Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• echterion

nagyúr

válasz FőDudu #103172 üzenetére

Nem akartam már ebben a témában reagálni, de ez most kikívánkozik: azért ez nem kicsit kettős mérce tőled. A vevő bújja a teszteket, ha nem egyértelmű a gyártói leírás, akkor így járt, a boltosnak meg zéró felelősség, hisz a gyártók tartják őket sötétben, nekik nem is kell teszteket bújniuk, hogy ne adj' isten korrekt legyen az a leírás a szokásos nagykeres compypaste helyett. Miért nem csinál offline boltot? Ott nem kell elszenvednie az esetleges visszaküldéseket. Mellesleg ott a lehetősége, hogy bevizsgálja a visszaküldött terméket és értékcsökkenést számoljon fel a vevőnél, ha úgy kapja vissza a masinát.

És akkor már válaszolok Bluesummers-nek is itt: nem számoltam össze, de jóval több volt az új, mint a használt (abból csak pár darab volt nálam), elsősorban külföldi webshopok-ból vettem eddig a gépeim, pont azért, mert tudtam, hogy pár hónap után úgyis ráunok és ott mindig van valami jó akció, ami miatt legrosszabb esetben is nullszaldósra ki lehet hozni a gépet eladáskor. Ezért is vagyok most bajban a Zephyrus eladásával, mert a boltban megtapogatva tudtam, hogy ez a nekem való gép, így ott meg is vettem, nem is bántam meg, csak kellene máshova a pénz viszont többszázezret nem szeretnék azért bukni a dolgon.

• Bedepi

tag

Itt mint mondtam, nem rólam van szó. :) Én utána szoktam járni. A helios 700-ast anno fél év tesztolvasás, video keresgélés előzte meg. Tisztában voltam a hűtés hatékonyságával is, azért is vettem meg. A mai napig is azt használom, és nem is tudnám észerű alternatívára lecserélni jelenleg. Ilyen hardverek mellett nálam minimum a vapor chamber megléte. Ilyen árak mellett meg főleg. De mint írtam, itt már nem fér bele a pixel hiba, meg kattogó zsanér, villódzó kijelző, meg hasonlók. Azt instant küldeném vissza. A legalja kategóriában még elmegy az ilyen, de felette nem. Amúgy ezek olyan rohadt nagy réteg termékek, hogy nem hiszem el, hogy nem lehet letesztelni őket valahogy. A helios 700-ból pl. 10 darab volt az egész országban. Világ szinten lehet hogy gyártottak belőle 5000 darabot, de szerintem sokat mondtam.

• consono

nagyúr

Azt azért ne felejtsük el, hogy az esetek nagy részében nincs bolt, csak egy weboldal. A 14 napos elállás a webshopok miatt lett kitalálva, nem véletlenül csak online vásárlásnál van ilyen. Meg persze nem csak notebookra. Értem én, hogy a boltosoknak ez fájhat, de offline boltot bérelni, ott készletet és bemutató darabokat tartani, embereknek bért fizetni legalább annyiba, ha nem többé kerül, mint elkárolni a visszaküldött gépeket...

Új hozzászólás Aktív témák