Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• den89

tag

válasz 6030D #8525 üzenetére

Na igen, ha kiszámolom, ez alapján sem lenne meg a 4 db 4Ah-val az ~1000 m2. Tehát sajnos itt is bejön az állításom, hogy nálam a minimum a 4 db 5Ah akku, de inkább nagyobb teljesítmény kellene.

Ez melyik Parkside fűnyíró amúgy? PRMA 40-Li, 43 cm vágószél? Kérdés mennyire csinálta szaporán a haverod. Meg az ősgyepet szerintem azért kicsit kevesebb energiaráfordítással lehet nyírni, mint mondjuk egy picit minőségibb füvet. Na nálam sem angol gyep van, de nem is ősgyep. :) Meg ezen nincs önjáró funkció, ha jól tudom, ami még plusszban merítené az akkut.

Amúgy korrekt vétel a Parkside, azt aláírom. Az akkuk is jó áron vannak a többi márkához képest.

Ez a Parkside PPRMA 40-LI A1 Performance gép elég korrektnek tűnik nagyobb területre is. Leírásban ezt írják: "A maximális üzemidőhöz 4 db 8 Ah li-ion SMART akkumulátor használata ajánlott (nyírható terület 4 db 8 Ah akkuval 1 feltöltéssel akár 1500 m2)." Úgy fogalmaznak, hogy "akár". De azért ekkora akkukapacitással csak-csak meglenne az 1000 m2. 90eFt 2 db 8Ah akku+töltő (tehát 180eFt a 4 db). ~320 eFt-ért lenne egy önjárós, robosztus, 47 cm vágószélességű fűnyírója az embernek, amivel valószínűleg végig is lehetne érni még pár év múlva is az 1000 m2-en, még ha veszít az akku a teljesítményéből.
    Más kérdés, hogy ki mennyire bízik ezekben a saját márkás cuccokban. Mi van, ha 3 év után beszarik? Mert azt hiszem, addig garanciális a Parkside. Meg mondjuk egy helyen van csak raktáron, Lidl-ben meg nem rémlik, hogy láttam volna valaha is.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés