Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Tin

veterán

válasz hanso #1304 üzenetére

mulcsozhatsz nyugodtan, mert van értelme, ha van 2000 nm telked, amit a felhők locsolnak, és olyan fűvel borított, amit a természet oda szánt, amúgy se gyűjtenéd össze.

de ilyen kis frankó díszgyephez szerintem ne. ha jó sűrű, egyenletes, tömött a gyeped, akkor még gyűjtés mellett is szellőztetned kell sokat, mert rengeteg elhalt fű képződik. példa: kb 200 m2 fűfelület, októberben volt szellőztetve, most a márciusi szellőztetéssel kb fél m3 elhalt füvet szedett ki belőle a gyepszellőztető (igen, 4 db 150 literes zsák lett tele!) úgy, hogy szerintem legalább a harmada még benne is maradt. most képzeld hozzá a mulcsot a tetejére.

és még valami, okoskodás nélkül: 300 m2-re minek benzines? ha lejtős a terület, megértem. ha sokat kell kerülgetni, akkor viszont csak szívni fog a nehéz géppel, igaz, ott az elektromossal is. én is amúgy benzinest akartam, de örülök, hogy nem azt vettem. így is meg kell állnom 3-6x üríteni, a szélességek miatt biztos, hogy kb 1-2 sorral kellene kevesebbet mennem a 46-ossal (most 38-as van), a vezeték elrendezését kb 2 alkalom után megszoktam (észre sem veszem már), cserébe halkabb, nincs pöcsölés, és könnyebb mozgatni.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés