Hirdetés
- bb0t: Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája
- GoodSpeed: A RAM-válság és annak lehetséges hatásai
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- ldave: New Game Blitz - 2025
- Real Racing 3 - Freemium csoda
- Gurulunk, WAZE?!
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
Új hozzászólás Aktív témák
-
echterion
nagyúr
válasz
blue_23
üzenetére
Az WoWs (lásd pl. gugli első találatok), a WoW az a World of Warcraft.

A 66 fok tényleg rendben van, de mint írtam az enyém félgőzön megy ilyenkor, ergo a te 6 magos kazánod meg gondolom, olyan 30% körül, így ebből a szemszögből nézve meg nem olyan jó. De persze bejátszik az is, hogy milyen fan curve-öt használ a géped és milyen hőfokokat enged amúgy meg, szóval még rendben is lehet ez így, de teljes képet csak egy ACO játék alatt mutatott értékekkel kaphatunk. -
echterion
nagyúr
válasz
blue_23
üzenetére
Az előbb még wow volt a téma, de szoktam néha hajókázni is, így azt is ismerem. Ott nálam az átlag procihasználat egy csata alatt 50%, pár másodpercre ugrik fel néha 90% környékére,de az lehet, azért mert elég sok minden megy a háttérben is (két-három játékkliens, torrentkliens, soklapos chrome), szóval nem egy nagy igényű azért az sem, az Odyssey anno közel 100%-on pörgette a cpu-gpu párost, ha az nagy igényű játék, ott sokkal jobban felpörgött a venti is, itt most nem is lehetett hallani őket.
U.I.: Ja és persze minden max. grafikai beállításon van nálam, 4k-ban futtatva.
-
-
gago1975
őstag
válasz
blue_23
üzenetére
Szia.
2019 Helios 300 1660 TI GPU-val rossz a hűtése?Igen, sajnos nem az a kategória amit egy ilyen géptől elvárna az ember sajnos. Folyamatosan throttlingol, mint ahogy a mellékelt képeken is látod kevés a hűtőcső. Ha plusz 1 kört beletettek volna akkor egy viszonylag elfogadható gép lenne.
Zephyrust ne ajánlj játékra, az nem arra való, csak játszani is lehet rajta.
Itt most nem az volt a kérdés, hogy mi mire való, melyik mennyire hangos stb...
Ha nagyon szőröznék veled, akkor azt mondanám, hogy a SCAR III ugyanannyira való játékra mint a Zephyrus.
Sőt a két gép más kategória, a Zephyrus egy fokkal magasabb minőségibb kategória mint a SCAR II/ III.
Ezzel most nem azt mondom, hogy a SCAR III gyenge, silány gép.SCAR III hűtése:

Zephyrus hűtése:

Semmivel se rosszabb a egyik a másiknál.Clevo és Predator GX játékra jobb, nehezebb, így ölben kényelmetlen használni, rosszabb hordozni, rosszabb akkuidő.
Hát persze, hiszen azok jóval vastagabb gépek, jobb hűtéssel. A termodinamikai szabályokat nem lehet meghazudtolni.
Viszont ölben játszani, a gép szellőztetését ily módon "beömlőket letakarni a lábaddal" befolyásolni pedig mind a gépnek, mind neked gyilkosság.
A gép nem szellőzik, nem tud megfelelő mennyiségű friss levegőt beszívni, ezáltal nem tud hatékonyan hűteni, a lábad pedig mivel hozzáér a gép aljához, megsül, leég.
Tehát a SCAR III, Zephyrus is tud kényelmetlen lenni.Játszani csak hálózati táp csatlakozása mellett lehet. Akkuról egyébként is vissza veszi a teljesítményt mindegyik gép, -30-40% FPS esés legalább.
500k körül Scar III szerintem jobb választás, elképesztően gyönyörű a 240 Hz kijelző, újrapasztázást követően hőmérsékletek is rendben vannak.
Én inkább 144Hz G-Sync mellett teszem le a voksomat, mint egy 240Hz-es kijelző mellett.
Ha a SCAR III-as 240Hz G-Sync-es lenne akkor nem vitatkoznék veled, akkor elfogadnám, hogy jobb a 240Hz, elfogadnám az érvelésed. -
-
Mikulásbá
nagyúr
válasz
blue_23
üzenetére
Mi a magas?Mihez képest?Ha azt nézem,hogy itt valaki beírja,hogy a gépe maxon 90 fokos volt,már jön a lehurrogás.Még a gépről szó sem esett.Határérték alatt van jóval a legmagasabb hőfok,amit mértem,elvileg nem lehet gond-legalább is egy év alatt nem volt semmi.
