Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Sipi

addikt

válasz Sianis #2657 üzenetére

Hm, ALC850. Majdnem ilyenem van, csak azt hiszem, 880. Nekem semmiféle állítgatás nincs, csak egy rakás hangerő.
    Kernel, documetation, sound, alsa. Úgy nézem, ehhez nincs külön modul, az ac97-tel működik (ahhoz pedig többnyire az intel8x0 kell). Akkor valószínűleg itt sem lesz spéci mixer-elem...
    Nekem 6 jack van rajta, ebből egy mic, egy linein, a többi hangkimenet. Az égvilágon semmit sem kell állítanom. Annyi, hogy nekem modulparaméterként meg lehet adni, milyen ALC880, így van, hogy a surround módot (egyetlen spéci mixer elem) beállíthatom, de ezzel többnyire nem kapok hangot.

Alaphelyzetben úgy kell mennie, eddig minden hangkártyán úgy láttam, hogy alsa kimenetű program alapban kivágja mindenhova a hangot.
    Ha a mixerben nem lehet tükrözni a frontot pl. rearre, akkor csak a program kezelherti. Az ALSA egyébként is olyan, hogy NINCS beállítás. LEHETŐSÉLGET ad, hogy a programok azt használjanak, amit akarnak. Ha van 7.1 kimenet, akkor az a default. XMMS nekem mindig kivágta minden csatornára. Az amarok is. Csak alsa kimenetet kell választani, és ha nem megy, a default hangeszközt áttenni surround71, surround51, stb-re.
    Tehát kell, hogy milyen program nem teszi ki. Azt meg kell nézni, mert valszeg csak rosszul használja a kimenetet. Aztán mixerben nézni, hogy van-e valami plusz kapcsoló, csúszka, akármi. Nem tudom, milyen modullal hajtod meg, de érdemes egy modinfo (modul) paranccsal megnézni, milyen paraméterei vannak. Hátha van egy mirror_all_to_all paramétere. :)
    Nekem van egy surround kapcsoló, ami mindig csak akkor jó, ha az elérhető maximumon van. (Paraméterrel állítható, hogy hány jack-dugós modellről van szó.) Ha lejjebb veszem a kimenetet, akkor az eredeti 8 helyett váltogathatok 2 és 6 között, ha még kevesebb kimenetet, 2 és 4, stb. De mindig csak akkor ad hangot rendesen, ha maxon van, tehát 6, vagy 4 csatorna.

Sipi

Új hozzászólás Aktív témák