- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bobalazs: Alulfeszelés profilok tesztelése és százalékos eltérés a gyári profilhoz képest
- NASsoljunk: ZyXEL NSA-310 és az FFP
- shadowkidhu: SFF Itthoni labor
- Kalandor: Elhunyt I. Ferenc pápa
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gerner1
Aktív témák
-
Raveman
tag
Az Audigy-t hihetetlenul meglehet tuningolni, es olyan gyonyoru hangokat varazsol a Genius 5.1-es hangfalaibol, hogy az valami gyonyoru.
Az X-Fi Elite Pro-t hallottam es arra faj a fogam, az hihetetlen mire kepes.
Ha egyszer kiprobalsz egy arra alkalmas jatekot OPEN-AL hangokkal legalabb 5.1 -es rendszeren, akkor mar kezdhetsz hasonlitgatni kartyeszt a kartyesszal.
Biztosan vannak jo hangareszok, de a Creative-osok viszik a palmat magasan.
En meg eleg vajtfulu vagyok.Azt is meghallom ha lezuhan egy szunyog -
Bandus99
őstag
Sztem annyira nem szolhat jol amennyit elkernek erte
Na jo nem feltetlen komolyan mondtam.
De azt gondolom, egy szint felett mar a hagfal is lenyeges es nem vagyok biztos benne, hogy a Genius annyira jo tars egy X-fi hez.
Magyaran nem rossz a Genius foleg ennyiert, de feleslegesnek gondolnam az X-fi-t hozza.
Igaz ez nem tapasztalat csak feltetelezes.
Mod: lehet vitazni, netan akinek van tapasztalata Genius5.1+Au4 ill +X-fi van e lenyeges elteres??
[Szerkesztve] -
Kobe
veterán
a hibás nálam azt jelenti hogy van valami oka a meghibásodásnak (szép lassa tulfeszt kap, túl van járatva a cucc folyamatosan, alapanyaghiba) de olyat én még nem láttam hogy egyik pillanatról a másikra egyszercsak paff, mert annak pláne nem értem az okát....szal ez nálam amolyan paranormális jelenségg, ha eddig igen, most mért nem alapon
-
DM-Fan
nagyúr
Persze, lehet így kísérletezgetni, anno én is ezt tettem: quadro-ba nagyon szépen be tudtam lőni a régebbi rendszerem. Jól tud esni, ha a hátad mögül is jön ugyanaz, ami előlről, és ez nem is rontja el a hangképet, hiszen hátulról is ugyanaz a stereo jön, mint elölről. Jobban képes betölteni a teret a zene. De ebben a ''hangkártya hardveresen 5.1-et csinál a stereo zenéből'' dologban nem hiszek. Ez az, ami elrontja a zenei képet. A hangkártya kb. annyit csinál, hogy a stereo jelből kiszedi a két csatorna közös jeleit és azt beteszi centerbe, a hátsókra meg letükrözi a frontokat.
Ha már mindenáron 5.1-ben akarsz zenét hallgatni, akkor vegyél SACD-t, vagy DVD audio-t. Gyakorllatilag ma már ugyanolyan árban vannak, mint a normál CD-k. A Pink Floyd-nak nagyon sok ilyen kiadványa van, és azok frenetikusak. Teljesen újraértelmezi a régi albumaikat. A Depeche Mode is újra kiadja az összes albumát idén áprilistól kezdve SACD, 5.1, DTS formátumban, ahogy az új albummal is tette tavaly. De egyre több előadónál mellékelnek bónusz lemezt is 5.1-es keveréssel. Azok tényleg jól szólnak, hangmérnök állít be mindent a saját helyére. Érdekes tud lenni, de számomra még mindig a stereo zene a nyerő.
Stereo-ban is simán meg lehet oldani a térhatást, jó néhány stereo DVD-filmem van, amiknek jobb térhatásuk van, mint egyes 5.1-es lemezeknek.
Mod: a Foobar-t én is ajálom, jó kis lejátszó. Én az .ape kiterjesztésű audiofil-zenéimet játszom le vele.
[Szerkesztve] -
DM-Fan
nagyúr
Nálam egyik driver-rel alapból szól a Winamp alatt a center, az újabbal már hál' istennek nem.
Ha jól be vannak állítva a frontjaid (mondjuk nem feltétlen a Genius-ra gondolok), akkor teljesen fölösleges, hogy szóljon, sőt zavaró is lehet, mert ugye a hangkártya úgy keveri rá a centerre a stereo jelet, hogy sacc-per-kábé-ra kiemeli a jelek egy részét a két frontból. Namost így pl. filmeknél is (meg zenénél is) könnyen előfordulhat, hogy olyasmit hallasz a centerből, amit esetlegesen csak az egyik oldalról kéne. Az meg ugye térhangzás szempontjából nem az igazi.
[Szerkesztve] -
DM-Fan
nagyúr
Megfelelő plug-in-nel bármelyik 5.1-es hangkártya megcsinálja neked a Winamp-pal is. Csak egyszerűen nincs értelme, mert nem kell szólnia a zenében a centernek és könnyen elronthatja a stereo hatást. (a hangmérnök és a művész nem feltétlenül úgy álmodta meg a zenét, ahogy a software lekeveri ''ál-5.1-be'').
-
DM-Fan
nagyúr
Hát... egy lehetséges alternatíva, hogy éjszakára áramtalanítod a cuccot, akár a hátulján levő főkapcsolóval, akár úgy, hogy kihúzod a konnektorból. De mondjuk ez a sok áramtalaítás, újra áram alá helyezés hosszú távon nem tesz jót semmilyen elektronikai cuccnak, úgyhogy sztem inkább próbálj meg hozzászokni. Nagyon csesztetni nem érdemes, sokat nemigen fog javulni és asszem eléggé egybe van építve az erősítő-szegmens a táppal, szal bajos megbontani.
Hát, mivel nem ismerem ezt a hangkarit, és a szoftverét sem, ezért csak azt tudom mondani, hogy próbálkozz. De még ha ismerném is, lehet, hogy az én fülemnek más tetszik, mint a Tiédnek. Hangolgasd addig, amíg úgy nem érzed, hogy elég jó minden téren. Be lehet lőni úgy, hogy szépen szóljon. Először én is megijedtem kicsit, mert nagyon nyers volt (se magas, se mély, csak dohogás), de aztán szépen kialakult, most meg már teljesen ki vagyok vele békülve és azt mondom, hogy nagyon megérte az árát.
[Szerkesztve] -
DM-Fan
nagyúr
Na! A búgás, amit hallasz készenléti állapotban, azt nem a woofer adja, hanem a trafó. (ezért érezted hasonlónak a hangját a trafóéhoz
Teljesen normális jelenség, sztem mindenkinél jelentkezik, akinek ez a típus van, csak valaki észreveszi, valaki nem. Én is hallom, de nem vészes, meg én nem 2 m-re alszok a cucctól, hanem 5-re.
Nem is igazán búgás az, hanem az a tipikus trafós zúgás.
A mélyeket meg valószínű azért sokallod, mert nem jók a beállításaid. Kell hozzá egy kis türelem és nem árt a jó fül sem. Fontos, hogy beállítsd a hangkártya menüjében a mélyvágási frekvenciát (nálam ez pl. 150 Hz). Ez annyit tesz, hogy a kártya csak a 150 Hz-nél alacsonyabb frekvenciájú mélyhangokat engedi rá a sub-kimenetre. Aztán folytatnám ott, hogy a mixer-ben nekem a sub-csúszka kb. a felénél van (ill. alatta egy kicsivel), a szetten levő mély-potit pedig pont félállásba lőttem be. Na nálam kb. így áll, aztán még a hangkari equalizerével csináltam egy egyéni beállítást és finomítottam kicsit a hangzáson, mert ugye a front-, center- és satellitsugárzókban lévő membránok katasztrófálisan kicsik és gyenge minőségűek és a dobozok méretei sem épp ideálisak.
Azért megfelelő bállításokkal egész szép hangzást ki lehet csikarni a szettből. Csak kell hozzá egy-két óra, és jó sok meghallgatott zene/DVD. -
hali01
őstag
Egy jól megépített subwoferban semmi keresni valoja csillapító anyagnak.
Az akkor kell ha a dobozban van hátrafelé nyitott középhangsugárzó és annak a doboz belseje felé sugárzott rezgések csillapítását hivatott szolgálni.
Ha ez a Geniuson javít akkor az nem azért van mert hiányzik belőle a csillapito anyag hanem mert rosszul van megépítve. -
DM-Fan
nagyúr
Azért lehet jó, ha ballasztot raksz a hangfalad belsejébe, mert a mélyek kicsit lágyulnak tőle és nem lesz olyan buhogós-döngős hagja. Igazából minden valamirevaló hangfalban kell lennie ballasztnak, ami mély hangot hivatott kelteni, úgymond ezzel lehet finomhangolni a hangfalat. Lehet kapni erre a célra különféle mintázatú szivacs-anyagokat (hasonló a mintázatuk, mint a tojástartó belseje, csak kisebbek a dimbek-dombok), de láthatsz ilyet hangstudiók belső falain is, hangszigetelésként (már ha jársz ilyen helyekre). Én is vettem pár négyzetméternyit, mikor a nagy Hi-Fi falaimat építettem, el is fogyott egy szálig a sok anyag.
Mondjuk sztem a Genius-t nem igazán érdemes b*sztatni ilyen téren. Az igaz ugyan, hogy egy kicsit jobban buhog, mint kéne, de ennyit még bőven lehet ellensúlyozni akár a saját, akár a hangkártya szoftveres potijaival. Szal sztem fölösleges megbontani, de Te tudod.
Egyébként így néz ki a vágyad tárgya:
[link] -
-
-
mh197
őstag
Igen, szerintem a megoldás egy zener dióda, és egy szűrő kondi beszerzése lesz!
Vmikor használtam ezt egy nagyfesztrafó esetén, hogy ne zavarja a hálózatot, majd ha lesz időm, megbontom a cuccost, és megnézem milyen erőlködő cucc is van ebben a rendszerben. Elvileg elég lesz a trafó után az egyenirányító részre rákötni a gratz-be egy nagy kapacitású kondit, ugye megfelelő fesz értékűt.
Van is most itthon egy 25V 40000mikro-s , az már remélhetőleg megfogja, ha 20V alatti fesszel megy az erősítő (bár ezt kétlem)
Még érdeklődöm majd máshol is, de ha sikerül vmit csinálni vele, akkor beszámolok. A legjobb az lenne, ha a 220V-os részbe lehetne tenni vmit ezek ellen a zavarok ellen!
Aktív témák
Hirdetés
- ThinkPad L14 Gen1 14" FHD IPS i5-10210U 16GB 256GB NVMe magyar bill ujjlolv IR kam gar
- Samsung Galaxy S22 Ultra 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Vivo 40 256/8GB Silver 20hó gyári garancia.
- Huawei P20 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- iKing.Hu - Apple iPhone 15 Pro Max - Black Titanium - Használt, karcmentes
- Konzol felvásárlás!! Nintendo Switch
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 12/13/14 gen processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch SE/Apple Watch SE 2 (2022)
- DELL PowerEdge R640 rack szerver - 2xGold 6138 (20c/40t, 2.0/3.7GHz), 64GB RAM,4x1G, H730 1GB, áfás
- Apple iPhone 12 Mini 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest