Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- Szólánc.
- Windows 11 - HP Pavilion – 15 cc516nh (2LE41EA) laptopon Intel I3-7100U TPM2.0
- Fűzzük össze a szavakat :)
- MárkaLánc
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- Digitális Állampolgárság Program
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Minden hónapban vettem egy sorsjegyet 1 éven át! (2024)
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
-
LOGOUT.hu
Elso fazis: epits ki egy megfelelo alapot,konnyu,alacsonyabb pulzusu alapozassal.Erzesbol ez a "meg tudok kenyelmesen beszelni futas kozben",nagyjabol a max pulzusod 70-75%-a.
Amikor ugy le tudsz futni kb. 10km-t,hogy 5 utesnel nem mozdul el tobbet az alap futopulzusod akkor kezdheted a kovetkezo fazist.
Új hozzászólás Aktív témák
-
tisn
addikt
válasz Peterhappy #94299 üzenetére
asszonynak mar mondtam, hogy B lany is ugyanolyan keresztnevu, nehogy lebukjak
-
Never79
tag
válasz Peterhappy #94245 üzenetére
Meg lehet azt enni futás közben, inkább az a baj, ha meleg van, akkor olvad, s nemcsak a szádban.
-
tisn
addikt
válasz Peterhappy #94245 üzenetére
ha az a ket valasztas, hogy fosok, vagy fel perc alatt (az orat leallitva benyomok) egy snickerset, szerintem az utobbit valasztom
szerintem idoben is kedvezobb
es MIATTAD szerintem most 3 masodperc alatt lenyelnek egy snickerset lehet egyben is...
[ Szerkesztve ]
-
tisn
addikt
válasz Peterhappy #94240 üzenetére
Igen, gondoltam hogy futas kozben kiszaradt torokkal nem idealis a csoki éves, nem véletlen a gél.
-
LanyUs
senior tag
válasz Peterhappy #94240 üzenetére
Kezdő versenyző koromban a Borvidéki félmaraton utolsó frissítő pontján volt palacsinta! Óóóóó annyira kínálta a srác és olyan szépen nézett ki, lekaptam egyet és betömtem!!!
Kakaós volt fullon porral Vizem nem volt, közben húztam volna a befutót már Ott és akkor azt hittem megfulladok
Megelőzzük Tomot! Kenek én neki olyan palacsintát, hogy 10 percre kiáll a versenyből[ Szerkesztve ]
-
norby_42
aktív tag
-
tomcica
Topikgazda
válasz Peterhappy #94229 üzenetére
Mondja mindezt, aki "trolltehennel" tolt vissza
There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."
-
tisn
addikt
válasz Peterhappy #94229 üzenetére
-
tisn
addikt
válasz Peterhappy #94227 üzenetére
snickerset akartam irni, de ez sem rossz
-
tisn
addikt
válasz Peterhappy #94182 üzenetére
hat a kardiologusod biztos orulne a vo2 maxon toltott 2 oranak
szep munka, ilyen elozmenyek utan (egy maratont barmilyen idovel teljesitesz, azt soha nem kell magyarazni...)
-
törölt tag
Gratulálok itt is. Nálam az is számít, hogy egyáltalán végig tudtad csinálni. mondjuk ez téged nem boldogít.
-
tomcica
Topikgazda
Uhh,kemeny menet lehetett ez igy
There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."
-
xy.zsolt
őstag
Már az csoda, hogy elindultál, az meg hogy célba is értél pláne az
Engem 25k környékén az árokban, döglött büdösbogár pózban találtak volna meg[ Szerkesztve ]
BESTSECRET MEGHÍVÓt szívesen küldök PM-ben.
-
norby_42
aktív tag
válasz Peterhappy #94133 üzenetére
Akkor én várok a következő turnusig
Ráckeve pipa, de a melegben én is megborultam. Nem volt görcs, probléma, csak egyszerűen nem ment, így lett első maratonnak 4:13.
Tényleg gratulálok mindenkinek, aki ma futott, első melegben futásnak ez sok volt.Eat pasta, run fasta
-
tomcica
Topikgazda
válasz Peterhappy #94128 üzenetére
jol van no...jo a kep - BESZEDES
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Peterhappy #94041 üzenetére
Ez jó volt, felnevettem. Köszi, egy kis jó is van.
Igen, de ez most a szokásos nyavalya volt. Emeltem a tempón és ott is ragadt a pulzus. Valamikor meg lassan mentem és elkezdett nőni. Erre ideges lettem, hogy már mindegy és elkezdtem gyorsítani, majd tartani, így meg helyben toporgott, de olyan is volt, hogy elkezdett csökkenni.
Levittem teljesen 5:30-ra és 140 felett mutatott. Ne már! Aztán leszedtem a csuklómról, hogy megfordítsam és még mindig mért és még mindig 140 felett. Egészen hihetetlen.
Többször megálltam csuklóról mérni és lassabb volt jóval. Egyenletes is, akkor megnyugodtam és jó alaposan belesz@rtam, elkezdtem gyorsításokat csinálni. Az jól esett. A héten volt egy pici gyors is.
Képzeld a gyors izmok meg elkezdtek csoffadni, mert nem használtam őket. Nehezebb volt felvenni a tempót. -
tisn
addikt
válasz Peterhappy #93999 üzenetére
Te mindent elkapsz a neten keresztül is
Nekem is vacakol a derekam, tegnap rossz volt, mara halasztottam a tesztfelmerot focibirolnak (40*75+25), reggel meg jonak tunt, de most megint fajl
Áprilisban még nem futottam, kellene nagyon.
-
ballazol
senior tag
válasz Peterhappy #93999 üzenetére
betegen hagyd a francba
tessék előbb meggyógyulni"A könnyű is súlyos, ha jó és értékes." C.G. Jung
-
tomcica
Topikgazda
válasz Peterhappy #93944 üzenetére
Ja,Luca a babaarcu "gyilkos" naaagyon oda kell figyelni,ha 200-400meterig akarsz vele gyorsat futni.
-
tomcica
Topikgazda
válasz Peterhappy #93933 üzenetére
[link]
April 15-ig fent lesz a video megoszton...ide nem birom linkelni mert mozgokep. 400m-en Luca fut a mult keddi verseny GEP..hallatszik,h nem kis szel volt 62mp-re behozta.En uvoltom,a "gyere-gyere-gyere,mostmar lehet futni!" szoveget a vegen,meg merem a celban a palya mellett.
[ Szerkesztve ]
-
tomcica
Topikgazda
válasz Peterhappy #93934 üzenetére
Van
-
veterán
válasz Peterhappy #93933 üzenetére
Jo, hogy mondod, a "barhol talalsz traktorgumit" akcio tovabb futott a borzsonyben, Szokolya kornyeken megint.
Everybody lies.
-
tomcica
Topikgazda
válasz Peterhappy #93929 üzenetére
Aze' ott meg nem tartunk vannak itt szep laaaanyok...sprinter csajokrol majd leszakad a leggings
-
törölt tag
válasz Peterhappy #93929 üzenetére
Most számolgattam, ha megvenném neki és innen feladnám postán kb. 15.000Ft lenne egy cipő.
Sehogy nem jó. -
törölt tag
válasz Peterhappy #93853 üzenetére
Milyen régóta tartja magát a 220-as elmélet. Szerencsére megemlíti a könyv, hogy ez elnagyolt meghatározás.
-
tomcica
Topikgazda
válasz Peterhappy #93853 üzenetére
Na en ez a formula alapjan noi max pulzussal lennek,de ferfi szorzoval...sot a szorzo is 0.4 v alacsonyabb
-
Studi
veterán
-
tomcica
Topikgazda
válasz Peterhappy #93776 üzenetére
Vaj a szive,aki nem birja huzni az tolhatja...ennyi a konnyites
-
tisn
addikt
válasz Peterhappy #93776 üzenetére
szerintem engem hazakuldene, hogy a malacfuttatas nem itt van
ugyis max a gyereket kuldenem hozza, hogy csinaljon belole vinicius juniort. es szerintem megcsinalna
-
tisn
addikt
válasz Peterhappy #93772 üzenetére
inkabb nem is probalom megerteni, mit csinalnal szegennyel
-
tisn
addikt
válasz Peterhappy #93769 üzenetére
thx
(valami jo lassu cipo kellene neki, sokkal gyorsabban fut mint en, es ez ciki )
-
tisn
addikt
válasz Peterhappy #93766 üzenetére
(asszonynak egy asics gel cumulust nem lattal esetleg valahol? azt mondja a hokaban faj a talpa, valtana vissza asicsra. en gyozkodom a nimbusrol, de o cumulust akar )
-
tomcica
Topikgazda
válasz Peterhappy #93658 üzenetére
-
LanyUs
senior tag
válasz Peterhappy #93600 üzenetére
Ja az ironman! Rémlett valami közös maraton norbyval, de szerintem keverem már a fórumtagokat, hogy ki mire megy!
Az a lényeg, hogy azt csináld, amiben örömödet leled és nem okoz fájdalmat. Érezd jól magad. Az, hogy valaki 03:45 tempókkal fut becsülendő, de nem feltétlen követendő. Legalábbis ez miatt nem fogom rosszul érezni magam Papi barátom is nemrég futott fm-en 1:15:55 körülit. Oké! Nyugtáztam, megdicsértem és annyi. Mint ahogy nekem nem célom az fm feletti táv. Elfutok én hajnalban 30 km-ert is ha arra visz az utam, meg felfutok 500m szint felett ha kell, de igazán boldoggá a dombok között futás tesz. Ezt csak azért írom, hogy tompítsam a dolgokat a fejben. Mindig csak bambulok, amikor azt a sok edzést felteszed a futáson kívül
Más: voltam vérvételen, Kreatinkinase 270 ( 24 - 195 ), tehát nem kiugró. A többi referencián belül. Ezt csak azért említem, hogy kemény edzés mellett sem mentek el az értékek.[ Szerkesztve ]
-
bandus
veterán
válasz Peterhappy #93600 üzenetére
ez egy jó, reális döntés. ha ilyen érzésekkel és ennyi edzésmunkát tudsz beletenni, akkor nem az ironman a te célod egyelőre. az azért elég kemény, heti 7-10-12 órás felkészülést kér, attól függően, hogy van-e olyan sportág, amiben kiemelkedő vagy, ezért nem kell rá különösen sokat fókuszálni.
"a jövötsajnos nemlehet tudni csakhamárotvagy deakormegmár azajelen"
-
Never79
tag
válasz Peterhappy #93575 üzenetére
Ja nem volt verseny úgy semmi komoly. Nagyon adta nap volt, minden klappolt, ahhoz képest meg pláne, hogy tegnap meg a “szaros” 8 kmen szenvedtem. Nem kaptam pulzus adatokat sem, csak emelkedőket kellett megfutnom, na jó annyi, hogy max 160 lehetett felfelé, de minden mást könnyedén.
Szőlőcukor nekem száraz. Gumicukorból az a jó, ami könnyen rágható (zselészerű), a keményebb fajta nehezen megy le.
[ Szerkesztve ]
-
tomcica
Topikgazda
válasz Peterhappy #93570 üzenetére
Datolyaval es mazsolaval mi szoktunk...szolocukor is mehet,de az extra gyorsan megloki a vercukrot (en megerzem,igy csak akkor hasznalom ha nagyon krizis van).
-
bandus
veterán
persze, hogy lehet. ch-ch. oké ez kis túlzás, és nilván a tudományosan megkomponált gélek biztosan jobbak. de egy gél árából majdnem kijön 2 db 200 g-os haribo tropifrutti ami 300g ch-t tartalmaz a gél 25 grammjával szemben ez elég verhetetlen ajánlat.
-
Never79
tag
Edzés volt, semmi komoly. Vagyis annyi, hogy bejártam a 2 tüskét (Vörös kő, Nyerges hegy kombó), ami a verseny vége felé van, és hát ott azért már nem annyira kellemes.
[ Szerkesztve ]
-
norby_42
aktív tag
-
tisn
addikt
válasz Peterhappy #93410 üzenetére
de tenyleg vazze, mar nem is emlexem milyen volt hogy nem fajt semmim barmit sportoltam
-
Napfénysüti
nagyúr
válasz Peterhappy #93411 üzenetére
Énnél gyorsabban mostanában nem tervezek futni, egy kis cél volt. Na meg tegnap nyertünk 11-4-re kispályán de a 4. gólt bevédtem, bosszúságból is futottam ma ennyire.
Inkább a maraton táv felé mennék de ilyen 2 éves távlati célként.
Köszi a cipő tippeket majd meglesem BS-en ezek mennyiért vannak.Més que un club!
-
LanyUs
senior tag
válasz Peterhappy #93401 üzenetére
Van olyan lassú Terminátor, mint én ?
Itt a jelenet [link] Nézd a jó oldalát! Ha velem futnál mehetnél 03:40-07:30-ig tempóval bárhol. Széles a tartomány... De nem bármeddig! Gyors léptékkel azért hirtelen elfogy a levegőm is -
bandus
veterán
válasz Peterhappy #93401 üzenetére
hehe, nem hiszem, hogy nagy igeny/fizetokepes kereslet lenne magyarorszagon 50-60 ezer forintos kornyvekre, sajnos
-
LanyUs
senior tag
válasz Peterhappy #93390 üzenetére
Tegnap a nulla fokban lefagytak az ujjaim hajnalban. Rádob egy lapáttal a felkelő nap "melege/hidege". Hozzáteszem laza napom volt, amiben én is fázni szoktam
-
bandus
veterán
válasz Peterhappy #93392 üzenetére
szerintem a létező leghasznosabb könyv, én nagyon élvezem olvasni, azóta is elő-elő veszem. szerintem ennél már csak egy mélyebb, abszolút ultimate könyv ami elérhető az ez: [link] egy jó, nem akciós cipő ára, de ebben aztán tényleg minden benne van
-
tisn
addikt
Apukatárssal mentem ma ki kocogni, aztán kiderült, hogy ami nála futás, az nálam erőteljesebb séta,
en lehettem -
tomcica
Topikgazda
válasz Peterhappy #93392 üzenetére
Jaja ott 90% laza 10% eros a polarizalas sot egyes XC sielok akar 95%-5%-al is muzsikalnak.
-
norby_42
aktív tag
Te jobban bírod a hideget, rajtam volt tegnap eleinte kesztyű, a végén meg a csősálat kellett a fülemre húzni
Eat pasta, run fasta
-
Agony
aktív tag
válasz Peterhappy #93224 üzenetére
A múlt heti vergés óta ma sikerült az első értelmezhető edzést produkálni, igaz csak 10K volt, benne 4x400/R400 + 4x200/R400-al. A takony még mindig dől belőlem, meg húz a fejem, de mintha kezdene beszáradni, úgyhogy nagyon bízom a maradék négy napban.
Ez a mai 3:57@161 BPM kamu, mert voltak benne 30 másodperc séták az ismétlések között, de ha 165-166 BPM-en menne ugyanígy a 3:57, az már bőven vállalható lenne.
Múlt kedden volt olyan edzés, amiben 3:40 volt a legerősebb tempó és 190 BPM-ig ment fel a pulzus... úgyhogy mindenképp van némi előrelépés.
Start with a whisper, end with a scream!
-
törölt tag
válasz Peterhappy #93243 üzenetére
Semennyire, az van, mint Studinál, mikor köhögök, kicsit érzem. Futás közben néha, és gyengén, gyorsításnál már jobban. Mikor ülök és előre hajolok akkor jobban érzem.
Aztán az is lehet, hogy egyszerű izomláz, viszont ilyen helyen még soha nem volt.
Gyógyulást kívánok, jó régóta bajlódsz mindenféle problémával.
Neked is kitartást.Ahogy néztem az elmúlt időszakban jó sok embert ért valami baj. A vírus nagyon tarol, az ember zsinórban kapja el egymás után őket.
Veled mi a helyzet, megúszod a vírushullámokat? -
Studi
veterán
válasz Peterhappy #93243 üzenetére
No igen, a kitörés az egyik kritikus feladat. A másik fix pont, hogy amikor kicsit jobban érzem, akkor az együtt jár a combközelítő izomlázával.
-
Studi
veterán
válasz Peterhappy #93239 üzenetére
Ilyesmim van nekem is. De lassan már egy éve. Futás közben, bemelegedve sosem fájt, nagyon nagy tempónál picit éreztem, de azt fájdalomnak nem mondanám. Ha kifejezetten alhas specifikus feladatot csinálnék, akkor fáj. És eleinte köhögéskor, tüsszentéskor nagyon szar volt, akkor tényleg fájt. Mostanra az nagyon sokat enyhült, azt mondanám, hogy most futáskor már semmi, tüsszentéskor érzem. Remélem nálam is elmúlik szépen.
-
tisn
addikt
válasz Peterhappy #93225 üzenetére
hat, ilyen helyen en is ilyen jo magyarosan etkezem. viszont az ebedet kihagyom es sokat mozgunk, reggel futas, napkozben tura, uszas, setak, ha bicajt viszunk vagy berelheto tekerunk is, barmlyien meglepo, ilyen 3 napos wellness turan fogyni szoktam, hiaba a brutal zaba
vacsora utan pl. minden sutit vegig szoktam kostolni, es a jobbakbol repeta
-
törölt tag
válasz Peterhappy #93068 üzenetére
Jobbulást neked és tisnnek is. Az a legrosszabb mikor fel kell adni, régen jártam így többször is. Hazaér az ember és a méreg mellett ott a csalódottság is.
-
tisn
addikt
válasz Peterhappy #93068 üzenetére
bocs, tenyleg nem akartam es nem kell szolidaritasbol derekfajnod
-
jimpo
senior tag
válasz Peterhappy #93049 üzenetére
Nálam a 100 ms alatti HRV igen alacsonynak számít. Szokott az 120 ms is lenni, melllé a nyugalmi pulzus 38 bpm körül. Az alvás közbeni átlag pulzus meg 40 bpm...
Akkor szokott 90 ms körül lenni a HRV ha jól beszivattyúzok alkoholból. Egy évben egyszer, kétszer.[ Szerkesztve ]
A 1080p felbontás játékokban lehet nem a legszebb, de legalább simán fut a vason... :DDD
-
törölt tag
válasz Peterhappy #93001 üzenetére
Köszi Péter!
Megnéztem a rekordját. 3:52/km átlag félmaratonon. Eleve egy 3:37-es km-el kezdett be!
Azért ez nagyon durva.
Erre nem tudok licitálni, Tom futott itt szerintem 3:30p/km-es félmaratont.
Agony penge még nagyon ekkora távon.
Igazad van, vén szivar vagyok, nincs mit tenni, de a 400-ra rámegyek, ha bele gebedek is.
Kezd az elmémbe begyűrűzni a Strava betegség. Sebaj legalább az össztáv van. Erre meg majd bejelentkezik egy helyi faszi, hogy ő most 60 elmúlt,de 150-eket fut.
Ott végleg mattolva leszek, fogom a csukáimat és felgyújtom. -
tisn
addikt
válasz Peterhappy #92968 üzenetére
igy messzirol nagy a szatok, eloben meg "igen mester", "ahogy mondod mester", "adhatok egy hideg sort mester?", "igen, azonnal indulok a lanycsapattal mester" menne.
-
LanyUs
senior tag
válasz Peterhappy #92956 üzenetére
Péter most őszintén! Nem szoktam senkit bántani, mert... De Tomot hogyan akarod észrevenni a 40-es lábával és a hozzá társult magassággal? Teljesen mindegy, hogy kézen áll vagy lábon Ehhez még hozzájön, hogy elég könnyű kitakarni is, mert a zsíros jobb combom a testtömege... Hozzon telefont!
[ Szerkesztve ]
-
tomcica
Topikgazda
válasz Peterhappy #92956 üzenetére
Pesten az OB-n fel se kapnak a fejuket...lattak azok mar csudabb do'gokat is
-
tomcica
Topikgazda
válasz Peterhappy #92945 üzenetére
mielott kerdezed en a Tom vagyok de ha majd egyszer eloben futunk,kiirom a polomra
-
xy.zsolt
őstag
válasz Peterhappy #92937 üzenetére
Köszi srácok! Amúgy valszeg ott csesztem el, hogy tettem tejport a kávémba ....az utolsó necces story óta erre ügyelek, hogy gyors tempó előtt NE. Nem is volt hascsikarásos gondom azóta....csak ma 9k-tól
Rossz elengedni 9,6k-nál mikor a Virtual Pacer 3-4mp-vel gyorsabbat jelez a céltempóhoz képest úgy, hogy a HR még csak 172-t mutat. Ez van....'mea culpa'
Stravara azért tettem 9k-t, hogy ne kelljen magyaráznom, hogy miért nem 10k[ Szerkesztve ]
-
tomcica
Topikgazda
válasz Peterhappy #92882 üzenetére
Ennyi volt a dicseret (ami jogosan jar) be lehet allni a noi csoport moge
-
tisn
addikt
válasz Peterhappy #92829 üzenetére
nyitottnak kell lenni mindenre is
a rozsaszin cipos topikban ez nem kerdes -
norby_42
aktív tag
-
ballazol
senior tag
válasz Peterhappy #92741 üzenetére
nem tudom, én sem értem
pedig ilyet is kaptam, 7-én adta meg:[ Szerkesztve ]
"A könnyű is súlyos, ha jó és értékes." C.G. Jung
-
xy.zsolt
őstag
-
tisn
addikt
válasz Peterhappy #92721 üzenetére
nem lesz neki tul konnyu? multkor lattam traktorgumival hullahoppozott
-
tomcica
Topikgazda
válasz Peterhappy #92697 üzenetére
a jo viccet mindig birom...szoval nem kell a PC,johet barmi IS
Aaa nem erzem annyira meg a boogey-t csak ovatos epitkezes...kedden toltam meg kicsit az 1000-es napot,meg szerdan a 400-as intervalt,de mindkettot esszel,nem akarom szettaposni ujra a labam
Mondjuk neha azert benezek 2:50-2:55-os sebessegre,ha nem mas nehany 200m vagy 400m erejeig,de epp csak hogy kapjon impulzust. Nem taposom mar az osszes ismetlest azon.There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."
-
tomcica
Topikgazda
válasz Peterhappy #92687 üzenetére
O,hogy szaradna le az egyik hered,a masik meg kapna servet Nonap mi?
Na,de kivittem futni is laza csurgas volt ma a fiukkal 12km ebbol 10km @4:25-4:30 es az utolso 2km fokozos 4:00-3:55 (fiuk 4:18-4:05) szepen duruzsolt...olyan mint a Rebel es Novablast szerelemgyereke (szerelem-lanya ) konnyu mint a Rebel,hasonloan jatekos,de vastagabb talppal.Szeretni fogjuk egymast,talan 200-400-as napra tul puha es magas a kanyarban,de minden masra jo lesz.
Fiuk hazamentek,en meg huztam 4km gumit kozepes erofeszitesen,utolso 50m felkapva maxra. Kellemesen lerohadt a labamThere are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."
-
norby_42
aktív tag
-
ballazol
senior tag
válasz Peterhappy #92591 üzenetére
köszönöm, köszönöm!!!
a második alkalom:
"A könnyű is súlyos, ha jó és értékes." C.G. Jung
-
tomcica
Topikgazda
válasz Peterhappy #92513 üzenetére
Zsoltnal minden van csak heti 80% lassu az epp nincs
-
xy.zsolt
őstag
válasz Peterhappy #92507 üzenetére
Srácok, én nem versenytempóról írtam ......hanem azt, hogy ELSŐ maraton(!) előtt magát a távot edzéstempóval beedzeném. Magabiztosabban állsz a rajthoz ha tudod, hogy a szervezetnek csak az idő az ellenfél, nem a táv.
Én edzek közel versenytempón....vagyis a céltempón....aztán majd előtte spórolok energiát a versenyre. De nálam csak max 10k van képben[ Szerkesztve ]
-
Peetta14
tag
válasz Peterhappy #92485 üzenetére
"Dombozni" járok oda, és valahogy fekszik nekem a ritmusa, a hátralévő 4 hétben igyekszem 2 gyors edzést (egy intervalt, meg egy tempósabb futást) beiktatni, és már nem nagyon megyek 30km fölé sem már, inkább tempósabb FM megy majd hétvégén. Utolsó hét meg extra laza.
-
Peetta14
tag
válasz Peterhappy #92341 üzenetére
Peti, egész más hétvégén az erdőben kavirnyálni, meg madárfüttyöt hallgatni a hosszú futáson, meg odaverni egy versenyen. Előbbi esetében elvagy frisstés nélkül, utóbbinál nem lehet lehozni egy jó teljestményt, rosszabb esetben összeesel. De abbahagyom, csak nem akartam, hogy sírás legyen a vége
Más.
Mai reggeli interval, 3km WU + 8 * (hilly 320m + r530m) + CD, 13.37 km Distance 1:07:45 Moving Time 5:04 /km.
Látszik, hogy előző nap ettem egy kocka svájci csokit, mert a 320m dombos szakaszt sikerült elég pontosan lehozni 8 alkalommal. Ajánlom mindenkinek a svájci csokikat!
[ Szerkesztve ]
-
norby_42
aktív tag
-
tisn
addikt
válasz Peterhappy #92440 üzenetére
kellett fel percig gondolkodnom rajta
-
norby_42
aktív tag
válasz Peterhappy #92432 üzenetére
Attól azért kicsit többet... Jó, nincs három munkahelyem, mint neked, de legalább kettő mindig volt
Eat pasta, run fasta
-
törölt tag
válasz Peterhappy #92425 üzenetére
Köszi! A súly még hagyján, de lassabb időket mért, egy nap alatt csak nem gyorsultam be.
Azt megfigyeltem, hogy a reakció ideje is gyorsabb, a teló gondolkodott egy darabig a kigyorsítások után.
Nekem meg a te hosszú futásod kellene.
Régen két részletben ittam meg a sört, tényleg nem olyan másnapra.
Nem rád gondoltam, hanem a nagyivókra. -
norby_42
aktív tag
-
tisn
addikt
válasz Peterhappy #92357 üzenetére
+ gyerekek nagyon kevesen szeretnek futni
van tobb atletika klub szegeden (2?), osszesen nincs 50 gyerek, ami egy kisebb fodbalegyesulet.focis gyerekeken latom, hogy kinszenvedes nekik, pedig hat egy meccs 95%-a a labda nelkuli futas
raadasul a hosszu futas monoton es unalmas (nekunk mar nem, de nekik meg igen)
-
Maximum1
őstag
válasz Peterhappy #92342 üzenetére
Szerintem a stresszre mozdul, tevékenység közben nem, és csak 30 perccel utána méri a stresszt.
Viszont ha stresszes vagy az meglátszik a pulzusodon, pl. én akkor nem tudok Z2-ben maradni.
Újabban edzés után is órákat pörgök, a pulzus lemegy viszont a stressz érték magas marad, ezt megtudjátok nézni 4 órásban az órán, az égéségügyi adatokban.
-
tisn
addikt
válasz Peterhappy #92342 üzenetére
Az meg megint más kérdés, mennyit számít a Body Battery, tekertem már úgy körbe a Balatont, hogy 24-en vagy 25-n állt a BB hajnalban, indulás előtt.
azta
nem oylan nehez letolni 5-re a bodybatterytlegalabb tom nem mondhatja, hogy lazsaltunk :
-
tisn
addikt
válasz Peterhappy #92341 üzenetére
Szombaton görgőztem ~150 percet, 15 perccel később kimentem futni, FM volt betervezve, de nem ment. Hasfájás lett belőle, talán ennem kellett volna a két tevékenység között, az egy szem banán nem hogy kevés volt, de talán még inkább káros is, semmint hasznos. De újabb remek tapasztalattal gazdagodtam.
nekem kondi utan ha megyek kocogni a tepertos pogi jott be -
Alg
veterán
válasz Peterhappy #92328 üzenetére
SIS-nek is van hasonló, a beta fuel-ek ilyen emelt CH tartalmú cuccok.
Bár én egy csomaggal egy literben szoktam elkeverni és úgy is alig akar feloldódni és baromi émelyítő, kell mellé a tiszta víz is nekem.
Viszont észrevettem hogy rengeteget számít, mikor figyelek a frissítésre sokkal kevésbé szenvedős a hosszú futások/bringázások vége.
[ Szerkesztve ]
"I love not man the less, but Nature more" // Giant TCR Adv. '16 Di2 // Fenix 7 SS // FiiO BTR3 + Truthear ZERO
-
ígyvanferi
addikt
válasz Peterhappy #92328 üzenetére
A válaszokat erre majd én is figyelem. Fele annyiba kerül ha jól látom, mint a gél, és ugyanannyi CH egy adag. Nyilván nem lehet mindig egy félliteres kulaccsal szaladni, pláne versenyen, az világos.
Én eddig csak a bioteches energy shotot próbáltam néhányszor. Hogy mit adott, adott-e, nem tudom megmondani. Abban mondjuk CH jóval kevesebb van, de cserébe tartalmaz néhány extrát (mg, aminosav, guarana, zöldtea).A választ nem fogom megtudni, de kíváncsi lennék, hogy a májusi félmaratonon, amikor ledobtam a vasmacskát az utolsó km-eken, segített-e volna bármi ilyen frissítés, vagy csak egyszerűen nem volt reális a tempó, amin pár gramm cukor sem lendít túl... Csak egy kevés víz ment frissítés gyanánt.
-
LanyUs
senior tag
válasz Peterhappy #92221 üzenetére
Ma mtb bringára a kantáros nadrág és a kabát közé húztam fel a futó hátizsákot! Tettem bele meleg 2 liter citromos teát 3g aszkorbinsavval és cukorral. A Mecsekben sajna nagy eső volt, ezért nem volt nagy élmény, de megittam az összeset. Főleg, hogy a társam lánca elszakadt és épp nem volt szerszám, így hazáig toltam 16 km-ert Tehát bevált a "fűtött" frissítő, ha simán a hátamon van kívül szétrepednek a fogaim ivás közben, annyira hideg.
-
Studi
veterán
válasz Peterhappy #92222 üzenetére
Azt tudod, hogy az Altra cipők 0 dropposak? Ami nem baj, csak azért eltér az általánostól. Ultások között vannak amúgy Altra használók.
-
jimpo
senior tag
válasz Peterhappy #92222 üzenetére
Én szeretem azt a pár párat ami van a repertoárból, olvasgasd amiket írtam korábban.
Az oldal amit linkeltél tuti kamu! BestSecret vagy Sneaknrun oldalon nézelődj inkább.A 1080p felbontás játékokban lehet nem a legszebb, de legalább simán fut a vason... :DDD
-
jimpo
senior tag
válasz Peterhappy #91989 üzenetére
A gélekkel akkor mindenki bajban van, ha nem fogyaszt mellé elegendő vizet!
Ami egy 30 grammos mellé legalább két, de inkább 3 deci szokott lenni. Rá szokták írni a gyártók a csomagolásra, illik elolvasni.
Illetve nem 5 percel később inni a gélre a vizet, mert addigra elég sűrű és kellemetlen lehet a helyzet. Ezt tapasztalatból írom.
Még akkor érdekes ilyen tömény cuccot tolni, mikor már alapból közelítesz a dehidratáció felé. Magyarul kevés frissítőt iszol, vagy csak izót /jó töményet/ és még arra küldöd rá.Az "összevissza" evés sem lesz megfelelő, mert nem feltétlen arra lesz szükséged amit épp megkívánsz közben.
Persze ha megfelelően tudsz adagolni, akkor jó lehet. Igaz még az lehet problémás, ha amit enni terveztél az épp nem része a kínálatnak. Mert mindenki a banánt kapkodja elfelé például...
Továbbá egy maraton során, ha ki kell állni pisilni az ~1 perc. Már amennyiben nem kell sorba állni a toi-toi előtt...
Porzó vesével, túlhevült, dehidratált testtel és üres hólyaggal szerintem én jóval több időt veszítenék.A 1080p felbontás játékokban lehet nem a legszebb, de legalább simán fut a vason... :DDD
-
tisn
addikt
válasz Peterhappy #92039 üzenetére
az szep
-
törölt tag
válasz Peterhappy #92010 üzenetére
Köszönöm nektek.
A tempó tartásában fog nagyot segíteni, meg nem kell küzdenem a pontatlan és hosszan keresgélő GPS-jellel.
Tom öreg edzője biztosan azt mondaná, hogy futni kell, nem az órát nézegetni. -
veterán
válasz Peterhappy #92009 üzenetére
Nem annyira szeretem a lefeleket, tenyleg fejlodhetnek benne. Nem igazan sikerulnek pihentetore, ahogy hajlitott labbal csillapitok, hogy ne trappoljak.
Aztan a lejto vegere faradtak a labak, meg ilyenek a szamok:Everybody lies.
-
veterán
válasz Peterhappy #91994 üzenetére
Arra gondoltam, hogy a motort tolom, de az talan meg furabban nezhet ki.
A vegen az marad, hogy dombra fel futkosok.Everybody lies.
-
Never79
tag
válasz Peterhappy #91960 üzenetére
Ha veszel valamit, azt nézd, hogy mi van benne. A "márkás" gélekben/italporokban maltodextrin és glükóz/fruktóz adja a szénhidrát tartalmat. Koffeinest én csak éjszaka vagy a táv vége felé szoktam használni, magnéziumot nem, vagyis azt napi szinten szedek, mikor jön a verseny, kicsit többet, bár akkor meg megf@sat. Sót óránkét hidegben 1-et, melegebb időben 2-őt, nyáron 3-at is. De az hallottam, hogy újabban már nincs egységes véleményen ebben a sporttudomány, hogy kell-e só valójában a szervezetnek. Azt tudom, ha nem szedem, akkor nekem jelez a futórendszer egy idő után.
Asztalról amit megkívánok azt szoktam elvenni. Gyümölcs, ropi mogyoró, sajt. Nem sokat, épp annyit, hogy elvegye az ízét az édes italnak/gélnek, és hogy legyen valami szilárd a gyomromban, ne csak a trutyi lötyögjön. Ami nekem nagyon bevált az a Gu waffel, de az már horror áron van, régen nem került ennyibe. Alternatíva a boltokban kapható holland waffel, az majdnem hasonló.
Egyik ismerős most azt csinálta, hogy vett maltodextrint, meg fruktózt, s saját maga kevergeti ki a dolgait, jóval olcsóbban kijön, mintha géleket/porokat venne. Annyi a probléma, hogy így ez a mix nincs ízesítve, s jó édes, szóval hozzá kell szokni.
Egy tipp: ismerőst megkéred, hogy valahova féltávhoz álljon oda és segítsen esetleg frissíteni.
-
tisn
addikt
válasz Peterhappy #91975 üzenetére
nekem ov mindig csuszkalt + neha baszott adatot adni. igaz csak bicajhoz hasznaltam, mert a stratos ott szarakodott pulzusmeresnel (gyari bug).
szoval annyira nem erzem azt sem jonak az optikai pulzusmereshez kepest. talan az a felkaros, amit sirrasor irt talan, az jo lehet.
-
Peetta14
tag
válasz Peterhappy #91960 üzenetére
Dekában vagy bárhol veszel 1kg iso port és kevered magadnak. Olcsóbb, jobb.
Ha másképp nem, akkor az óra is tud jelezni egy táv után, hogy frissítés kell. Én egy frissítő pont előtt pár 100 méterre szoktam enni versenyen, ott meg inni, meg tölteni, ha kell. Géleket, isot most tudod tesztelni a következő hetekben.
Koffeines gél jól jön 30km után, meg magnézium is.[ Szerkesztve ]
-
Never79
tag
válasz Peterhappy #91847 üzenetére
Mindezt lóf*sz frissítéssel ? Hát szép. És akkor még Tom és Agony itt az ufó . Lehet lemaradtam , hol futod a maratont?
Szerk: Peetta14 közben leírta, látom. Meg a frissítést is. Isot kérdezd meg mi, ha nem ittál még olyat, nehogy a versenyen kezd el kipróbálni.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest