Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Ha egy termék garanciális ügyintézésével kapcsolatban kérdezel, akkor a könnyebb segítségnyújtás érdekében adj meg minél többet a következő adatokból:
Új hozzászólás Aktív témák
-
netseft
aktív tag
"Mivel ragaszkodnak ahhoz, hogy a törvény értelmében a személyesen átvett árút nem kötelesek visszatéríteni"
Legjobb tudomásom szerint a 8 munkanapos elállási jog csak internetes vásárlás esetén érvényesíthető, de javítsatok ki, ha nem így van.
Eladó termékeim: https://tinyurl.com/sefteles
-
netseft
aktív tag
Az előzményt nem olvastam, de visszanézve jogos amit írsz, NFH honlapon tényleg ez szerepel. Szerintem vedd fel velük a kapcsolatot, nekem mikor kérdésem volt, még fel is hívtak email-es megkeresés után. A bolt lehet csak húzza az időt, hogy leteljen a 8 munkanap, te pedig nem tudod bizonyítani majd, hogy ott jártál...
Eladó termékeim: https://tinyurl.com/sefteles
-
Volkov
senior tag
Szia!
Én is egy web-shopban dolgozom, volt ilyen eset, az atyaúristenig elment a vásárló de végül nem adtak neki igazat.
Erről végül mi is kaptunk papírt, hogy személyes átvételnél nem él a 8 napos vásárlástól való elallas joga mivel látod amit veszel.
A távollévök közti szerződés arra vonatkozik mikor 'látatlanul' vásárolsz.
Külön téma a web-en rendelt és a web-en vásárolt termék.Ettől függetlenül lehet próbálkozni Lehet nálad màs döntés lesz.
És egy kis OFF:
Vannak érdekes részek még a határozatban, pl mi visszaadjuk a vevőnek a posta költséget is ( amit kifizetett mikor rendelt, nem a visszaszallitas költséget!) mert olyat írtak hogy vásárlástól való elallaskor semmilyen kár nem érheti a vásárlót...
[ Szerkesztve ]
:)
-
Volkov
senior tag
Ha a vevő szerint garizni kell valamit, az megint más tészta, de mindegy. Majdnem minden eset egyedi, teljes rálátás nélkül nem lehet jobban belefolyni
Én anno monitort rendeltem neten, személyesen vettem át.
Nem akarták kicsomagolni mert nincs "tesztgép". Mondtam, hogy oké, semmi gond, csak akkor nem veszem meg...
Egyből találtak egy tesztgépet amire rá lehett kötniHa én lennék a helyedben:
rendelnék még egy ilyet online, majd mikor megérkezik, akkor össze lehet hasonlítani
Átvenni már nem kötelező[ Szerkesztve ]
:)
-
qfm
őstag
Ezt is írtam, csak nem olvastad gondolom:
Amit (#6491) Volkov írt, nem hülyeség. Veszel egyet futárral, és beviszed mindkettőt, ha eltér a működésük.
Úgy kénytelenek gariztatni, ha valóban hibás az eredeti termék. Ha meg nincs igazad, és nem hibás az eredeti, visszaveteted a futáros rendelést, mert az valóban távoli vásárlás.
Meg írtam azt is, hogy kérhetsz független bevizsgálást, ha valóban hiszel az igazadban.
Én amúgy olvastam olyat, hogy értékhatár van, mégpedig olyan formán hogy adott értékhatárig szavatosság, és nem garancia van. Bár a pontos árát nem árultad el a cuccnak. (erre ha rosszul emlékeznék, javítson ki valaki)
[ Szerkesztve ]
-
stol
addikt
Bocs, hogy belevau DE.
USB-ről mennek a ventik?-mert akkor 5V-ról eleve fél teljesítménnyel üzemelnek.
Mi a gyári LÉGNYOMÁS specifikációjuk és mi a gyári LÉG SZÁLLÍTÁS adatuk?
Megjegyzem, a kettő pontosan nem függ egymástól.Mielőtt, bárki ellen indítgatsz bármit is, jó lenne utánanézni a műszaki oldalának és nem pedig a "szerintem" nagyon precíz bevizsgálásra hagyatkozni.
-
asdf_
veterán
Pixelhibanal Class II-t szoktak nezni, ez az altalanos, a Class III-ba minositeni szerintem mar egy evtizede sem volt pofaja egyetlen gyartonak sem minositeni a termeket. A Class II szerint _egymillio full pixelre vonatkoztatva_ 2 feher, 2 fekete, 5 subpixel hiba megengedett (hogy es vagy vagy kapcsolatban, az huszforintos kerdes) es az utobbi subpixelhibabol 2 csoport lehet (ezt en ugy ertelmezem, hogy ha 4, nem egybefuggo subpixelhiba van, tehat tok kulon, szetszorva a kepernyon, akkor valoszinu az is hibas).
Mely vilaghiru gyarto termeke a keszulek?
Koltoi kerdes: a termek hasznalati utmutatojaban, a gyarto weboldalan a pixelhiba plocy-rol van-e tajekoztatas? Amennyiben nncs, en vernem az asztalt, hogy egyetlen subpixel is hibas teljesites
(Az iso amugy erdekes, amire hivatkoznak, kifejezetten monitort es tv-t ir)
-
Exodion
aktív tag
Én 3 héten belül visszakaptam a 20hónapos telefon árát 4hónappal a garancia lejárata előtt. Persze nekem a szervíz megfúrta a G6-os oldalát, és mivel előre küldtem nekik fotókat meg utánna is így semmi nem volt. Másnap jött a futár a telefonért meg a pénz is vissza. Nem kellett megvárni amíg visszaér a telefon meg 14nap, rögtön aznap.
Írj nekik egy levelet veszteni nem vesztesz semmit. Amúgy tudom javasolni, hogy vedd videóra a hibát és küld nekik át a videót. Én is így csináltam a gyorstöltés nem működik problémával .
[ Szerkesztve ]
-
nanamii_o
tag
Akármit adtam el különböző oldalakról senki sem kért adásvételit,csak a számlát illetve a garanciajegyet,akkor ők sem fogják tudni gariztatni sose? Én is sok cuccot vettem már garanciával,akkor én sem fogom tudni egyiket sem gariztatni? Akkor miért kérdezi mindenki,hogy van-e rá még garancia és a számla meg van-e? Azért ezt erősen kétlem.
[ Szerkesztve ]
-
MaxxDamage
félisten
Igen, ez számos boltnál így megy (hasonlóan)
Ha a boltba adod le ahol véve lett, de van lehetőség hivatalos márka szervizbe is be adni...◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
Lackooo84
nagyúr
Nincs ilyen, hogy meg kell állapodniuk. Ha EU piacra szánt terméket forgalmaz bármelyik webshop, azt kutya kötelessége minden márkaszerviznek gariztatnia itthon is (aminek van hivatalos hazai támogatása, szervize), ha megvan az eredeti EU-s számla.
Ha cz, azaz cseh terméket veszel, az is EU, tehát nem lehet vele gond. Én is gond nélkül gariztatom itthon a a német Lenovo laptopot vagy akármit, amit nem itthon vettem.
[ Szerkesztve ]
The Truth is out there...
-
Topikgazda
"6:163. § [A kellékszavatossági igény elévülése]
(1) A jogosult kellékszavatossági igénye a teljesítés időpontjától számított egy év alatt évül el.
(2) Fogyasztó és vállalkozás közötti szerződés esetén a fogyasztó kellékszavatossági igénye a teljesítés időpontjától számított két év alatt évül el. Ha a fogyasztó és a vállalkozás közötti szerződés tárgya használt dolog, a felek rövidebb elévülési időben is megállapodhatnak; egy évnél rövidebb elévülési határidő ebben az esetben sem köthető ki érvényesen." -
Topikgazda
Általában ez azt jelenti, hogy amit ki tudsz próbálni a helyszínen, arra nem alkalmazható később a szavatosság, illetve azokra a hibákra, amikről tájékoztatást kaptál. Ergó ha téjékoztatott arról az eladó, hogy a memória forrasztva van és bármikor elfüstölhet újra, akkor rendben van a dolog, egyébként meg rejtett hiba, amire kiterjed a szavatosság...
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest