Hirdetés
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- bambano: Bambanő háza tája
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Klaus Duran: Minden drágul. Vajon a fizetések 2026-ban követi minimálisan?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
Új hozzászólás Aktív témák
-
FernandoT
csendes tag
válasz
TheDragon007
üzenetére
Van esetleg javaslatod/javaslatotok ahol megbízhatóan javítanak Gateway laptopot?
Esetleg vitte már valaki a laptopját nem Gateway szervizbe?
Tudtok olyan szervizről, ahol van esély rá, hogy új videokártyát is tudnak szerelni bele? -
Sylo
tag
Az igen

-
Helmut
csendes tag
válasz
TheDragon007
üzenetére
Köszönöm.
-
Helmut
csendes tag
válasz
TheDragon007
üzenetére
Linkeld be légyszives.Én csak 1000 meg 1200 euróért találtam.
-
Helmut
csendes tag
válasz
TheDragon007
üzenetére
Sziasztok!
Kéne kis segítség.Ezeknek a notinak az árát tudja valaki? -
FernandoT
csendes tag
válasz
TheDragon007
üzenetére
Ja, persze, volt bios update, bár a legújabb verzió nem volt túl friss (2008-as azt hiszem)!?
A monitor nekem is eszembe jutott, csak az a baj, hogy amint bekapcsolom a gépet a kijelzőn csak fekete-fehér vonalakat látok. Így be sem tudom állítani hogy a képet a monitoron jelenjen meg! -
TheDragon007
senior tag
válasz
FernandoT
üzenetére
Hihi, nálam volt már 120fokos is a vga (100 felett már fagyott), ennek ellenére most ugyanaz a videókari nem megy 80 fölé még játékok mellett sem és nem voltam vele szervizben sem. Megjavult, bár a hűtés még most is piszok hangosan zúg

Kérdéseim:
Külső monitort rákötve nem próbáltad?
Bios updatet próbáltál csinálni amúgy? -
FernandoT
csendes tag
válasz
TheDragon007
üzenetére
Hello!
Ahogy írtam már több mint egy éve megvan a laptop, de már a kezdetektől gondom volt a videokártyával, mert a melegedés miatt állandóan fagyott.
Aztán vettem egy laptophűtőt, avval valamivel jobb lett, de még úgy is fagyott a komolyabb grafikáknál.
Most, mikor véglegesen megadta magát, már a bekapcsolás után csak fekete-fehét, majd színes vonalakat látok. Szóval szerintem, vagy teljesen megadta magát a videokártya, vagy valami gond van a kijelzővel.
Amit még pluszban hozzátennék, hogy folyamatosan mértem a hőmérsékleteket everesttel, és 80-85 fok fölé sosem ment a videokártya hőmérséklete. Ez persze sok, de hallottam már olyat is, különböző forumokon, hogy van ahol az sem ritka hogy 100 fok a videokártya?? -
TheDragon007
senior tag
válasz
FernandoT
üzenetére
1. Le tudnád írni bővebben hogy mi a gond a videókarival? Van egy olyan érzésem hogy már átéltem a problémád

2. Acer szerviz nem javítja a gatewayeket - legalábbis tapasztalataim szerint.
3. Független szervizek mindenütt vannak, de szerintem előbb bizonyosodj meg róla hogy nincs itt a fórumon senki aki segíthetne. -
FernandoT
csendes tag
Sziasztok!
Lenne egy olyan problémám, amivel már egy ideje nem tudok megbirkózni, és mivel itt Gateway tulajdonosok vannak, gondoltam valaki volt már hasonló helyzetben!
Az a problémám, hogy van egy P7811-fx laptopom, aminek valószinűleg elromlott a videokártyája, szóval javítani kéne. Garancia már nincs rá, mert egy évesnél öregebb (nem mintha sokat értem volna vele:s).
A magyar ügyfélszolgálat, ahogy már többen is említették, állandóan foglaltat jelez, és a telefonszámon kívül még egy k... e-mail cím sincs!!??
Váltottan már levelet az amerikaiakkal, de az Amerikába való visszaküldést inkább kihagynám. (40.000FT a posta)
Több ötletem is lenne, de ezekhez kéne segítség:-Vitte már valaki a laptopját a magyar Gateway-hez? Akkor esetleg el tudná mondani hogy hol a Magyar átvevő hely? (Az talán még létezik?)
-vagy, szerintetek tudják nem Gateway szervizben javítani a laptopot? (Gondolok itt arra, hogy a videokártya nagyon ritka (9800GTS), és esetleg meg sem tudja rendelni egy független szerviz.)
-Acer szerviz tudja esetleg javítani?
-vagy netán van még valami más mód a javításra ezeken kívül?Elég régóta probléma ez nekem, úgyhogy nagyon megköszönném ha valaki tudna segíteni!
-
BigStraw
senior tag
Helló nah probáltam ugy is de ugyse mükszik!!!!! Szóval nemtudom mi lehet majd ha lesz valami megoldás majd írsz vagy fordítva!
-
BigStraw
senior tag
válasz
TheDragon007
üzenetére
Nah hallod azt még nem probáltam, de tudom a módszert! Köszi ez nem is jutott eszembe

-
BigStraw
senior tag
válasz
TheDragon007
üzenetére
Igen csak néhányat de azok müködtek hiba nélkül! Miután win7-lett azota ugrott össze a kép!
-
TheDragon007
senior tag
válasz
TheDragon007
üzenetére
A többi játékom (Kings Bounty, Torchlight) rendeltetésszerűen viselkedik win7 alatt is.
Ettől függetlenül továbbra is a vistát fogom többnyire használni - a dió2 ugye fontos.
Ill. ez meg az a program hibával elszáll, (pl. XMouseButton) és a menük (pl. Start menü listájából törlés) fura viselkedése sem bejövős. Hogy a legújabb fejleményekről ne is szóljak... De ez nem ide tartozik...BigStraw, próbáltad a játékokat Vista módban futtatni?
-
BigStraw
senior tag
válasz
TheDragon007
üzenetére
Oké köszi szépen!
Remélem megoldódik a probléma! -
BigStraw
senior tag
válasz
TheDragon007
üzenetére
Vista alatt nem probáltam!
Igen még mindig összeugrik a kép, ha kisebb felbontásra teszem de, amint mondtam az feljebb birom állitani ugyhogy nem akadozik! Szóval félig lett megoldva a dolog!
És köszi szépen a segítséget!
-
BigStraw
senior tag
válasz
TheDragon007
üzenetére
Hát mondjuk COD6,Nba 2k10,Guitar Hero 3! Ezek megjavultak,ezeket birom nagyobb felbontásban játszani a Street Fighter 4-nél probálom!Annál nem müködik annál a max felbontásban akadozik !
-
BigStraw
senior tag
válasz
TheDragon007
üzenetére
Nah feltettem. Semmi változás esetleg ha tudnál mondani valami konkrét dolgot amit meg lehetne nézni akkor szívesen de emigy megint nem szélesedik ki a kép

-
BigStraw
senior tag
válasz
TheDragon007
üzenetére
Nah hát semmi fejlemény ugyan ugy csinál mint eddig,csak azt vettem észre hogy ha kicsit nagyobb felbontásra rakom mondjuk 1280x768 akkor nem akadozik!Szóval valamit segitett de nem javitotta ki a hibát:S
A 64-bitest tettem fel! Nem volt vele semmi gond!
-
-
BigStraw
senior tag
válasz
TheDragon007
üzenetére
Okés de nekem 32-bites a rendszer nembaj ha a 64-est töltöm?
-
BigStraw
senior tag
válasz
TheDragon007
üzenetére
Csá írtam emailt majd nézd meg nemtudtam feltteni imageshack-re!
-
BigStraw
senior tag
válasz
TheDragon007
üzenetére
Hát valami fájlokat nem csomagolt ki!!
Ha akarod csinálok képet?! -
BigStraw
senior tag
Hát hallod nem teljesen oldódott meg a probléma mert nem teszi ki teljes képernyőre csak azt vettem észre hogy ha nagyobbra állitom akkor jobban birja.
Meg amugy is valami nem stimmelt a kicsomagolásnál! -
BigStraw
senior tag
válasz
TheDragon007
üzenetére
Köszi Szépen a segítséget!

-
BigStraw
senior tag
válasz
TheDragon007
üzenetére
Köszi a segítséget hát nekem Ati Hd 3200-as van benne! Arra az első link felel meg ugye?
-
BigStraw
senior tag
válasz
TheDragon007
üzenetére
Hello hát most így pontos nevét nemtudom de itt van egy kép róla:
http://www.geek.com/wp-content/uploads/2009/11/nv52.pngMondjuk NBA 2k10-et játszok rajta low beállitásokon 1024x768-ban.
A másik meg nem frissitettem a drivert,mert sajnos nem tudom!
Ha elmondanád akkor megköszönném vagy ha adnál linket.
Köszi előre is! Remélem minden szükséges dolgot elmondtam. -
BigStraw
senior tag
Hello Sziasztok!
Nah nekem van egy Gateway NV 52 Series Laptopom!
És amint tudjátok csak Vistával kapható én ezt meg is elégeltem és lecseréltem Win7-re,és azóta a játékokban valamiért össze ugrik a kép!

Mondjuk ha 1024x768-on akarok játszani akkor máris összeugrik a kép
És sajnos max felbontáson meg nem birok játszani mert ugy meg szaggat!
Pls Segítsetek , ha valakinek volt hasonló gondja akkor kérem ossza meg velem előre is köszönöm!
-
Balázzs
senior tag
Megjött a Gateway válasza:
Thank you for contacting Gateway. I’ll be happy to assist you with the display issue.
As per our records your computer is out of warranty.
You may download the drivers for your system from the following website: http://support.gateway.com/support/drivers/search.asp?st=pn¶m=1015340R
Please use the following link to contact our Technical Support in Hungary: http://hu.gateway.com/support/index.html
For further support concerning this issue, we do offer a phone-based support options for Out of Warranty products that also covers "How Do I" questions as well.
"Answers by Gateway" is a convenient and affordable fee based technical support service that is great for answering "how to" questions or technical issues once the product warranty has expired.
With your purchase of the service you would have instant access to our Highly Trained agents.You may call 800-237-6483. However, it's a fee based support. Calling cards are available for 30 minutes ( $59.99 ), 90 minutes ( $129.99 ), or 15 issues ( $199.99 ) and the validity will be 1 year.
Another option is that you can approach a local technician.
Please feel free to visit our website http://support.gateway.com/
Have a great day!
Respectfully,
Gateway Online Technical Support- frissítsek drivert, ez hogy jön ide? amúgy a legfrissebb driverek vannak fenn
- magyar support: telefonszám még mindig foglalt
- international support: elég drága és nem tudom hogy oldanának meg ilyen problémát telefonon keresztül???
- local technician: hmmm, ha az előző ennyibe kerül, vajon ez mibe fájna?Azért többet vártam volna tőlük.
-
Balázzs
senior tag
válasz
TheDragon007
üzenetére
Nagyon remélem, hogy kitart. Szombaton délután majd nyúzom 3d-vel egy kicsit és figyelem majd a hőfokokat, remélem nem lesz gond. Irtam mail-t az amcsi support-nak, kíváncsian várom válaszukat.
-
TheDragon007
senior tag
Hmm, kicsit eszembe juttattad az én esetem, mikor a sokáig túlmelegedő GPUm gyors tempóban "megjavult", máig nem teljesen értem mi okból. Remélem így is marad, illetve az esetedben pedig azt hogy nem gondolja meg magát a masina. Ha kitart akkor azt kell mondjam valami varázslat van ezekben a Gateway gépekben

-
Balázzs
senior tag
Nem tudom mi történt, de szétszedés-összerakás után lekopogom - kopp-kopp-kopp - most megint működik hibátlanul. Szervizben nem ment a külső megjelenítés, itthon csont nélkül megy
Memtest, prociteszt hibátlan, hőfokokat megint monitorozom, cpu 43, gpu 52 hdd-k 48 és 42 fokosak.Gateway support segítőkész volt, chateltem velük vagy 10 percig, viszont az itthoni support telefonszáma egyfolytában foglalt

-
Balázzs
senior tag
válasz
TheDragon007
üzenetére
hdd-k kiszedve, memtesztet meg majd futtatok holnap
-
Balázzs
senior tag
válasz
TheDragon007
üzenetére
igen, az rendben
-
Balázzs
senior tag
válasz
TheDragon007
üzenetére
Most nézik, nézték, eddig semmi. LCD panel jó, kábelt állítólag nem tudják megnézni. Sajna a gateway magyar szervizét nem tudtam felhívni, mert állandóan foglalt volt.
A cpu és a gpu hűtése közös és mivel állítólag nem megy a másodlagos monitor megjelenítés én is arra gondolok, hogy túlmelegedhetett a gpu. Ez ellen szól, hogy kb 2 hétig ment az új procival ráadásul everest szerint is hűvösebb volt, mint az elődje a jobb gyártástechnológia miatt.
-
Balázzs
senior tag
válasz
TheDragon007
üzenetére
Májusban lesz 2 éves.
Anno 3 év garral akartam megvenni, de a kollégám elszúrta a rendelést és nem pipálta ki a +2 év garanciát

-
Balázzs
senior tag
Megtörtént a baj, reggelre behalt a notim kijelzője

Tegnap este még nem volt semmi gond, ám ma reggelre alig volt látható a kijelzőn bármi is.
Később magától megjavult, majd néha villódzott a kijelző, máskor teljesen eltűnt megint minden.Teljesen váratlanul történt minden, minden előzmény, külső sérülés nélkül, remélem a procicserével nem sütöttem meg a vga-t

-
Sylo
tag
válasz
TheDragon007
üzenetére
Hali
jó sokára irok.. de elfelejtettem ide benézni

mostanába már win7 et futtatok rajta és hibátlan minden amúgy kössz a választ

-
Balázzs
senior tag
6860FX notimba cseréltem procit, tettem bele egy Mobile DualCore Intel Core 2 Duo T8300, 2400 MHz (12 x 200) -es procit és megvadult a gép
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
millerur
tag
válasz
Darth_Revan
üzenetére
60 fok fölé nem kúszik
-
-
-
janek08
csendes tag
Ez a melegedes allando problema Gateway-eken? Ez tipus problema vagy a kartya nem erzi jol magat notikban? Neztem masik gamernotikat amiben ugyanez a kartya van (GTX 260M),de gondolom nem sul meg mindegyik.Vagy megis?
Hogy lehet ezt a melegedest teljes mertekben megszuntetni,mert addig nem szivesen adnek ki erte penzt amig pl COD 5 kozben lesul a kartya?
-
millerur
tag
válasz
TheDragon007
üzenetére
rápróbálok a váltásra
-
-
millerur
tag
válasz
TheDragon007
üzenetére
Nincs gond a hőmérsékletekkel, tehát kezd kicsit aggasztani...
-
millerur
tag
válasz
TheDragon007
üzenetére
Szia!
majdnem minden alatt beakad, kivéve PES, Starcraft, nba2k10, a honlapról letöltött legújabb vga driverrel, Vistán is viccelődött régi driverrel, most WIN7 Ultimate 64bit-n okoskodik :\ -
millerur
tag
sziasztok!
Van egy P 7805u-FX notim és hiába próbáltam már op-rendszert újratelepíteni, játokok közben sokszor lefagy, megáll a hang, búg a hangszóró egy hangon és csak a kikapcs-bekapcs téma menti meg, nem tudjátok mi lehet a gond? -
janek08
csendes tag
meg hogy nincs MO-n markaszerviz? vagy beneztem valamit?

[link] -
janek08
csendes tag
válasz
TheDragon007
üzenetére
Én is ugy gondolom hogy az xp már "öreg",ha más nem is a dizájnja biztos,valakinek ez nem fontos de én azért szeretnem mikor jol néz ki az asztal.Vista-t akarok majd hasznáni,ahogy olvastam azzal nem volt gond Getaway alatt.
Kariról is néztem teszteket,sztem is elég jol szerepelt.Kösz a tippeket,aszem ennél jobbat az én igényeimnek keresve sem találnék

Üdv
-
TheDragon007
senior tag
A tükrös kijelzőt arra értem hogy ha nincs árnyalva a szoba ahol használod a lapit akkor csökkentett fényerőnél kb. magadat látod

Pl. ha kimégy és a "mobilitás" részét akarod használni a laptopnak
Az XPhez: Lehet használni az előre telepített Vistát , kísérletező kedvűeknek Win7 (pl. nem kezeli rendesen a külső esata driveom, nem megy a WKeyKill), bátraknak és kitartóknak pedig XPt is (most biztos megköveznek sokan, de sztem az XP már túl öreg)...
A túlmelegedés lehet hogy az újabb típusoknál elő sem jön, nálam egyelőre elmúlni látszik.
mod: Illetve nálam az Ubuntu legújabb verziója is csodásan fut, nemcsak a Vista meg Win7.
-
janek08
csendes tag
látom a legtöbb Getaway tulajnak vagy az xp-vel vagy a tulmelegedésel voltak problémái.elöbbit hogy lehet orvosolni?
-
janek08
csendes tag
válasz
TheDragon007
üzenetére
nekem kell 4 kilos laptop,a tükrös kijelzöt pedig nemtom melyik modellre érted mert én kezeltem (ezt: Gateway P7901H) élöben és semmi tükrözödést nem tapasztaltam.
-
janek08
csendes tag
410: megalol!!

-
janek08
csendes tag
Üdv!
Segitseget kernek Getaway laptoppal kapcsolatban.
Pontosan errol a modellrol lenne szo: http://www.futureshop.ca/catalog/proddetail.asp?logon=&langid=EN&sku_id=0665000FS10126072&catid&test_cookie=1&test_cookie=1#Olvastam mar hogy magyarorszagon nem kifizetodo ilyet venni,de nem ott elek szoval,ez a resze nem erint
Az erdekelne mennyire jo ez jatekokhoz,nem Crysis-osni szeretnek Full HIGH-on,de a mai jatekok azert fussanak ha nem is highon de legalabb elvezheto beallitasokon.PL: majd a Diablo3,ujabb strategiak pl: Starcraft2,Tiberium Wars 3 (?),GTA,stb...Szoval lenyegeben jatekra hasznalnam amire eredetileg ki van elezve.
Minosegileg mennyire jok ezek a laptopok? Idotallo ilyet venni?Elöre is köszi a segitseget!
Üdv
-
vbbb
őstag
válasz
TheDragon007
üzenetére
Szia!
Nem nekem kell, hanem egy ismerősöm akar ilyet venni külföldön majd hazahozni...a garanciáztatást ne kérdezd hogyan akarja majd megoldani.

Én biztosan nem vennék ilyen böhöm jószágot. Meg ő játékra akarja venni...hiába magyarázom, hogy ennyiért különb asztali gépet is összerakathatna...fontos neki a mobilitás na.
-
vbbb
őstag
Hali!
-
(Darkwood)
őstag
válasz
TheDragon007
üzenetére
Áhhhh... csak egyszer legyen szervize Magyarországon a Gateway-nek és nem is fogok más notiban gondolkozni!

-
TheDragon007
senior tag
Torchlight, Diablo 2 meg hasonló nem túl igényes játékokkal max 75 fok a 9800m gts

-
TheDragon007
senior tag
válasz
(Darkwood)
üzenetére
Hát, azelőtt 120 körül tetőzött - akkor sz*rul is ment, most viszont mindegy milyen játékkal tolom, nem megy 100 fölé és nem kezd mélyrepülést az fpsszám, tehát a mostani szitu kész örömésbódottsá

-
(Darkwood)
őstag
válasz
(Darkwood)
üzenetére
Bár így utólag belegondolva 100-110 fok még normálisan tekinthető mobile GPU-knál!
-
(Darkwood)
őstag
válasz
TheDragon007
üzenetére
100 fok? Uhhh... az nem sok?
Akkor más játéknál is felmegy eddig? -
TheDragon007
senior tag
válasz
(Darkwood)
üzenetére
Hihi, kösz az érdeklődést, megy a noti, bár néha felbőg a hűtés
Most updateltem a biosát (win7 alatt 6.5ről 6.7re javítva a vga pontszámát
) és még viszi a számomra fontos játékokat mint Kings Bounty Armored Princess, Torchlight, meg Diablo 2...Az Armored Princess vadiúj játék amúgy és megizzasztja a vgat, de most már 100 foknál tetőzik a hőfok (és nem esnek az fpsek), szóval kinőtte a "110-120fokra felmelegszek és lekapcsolok játék közben" viselkedését

-
(Darkwood)
őstag
válasz
TheDragon007
üzenetére
Rég hallottam felőled.
Jól megy a notid?
Új hozzászólás Aktív témák
- Titkos szabállyal tereli a hazai megoldások felé a félvezetőgyártóit Kína
- Melyik tápegységet vegyem?
- Milyen TV-t vegyek?
- Milyen autót vegyek?
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- Villanyszerelés
- Háztartási gépek
- Robotporszívók
- További aktív témák...
- Thinkpad E16 Gen1 16" FHD+ IPS i7-1355U MX550 16GB 512GB NVMe IR kam gar
- X1 Carbon Gen12 14" FHD+ IPS Ultra 7 165U 32GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- ThinkPad T490 14" FHD IPS i5-8365U 16GB 512GB magyar vilbill ujjlolv új akku gar
- Apple Macbook Pro 15.2- A1989 - 13" CORE I5 8259U
- Lenovo laptop i3-8130U / 4GB RAM / 256GB NVMe SSD / GeForce MX110 / Win10 hibátlan esztétika
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

Memtest, prociteszt hibátlan, hőfokokat megint monitorozom, cpu 43, gpu 52 hdd-k 48 és 42 fokosak.

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)