- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- Gurulunk, WAZE?!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Yutani: Yutani Retró Hangkártyái: AdMOS AdWave 32
Aktív témák
-
Bandus99
őstag
válasz
Freespace #4198 üzenetére
Nekem egy muszeresz ismeros gyartotta le. Valami -fonetikusan irnam jekszli - kapcsolot emlegetett. A lenyege egy 2 allasu tekeroje van, bellul meg 3 tarcsa van egymashoz kapcsolva gyarilag.
Biztos talalsz itt a PHn is ehez a reszhez erto embert, ha a kornyezetedben nincs senki. -
Fluff
csendes tag
Közben teszteltem fejhallgatóval: z Audio HQ-ban ha a hangfalaknál kiválasztom az 5.1-t és rányomok test-re akkor minden hangfalból meg kellene szólalnia a megfelelő Front Left, Front Right stb. hangnak. Fejhallgatóval hallani a Center hangot is, míg egyébként nem jön a centerből semmi, ah visszadugom a hangkártyába a kábelt fejhallgató helyére. Ez mit jelent?
-
Bandus99
őstag
válasz
Freespace #4187 üzenetére
hajr hajra.
Azert annyira nem egyszeru a dolog, hiszen nem egy egsyszeru ket allasu kapcsolora van szukseged, hanem egy 3x2 allasu kapcsolora minden bemenetet egyszerre celszeru atkapcsolni (bar vegulsi megoldhato 3db kapcsolo atkapcsolasaval is) node az nem vmi elegans megoldas -
Bandus99
őstag
válasz
istikee03 #4186 üzenetére
Erosito kabel????
Csak nem arrol a kis kozdarabrol beszelsz, ami ezt a celt szolgalja, hogy a kulonbozo hangkartyakon maskent bekotott center sub-ot megcserelje? Ugye a left right oldalakra van elfogadott sorrend, de a center sub meg eltero lehet, ezert van ra szukseg.
Amikor neked ez be volt dugva a sub jelet kuldte a centerre (persze hogy nem szolt) es a center jelet a subra -
Fluff
csendes tag
Egyébként az XP alapból 4.0 kvadrofonként ismerte fel a cuccot, de ez mondom már át lett állítva 5.1-re és azóta került fel a driver, EAX, HQ és minden. Nem tudom, ez számít-e valamit.
-
Fluff
csendes tag
Audióeszköznek 5.1 van beállítva az audió és hang füleknél egyaránt. A cucc pedig jól működik, mert amióta 2000 volt fent semmihez sem nyúltam hozzá, főleg nem hardvert illetően. És 2000 alatt soha nem volt semmilyen gondom. Egyszóval: ugyanúgy van összedugva mint akkor, csak oprendszer változott, semmi más.
Ha pedig a két hátsó kis hangfal helyére dugom be a woofer, akkor nyomorottul dübörög, ami arra utal, hogy működőképes. -
Kobe
veterán
most erre én anynit tudok mondani hogy nekem gyakorlatilag minden win reinstall után 2-3 nap belőni csak a hangfalrendszert, vmiért hajlamos mindig újraértelmezni magát...a hangkari driveben kell lennie kezelő felületnek, ahol végig lehet kattintgatni a hangfalakat és akkor emgszólal vmelyik
az hogy center + sub nem szól, arra utal hogy rossz helyre van kötve valszeg
javaslatom egyszer húzz ki minden zsinórt, kösd be a sub ba hátul a szinórokat a panelen levő minta szerint, majd ha géphez kötötted a cuccot, a 3 csati közül kezd el egyesével bedugdosni, lés kattintgass a driver progiban, ha megfelelő falra kattintva megfelelő hangfal szólal meg akkor jó vagy
én így csináltam, ha utána sem szól, 9 pines csatlakozó leellenőriz nicns e elgörbülve vmelyik pin
az hogy a sub + woofer nem szól egyszerre az gépen való bekötési hibára utal leginkább mivel az a 2 cucc van a 3 jackdugaszos baszás egyik jackdugóján
ha türelmes alkat vagy végigzongorázhatsz a 9 pines csatin is hogy kimegy e a 9 pinen a jel, ha nem emgy ki a sub jele sem a centeré akkor a kábel kúródott el és eltiplizel boltba csináltatsz egyet
de a legegyértelműbb hogy friss win felhúzása után a vezérlőpultban audióeszközök között nem 5.1 re van rakva a rendszer, hanem pl 4.0 ra
[Szerkesztve] -
Fluff
csendes tag
Ez kimaradt:
flufff@freemail.hu
Ha gondoljátok ide is küldhetitek az üzit. -
Fluff
csendes tag
Hello mindenki! Segítséget szeretnék kérni!
Van egy SB Live! hangkártyám és egy 5.1 Genius Home Theater hangfalrendszerem. Mindaddíg tök jól szuperált minden, amíg win2000 helyett fel nem tettem XP-t. Most ugyanis sehogysem tudom tudom megszólaltatni a centert és a subwoofert. A 2 első és 2 hátsó szól rendesen. Feltettem a legújabb Live! drivert és patch-et a creative oldaláról, de nem jó. Jól van összedugva minden, fent van az EAX és az Audio HQ stb.
Meg tudjátok mondani, hogy hogyan oldható ez meg? Pontosan hogyan és mit kell tennem, honnan kell beszereznem, letöltenem azt ami segít? Nem szeretnék emiatt új hangkártyát venni.
Nagyon fontos lenne, előre is kösz a részletes helpet. -
Freespace
tag
Kösz a válaszokat, azt hiszem a kapcsolos megoldás lesz megvalósitva. Végülis csak azért kéne ez mert a gépről nézek filmeket is és azon is játszom. De az 5.1-et vagy ugy rendezem hogy ha a tv elött ülök akkor legyenek az elsök elöl a hátsok hátul ha pedig gép elött vagyok akkor ugye minden hangfalat át kéne rendezni. Ezért a genius-t gondoltam a tv-hez képest igazitom, a kissebbik Creativ-ot pedig a géphez képest rakosgatom.
-
istikee03
csendes tag
Hello Mindekinek! Most oldottam meg azt a problémát, hogy nekem sem szólt a center.
Én annyit csináltam: (1 év után mert nem is foglalkoztam vele....
Amikor összeszereltem a kis ''erősítő'' kábelt is használtam, de most, hogy azt kivettem már szól a centerem és a többi cucc is ugyanúgy ketyeg...
Sok sikert mindekinek! -
Bandus99
őstag
válasz
Freespace #4183 üzenetére
Szakik szerint nem igazan jo dolog a ketteosztas, bar nem azt jelenti, hogy biztosan es azonnal tonkremegy.
A kerdes az mit szeretnel elerni?
allandoan szoljon minketto?
Vagy egyszer ez egyszer az a szett?
Ebben az esetben egy kapcsolot javasolnek, kis dobozkaban, aminel lenne egy bemenet es ket kimenet.
Aztan igeny szerint kapcsolgatod mikor hova kuldje a jelet. Sztem ez a tuti megoldas -
Raveman
tag
válasz
Freespace #4183 üzenetére
Erdekes kerdes.
Nem romlane el semmi az tuti. Az tortenne hogy a hangkari leadna a masik hangfalszettbe is a 5.1-es szignalt, es ugyanaz szolna mindegyik hangszorobol.
Szoval annyi tortenne hogy mindegyik hangszorohoz kerulne +1, amit kulon hangosithatnal a masikhoz.
Persze ez csak akkor mukodik igy, ha az 5.1es hangfalrendszered aktiv, vagyos kulon erositovel rendelkezik.
Szerintem eleg felesleges megoldas. Otletnek csak elgondolkodtato -
Freespace
tag
Hali!
Nem feltétlenül ide kapcsolodik a kérdés de azé megkérdem:
Szóval a helyzet az hogy van két 5.1.es rendszerem, de csak az egyiket használom a másik csak porosdoik asarokba. A kérdésem a következő:
Ha a hangkártya megfelelő jack kimenetit kettéosztom, akkor leolvad a hangkártyám?
Vagy esetleg ez hosszú távon semminek sem tresz jót?
A másik hogy ha ez nem lehetséges miylen más megoldások jöhetnek szóba szerintetek? -
Raveman
tag
Vazze, most latom hogy total elnyomtuk a topic valodi temajat.
Sorry!!
Soval maradjunk a Genius Home Theter 5.1-nel -
Raveman
tag
válasz
thaler2 #4179 üzenetére
Pontosan azt mondtam hogy az otthoni felhasznallasban a legjobbat a Creative nyujtja.
Termeszetesen tudom hogy vannak sokkal komolyabb hangprocesszorral ellatott hangkarik, de nemhiszem hogy azt valaki csak ugy otthoni celokra megvasarolna, tobb 100ezres hangfalakkal raadasul, ha elvezni is akarna a minoseget.
Szoval hogy bele ne keveredjunk, en kimondottan a creative-os Audigy-s hangkareszokrol beszelek..
A philipsek is jo kartyak, de au-nal nagyobbak a lehetosegek. -
Raveman
tag
Az Audigy-t hihetetlenul meglehet tuningolni, es olyan gyonyoru hangokat varazsol a Genius 5.1-es hangfalaibol, hogy az valami gyonyoru.
Az X-Fi Elite Pro-t hallottam es arra faj a fogam, az hihetetlen mire kepes.
Ha egyszer kiprobalsz egy arra alkalmas jatekot OPEN-AL hangokkal legalabb 5.1 -es rendszeren, akkor mar kezdhetsz hasonlitgatni kartyeszt a kartyesszal.
Biztosan vannak jo hangareszok, de a Creative-osok viszik a palmat magasan.
En meg eleg vajtfulu vagyok.Azt is meghallom ha lezuhan egy szunyog -
bozont
veterán
válasz
Bandus99 #4174 üzenetére
Na igen,pontosan ezért érdekel engem is.Tudásban nagyon ott van az tény,csak megérné-e ehez a geniushoz.Gondolkodtam h benevezzek-e egy au4re,de aztán kilett próbálva egy au2 és a mostani szebben szólt.Persze azok a játékok alatt amik teljesen kiahasználták az au2 képességeit ott tényleg szebben szólt meg minden,de én sokat hallgatok zenét,meg nézek filmet és nálam ez is szempont,szóval mardtam ennél.Bár az bekell hogy valljam,csak egy helyt tudok ahol lehet ilyen philips kártyát kapni(sőt nem is ilyet,hanem újabbat,mert ezt már nem gyártják,de az se lehet rossz
),na meg már nemnagyon frissítik a drivert
,bár így sincsen panaszom.Persze az újabb kártyánál biztos van támogatottság.
Egy ilyen összehasonlítás engem is érdekelne,remélem van vkinek ilyen tapasztalata. -
Faget
tag
Thnx a reakciókat és úgy döntöttem inkább beruházok egy audigy2-re. Ha már zene legyen ZENE és játék.
-
Bandus99
őstag
Sztem annyira nem szolhat jol amennyit elkernek erte
Na jo nem feltetlen komolyan mondtam.
De azt gondolom, egy szint felett mar a hagfal is lenyeges es nem vagyok biztos benne, hogy a Genius annyira jo tars egy X-fi hez.
Magyaran nem rossz a Genius foleg ennyiert, de feleslegesnek gondolnam az X-fi-t hozza.
Igaz ez nem tapasztalat csak feltetelezes.
Mod: lehet vitazni, netan akinek van tapasztalata Genius5.1+Au4 ill +X-fi van e lenyeges elteres??
[Szerkesztve] -
bozont
veterán
válasz
Raveman #4172 üzenetére
Hát nemtom,nekem nem audigy van hanem philips és sztem jobban szól mint az audigy,filmek meg zenék alatt meg főleg.Az mondjuk igaz h max az eax2-t támogatja meg mittudomén,de ha vkinek nemfontosak ezek a dolgok annyira akkor jobb ez a philips.
Nekem igazából az x-fi ami nagyon szimpatikus,csak még sajnos nemhallottam a hangját még,pedig kíváncsi vagyok. -
Raveman
tag
A Creative gyartja a Vilag legjobb hangartyajit otthoni felhasznallasara.
Ha mar veszitek akkor minimum Audigy 2 legyen. Igazan fityingert megkapod, es az eletben nemlesz problemad a hangokkal.
Az osregi 486DX 2be is mar egy Creative Sound Blaster 16-os nyomta a hangot, es meg mindig mukodokepes.
Az integralt hangkarik nem arra a celra keszulnek hogy jatszunk, meg fasza zeneket szerkesszunk, es hogy elvezzuk azt. Kimondottan irodi celokra keszulnek, ahol nemkell hang, de neha jo ha van.
Szoval a kutyat nemerdekli hogyan vagy hogy se mukodnek.
Vegyetek Audigy-t!!! -
Faget
tag
[link] <-- az jó ha egy ilyet veszek az integrált hangártyám helyett? Ennyim van hangkarira! Vagy inkább hagyjam?
-
Bandus99
őstag
válasz
Hegyirabló #4166 üzenetére
Orulok,hogy tetszik a cuccos.
Nem tud valaki vevőta régi szerkómra?
Probalkozz az aprohirdeteseknel. -
Hegyirabló
veterán
válasz
Bandus99 #4165 üzenetére
Sziasztok!
Először is köszi a segítséget mindenkinek!
Megvettem a ketyerét, és persze mondanom sem kell, hogy miután szédszedtem, összeraktam és kötöttem vettem észre, hogy az előlapon a center szabályzó potméter be van szakadva, nem is szólt az a hangfal, illetve szabályozni sem lehetett.
Na, vissza ezt a dögnehéz szart a Széna térre. Pozitívumként szólok a kék Média Markt mellé, hogy szó nélkül kicserélték.
Szóval bekötögettem, meg minden, és örömmel tapasztalom, hogy semmi olyan betegséget nem észlelek nála, mint amiket leírtak a többiek a topikban. Nem búg a mélynyomó, a trafója sem hangos, óriási jó az egész.
Egyetlen negatívuma (eddig), hogy azokat a bizonyos bemeneti eszköz választó gombokat csak manuálisan lehet átváltani, ja és a távkapcsolója elég óvodás szintű.
Meg még az, de ezt elnézem, hogy nincs benne tuner, vennem kell egy rádinyót.
Nem tud valaki vevőta régi szerkómra?
Egy Aiwa mini hifi szett, 4 hagszóróval, két első, két hátsó. Az elsők három utas, légsűrítéses Bass-reflex hangszórók. Ezek az igazi értékek, és nem kérek sokat értük. -
Bandus99
őstag
válasz
Hegyirabló #4162 üzenetére
a hatuljan levo AC3 feliratu asszem 9 tus csatlakozo az egy 5,1 es analog bemenet.
Kapsz hozza gyarilag egy kabelt aminek egyik vegen van 3db sztereo jack dugo ez megy a szgepbe vagy barhova ahol 3x2 csatornan jon ki az 5.1. Masik vege, meg ez a bizonyos AC3 feliratu csatlakozo.
Ezen kivul meg 1 lehetoseged van bekotni ra 5.1 es rendszert, megpedig 6db RCA formajaban..
Az elolapon meg van 4db bemenet valaszto gomb, itt tudsz valasztani a 2db 5.1 es a 2db 2.0 kozt.
Az mar egy mas kerdes ezeket mennyire lehet hasznalni, errol nincs sok tapasztalatom. Kezdetekben probaltam rakotni az 5.1 es csatlakozasu szgep melle a 2.0 as TV-t is, de annyira bugott, hogy orom volt hallgatni. Azota persze elojott a foldhurok kerdese, azt megoldottam, viszont a ket tortenet kozt eltelt kb 2 ev igy azota nem teszteltem ismet mi tortenik, ha nem csak 1 eszkozt kotok ra. -
thaler2
senior tag
válasz
Hegyirabló #4163 üzenetére
[link] Itt van kép a hátuljáról.
-
Hegyirabló
veterán
válasz
Bandus99 #4161 üzenetére
Köszi!
Valami ilyesmire gondoltam Én is, csak nem voltam bizti benne.
De ahogy Te is írtad, mivel analóg bemenetei vannak, ezért faja a dolog.
Nekem úgy rémlik, hogy van a hátulján egy AC-3 in feliratú csatléakozó, a power gomb mellett. Akkor az mire való?
Abban azért nem reménykedem, hogy dekóder van benne.
H. -
Bandus99
őstag
válasz
Hegyirabló #4159 üzenetére
ebben a szetben csak analog bemenet van
tehat SPDIf et koaxot nem tudsz radugni.....
Ugyanakkor a kerdesedre a valasz
Ha a DVD lejatszoban van beepitett dekoder, akkor tud analog jelet is kikuldeni, tehat hasznalhatod a Genius 5,1-et hozza csak analog kabellel....
viszont ha a dvd lejatszoban nincs beepitett dekoder akkor ez a hangfal nem jo valasztas neked.
Azert ezert a penzert meg beleepiteni egy dekodert az mar tulzas lenne. -
Hegyirabló
veterán
Sziasztok!
Holnap meg akarom lepni magam a cuccal születésnapomra. Az érdekelne, hogy ha rádugok a szerkóra SPIDIF-el vagy koaxal egy olyan DVD lejátszót, amelyben van beépített DTS és Dolby Digital dekóder, akkor a jejátszó már a kódolt hangot adja át a szettnek, vagy sem?
Köszi! -
csizzah
aktív tag
1. Kis hangfalak alatt a hátsókat érted, mert az természetes, h nem szólnak akkorát mint a frontok. Eredeti rendeltetésük a kül effektek, háttérzajok megszólaltatása.
2. A rendszerhangok nem szólnak 5.1-ben, ez normális.
3. Mi az h a ''kis hangszórókat jelöli meg ''elöl'' lévő hangszórónak''? Tesztelés során amikor a forntoknak kéne szólni a rear-ek szólnak? Mert ha igen, akkor rosszul kötötted össze.
Javaslom mielőbb szerezz be egy igazi hangkártyát, anélkül nem is hallottad hogyan szól igazán. Javaslom az Audigy1-et vagy e felett. -
Faget
tag
Sziasztok!
Szeretném ha segítenétek pár kérdésben!
1. Az normális, hogy a kis hangfalak halkabban szólnak mint a többi?
2. A windows nem teljesen 5.1, tehát a rendszerhangok nem szólnak 5.1-ben
3. A realtec97 konfiguráló progiban (Sound EffectMSI) a kis hangszórókat jelöli meg ''elöl'' lévő hangszórónak. Ez a speaker confugban van. Ezt át lehet valahogyan állítani? Ja én 6 ch-ra állítottam ez jó így?
3+1. A szomszéd néha sok(k)alja a hangerőt, szerinte remeg a fal, mit tegyek?
A Hangcucc maxicool!
Tényleg nagyon ddddurván szól!
Főleg a mély!
Előre is ksözi a válaszokat! -
Tattooman
csendes tag
lehet hogy ''tekerö'' alatt te a biztosíték rögzitöre gondolsz?
-
Whaskes
senior tag
Sziasztok! Kérdésem az lenne hogy a genius hátulján levő ''tekerő'' az mire való? nem vagyok annyira benne a témában
előre is köxi
-
csigaADSL
tag
akkor kezdem én:
mennyiért lehet egy ilyenhez hozzájutni mostanában?
ajándékba vennék egyet lehet.. -
Raveman
tag
]Na latom mostanaban mindenkinek minden profin muodik, mivel nincsenek mar napok ota kerdesek.
Vagy meg mindig tart a HUSVETI mamor
[Szerkesztve] -
Bandus99
őstag
Neked is kellemes unnepeket.
-
Raveman
tag
KELLEMES HUSVETI UNNEPEKET!!
-
Raveman
tag
válasz
Bandus99 #4140 üzenetére
Na de a nyomatekosan szocskabol vitat kezdeni.... ez mar gyerekes nemgondolod?
Ez a forum azer van hogy az emberek informaciot cserelhessenek, segithessenek egymasnak, es nem azer hogy hibakat keressenek a szovegben, es keressek azokat a szofordulatokat amibe bele lehet kotni.
Ez egy egyszeru informaciomegosztas volt, es nem volt senkire nezve serto a tartalma.
Tisztelettel megjegyzem, ez nem kotekedes, de maradjon a forum az, amire eredetileg epul.
Az informacio megosztas! -
Bandus99
őstag
igen negativ a nyomatekosan szo miatt ....
Erzesem szerint jobban hangzana a nyomatekosan megkerek mindenkit helyett a
Gyertek ebbe es ebbe a topicba ahol reszletesebben kitargyalhatjuk a temat, ami kapcsolodik az altalam uzemeltetett xy oldalhoz
node mind1 csak kikivankozott
[Szerkesztve] -
Raveman
tag
válasz
HarryDEC #4136 üzenetére
A legjobbnal is van mindig jobb! De nem kerdeses hogy a Genius 5.1 HT-t a fadobozos kivitelezese, magas fokozatra emeli, es egy minoseges hangkarival, gyonyoru hangokat lehet belle kicsikarni.
A SUBja pedig mgasan kiemelkedik a legtobb kimondottan szamitogephez gyartott hangfalszettekhez kepest.
Ar/teljesitmeny kategoriaban mindenkeppen a legjobb a piacon. -
SimS
senior tag
Tisztelt hangfaltulajok!
Az imént olvastam egy HSZt miszerint az itteni Audigy / Audigy2 / Audigy4 hangkártyatulajok érdeklődnek a softmod iránt (amit a youp-pax driverei biztosítanak - oldalam szolgál forrásul)
Nyomatékosan megkérnék mindenkit h ezzel kapcsolatos HSZeit szivesebben látnánk az ezzel kapcsolatos topikban [link] (Audigy 2)
Mindenkinek köszönöm a további közreműködést
a creativemode.cjb.hu üzemeltetője
[Szerkesztve] -
Raveman
tag
válasz
Henker2 #4127 üzenetére
Gyakorlatilag sokkal szebb lesz a hangminosege, dinamikusabb hangok, tisztabb basszus, jobb kanalisonkenti hangkeverest eredmenyez.
Ezen kivul kifinomultabb hangbeallitasokat lehet alligatni, megujul a Mediasource lejatszo.Tamogatja az OpenAl hangokat ujabb jatekoknal.
Tomoren, aki kiprobalta azoktol csak pozitiv visszajelzeseket kaptam.
Probald ki, es lenyegeben egy uj hangareszt kapsz. Semmi karosodas nemerheti a kereszt!! Nem firmware,semmi flash!! Egyszeruen szoftverileg megnyitja a lezart kapukat. -
csigaADSL
tag
Sztem is az egyik legjobb hangfal amit be lehet szerezni mostanában, nekem két éve van ilyen és teljesen elégedett vagyok vele. Nagyon jó választásnak tartom, csak a gyári kábelek túl rövidek. Meg olyat figyeltem meg hogy ha kis bitrátájú mp3-at hallgatok (~96) akkor mintha kicsit torzítana a mély benne de nem az a klasszikus grizes hang hanem ilyen nem is tudom milyen de picit idegesítő. Tehát jó hangtechnika és csak a jó minőségű zenét szereti.
-
bozont
veterán
1.Hát nálam ilyen trafó zúgást lehet hallani,de másoknál is előrordult már,nincs mit tenni sajnos,azt mondják ez vmi szériahiba.De én csak este hallom amikor teljesen csönd van.
2.Igen lehet,de a hangkártyád kezelőpultján se felejtsd el átállítani 5.1re,ha ott átállítod elvileg a win is átrakja 5.1re.
3.Hogy milyen beállítást?Hát erre sajnos magadtól kell rájönnöd h neked hogy jó,meghát sztem a szobák kialakítása sem szabvány.szóval...,Jó szórakozást
4.Igen ez is vmi szériahiba,mert van akinél ugyanez,de van olyan akinél nem jelentkezik.Azt nem tudom mennyire káros de jót biztos nem tesz,sztem hagyd úgy készenlétben,inkább én sem kapcsolgatom ki-be,nehogy gond legyen.
Amúgy üdvözöllek a klubban,ezektől az apró gondoktól eltekintve ez a kategória királya,jó választás volt.
-
JDHIV
tag
Sziasztok!
Már két hete én is boldog tulajdonosa vagyok eme remek hanfalrendszernek. Tegnap észleltem valamit, ha éppen nem megy zene, vagy pauseálom a lejátszást akkor hallok valami halk mélyen pulzáló hangot ha hangosabbra veszem akkor jobban ki lehet venni. Nem zavaró csak ha meghallom néha. Tudja valaki ez micsoda? Minek a hangja?
Más: a windowst lehet 5.1-re állítani. Mert a bejelentkezés meg a rendszerhangok sztereóban szólnak.
Megint más: Milyen beállítást használtok a woofer, center és a surround tekerőknél?
Megint megint más: Ha leveszem a hangot és powert nyomok a távirányítón, valamint áramtalanítom a cuccot (kikapcsolható a hosszabbítóm), akkor bekapcsolásnál mindig egy dubbbbb és bekapcsolódik a hangrendszer. Árt ez neki? Hátul is kapcsoljam ki?
Köszi a válaszokat! -
-
Raveman
tag
válasz
Henker2 #4119 üzenetére
Nekem is Audigy 2-em van 4-re moddolva es Genius 5.1 HT rendszerem. Ezekhez a rendszerekhez amit kapsz kabelokat, azok mar a maximum elerheto hangminoseget biztositjak az adott rendszerhez.
Termeszetesen ha veszel egy arnyekolt vastagabb es amiben minden erecske kulon arnyekolva van hangfal kabelt, akkor biztosan javitasz a minosegen, de hallhato hatast csak egy nagy teremben levo profi rendszerrel ersz csak el.
pl. ha egy Onkyo erositot minoseges DVD lejatszoval (pioneer) osszekotsz egy mondjuk B&W hangfalakkal, es felkabelozod ugy 20-30ezerbol, na akkor ott biztosan lesz legalabb 30%os hangminoseg javulas.
Semmirol sem szeretnelek lebeszelni, de nemlesz akkora kulombseg, hogy a vegen elegedetten vehesd tudomasul hogy jo befektetes volt.
Szerintem igy gyarilag ez a rendszer nagyon szepen szol. -
Raveman
tag
válasz
Henker2 #4117 üzenetére
Nem nagy haszna van. Sokat ne varj a minoseges kabeltol. Hogy valami valtozas tortenjen a hang minosegeben, ahoz komolyabb hangrendszer kellene. Elsosorban egy minoseges erosito.
Ha nincs komoly audio rendszered, akkor felesleges penzkidobas. Max. merheto lesz a kulombseg, de biztosan nem hallhato. -
Henker2
addikt
Sziasztok! Már régebben írtam ide! Van egy 5.1-es Genius GHT 511-esem. Kérdésem: Szerintetek, ha a gyári hangfalkábeleket lecserélem egy brutálisabb, vastagabb kábelre számíthatok-e hangnövekedésre, vagy nem fog történni semmi!
Csak, hogy képben legyetek, adok egy linket a hangcuccról: [link] -
sulio
csendes tag
Hello!
Asztali dvd-vel felvett filmet mivel lehet szerkeszteni?
Pl. reklám kivágás.Ha lehet egyszerüen.
köszi -
Kobe
veterán
válasz
Bandus99 #4111 üzenetére
hát az ilyen elektro kiskerekbe ahova járni szoktam (mifelénk csak gelkának nevezik, szocialista időszak lepukkant korszakát idéző szocreálos villamosbolt) ott szoktak kábelt csinálni, viszel nekik egy mintát, megmondod mikéne, megnézik hogy müxik és megcsinálják...gyakorlatilag mindenféle csatlakozót árulnak külön szal pénzmagért össze is rakják már ha kéred
bemész, megmondod hogy kéne neked egy toldókábel, egyik végén 9 pines bemenet, másikon 9 pines kimenet, és vagy egyből a kezedbe nyomják a tyúkbelet végén a csatikkal, vagy pár napon belül megcsinálják
[Szerkesztve] -
Kobe
veterán
na
megvan a probléma oka, meguszom cipekedés nélkl
kábelhiba-és így kontakt hiba volt a 9 pines csatinál, most ''be van lőve'' de tarcsiba legyártatok egy két darabot a helyi gelkában -
Raveman
tag
Ha hangareszt vasarolsz akkor mindenkeppen Creativosat vegyel!! Legyen az minimum Audigy 2 vagy 4-es.
Akarki akarmi mast ajanl nefoglalkozz vele. En evek ota foglalkozom hangokkal,zenevel,videoszerkesztessel, es tapasztalatbol mondhatom ,hogy ennel jobb nincs.
En ehez a Geniushoz Audigy2-et hasznalom vagy forditva, es par kozepkategorias hazimozi rendszer elmehet a fenebe mellette.
Genius SW-5.1 Home Theater Deluxe kombinalva Creative Audigy2 vagy ez felett a legjobb audiokonfiguracios megoldas, es a penztarcaba sem kell nagyon belenyulni. -
sulio
csendes tag
Köszike akkor szerintem meg vásárólóm, de valyon milyen a JÓ hangkárgya??
Most csak azt kellene el döntenem.Van egy amit néztem :Genius Sound Maker Value 5.1 PCI Szerinted jó lenne ???
köszi -
Raveman
tag
Kimondottan jo vasart csinalsz ha megveszed!! Nekem is az van , es jobb mint vartam. Ar/teljesitmeny kategoriaban verhetetlen, abban biztosithatlak.
Sokat dob az egeszen hogy teljesen fadobozos a rendszer. Ha pedig jo minosegu hangkartyabol kapja a jelet, akkor hihetetlen dolgokra kepes.
Mindenkeppen ajanlom!! -
sulio
csendes tag
Hello minden kinek
Na most lenne egy olyabn dolog,hogy szeretnék venni egy Genius SW-5.1 Home Theater hangfal rendszer. Most szerintetek meg éri meg venni vagy inkább keresek valami mást.
Köszönöm -
Raveman
tag
válasz
Mugen23 #4104 üzenetére
A hangfalakban nem dekodr van ezekre, csak egyszeruen kalibracioval erik el a kivant hatast. Termeszetesen minoseges hangfalak kellenek hogy a kello dinamikat es a frekvenciatartomanyt elerjek ami ezekhez a hangkiterjesztesekhez szukseges.
Nekem van egy Panasonic DVDlejatszom, Panasonic 5.1 hangfalakkal amik kimondottan DTSre vannak hangolva.
Namarmost a szamitogepnel Genius Home Theater 5.1 Deluxe hangfalaim vannak, es batran mondhatom, csodakra kepes.
Persze itt megintcsak el kell mondani hogy nem mindegy milyen erositobol kapja a jelet.
Az SP2-tol nevarj csodakat.
[Szerkesztve] -
Mugen23
csendes tag
Sziasztok!
Lehet, hogy nagyon láma kérdés, de még kezdő vagyok. Szóval:
A hangfalnak is rendelkeznie kell dekóderrek(DTS, Dolby,THX) vagy elég ha
a lejátszó(Playstation2) ismeri ezeket a szabványokat. Mert egy Genius
SW-5.1 Surround Home Theater-t szeretnék venni a Ps2-höz (de elvileg abban nincs). Tudnátok esetleg ajánlani vmit Ps2höz (amivel megy a Dolby Digital, DTS,)?
Elöre is köszi! -
Bandus99
őstag
ugyan nem ertek az elektronikahoz, de ha ossze tudjuk hangolni, szivesen adok neked kolcsonbe egy tesztre 9 tus kabelt a Geniushoz. Ezzel egyertelmuen kizarhatod az esetleges kabel hibat.
Ill ha megtalalom, van nekem elfekvoben 3 jack to RCA kabel, regebben ezzel hasznaltam a Geniust, mert messze volt a szgeptol es csak igy tudtam bekotni.
Esetleg ezzel is megnezheted
[Szerkesztve]
Aktív témák
Hirdetés
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Autóhifi
- Milyen NAS-t vegyek?
- PlayStation 5
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- OLED TV topic
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Azonnali fotós kérdések órája
- További aktív témák...
- T14s Gen4 14" FHD+ IPS i7-1365U 16GB 512GB NVMe magyar bill IR kam gar
- Gopro hero 7 black
- ThinkBook 16p Gen3 16" QHD+ IPS Ryzen 5 6600H RTX 3060 16GB 512GB NVMe ujjlolv gar
- ThinkBook 16p Gen3 16" QHD+ IPS Ryzen 5 6600H RTX 3060 16GB 512GB NVMe ujjlolv gar
- HP Probook 640 G2 (14FHD/i3-G6/8GB/256SSD/Magyar/Win11) - Szép!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C/A Universal Dock G2 docking station (5TW13AA) (DisplayLink)
- Csapj le az új MSI MPG B550 GAMING PLUS-ra most! 0% THM-RE is!
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG CROSSHAIR VI EXTREME alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest