Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• kk831228

addikt

válasz StLui #22576 üzenetére

Persze, nyomjad addig a sajátsúlyost...!! :K Attól nem fog megfájdulni semmid... ;)

"Legjobb lesz ha elverem egy kis csalánnal... Az lesz a legjobb... " by Dallas parody az örök klasszikus!! : ----> https://youtu.be/HL7Wp9ltweo?t=317

• inf3rno

nagyúr

Szvsz azért sérülsz, mert elhanyagolod a bemelegítést és a levezetést. Legalábbis a 10 perc kocogás után érdemes súly nélkül vagy minimális súllyal bemelegíteni azokra a gyakorlatokra, amiket végezni fogsz, illetve edzés után nyújtani kell az izmot, hogy visszaálljon az eredeti hosszára, különben berövidülsz.

Amennyire én magamon tapasztaltam a hosszú aerob edzésektől lehet igazán zsírt veszíteni, pl heti 5 óra kocogás, vagy ugyanennyi bringázás. Pl kinyújthatod a bemelegítő kocogást edzés előtt 1 órára is, ha van rá időd. Pulzust érdemes lenne bemérned, hogy mennyi a min/max, és aerob tartományban csinálni ezeket, ha fogyni akarsz. Arra viszont számíts, hogy a zsír mellett mindig megy le izom is. Ez viszont talán annyira nem para, ha nem hagyod abba a kondizást és a teniszt. Ha elég az izomtömeged, akkor érdemes lehet a kondiban átváltani inkább erőállóképességre, és olyan 80%-85% intenzitással több ismétlést csinálni lehetőleg gyorsan. Nem tudom ez mennyire megy úgy, hogy le vagy sérülve, vagy nem biztos, hogy helyesen csinálod a gyakorlatokat. Talán jobb lenne azokat az izomcsoportokat szüneteltetni, amiből sérülésed van, és áttérni valami rehab gyakorlatsorra, amivel átmozgatod, esetleg minimálisan erősíted őket, amíg helyre nem jönnek, és tudod újra használni. Beletelhet akár hónapokba is, amíg egy sérülés helyrejön.

Süti terén használj cukor helyett xilitet, az valamit javít rajta, ha nem tudsz lemondani róla.

Na ezek mondjuk csak az én meglátásaim, de én is csak hobbiból tolom, úgyhogy lehet, hogy vak vezet világtalant. :-)

szerk:

Ami kimaradt, hogy lábnap után kell a pihi, azért rotálod a különböző izomcsoportokat a kondis edzésednél, hogy mindegyik tudjon eleget pihenni. Tedd át tenisz és bringa mentes nap elé a láb napodat. Érdemes lenne robbanékonyságra és erőállóképességre edzegetni a lábad, ha úgy ítéled, hogy az állóképességed és a keringésed rendben van. Sprintek, lépcső, dombnak futás, ilyesmik segíthetnek gyorsulni. Azért figyelj oda, hogy ne edzdd túl a lábadat.

[ Szerkesztve ]

Buliban hasznos! =]

• medica

senior tag

Súlyzó után kötöttebb vagy azért megy szarabbul az aerob mozgás, tenisznél simán érezhető. Egy bizonyos kor után lassabb a regeneráció (egyénileg változó), csökken a tesztoszteron termelés, stb. Esetleg megtámogathatod diétával, minőségibb ételekkel (tejsavó, komplex szénhidrátok, vitamin, nyomelem, stb). Régóta sportolsz, szvsz van rutinod, nem az a gond - talán inkább a motiváció mert lassabban megy már a változás. Ha unod váltani kell edzéstervet, sportot, életmódot, vallást ( igény szerint)

[ Szerkesztve ]

Két pont között legrövidebb út ha el sem indulsz

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés