-
LOGOUT.hu
Elso fazis: epits ki egy megfelelo alapot,konnyu,alacsonyabb pulzusu alapozassal.Erzesbol ez a "meg tudok kenyelmesen beszelni futas kozben",nagyjabol a max pulzusod 70-75%-a.
Amikor ugy le tudsz futni kb. 10km-t,hogy 5 utesnel nem mozdul el tobbet az alap futopulzusod akkor kezdheted a kovetkezo fazist.
Új hozzászólás Aktív témák
-
--Robi--
kezdő
válasz xy.zsolt #99308 üzenetére
Csináltam róla képeket, makrókat is, hogy meg tudd nézni a szövetet.
A Craftot, ami neked is van mellé tettem alapnak.Zebdia: [kép] [kép]
Craft: [kép] [kép]A Zebdia finom bolyhos anyag. Jól látható a két anyag közti különbség.
Amit még nagyon tudok ajánlani az az ODLO. Minőségben ott van, ahol a Craft.
-
LanyUs
senior tag
válasz xy.zsolt #99306 üzenetére
Én a jövő heti terepverseny térképét néztem és 8 db turista jelölésen fut az útvonal, azaz baromi bonyolult, könnyű eltévedni rajta a sűrű erdőben. Én épp ott szoktam terepezni bringával, tehát jól ismerek minden fordulót. Ez nagy előny lehetne. Ha sikerül lemenni a megszokott +10s / km tempóra ( ami még mindig csak 04:55-05:00 átlag ) + 170-es pulzus körül már nem szédülök meg, akkor meglátom... Nem nevezek előre, majd aznap reggel érzem mit ad a nap. Tehát itt végeredményben nem arról van szó, hogy a verseny előtti 2 hét már nem épül be / nincs érdemi fejlődés és 1 hét taper, hanem valamennyire jöjjön vissza a régi forma.
Tele van a hely kövekkel, gyökerekkel, akár kidőlt fákkal botladozás stb. Nagyon szeretem az ilyen technikás pályát bringával és futva is. Itt valamennyi elveszik a körülmények miatt a nyers tempóból. -
Peetta14
tag
válasz xy.zsolt #99288 üzenetére
Nekem sokat ad a verseny, az érzés, az izgulás előtte, a fokozott koncentráció, a nyulak és gepárdok, a rákészülés, a semmi nem jöhet közbe aznap, az ez az én napom érzés, a hangok, a szurkolás, a megelőzöm még őt, az ő biztos nem előz meg engem, a tötymörgés a rajtnál, a célbaérés, meg úgy általában az egész, ahogy van. Mindezek számokban (időeredményben) is kifejeződnek, ha épp nem, akkor pedig nem a verseny miatt.
-
tomcica
Topikgazda
válasz xy.zsolt #99268 üzenetére
Anno 1991-ben az altalanos iskolat befejezve kett haverral poenbol kitalaltuk,hogy feltekerunk Budapestre nyyaron. Szedett-vedett biciklikkel 14ora alatt fel is ertunk,majd egy hetet kempingeztunk a Romai kempingben.Minden nap betekertunk megnezni valamit,Budan is Pesten is,persze a hidakat mind. Voltunk a Margitszigeten is,ott epp nap kozben,es mivel melegunk volt megfutodtunk a Dunaban. Epp arra setaltatta a kutyajat egyik neni,a kutya berohant a vizbe es elkezdett inni belole,a neni meg uvoltott ra,hogy ne igyon belole. Mi meg derekig a vizben epp jovunk ki,ossze is neztunk,hogy mi a faxx ez fertozo?!
Nalunk a Tiszan mindig lehetett furdeni,gondoltuk a nagyvarosi Duna is hasonlo
Gondolom mi lehet 2024-ben a SzajnanThere are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."
-
Peterhappy
őstag
válasz xy.zsolt #99169 üzenetére
Azért az nagyon nagy különbség, hogy Te elmész egy szabadon választott amatőr versenyre, esetleg egy senior OB-re, és megint más, ha a Hazádat képviselheted a világ egyik legnagyobb, és legnézettebb eseményén.
Van olyan ismerősöm, aki kifejezetten keresi azokat a versenyeket, ahol dobogóra állhat, és csak azokon indul el. Kinek mi a preferenciája. Szerintem többet ér egy Budapest Maratonon pl. top500-ban lenni, mint Biszembaszomfelső helyi 10k-s versenyén dobogóra állni. De nem vagyunk egyformák, és ez így is van rendjén.
Ajnától annyiból fájó ezt hallani, hogy speciel benne ott volt az esély, hogy világklasszis legyen. Lehet azonosulni azzal, amit mond, és amíg úgy van kint Párizsban, hogy megúszta az A-szintet, és valós jogot nyert az indulásra, legyen is kint.
Gondok akkor vannak, amikor azokat a versenyzőket kukázzák, akik amúgy kivívták a jogot a részvételre, s indulnak helyettük olyanok, akiknek talán nem kellene/lett volna szabad.
Akad ilyen sportolónk ma vívásban is, tornában is (bár ott az élet igazságot szolgáltatott), kézilabdában is, kajak-kenuban, s még sorolhatnám tovább. De ilyen esetek voltak korábban is, és lesznek is még. -
veterán
válasz xy.zsolt #99169 üzenetére
Különbözünk (részben).
Engem motivál egy-egy "versenyre" készülés (azért az idézőjel, mert nekem nem verseny)
A legutóbbin úgy indultam, hogy szeretnék az utolsó 10% előtt célba érni, és sikerült (219. a 258-ból)
A félmaratonra készülök, és ott is az az elsődleges célom, hogy beérjek szintidőn belül, a másodlagos célom a 2 óra 45 percen belüli eredmény. Nekem már az első is remek dolog, a második pedig még inkább szuper. Engem ez is tud motiválni - mert nincs esélyem előbbre végezni.De értelek, voltam már úgy sakkversenyen, hogy 2-5. helyért játszottunk, és amikor elbuktam az első mérkőzést, akkor már csak a 4-5. helyért játszhattam, akkor egyszerűen feladtam, mert az már nem érdekelt. Olyan területen, ahol tudom, hogy képes lennék nyerni, értelemszerűen az éremesély vonz (vicces, hogy egy fiatalkori érmem sincs meg), de ahol nincs ilyenről szó, ott más célokat tűzök ki.
"A HELYESEN alkalmazott bölcsesség a hasznos" Prédikátor könyve 10:10
-
--Robi--
kezdő
válasz xy.zsolt #99130 üzenetére
Na hallod!
Igazad van, még soha nem nyomtam meg futás közben az alsó gombot. Ahogy olvastam soraid kipróbáltam a szobában. Mit írt ki? Lap 2,Lap 3, Lappföld <-- ezt nem.
Nem babráltam, csak nyersen, mint Tom öreg edzője!
Nem fogsz örülni, megint több lett, mint egy, akkor még nem LAP-oztam.Jött a meleg, reggel kis gyomorpanasz, nehéz ébredés, este alig alvás. Viszont a lábamban benne volt a rohanhatnék. Toltam két külön km-t, hogy megnézzem, nem kacsa-e a megjött dinamikám. Nem az, könnyedén megindultam és viszonylag jó pulzussal tudtam tartani a két távot. Nagyon jól esett, könnyed voltam ismét.
Zsenge 34 és 36°C volt, Strava szerint 37.
Nem mertem többet kínálni, nehogy menet közben nullázzam magam.
A kettő között egy perc lehetett.
Az első gyors: [kép]
A második lassú: [kép]
Köszönöm a tempó tanácsokat. -
tomcica
Topikgazda
válasz xy.zsolt #99115 üzenetére
Nagyon ovatos lennek barmilyen ilyen osszehasonlitgatasnal az utobbi 10evben nyugaton a TRT (tesztoszteron potlas) a 40+ korosztalynak mar olyan,mint nalunk elmenni a fogkovet leszedetni.
Ezzel nem azt mondom,hogy mindenki hasznalja,de boven eleg ha mi magunkhoz merjuk a fejlodesunket.
Regen az oreg edzom azt mondta 40-en felul,ha minden evben megfutod az elozo evi SB-et (season best) az MAR fejlodes. O 6x OB bajnok volt,es kint volt felkeszulesen Egyiptomban az akkori Jugoszlav olimpiai valogatottal,mint tartalek ember.Ja es a TRT-rol sosem hallott,de meg szerintem szintetikus vitamint se latott.
Rekontant is csak a fovarosban es a nemzetkozi versenyeken,a tobbit salakon es dongolt foldes korpalyan futotta.[ Szerkesztve ]
There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."
-
--Robi--
kezdő
válasz xy.zsolt #99102 üzenetére
21:23.
Nem tudom Zsolti...
A sorozatos Z4-re teszem a voksom.
A merevség is eltűnt, ne tudd meg, hogy beálltam a sok lassútól. Megszűnt a pattogó futásom többek között. Most végre visszajött.
Tom megerősítésére várok, hátha ő tud valamit mondani a Z2-vel kapcsolatban.
Felment 170-ig, ez nem jó, azt hittem maradok 165 körül, hát nem.
A végcél 4:25 hosszan kitartva 155-150-es pulzuson. Nem ám, hogy felmegy a háromnegyedénél és ott ragad.
Próbáltam kizökkenni, nézni az eget, levegővételt váltani, de csak elmászott. -
xy.zsolt
őstag
válasz xy.zsolt #99102 üzenetére
Megnéztem....nekem pl 2éve volt ilyen 21perces 5k-m. Oké, most 19perc lett, de egy jóideje csak erre edzek....szóval nem pikk-pakk javulunk percetet. Türelmet, melót és távspecifikus edzést kér a gyorsulás.....nem havonta összevissza csapongást. El kéne végre döntened, hogy mi legyen a táv amit kimaxolnál....mert minden távon nem fejlődhetünk egyszerre.....sajnos
BESTSECRET MEGHÍVÓt szívesen küldök PM-ben.
-
xy.zsolt
őstag
válasz xy.zsolt #99095 üzenetére
Jah és az utóbbi időben kifutott max HR-em is lejjebb ment 189ről 180ra, de az 5:30as Reco tempo is 130ról 122re. Majd visszatornászom a max-ot 189re, lehetőleg úgy, hogy a Reco-é ne változzon....ez lesz ősztől egy jó kihívás.
BESTSECRET MEGHÍVÓt szívesen küldök PM-ben.
-
-
Peterhappy
őstag
válasz xy.zsolt #98894 üzenetére
Mire eljutok a Speed2-ig, remélem max 75kg leszek, de inkább kevesebb, és jöhetnek a PB-k Addig is elálmodozgatok én a csoffadt kis 4:00-s 10k-król.
5k-n nem vagyok annyira messze a sub20-tól (mármint én most igen, a PB-m nem), a 10k sub40 meg egyelőre mission impossible kategória. De az még éltet -
Peterhappy
őstag
válasz xy.zsolt #98889 üzenetére
Köszi! Sokat javult a helyzet, kevesebbet futok, tudatosan tartok két, néha három pihenőnapot, és igyekszem mind több alvást magamra erőltetni. A hasfal(?)fájdalom konstans, hozzászoktam, a belső combtő szar, hozzászoktam, de sokat javult az állapotom, mióta járok a manuálterapeutához. Hétfőn úgy szétnyújtottuk a csípőme, hogy világomat sem tudtam utána, de nagyon rég nem volt annyira kevés fájdalommal járó futásom, mint ma
Azért a Rebel2-t sem kell félteni A FM meg úgy 1:40, hogy azon felül azért volt két részletben bő hat perc állásidő is.@Zzola, Tisn: Köszönöm szépen.
anaerob: fogalmam sincs. Ezek szerint nem abban, amiben én gondoltam
-
Peterhappy
őstag
válasz xy.zsolt #98884 üzenetére
Nagyon mókás nézni, ahogy Straván sorra debütálnak a futótársaknál a cipők
Végre megint egy jó kis egyen topikcipő, rég volt már ilyen.Nálam sajnos még várnia kell a bevetésre, nemrég kezdtem meg a második Rebel2-m és még egy Rebel3 is előtte van a sorban. A szintén befogott Liberate-ről (és a dobozában csücsülő második példányról) már nem is beszélve. De legalább motiváltabb leszek, hogy több pörgősebb futásom legyen
Köcsög Garmin megállás nélkül ugat, mennyire anaerob hiányos vagyok, gondoltam kibököm ma a szemét, de nem jártam sikerrel.
Pedig nyomokban már-már lányöltözős tempót is tartalmazott.9 és 18km után egy-egy hosszabb szusszanós pihi jött, ivószünetnek álcázva.
5km tempócska (4-9km között), utána pörgettem még hét kilit (11-18km között), Z3/Z4 váltogatóval, az utolsó egy km-et Z5-re felkapva.
Azért mondhatnók kellemesen elfáradtam, mire hazaértem -
Studi
veterán
válasz xy.zsolt #98848 üzenetére
Be careful: ha megnézed a Nike unisex méretezését, ami mondjuk a mi méretünk, 44,5-es cipő, az férfi ajánlás szerint 28,5cm, női ajánlás szerint 29cm! Az általában szélesebb férfi lábfej picit széthúzza a toeboxot, és emiatt elvesz a hosszból szerintük. És van is benne logika.
-
tomcica
Topikgazda
válasz xy.zsolt #98865 üzenetére
+Beta Alanine
+Citrullin Malate melegben(vagy 60perc feletti edzes/verseny)
+ Creatin rovid gyors sprinteknel/dombozasnal (nem kell betolteni,nem testepites a cel,csak 2-4gr 30perccel edzes elott eleg...akinem nem szereti a gyomra a monohidratot a legbaratibb verzio a Creatin-tri-malate)[ Szerkesztve ]
There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."
-
veterán
válasz xy.zsolt #98862 üzenetére
Nem terveztem szedni/egyszerre szedni, de nem ertettem, minek szedne valaki egyszerre.
#98863fateless
A sima szodabikarbonat szoktak gyomorsavra szedni, mert az tenyleg semlegesiti, de eleg tuneti kezeles, kronikus esetekben rendes kivizsgalast javasolnak.Everybody lies.
-
-
stefyY
őstag
válasz xy.zsolt #98855 üzenetére
Őszinte leszek, én anno csak savtúltengés ellen használtam sima vízzel, de utáltam, apám ugyanezt ecettel és szódabikarbónával...a hideg ráz tőle most is.
"Ha Istenhez szólunk, az ima; ha Isten szól hozzánk, az skizofrénia." "Mi ez, génkezelt lazac? Nem, csak háromszor visszafagyasztott hekk."
-
veterán
válasz xy.zsolt #98843 üzenetére
Tegnap nekem is megérkezett a cipő. Ma reggel egy rövid, 5km-en teszteltem.
Nagyon jó érzés volt benne futni, kellemesen lökött, a megszokott km-időm 5-6mp-cel jobb volt (ami simán lehet pszichés). Az is igaz, amit írtak a tesztelők, hogy nem olyan stabil. Egyenes, sík talajon semmi gond nem volt, de göröngyösebb aszfalton már nem volt olyan stabil, mint a wave rider 25-ösöm.
Direkt azért vettem a pro 2-t, mert annak szélesebb a lábfej része, mint a speed-é, íg éppen jó volt. Biszont a 46-os (29,5cm) számomra rövid (pedig más cipőkből jó). Most agyalok, hogy visszaküldjem, vaga inkább eladjam a cipőt (mert már nincs a boltban 46-os), és tudok még rendelni 46,5-est
Köszönöm a linket
"A HELYESEN alkalmazott bölcsesség a hasznos" Prédikátor könyve 10:10
-
LanyUs
senior tag
válasz xy.zsolt #98804 üzenetére
Én ezekben a vonzásokban nem hiszek. Az immunrendszerem amúgy is csúcson volt. Na meg az ovi 3/4-e kiesett. Akinek nincs a közelében ilyen góc örüljön neki. Én csak azért dobtam be, hogy nem minden nátha és nem mindennel tanácsos futkározni. Ezek nem olyan dolgok, hogy félek tőle és jön. Természetes, hogy nem akarok beteg lenni és az elmúlt 2 alkalommal, amíg a gyerekek azok voltak én el se kaptam ( csak itt nem jelentettem be ), de amikor rámköpnek valahol egy ilyent, akkor nem tehetek sokat.
Amúgy Stefy, Peterhappy jó volt Ne is mondd! Tiszta ideg vagyok! Egy vagyon gyógyszerre, kieső idő melóból, lábadozás, nyűglődés...HKorn: ásni SPD cipő!!!!! Sajnos kettétört az is
[ Szerkesztve ]
-
tomcica
Topikgazda
-
tomcica
Topikgazda
válasz xy.zsolt #98625 üzenetére
Pega Turbo 1 es 2 sulya es drop-ja elleneben igazi porgos cipo volt ne vezessenek meg az adatok porgott annyira,mint egy rebel (mar ha porgette az ember,mert siman egyenletes tempora is kivallo volt).
Turbo Next Nature-nel kezdte elfaragni a balta nyelet a Nike,remeljuk visszaallnak a regi osvenyre.[ Szerkesztve ]
-
tisn
addikt
válasz xy.zsolt #98575 üzenetére
hat korabban en is, parszor ugrottam is be az arokba kamionc elol. szerencsere kozben epult rengeteg bicajut, a kamionok atmentek az autopalyara, 55-os, 47-es utra (ezek mellett van bicout), igy most altalaban nyugiban tekerek.
egyedul az 55-os M5 felett athalado 2km-re maradt eletveszely, ott tobbszor volt mar halalfelelmem.
-
-
tomcica
Topikgazda
válasz xy.zsolt #98482 üzenetére
Ugy ertettem egy no irta ezt,de nem is az a lenyeg...en nem birom az ilyen "finomkodast" meg jopofizast az ugyfelekkel Oke,amikor valaki letette a teljesitmenyt azt megdicserem,mert megdolgozott erte. Persze elso ciklusban konnyu ilyen dicsereteket begyujteni tolem is,de amikor mar egy ideje egyutt dolgozunk,akkor nem fosom le a gatyamat,ha valaki iparos/rutinos modon megcsinalja azt amit mar elozoleg is kepitett.
En ugy veszem neki ez mar normalis allapot,ha valami dicseretre meltot akar nyujtani,akkor ujabb szintre kell lepni
LanyUs is szepen dolgozik,a rendszeressege es kitartasa dicseretet erdemel,de amikor azt irja iparos 70perc tempo,az neki mar a "jo reggelt" mit dicserjek rajta?
Mondjuk,ha a testulyat lefaragja az lesz a kovetkezo lepesThere are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."
-
veterán
válasz xy.zsolt #98457 üzenetére
MLM cegnel a scam mesterek fokozatokba vannak sorolva es lehetsz gyemant fokozatu uzletkoto. Pont tinderen lattam is lanyt, aki azzal a dijjal pozolt egy nagy mlm tabla elott, biztos az evszazad partija. Ezekrol a gyemant bajnoksagokrol/ligakrol mindig ez jut eszembe. Fura valasztas.
Everybody lies.
-
Fred23
nagyúr
válasz xy.zsolt #98416 üzenetére
De gonosz.
stefyY: Láttam ilyet már én is. Nem semmi, hogy összehozzák egyes nők az állva pisilést. De akinek nehéz a technika elsajátítása, vehet már ilyen műanyag kis vackot is, amit a nunira kell tenni, és aztán férfi módjára pisilhet a nő is szerencsétlenkedés nélkül.
Egyébként minden nap futok, csak nem érdekes egyáltalán a dolog, és fejlődés se várható tőle, mert most kizárólag arra van kihegyezve az egész, hogy bírjam tartósan a megcélzott kcal-égetést. Szóval az van, hogy szépen elosztom a terhelést, minden nap ugyanannyi (+/- 1 km) megy lassan, unalmasan, és pihenőnap nélkül. De a hónap felénél járunk, és tartom a napi 900+ kcal-os átlagot. Ha elkezdenék sprinteket nyomni, vagy egyik nap hosszút futni, másik nap pihenni, stb. -már nehezebb lenne, és talán nem bírnám. Vagyis iszonyat unalmas, amit csinálok. Majd ha elérem a 70 kilót, elkezdek normális futásokat is csinálni, amik már edzésként is megállják a helyüket; de addig meg ez a stabil, kiegyensúlyozott egyformaság tűnik a legjobbnak. És ami azt illeti, ezért is meg kell dolgoznom, mert néha már tényleg csak a nap legvégén tudom letolni, amit kell, van, hogy este 11-kor állok neki a kocogásnak.
[ Szerkesztve ]
-
Fred23
nagyúr
válasz xy.zsolt #98414 üzenetére
Nem vesztettél sokat, 40 fölötti volt, és átlag nem sportoló fizikum. Érdekesebb arra gondolni, hogy miért is ne csinálhatná, meg hogy mi is a valódi közerkölcs. Ha a többség az ilyesmin nem botránkozik meg, a rendőr se szólhatna érte? Nagyon gumiszabályok mozgatják itt az ítélkezést (kb. mi a szokás). De ez mondjuk nem is ebbe a topikba való.
Mentem fürödni végre én is.[ Szerkesztve ]
-
tomcica
Topikgazda
válasz xy.zsolt #98380 üzenetére
Egy nap nem nap mesz tovabb es kesz...a huzodasra viszont figyelj,ahogy minden mas jelre is amit kuld a test (egymas utani NEM ADJA napok energia hianya,nincs kedv stb.) ezek jelzik,hogy kezdesz atbilleni a hataron.
Fel lepes vissza es varjuk,hogy mit szol a test hozza.There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."
-
Napfénysüti
nagyúr
válasz xy.zsolt #98343 üzenetére
Ma két részletben futottam. Család anyósékkal kiment fogathajtóra a szomszéd faluba én meg átfutottam. Odafele 10-kor, visszefele délben (6,2 meg 5,7 km lett, vissza még fél kili séta dombnak fel), hát bakker én még így nem izzadtam mint ma.
Megálltam a lakásban és kb tócsa kezdett alattam rögtön kialakulni.
A két település közötti 4 km-t az autóút szélén toltam, brutál ilyen melegben aszfalton futni, nem sok árnyék volt.[ Szerkesztve ]
Més que un club!
-
jimpo
senior tag
válasz xy.zsolt #98301 üzenetére
enyhébb emelkedőn azt, hogy lejtőn futok.
Lejtőn futás képzelet és a valóság...Nagyon ritkán, főleg mikor felmérő van. Akkor azt szoktam be mesélni magamnak, hogy tökéletes futó mozgással futok. Magamhoz képest persze.
Mivel mint minden a tökéletesség is relatív, azaz viszonylagos.
Mert Terike nénihez képest lehet az, de egy jobb sprinter sírva fakadna ha látná.[ Szerkesztve ]
A 1080p felbontás játékokban lehet nem a legszebb, de legalább simán fut a vason... :DDD
-
tomcica
Topikgazda
válasz xy.zsolt #98289 üzenetére
Ahogy irtam is,fent tancolsz a jelenlegi terhelhetoseged hataran...mivel az utobbi evekben (evtizedek?) nem versenyeztel rutinosan rekontanon,ezen a tavon,igy azt mondom ugy kell csinalni,ahogy elsore kenyelmesebbnek erzodik. Ha ugy erzed az esti kikeszitene,akkor ne eroltessuk eleg nyomas lesz igy is rajtad
Kifutod felmeronek azon a napon,versenykent...es formatarto edzesmunkaval kihuzzuk az OB-igThere are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest