraktam a SwayWM-et, de nem működik. Az okát is tudom. Hiányzik neki néhány környezeti változó, XDG_RUNTIME_DIR, SWAYSOCK, stb.. Az a baj, hogy ezek egy részét hiába állítom be kézzel, a SWAYSOCK-ot nem lehet, mert az már csak a Sway indulása után létrejött fájlra építene.

Archon működik, de ott a systemd systemctl nevű toolja gondoskodik erről, hogy beállítja ezeket a szükséges környezeti változókat a /etc/sway/conf.d/10-systemd.conf fájlban lévő scripttel:
    #!/bin/sh
    #
    # FS#63021
    #

systemctl --user import-environment DISPLAY WAYLAND_DISPLAY SWAYSOCK XCURSOR_SIZE

if command -v dbus-update-activation-environment >/dev/null 2>&1; then
    dbus-update-activation-environment DISPLAY WAYLAND_DISPLAY SWAYSOCK XCURSOR_SIZE
    fi

Na már most Gentoo alatt OpenRC initrendszert használok. Ott is lehet ilyen conf.d trükköt eljátszani, de gyanítom nem fog működni.

Tudom, hogy Kékluficet is Sway-t használ, ezért kérném a segítségét, hogy ő ezt hogy állította be.

Jelenleg fut ugyan a Sway, kézzel beállítgatott környezeti változókkal, de a grafikus alkalmazások nem indulnak, nem találják a displayt, meg a Sway socketet. Tehát fent van, működik a Sway, csak nettó használhatatlan.

Szerk.: a Sway oldalán lévő dokumentáció azt írja, hogy elogind kell neki, és ez alapján újra kell forgatni a wlroots-t. Ez tényleg működhet?

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés