Hirdetés
- joghurt: Megtarthatod a jogsid?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- laskr99: Processzor és videokártya szilícium mag fotók újratöltve!
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sipi
addikt
Ja, a Portage 50%-nál lelassul-problémára.
A fórum említett egy érdekességet: mivel a Portage fában százezer fölötti apró file található, melyek folyamatosan változnak, ez iszonyatosan fragmentálja a file-rendszert. (A Linuxosok is fragmentálódnak, csak sokkal kevésbé, mint az NTFS. De a Portage alaposan megizzaszt mindent.)
Jó megoldásnak tűnik az a javaslat, hogy a teljes Portage fát érdemes átköltöztetni egy teljesen más partícióra (akár másik vinyóra). Jelenleg a /usr/portage, az ide tartozó packages és distfiles könyvtárakat, valamint a rengeteget módosuló /var/cache/edb, a ccache, a /var/tmp/portage és a /var/db/pkg könyvtárakat mozgattam át, utóbbi négy esetben symlinkkel mutatva az új helyre. A make-conf-ban megadtam az új helyet. Most elég gyors a Portage-fa frissítése.
Érdemes nulláról felépíteni, vagyis egy üres portage és edb könyvtárra ráengedni az emerge sync-et. Ez először sokáig tart, lévén minden file-t leszed rsync-kel, majd nulláról újraépíti az edb adatbázist, de utána látványosan javul a helyzet. Remélhetőleg a gépem látványos lassúsága is javulni fog. Észrevettem, hogy a frissen telepített KDE-m piszok gyors volt, majd a hónapok során dühítően lelassult a betöltődése. prelinkeltem, de indítás után szinte szétesik a vinyó, úgy zörgeti. Valószínűleg a Portage által összetört file-ok betöltése okozta ezt.
Reiserfs-t hogyan tudnék defragmentálni? Azon kívül, hogy mindent átmozgatok egy másik partícióra, majd vissza... (Jut eszembe, ha így csinálom, akkor ugye bootolok LiveCD-ről, csatolom a könytárakat és mozgatok. Hogyan oldható meg, hogy minden jogosultság, tulajdonos megmaradjon az ide-oda mozgatás során?)
Sipi
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- MEGA AKCIÓ! - Jogtiszta Windows - Office & Autodesk & CorelDRAW - Azonnal - Számlával - Garanciával
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok GARANCIÁVAL!
- MS SQL Server 2016, 2017, 2019
- iMac 16,2 i5-5675R 8GB RAM 1TB SSD NEM FUSION DRIVE!!!
- iKing.Hu - Apple iPhone 15 Pro Max Black Titanium 100% Akku
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 39GS95UE - 39" Ívelt OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B550 R7 3700X 32GB DDR4 512GB SSD AORUS RTX 3070Ti 8GB LIAN LI 216 RX ASUS 750W
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest