- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Meggyi001: Nyilvános wc-k.....még mindig hiánypótló...
- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- KRTLPC: Ki és hogyan élt túl? Volt ám fennakadás
- Rap, Hip-hop 90'
- Gurulunk, WAZE?!
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
FőDudu
veterán
válasz
FőDudu #98299 üzenetére
Eloszor vettem egy Varta E39 akkut (az valoban sima AGM), de a szomszedom is hasonloan jart igy azt elhasznalta mielott beraktam volna. Kicsi a vilag.
Ezen felbatorodva vettem masikat, jobbat.
De nekem nem volt hasznalhato az auto a csere utan.Erdekes modon az o autoja is startstopos, de az nem dobalt hibakat. Az enyemben 30 hibakod volt - kb minden vezerlo betarolta a datum/km/stb adatokat, meg a low voltage hibauzenetet... Erdekes modon a dupla kuplungos automata valto nem. Pedig arra felve olvastam ra a cel szoftverrel. De pont abban nem volt semmi hibakod
Durva mennyi minden van egy modernebb autoban.
Meg a hatso ajto ablak emeloje is betarolta a hibatDe az a durva, hogy tenyleg nem engedte meg a TPMS sem a kerek legnyomasok beallitasat... Durvan letiltott az akkucseretol.
De nyilvan nem hagyom magam szivatni.
-
válasz
FőDudu #98297 üzenetére
Már a 20évvel ez előtti autómban is regisztrálni kelett az akkut.
Semmi baja nem lesz, ha új akkut teszel régi helyére és nem regisztrálod rögtön, hanem pár nap/hét múlva.
Viszont ha régi akkut leregisztrálsz mintha új lenne, az kinyírja pár hét/hónap alatt.
Az AGM nem spirálcellás, hanem felitatott üvegszálas, az akkulemezek között egy bór-szilikát párna helyezkedik el. Ez a párna megakadályozza a lemezek közötti vagy alatti cellazárlatot. -
FőDudu
veterán
válasz
MaxxDamage #98296 üzenetére
Ne izgulj. Engem elektronikahoz konyito emberkent majdnem megszivatott a sajat autom.
5 eves korara kipusztult az akku. Reggel meg se nyekkent az indito motor - pedig semmi elojele nem volt. Nosza csereljuk ki. Ahogy azt Moricka elkepzeli.A start/stop elektronikas autokban nem cserelhetsz akkut, mert az akku csere utan az autot ra kell tanitani az uj akku parametereire. Ha van BEM matricas QR kod az akku tetejen, akkor elvileg csak a szerviz tud rajtad segiteni. Letiltanak olyan elektronikak, hogy ESP, start/stop, hill hold, front assist - meg a legnyomas ellenorzo is letilt. Meg ki is nyirja az uj akkut ha a regi gorbejevel tolti az auto - amit be is tanult.
Kapacitas (70Ah), kemia (EFB+ helyett AGM), gyarto, szeriaszam, gyartasi ido, indito aram, stb. Ebbol tudja majd az auto, milyen akkut kapott, hogyan toltse, es valoban minden szirszart tud az akkurol a diagnosztika elo grafikonon. Es valoban tarolja a kisutes toltes ertekeket, abbol tudja milyen alapotban van az akku, stb.
Persze megoldottam magam - nem fogok varni a szervizre, hogy egy kurva akkut az automba berakjanak es 1 hetig alljon az auto, mert egy 3 perces muveletre nem tudnak idopontot adni..
Lathato, hogy a spiral cellas akku - AGM - joval nagyobb feszultsegen toltodik, kb 14,8V fix kapocs feszultseg kell neki. Mar csak ezert sem lett volna kepes a regi akku beallitasa mukodni.
-
-
RM007
addikt
válasz
musicproo #98290 üzenetére
Hát igen új laptop esetén a kijelző ilyen irányú "garanciáztatásának" is mindig utána kell nézni. Használtan lekopogom mindig tudjuk mik a hibák, újonnan más a helyzet. Emlékeim szerint régebben ez a pixel kérdés gyakori téma volt, használat követően hány napig van erre garancia, hány nap után tuti nem fog megjelenni ha addig hibátlan, mi az amit már cserélnek, mert azon belül sem mindegy milyen színű és hol helyezkedik el, sem a száma mennyi van belőle....ha fehér akkor az fő pixelnek értendő és azt cserélik főleg középről, meg hasonlók, emlékeim szerint.
-
musicproo
tag
válasz
MaxxDamage #98291 üzenetére
Írja az oldal, hogy garis ügy esetén ingyen van a futár. Viszont ha beküldetik velem, aztán pedig azt mondják, hogy nem garis téma, akkor gondolom perkálhatok, hogy visszakapjam a gépet..
-
musicproo
tag
Írtam a tmx-nek mailt, hogy egy Legion gépnél 1db hibás (sötét) pixel esetén van-e gariztatás... (Kizártnak tartom 1db esetén, de egy érdeklődést megér..)
Kapom a választ: "Kérdésére akkor tudunk pontosan válaszolni, amennyiben Technikus Kollegáink bevizsgálták."
Most komolyan ennyi infót nem tudnak kinyögni? Potyára beküldeni nem szeretném.
Találtam egy lenovo féle leírást, itt ha jól értelmezem csak 10db felett lenne csere? (FHD felbontás)
-
RM007
addikt
válasz
MaxxDamage #98286 üzenetére
Képzeld el a te laposodat így meghajolva.....ja azt nehéz lenne. A cérna száll vékonyságnak vannak hátrányai. A burkolat sem lehetett valami masszív kemény, talán kispórolták belőle az anyagot. Szállításnál a gamer táska sem lehetett opció. Nálam vonaton csak állítva a hátitáska. Na egyszer picit én is benyomtam a kijelzőt azóta vigyázok erre is.
Más:
[link] Összetalálkozott a Clevo-val. Most már ha meleg van is teljesen rendben a hűtésem.
Betoltam a lapos alá 1db-ot, 50% járatva és a PCH dióda + proci király lett. Vízhűtés majd csak jövőre. Innentől elvagyok hűtésileg legyen bármilyen meleg. Hőségben 4.4Ghz csúcson járatva (cpu-z) 80C -nél meg van fogva és ennél már csak jobb lesz. -
gyépés
aktív tag
válasz
KillHates #98276 üzenetére
Mert főleg az egér van leírva a hirdetésben, a gépről kevesebb és hiányos, mintha nem is azt árulná. De legjobb esetben is nem ért hozzá, így meg a nulla értékeléssel nekem rizikós.
Nálad azért van referencia már, meg valószínűleg pontosan leírtad, mi van benne, milyen állapotú, mit kell tudni róla, plusz szerintem kb. 20k-val áron alul adtad, ha semmi baja nem volt, csak korának megfelelő. Gondolom elvitték hamar. -
tamast
csendes tag
Msi bravo 15 laptop nem bootol pendrive-rol, amin egy win11 telepítő van. A setupban beállítottam az usb dvd opciót, kipróbáltam az usb hard disc opciót is, egyik sem jó. Mindig a shell prompt jelenik meg. Akinek van msi laptopja és tud, kérem adjon tanácsot.
-
RM007
addikt
válasz
KillHates #98271 üzenetére
Ezt így ahogy van akku nélkül akár sütőben vissza lehet hajlítani? HŐ segítségével? Picit meg kellene olvasztani és aztán formát adni neki, majd mikor kihűl ismét a régi lesz kívülről. Lehet belül is megjavul. Amíg nem próbáljuk nem tudjuk meg.
Az is lehet annyira túlforrósodott, átjárta a meleg(kint maradt a tűző napon.....esetleg lejárt a garancia) hogy magától hajlott ilyenre. Ezektől a laptop csodáktól bármit el tudok képzelni nem megfelelő használat mellett meg végképp. Vagy ez már túlzás?
-
válasz
Ubul86 #98277 üzenetére
Szét kellene szedni, ha az alaplap, akku oké akkor el lehet adni jó pénzért, mert fel lehet támasztani...
Bár minap volt fent egy Asus GL702-es 1070-el 80 ezerért. Igaz arra is ráfért volna egy 20-30 ezres nagyszerviz plusz akku, de az úgyegyébként rendben volt.... -
Csupati
őstag
válasz
KillHates #98271 üzenetére
Igazából sztem biztos hogy gatya az alaplap is benne a, jack csatin még kicsit túl nyúlik a lap és már a 2. Jack csati rottyon van....
Az a 120k inkább 170k :
Palmrest +alsó burkolat 50k (ebbe nincs se bill se tapi pad, semmilyen kábel hangszóró bekapcs panel) ha menthető a tapi pad bill stb akkor 50k.
Kijelző fedlap 50k bezel nélkül, kijelző 30- csillagos ég.
Akku 22k .
Továbbá felmerül a zsáner és kijelző kábel stb megúszta e.
A P3200 az inkább egy 1070 , ~1800 cuda 1700mhz , 6gb rammal és combos 75-80w fogyasztás.
És a hűtés meg kérdéses.
Ezt baromi sok pénz lenne helyre pofozni, egy kijelző nélküli multimedia box ot lehet belőle csinalni egy ház +Akku komboval, külső monitorral. -
válasz
Csupati #98270 üzenetére
Valószínűleg rosszul pakolták és majdnem sikerült félbehajtani.
Mondjuk elég nagy felelőtlenség a gazdájától, hogy nem viszi el egy szervizbe, ahol szétszedik, átvizsgálják és megpróbálják kiegyenesíteni a kijelzőt leszerelik róla és úgy összerakják, hogy tuti ne keletkezhessen benne zárlat és ne legyen futótűz a lakásban...
Egyébként szerintem nem ér ennyit, mert kb 120-150 ezret kellene rálocsolni, hogy megint egyben legyen és ez végeredményben egy GTX1060-al szerelt 8-ik genes i7-es konfig -
cs.zs.
veterán
válasz
rodman73 #98265 üzenetére
Igen, jól mondod, én is évek óta a rongy+ablaktisztító kombót használom, minden laptop minden felületére, heti szinten. Kijelzőre is. Hallottam már többször hogy kijelzőre nem szabad, de az elmúlt 10 évben a sokszáz-sokezer effajta takarítás semmilyen nyomot nem hagyott. Tehát alul-felül, kívűl-belül - üvegtisztító (a rongyon).
Fekete laptopok sajna állandóan igénylik, a világosak szerencsére nem annyira.
-
rodman73
aktív tag
Sejtettem, hogy valami hasonló lesz, csak nem tudtam.
Köszi a felvilágosítást.
Kicsit off, de hétvégén nem volt a billentyűzetem a közelben és nyomkodtam a gép saját billentyűit. Durva mi?
csak ugye ebben a jó időben kicsit izzadt volt a kezem, ami meg is látszik a billentyűkön. Ti mivel takarítjátok? Ablaktisztító rémlik, csak a rongyra kell fújni, nem a billentyűkre ugye? Vagy mehet a gép Killhates kollégához?
-
nggabi
félisten
mégiscsak el lehet adni a 2x8GB ddr5 ramot. igaz szréhugyé' de barbone PC-be elviszik.
-
FőDudu
veterán
válasz
vakablak93 #98240 üzenetére
Asus mostanaban 8 v 16 GB ramot alaplapra forraszt. Melle meg egy bovitesre valo slot.
Igy lehet a 16 melle meg 32-t berakni es ugy lesz 48gb ami atlag usernek eleg kell legyen.Ami viszont egy komplett kibaszas, hogy peldaul az S13 Oled verziobol a 32 gigasat pl. Magyarorszagon nem is forgalmazzak. Egyik forgalmazonal sincs 16GB-nal nagyobb memoriaval. Pedig abban forrasztott a ram. Mysoft varial az SSD meretevel, mas kulonbseg nem nagyon van a gepek kozott.
Amazonon meg foleg 32 gigas van - persze USA-ban.
Fenti gep 2100 dollar korul van, az megall 2400 Euroban. Egy het alatt megjon.
Az europai 3500-4000 Euro egy vicc. -
Csupati
őstag
válasz
KillHates #98250 üzenetére
Ne is mond [kép] , de belül még vallató is lett volna , nem volt koszos [kép] [kép] .
Párom gépén is meglepődtél milyen szép megvigyazott gép amikor kicserélted a procit benne.
Az az Alienware tényleg arra jó hogy viszed magaddal van egy nagy méretű gépe az embernek és nem fél ráverni a palmrestre vagy öklözni a kijelzővel ha a 8 evések megölik csgo, fornite, vagy modern warfare közben az embert. -
válasz
vakablak93 #98251 üzenetére
Szerintem ott a proci degradálódott a 100+ foktól.
Mióta láttam, ahogy Linus teliveri a TGC-vel az Acer Heliost miközben az akku rajta van szerntem ilyesmitől nem lehet baja a gépnek. Meg amit az Asus művel: körbenyomja a Ryzen-t sziloplaszttal amibaz első terhelésnél repedezik és folyik mindenfelé a fémpaszta...
Azaz lehet mégis baja, mert van nálam egy XMG aminek a GPU-ját vasalták és az abba beledöglött... -
FőDudu
veterán
válasz
vakablak93 #98251 üzenetére
A Chrome tud erdekes dolgokat csinalni.
Mindenfele weboldal telepitget worker processseket, aztan a user meg csodalkozik, hogy 8GB memoria nem eleg es 6-8GB a home konyvtara is.Nem haszontalan dolgok, de sok esetben kb 1x latogatott oldalak is telepitgetnek ilyeneket.
Neha nem art ranezni:
chrome://serviceworker-internals/ -
vakablak93
őstag
válasz
KillHates #98244 üzenetére
Ez azért kicsit gáz mert a többség ahogy az ismerőseimből kiveszem féltve a garit, 2 évig hozzá se nyúl. És még a gyári szervízhez se fordulnak.
Csak kíváncsiságból:
A haverom MSI laposa konkrétan Google Chrome-tól volt 102 fokos, konstans max ventivel.
Az ominózus esetkor végül csavarhúzóval kaparta le a gpu-ról a rákövült pasztát.
Lehetett ehhez köze az álltalad leírt jelenségnek, vagy az egyértelműen a le nem húzott akku dolga volt?
(mielőtt megrökönyödnél, én mondtam hogy ne fémmel, meg akku le, de ő tett rá) -
válasz
st3v3np3t3r #98248 üzenetére
Ahogy mondod, nekünk 23éves a Smart-unk, van benne 250 ezer km és semmi baja (a gyártó szerint 100 ekm a motor élettartama) .
Azon kívül, hogy már elrohadt az egész belseje, mert üvegtetős és az nap megette az üléseket meg szinte mindent.
De találkoztam már 13 éves szinte patika állapotú Celeron procis (azaz alsó polcos, olcsó) Dell Inspiron-al amire vigyáztak de ott van Csupati aki nemrég futott rá egy olyan Alienware-re amit a földön húztak és hólapátnak is használhatták néha... -
st3v3np3t3r
nagyúr
válasz
KillHates #98244 üzenetére
Köszönöm... és nagyon jól látod a helyzeted, szó szerint legalább 2 éve nem volt takarítva, pont lejárt a jótállása gépnek... kb.4mm vastagon volt porcica a radiátor 80%án...namármost ezek a gamer gépek nem az a kategória ami ezt a mértékű eltkoszolódást nagyon jól tudják tolerálni. Mint ahogy írtam, az utolsó kenet...a paszta kb. Pattogott lefele, fogpiszkálóval kapartam le a "rásült" pasztát.
-
Mielőtt pellengérre állítjátok st3v3np3t3r-t szeretnék a védelmére kellni
Amikor egy notebook-ot hosszú ideig (értsd évekig) nem takarítanak és a gyári -eleve gitt keménységű- paszta van rajta, akkor az szokott lenni, hogy a folyamatos 80-100 fokos hőmérséklettől a paszta rásül a chipre és a hűtésre is. És mivel minden olyan meleg volt sokáig mint a vasöntödében a golyók amik a BGA chip alatt vannak tuti repedezettek már mint a koros örömlány sarka... Ilyenkor elég ha a jószándékú szervizes elkezdi finoman lefeszegetni az odakozmált hűtést és a repedt forrasztás azonnal elenged, mintegy megadva a kegyelemdöfést az alaplapnak. Főleg MacBook-okkal jártam többször így: mivel az almás júzereknek meg sem fordul olyasmin a fejükben, hogy a gépeket néha takarítani kellene, nemhogy újrapasztázni...
-
cs.zs.
veterán
válasz
vakablak93 #98240 üzenetére
48 GB RAMról beszél, azaz vélhetően 16 GB alaplapi fix van, meg 1 db slot, amibe ugye max 32-t tehetsz.
-
FőDudu
veterán
válasz
MaxxDamage #98237 üzenetére
Nem tudom bal oldalra miert nem raknak USB-C portot.
A legtobb ember jobb kezes, igy a toltes vagy dokkolas celjara szolgalo USB-C netan Thunderbolt kabel csak bal oldalon (vagy hatul) lehet bedugva.
A Samsung 4070-es megoldasa is hasonlo aron van a Galaxy book Pro 3 cuccokban.
Par tesztet meg megvarok, de ez egy szerintem jo irany a hordozhatosag es ero tekineteben. Nem kell mindenkinek 175 wattos TGP egy hurcolaszos vasba.(a G14 uj, mini ledes verzioja ugyan 4090, de csak 100 vagy 110W TGP - es az is 4K Eur.)
-
mihione
őstag
válasz
st3v3np3t3r #98232 üzenetére
Gondolom pasztazas utan nem trottyolta le magat es a normal uzemi feszultseg/frekvencia eleg volt hozza hogy kilehelje a lelket vegleg
-
FőDudu
veterán
Na akkor itt amire sokan vartak.
Zenbook, Oled, 120hz, Rtx4070.Legalabb felkavarja az allo vizet....
-
st3v3np3t3r
nagyúr
Tuf Gaming utódja úton... HP Victus 16 fogja váltani
-
MaxxDamage
félisten
válasz
st3v3np3t3r #98232 üzenetére
Ha ennyire trehányan bánt vele, akkor megérdemelte!
-
st3v3np3t3r
nagyúr
válasz
FőDudu #98231 üzenetére
Én voltam az a valaki, aki nem szúrta el a pasztázást
Tele volt fél éves porral meg szösszel a radiátor. A pasztázás csak utolsó kenet volt neki.Nem mondom magam szakembernek, de kőzel 100 laptopot meg PC-t már kitakarítottam meg pasztáztam úja
Az az nvidia gpu 95fok felett már sül, úgyhogy e hőmérséklet felett már frasztikusan csökken az élettartama.
Könnyen elképzelhető az is, aznap volt az utolsó lehellete a gpu-nak.
Nagxon trehányan bánt a gépével. -
FőDudu
veterán
válasz
st3v3np3t3r #98230 üzenetére
Az a hofok tenyleg sokk az Nv kartyaknak.
Bar lehet, pasztazas soran elszurtak es azert doglott meg pont utana. Nem mindenki szakember, siman el lehet egy pasztazast is rontani. Utana pedig megsul. -
st3v3np3t3r
nagyúr
válasz
Attillus #98227 üzenetére
Kolégám régi tufja is kinyiffant, bár mint utólag kiderült, a koszos hűtőrendszer miatt 90-100fokon ment a gép játék közben és a 1660as nem bírta. Takarítás pasztázás után élt még 2 percet aztán örökre off.
Amennyiért javítható lenne,annyiból használtan veszel másikat. -
Attillus
csendes tag
-
Attillus
csendes tag
Hali!
Volna egy kis problémám. Van egy eléggé kiherélt TUFom. A GPU már egy éve meghalt benne, de igazából játékra már amúgy sem nagyon használtam.
Eddig tökéletesen működött, de tegnap óta egyszerűen nem lehet bekapcsolni. Vagyis nagy ritkán, de akkor is csak percekre.
A normális indítási folyamat úgy néz ki, hogy:
-bekapcsolo gomb megnyom.
-billentyűzet diszkózik egyet az összes megjelenő színen
-Asus logó megjelenik
-Attika boldogDe most:
-bekapcsolo gomb megnyom
-billentyűzet felvillan fehéren
-billentyűzet elhalványul
-nem történik semmi
-Attika nem boldogSajnos nem is mindig tudom ezt eljátszani, mert a bekapcsolo gombra sem mindig reagál :/
Esetleg tudtok valami megoldást, vagy csak simán gyújtsam fel a következő szektagyűlésen? :/
-
st3v3np3t3r
nagyúr
válasz
KillHates #98225 üzenetére
Én elsősorban nem a telekom specifikái(specikiàciói) alapján szemlélődtem,hanem a gyártó honlapján közölt infók alapjàn...
Amúgy az elsődleges voksom nekem is a hp-ra esett, életemben 2 ősrégi HP-m volt, mind2 nagyon jól bírta korához képest.
Az az 60ezres felár megéri a dupla tárhelyet meg a dupla ramot...
A lenovoba ugye csak 16g ram meg 512g ssd van, a hp-ban meg 32g ram és 1t ssd. -
válasz
st3v3np3t3r #98224 üzenetére
Igazi kotonszökevény dísznuszik a trágyakom marketingesei; nem csak az aki nem volt annyi esze, hogy egy egységes felületen tűntesse fel a specifikációkat, hanem az a csökkentképességű is aki jóvá hagyta így:
Lenovo:
az sohasem tudjuk meg, hogy melyik HP modellról van szó illetve azt sem, hogy mekkora az SSD benne:
Viszont azt, hogy van benne "nagy teljesítményű átlászatlan" billentyűzet, az kimaradhatatlan információ!
Ennek tükrében én talán a HP-t javasolnám, mert abban van 32GB memória, a Ryzen proci melege jobban kordában tartható és a rejtélyes "nagy teljesítményű átlászatlan" billentyűzet biztosan valami olyan fícsört tartogat ami valami átütő dolog lehet a gamer világban
De majd jönnek az okosabbak és hozzfűzik a frankót -
válasz
st3v3np3t3r #98222 üzenetére
tényleg... Simán meg voltam győződve arról, hogy a 15.6 a 1080p vagy 1440p vagy 2160p és a 16.1 az 1200p vagy 1600p vagy 2400p azaz megtoldották az eddig szabványos 16:9-es arányt lefelé 16:10-re....
-
válasz
st3v3np3t3r #98219 üzenetére
Itt valami el van írva, tudomásom szerint a 16.1-es kijelzők 1600p-sek szoktak lenni...
-
st3v3np3t3r
nagyúr
Sziasztok!
Tervezem, hogy lecserélem az Asus tuf gaming a15 2021 fa506ic-m.
2 modellt néztem ki:
Lenovo Loq
Hp Victus 16
Melyiket lenne érdemesebb megvennem szerintetek?
Én személy szerint a HP-val szemezek. -
FőDudu
veterán
Ez meg mifele oszver?
Razer Advanced verzio 65 Wh akkuval? Ez valami vicc? -
válasz
MaxxDamage #98207 üzenetére
De jó is lenne, ha a Macbook-okat is a Clevo gyártaná...
Az azt eredményezné, hogy olyan minőséget kapunk mint az almás gépeknél,
vagy:
-
sh4d0w
félisten
Egy szoval sem allitottam, hogy tenyleg mindegyik Clevo, de szinte mindegyiken lattam olyan beutest, ami a sajat Celvomra emlekeztetett.
A Gigabyte altalam emlitett modellje viszont biztosan az volt.
-
RM007
addikt
válasz
MaxxDamage #98209 üzenetére
Nem!
De ha adsz egy linket hol van ilyen külső monitorban, amit akár fel tudok akasztani megnézem. Mondjuk ennél jobbat kellene gurítani hogy elgondolkozzak rajta, ez nem játékra van kitalálva.
-
válasz
Zoolee1976 #98192 üzenetére
Ha retrózni szeretnél akkor oké, de különben nem ajánlom.
6-700 Euro körül már rá lehet futni Clevo 751-esekre. Rusnya jószágok az öreg Alienware-hez képest, de nagyon jól bővíthetők és kimennek a világból. -
cs.zs.
veterán
válasz
Zoolee1976 #98196 üzenetére
Talán a Lenovo 330 euróért. (130.000.-Ft?)
De készülj rá hogy kell majd bele egy új venti, az pár év alatt bármiben összefossa magát, meg ugye pasztázás, kifújás, stb.De kinek-mi.
-
sh4d0w
félisten
válasz
KillHates #98190 üzenetére
Az szinte biztos, hogy a Gigabyte gamer laposokat a Clevo csinálja - anno a saját laposomat is láttam Amazonon Giga labellel, fele specifikációval és drágábban, mint amennyiért én vettem Giga címke nélkül.
Igazából a Lenovo kivételével szinte mindegyik gamer laposnál felmerült bennem, hogy mintha Clevo gyártmány lenne...
-
RM007
addikt
válasz
Rathrol #98200 üzenetére
[link] Van driver frissítés, friss ropogós. Az meg hogy nincs oprendszer támogatás sem igaz. Talán még a Win11-et is fel lehet mókolni, de a Win10 az egész biztos fel kell hogy menjen minden ügyeskedés nélkül, mivel egy hasonló évjáratú laptopot használok és annak semmi baja a rendszerrel és régi driverekkel, bármilyen szoftverrel. Ezt a múzeum dolgot szerintem át kellene gondolnod. Épp elég bejegyzésem volt már eddig a témában.....játék tesztről ne is beszéljünk. Win10 sokkal régebbi még az azt megelőző core duo-os procival megáldott laptopokra is felmegy, van is otthon olyanom két régi Vaio és sorolhatnám.
-
Csupati
őstag
válasz
Zoolee1976 #98192 üzenetére
Most vettem egy 17 et 4700mq 16gb ram hd8970m 50e ft ért. Szal nagyon nem, olyan 80-100eur ert azt mondanám hogy jó lenne gyepálni. A vga az ugyan úgy cserélhető benne egy 1070ig bármit elnyel.
Új hozzászólás Aktív témák
● A topikban hirdetni TILOS!
- Milyen processzort vegyek?
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Haladó fájlrendszerek, de mire jók? Ext4 vs Btrfs vs ZFS vs APFS
- Milyen notebookot vegyek?
- Házimozi haladó szinten
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Star Trek
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Borotva, szakállnyíró, szakállvágó topic
- Steam topic
- További aktív témák...
- OHH! Dell Precision 7560 Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" i7-11850H 32/1TB NVIDIA A3000 6GB FHD
- Ohh Lenovo ThinkPad P15 G2 Tervező Vágó Laptop -75% 15,6" i5-11500H 32/1TB RTX A2000 4GB /1 Millió/
- LÉZEREZÉS! külföldi billentyűzet magyarra kb. 20-30p alatt!
- Bomba ár! HP EliteBook X360 830 G8 - i7-1185G7 I 16GB I 512SSD I 13,3" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! Toshiba Satellite Pro R50-C - i3-6G I 4GB I 128GB SSD I 15,6" I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max/
- Lenovo Thinkpad L14 Gen 4 -14"FHD IPS - i5-1335U - 8GB - 256GB - Win11 - 2 év garancia - MAGYAR
- Felsőkategóriás merev csöves Gamer PC! I7 12700KF / RTX 3090 24GB / 32GB DDR5 / 1TB SSD!
- 12 GB-os RTX 4070Ti - garanciával