Az elején pedig volt újra kenés is,de nem változott semmi. -
Mikulásbá
nagyúr
válasz
blue_23
üzenetére
Egy Zephyrus (ROG kategória) nem játékra való?Arra-is-tervezték,ha hangos is egy kicsit a hűtése(melyiké nem az?),azt tudja,amit a hardverek mutatnak.Simán mentek akadás nélkül a játékok full beállítással 144 FPS-el,stabilan 3900 MHz-en.Míg te csak a neten látsz adatokat,nekem itt a gép előttem és van pár játék is rajta,nekem nem volt egyikkel sem gondom.
Pont az Optimus miatt alkalmas egyébre is a gép(kisebb hardver igényű munkák,Office,böngészés,stb.) -
gabyka
senior tag
válasz
blue_23
üzenetére
Köszi a tippet
tényleg egész emészthető áraik vannak.Nézegetem a helios 300 és nitro 7-es gépeket (1660ti mozgatja a fantáziámat és 15"), most próbálok infókat gyűjteni. Esetleg valaki tud pro és kontra érveket vagy inkább hagyjam és egyezkedjek egy használt 1070-es zephyrus-ra?
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
gurubefree
senior tag
-
-
-
-
-
Tibiajax
nagyúr
válasz
blue_23
üzenetére
tudom, h borzasztó nehéz lesz a döntés, meg a váltás
asztali gépről jövök, ami hangtalan volt. tényleg hangtalan, köszönhetően a platinum tápnak, az evga kártyának, játék közben sem volt semmilyen hangom.egyáltalában, azt is el kell úgy néz ki tudni döntenem, akarok-e gamert, vagy legyen inkább egy premium ultrabook. amivel játék annyira nem lesz, de vékony és hangtalan
-
-
Kukipapa_rr
tag
válasz
blue_23
üzenetére
+ mindenki
Először is köszönöm a válaszokat.
Légy szíves, segítsetek megérteni, miért probléma ha 90 fok fölé megy. A hűtőrendszert nem úgy tervezik, hogy hosszútávon is elbírja ezt a terhelést? Vagy le fog szabályozni, azaz lassúbb lesz, mondjuk 1 óra játék után?
Nézegetem az Octane VI-ot, és az jön le, hogy némileg, de nem sokkal drágábban egy ránézésre átlag 30%-kal nagyobb teljesítményt kaphatok, cserébe nagyobb, nehezebb, hangosabb (52 vs 58 dB) lesz + a garanciális feltételek és az ügyintézés rosszabbak, márpedig ennyi pénznél nem lehet emellett csak úgy elmenni.
Jól látom?
-
-
-
-
törölt tag
válasz
blue_23
üzenetére
Csak példa, de van amúgy Dell G5 is ebben az árban.
Mondjuk azt nem tudom, hogy jelenleg a DigiPrime mennyire megbízható, én elég régen vásároltam tőlük, akkor nem volt velük probléma, de én azért kibontanám és megnézném a gépet illetve ellenőrizném a garancia papírt.
A kolléga a bőség zavarában fog szenvedni.
-
-
válasz
blue_23
üzenetére
150 konfiguráció:?
https://www.digiprime.hu/component/virtuemart/search/g531Most épp csak 90 az eltérés:
https://www.argep.hu/main.aspx?suche=g531gv
https://www.argep.hu/main.aspx?suche=g531guDélután 100 volt. De múlt pénteken 310 a GU miközben a GV nem volt még 400 közelébe. Ez mind a kettő a 120HZ-es döglassú IPS-t használja és az olcsóbb kivitelek.
Az elnevezésekhez csak ezt a linket küldeném
(ugyan az a gép és konfiguráció)
Asus ROG Strix III G531GU-AL060 - Fekete - 120Hz
Asus ROG Strix G G531GU (G531GU-AL060) fekete
Asus ROG Strix III G531Gu-Al060 gamer laptop
Asus ROG Strix SCAR III (G531)
https://www.arukereso.hu/notebook-c3100/asus/rog-strix-g531gu-al060-p483410697/ -
Myair
tag
válasz
blue_23
üzenetére
Én egyenlőre nagyon megvagyok elégedve a rog strix g731gv-vel. 144hz 3ms-es kijelző nekem upgrade az előző laposomoz képest.(Acer predator G5 17) mivel főleg csak action RPG-kkel játsszom(D3, poe, grim Dawn,stb), az rtx 2060 még sok is. Azért a proci karcolja a 85-88 fokot, ha minden maximumon van Grim dawn alatt. Főleg ha közben stream-elem is.Ja igen, még gyári alatta a paszta
-
válasz
blue_23
üzenetére
https://www.asus.com/Laptops/ROG-Strix-G/Tech-Specs/
https://www.asus.com/uk/Laptops/ROG-Strix-SCAR-III/Tech-Specs/Stix G meg Scar 3 meg ilyen marketing nevekkel nem érdemes dobálózni. Ez mind ugyan az az apró kis különbségek (hány égtáj felé világit meg mennyire sok színbe stb..)
G531GV (2060) vs G531GU (1660TI)
Mind 2 ugyan az a 120hz kijelzővel Árukeresőben most épp kerek 100-as a különbség köztük. -
válasz
blue_23
üzenetére
Ha nem lenne túl magas a VRR window a FreeSync-nek, akkor talan éppen elmenne ennyiért, de így... 60-144 Hz között üzemel a FreeSync, azaz az alacsony gépigényű játékokat jobbá teszi, de a komolyakkal nem kezd semmit, ugyanebből a G-Sync-es modell komolyabb gépigényű játékoknál is segít.
-
Pitich
csendes tag
válasz
blue_23
üzenetére
Legfőképpen, hogy a jelenlegi új játékokat futassa gond nélkül (RAGE 2, Metro Exodus már nem megy a jelenlegi gépemen pl.).
Ha lehet kb 3-4 évig használható legyen.
Nagyobb SSD mindenképpen, 512GB vagy 1TB.
Ahogy nézegettem jelenleg a GTX 1660 Ti vagy az RTX 2060 az elérhető elfogadható áron (kb 450000 körül, annál többet nem akarok adni érte)
Processzort annyira nem vágom, azért is kérdeztem, hogy i5 vagy i7 kell egy ilyen gépbe.
Nem láttam még 144 vagy 240 Hz-es kijelzőket, a mostani is 60 Hz-en fut, így ez nem annyira mérvadó.
Hirtelen körülbelül ennyi. Köszönöm a segítséget előre is.
-
-
Myair
tag
-
matyee
őstag
válasz
blue_23
üzenetére
Értem, h volt backlight bleed, de ahogy írtam a másik gépben is ez a típus volt... így nem értettem az okfejtést, egyszerűen kifogtál egy rossz panelt.
Ha vki 3 évre tervez gamer gépet, akkor azt vegye amin jobban futnak a játékok, és akkor 3 év távlatában is jobb lesz. NEm az csak a lényeg, h hányadik generációs a cpu... ez megint féligazság. -
kdavid23
aktív tag
válasz
blue_23
üzenetére
nekem volt msi gt, clevo p széria is több generáción át a kezeim között és ha minimum kompromisszumot köt az ember a hordozhatóság terén, akkor nagyon jó gépek, nagyon jó áron... de valóban, hagyhatjuk. tudod, a multiban is amit a kijárat és bejárat mellé ömlesztenek, tesznek jó sokat, nem azért teszik mert az a legjobb, hanem mert el akarják adni a divatjúzernek... (minden gyártónál és típusnál megvan általában az a konfig amit a gép hűtése, vrm, stb elbír, sok review, sok fórumtárs tapasztalat, na és ezeket kell pénztárcánk teherbírásával vegyíteni és máris megvan a legjobb személyreszabott gép) Clevo nem annyira ismert típus, de jól használható...
-
matyee
őstag
válasz
blue_23
üzenetére
Pl a panelokról az állításod. Ugyanaz az AUO panel van benne... most meg ez a 2070rtx lehűthetetlensége... bár nem szeretem a bga-s gépeket, de 120W-tal még a konzumer gépek is megbírkoznak normálisabb hűtéssel. Múltkor meg a régebbi 6/7-es cpukat kutyáztad, pedig egy jó gpu-val játékra még most is jobb, mint egy 8/9-es gpu 2060/1660Ti-vel. Igen, volt, tapasztaltam, kipróbátam. Szóval eddig nem sok mindennel értek egyet amit írtál, és nem azért, mert Te írtad, mert egyszerűen nem úgy van.
-
matyee
őstag
válasz
blue_23
üzenetére
Nem zavar a más vélemény, csak nem érzem megalapozottnak. A múltkori panelekről szóló állításod sem volt korrekt, úgy ahogy a legtöbb "szakmai" hozzászólásod szerintem nem megalapozott, és amit most írtál is nagyon nem helytálló. Ha vki pedig itt akar tájékozódni, akkor megtévesztő és valótlan. Nem érzem, hogy lenne megfelelő tapasztalatod, de ehhez képest nagyon határozottan állítasz dolgokat, amik konkrétan nem igazak, és olyan emberek írják akkor effektíve rendelkeznek ilyen gépekkel. Ennyi, nem személyes.
-
PR0JECTNR56
addikt
válasz
blue_23
üzenetére
Ez átkozottul tragikus valóban, az éppen aktuális csúcshardvert hordozó notebookok, amik ténylegesen egy asztali gép potenciáljának megfelelően használják ki a komponensekben rejlő lehetőségeket, nehezek.
Itt egyébként érdemes lenne eldönteni, hogy gyengébb teljesítmény és könnyedebb váz vagy a desktop teljesítmény és néhány plusz kg opció mellett foglalsz állást.
A fizika és a termodinamika törvényei ugyanis továbbra is változatlanok, szóval, ha nem érkezik valamilyen valóban átütő erejű hűtési megoldás a végfelhasználók számára is elérhető módon, az elkövetkezendő néhány évre is ez lesz a kotta ebben a szűk szegmensben.
-
kdavid23
aktív tag
-
matyee
őstag
válasz
blue_23
üzenetére
Azert ezt eros kijelentesnek tartom a maga 120w-os fogyasztasaval. Ha ez igy lenne akkor 1070est sem lehetne huteni ami pont ennyi... egy clevo boven jol elvan auto fan mellett 150-160wig. En ezert igy erosnek tartom mert ha ez igaz lenne akkor kb egy gamer laptop sem letezne. Azt pedig el kell fogadni h halk csak nehezen tud lenni, en eddig egy ilyen gepet lattam mindossze
-
Pocok256
veterán
válasz
blue_23
üzenetére
Ez mondjuk egyén függő én egyszerre max 3-6 játékkal játszok ami 2-300 gigát ha foglalnak ha nem játszok velük leszedem, Ha kell akkor meg újra felteszem az a 2 perc míg lejön steam -ről pont belefér De ez már ízlések és pofonok. Viszont hdd re játékot tenni akkor is öngyilkosság emlékszem anno a diablo miket laggolt rajta te jó isten. Meg az új játékok is ahogy nyalják fel a diskről a mapot egy lassabb eszköznél komoly fps droppokat kapsz.. Itt csak a pénztárca szab határt, de most komolyan amúgy arról van szó hogy egy 1tb os ssd 30k míg hdd 14k ? Hát na duplája cserébe nulla lagg. Nem tudok mit mondani ha valaki egy 300-500k s gépnél az a 15k vágja földhöz az szomorú.
Új Válasz 2019-10-29 16:08:27 (#40827) Sly189
Ha leírom magyarul ugyanezz az segít ?
(mert minden benne van a cikkben. Vagy mi a probléma ? 
-
Pocok256
veterán
válasz
blue_23
üzenetére
Ha van zseton mai világb ateljesen felesleges a HDD max valahol routerre kötve backupként van értelme. Filmek ott vannak az amazonon vagy HBO go -n vagy netflixen vagy hulun most az a havi 1-2k pénznem ver földbe senkit cserébe írtó kényelmes és nem LOPUNK ami szerintem minimum. Őszintén hdd re mit tennél minden filmet streamelve nézek én személy szerint vagy moziba. Játékok alap, hogy ssd re mennek nincs is rosszabb mint egy csörgő lassú hddd ről akadozó isten csapása játékot játszani fps droppokkal. Játék mentéseket a steam elintézi ugyancsak felhőben tárolja aki meg lopja azokat is arra inkább nem mondanék semmit.... Zene spotify meg yt music. Képek meg mennek a felhőbe. 1 vagy 2 terás SSD bőven világ vége plusz 1 napig elegendő tárhellyel szolgál mostanság. Szóval mire is kellene nekünk a hdd ? vagy egyáltalán a hely ? Nem igazán látom értelmét.
-
válasz
blue_23
üzenetére
Nem kell ahhoz gyors internet, nekem is csak 8 Mbit/s-om van otthon, de a Toshiba SSHD komolyan korlátozta a laposomat, főleg mikor beütött neki a Superfetch. Miután megkapta a Crucial MX500-as SSD-jét és kivágtam belőle a régi SSHD-t, még ebből az i5-ös Skylakeből is fürge paripa lett.
Fotókat egyébként már egy ideje bizony én is a felhőben tárolom.

-
válasz
blue_23
üzenetére
Hát nem tudom, én olyan max 20 ezret látok az 1TB-os HDD és SSD között. Amióta egyszer a külső merevlemezem tönkrement és elvesztek az adatok(semmi fontos szerencsére csak filmek) egy fél méteres magasságból történő esés után a fotelből, azóta én csak SSD-ket veszek.
SSD-nél ez nem történhet meg... oké, asztaliba még talán raknék HDD-t, de laptopba eszembe nem jutna, inkább fizetek 20 ezerrel többet érte, de tudom, hogy nem lesz ilyen gond vele és villámgyors lesz. -
-
Muveszur7
csendes tag
válasz
blue_23
üzenetére
Köszi válaszod. Nekem fontosabb a jó kijelző és billentyűzet, mint a valamivel jobb hűtés. Nézelődtem még és megtetszett külsőre a Zephyrus M gu502 is 1660ti-vel. Gondolom a hűtéssel lehet ott gond. Valamint a zephyrus gx531 is de a 1060as gpu ennyi pénzért már kevés nem?
Ezekről mit gondoltok?Köszi.
-
RiZool
tag
válasz
blue_23
üzenetére
Hát van rá normális gyártói gari. (plusz van ASUSnál dolgozó ismerős is ha úgy alakulna...)
Picit most elbizonytalanitottál azért
..
Esetleg van amit jobban ajánlasz helyette ?
Ezt a gépet néztem még...tudom elég sokan rá vannak függve itt a fórumon...gondolom nem véletlenül: [link]De egyébként az, hogy hangos nem érdekel mert fülessel használom játékra és elmennék pasztáztatni is
-
echterion
nagyúr
válasz
blue_23
üzenetére
Hát plusz 30ezret nekem biztos nem érne meg az a plusz 10 fps. Arra akartam csak kilyukadni, hogy amire nem elég az 1050ti, arra az 1650 se lesz. És ugyanez igaz az általad felhozottakra is. Ráadásul itt notikról van szó, ahol az anyagminőség, hűtés, kijelző és support is nagyon sokat nyom a latban.
-
Dhampir
félisten
válasz
blue_23
üzenetére
A Notebookcheck komolyabb
-
Dhampir
félisten
-
robi1979
aktív tag
válasz
blue_23
üzenetére
Olcsón? Manapság a 8-900 euros kategória egy Photoshopra megfelelően alkalmas kompromisszum mentes laptopért olcsónak számít? 2 éve használom a jelenlegit, használtan vettem még otthon, Magyarországon, azóta meg kiköltöztem külföldre. Ausztriában meg fogalmam sincs hogy hol lehet a Lenovot gariztatni, javíttatni és legfőképpen azt sem hogy mennyibe kerülne és hogy egyáltalán megérné e rá költeni.
-
Dhampir
félisten
-
Új hozzászólás Aktív témák
● A topikban hirdetni TILOS!
- Szép! Lenovo Thinkpad T14s G2 Üzleti "Golyóálló" Laptop 14" -50% i7-1185G7 4Mag 16GB/1TB FHD IPS
- Szép! Lenovo Thinkpad T14s G2 Üzleti "Golyóálló" Laptop 14" -50% i7-1185G7 4Mag 16GB/512GB FHD IPS
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga X390 - i5-8365U I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! Acer Travelmate X314 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! HP 15 - Intel N4000 I 4GB I 320GB I HDMI I 15,6" HD I HDMI I W11 I Cam I Garancia!
- ASUS 23" FULL HD Monitor VZ239HE
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14400F 32/64GB RAM RX 9060 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10400F 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone XR 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 14 pro 128GB,Újszerű,Dobozával, 12 hónap garanciával
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

tényleg egész emészthető áraik vannak.![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

(ugyan az a gép és konfiguráció)

Muerte