- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- droidic: Videó letöltés yt-dlp-vel (profi módszer)!!!
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- gerner1
-
LOGOUT
Üdv a Fűnyíró topikban!
Új hozzászólás Aktív témák
-
süti5
őstag
válasz
ANDROID??? #997 üzenetére
Szerintem ez lesz
Mcculloch m46-125r, van is a bauhausban, felhívtam őket, viszont úgy mondta, hogy m46-125VR, ez valami más verzió?
-
Voice24
őstag
Mivel régebb óta nem esett normális eső, és a napokban nem is várható, kipróbáltuk a mulcsozást (első alkalom volt). Tetszik az eredmény! Végigmenve a lekaszált területen, egyáltalán nem lett füves a cipőm, és rugdosva sem röpköd a fű, így elégedetten nyugtáztam, hogy nagyon apróra vágta és jól bedolgozta a fű közé. Továbbá a ház is nagyjából tiszta maradt, egyedül a kidobó nyílást lefedő ajtónál gyűlt össze egy minimális mennyiség.
-
süti5
őstag
Egyszerű, masszív, megbízható hajtott kerekes fűnyírót keresek szüleimnek.
Sokszor fater nem ér rá, így anyámnak kell otthon füvet nyírni, így tényleg jó lenne az önjáró cucc.
Tudnátok ajánlani típust, vagy hogy mire kell figyelni vásárláskor?
KösziA kolléga fenti gépe esetleg?
Most utánanéztem és szerintem elég jó lenne, hol vetted? -
balbekk12
tag
Tegnap megérkezett a várva-várt gép!
(Mcculloch M46-125R: akcióban olajjal,szállítással: 76.000 Ft)
Össze is szereltem, olaj bele, üzemanyag és egy gyors próba... Nagyon tetszik a sárkány!
A tapasztalatokról majd írok.
-
Fancy-boy
addikt
válasz
ANDROID??? #993 üzenetére
Még nem próbáltam ki a "trükköt", majd a jövőhéten körbenézek.
-
ANDROID???
addikt
válasz
Fancy-boy #991 üzenetére
Segített? (nekem már volt hogy segített ez a hozzá állás, 50ccm kétütemű kétkerekű gyűfűtörését kellett orvosolni, természetesen az adott típushoz nem tudtak adni, egy másik alkalommal rokonom a koráb a leírt módszerrel talán másik helyen kapott tök más típushoz valót amivel összerekva hibátlanul megy).
Mcculloch pl rendben van.
-
batibi
újonc
válasz
rejtőzködő #990 üzenetére
Naponta max 2 órát használom és azt hajnalban. A szomszédok miatt csendes kell. Nem 1 nap hanem kb 4-5 nap alatt tervezem szakaszonként.azt talán elbirja.
-
Fancy-boy
addikt
válasz
ANDROID??? #988 üzenetére
Köszi a tanácsot.
Egyébként mi a tapasztalat, ezek a 90 körüli gépek jó minőségűek, vagy mindenki 100 felett vásárolt? -
batibi
újonc
Sziasztok 1200nm-es telek rendben tartásához szeretnék venni egy erösebb (elektromos) fűkaszát.
Túl sokat nem találtam [link] ez igéretesnek tünik.
Valaki ismeri esetleg?Vagy valami vélemény? -
Fancy-boy
addikt
válasz
ANDROID??? #986 üzenetére
-
Fancy-boy
addikt
válasz
ANDROID??? #984 üzenetére
Lehet jobban járok, csak nem vagyok benne biztos, hogy kereket meg berántó szerkezetet találok hozzá...
-
Fancy-boy
addikt
Sziasztok!
Gondolkodom, hogy le kéne cserélni a jelenlegi fűnyírót, mert elég régi. ( kb. 30 éves lehet )
Viszont nem tudom ezek a mostani gépek mennyit bírnak, egyáltalán érdemes-e cserélni?
Mindenképpen benzines és max 70-ig, akár használtan. Bár nem tudom mennyire zsákbamacska garancia nélkül vásárolni...
Használtból például a Husqvarna ami tetszik: [link]A jelenleginek annyi problémája van, hogy a kerekei már kopottak, és a berántó szerkezet cserés:
AL-KO 35-48 HS
-
-
stef71
csendes tag
Sziasztok!
Segítségetek kérem, hogyan kell a levegőszűrő tisztításánál eljárni.McCulloch M46-125R-es fűnyírógép könyve azt írja a műanyaghab légszűrő tisztításnál, hogy "tisztítás után olajozza meg a szűrőt motorolaj használatával. Törölje le a felesleges olajat a szűrőről egy tiszta ruha segítségével".
No itt csak azt nem tudom, hogy mennyi olajjal kellene bekenni (pl elég ecsettel?), melyik oldalát (vagy mindent?) és nem nagyon értem, hogy egyáltalán mért jó ha a levegőszűrőből olajat is beszív a motor.
Előre is köszönöm a válaszotok (mielőtt még valamit nagyon elrontanék a gépen
).
-
Ed Parker
nagyúr
válasz
ANDROID??? #975 üzenetére
Ha a tengely sérült excentrikus lesz, azt érezni fogod minden fordulaton.
-
VIPowER
őstag
válasz
ANDROID??? #975 üzenetére
Ne aggódj, tudni fogod milyen amikor valóban ilyesmi történik veled. Amúgy igen, de leginkább a markolatnál érezni hogy "ráz", ha főtengelyferdülés van. De ha a kés görbül akkor is "ráz", de azt le lehet ellenőrizni azzal hogy leveszed a kést, és úgy járatod a motort. De Nálad mint írtad, nincs probléma.
-
VIPowER
őstag
válasz
ANDROID??? #973 üzenetére
Nem kell aggódnod ha nincs változás. Ha baja lesz a főtengelynek azt biztosan érezni fogod, én éreztem.
-
ANDROID???
addikt
Ma nekem is sikerült elkapnom egy földön fekvő tárgyat...
A felfújható medence alá tettem egy régi padlószőnyeg darabot, hogy védje a medence alját.
Természetesen ma ennek a szélét sikerült kétszer is elkapni.
Akkor most féljek, hogy a főtengely kapott általa?
Nem érzek kotyogást sem mást nem vettem észre. -
yoee
csendes tag
Sziasztok!
Tavaly szeptember körül egy makita plm4110-t vettem, újonan. Eddig jó volt, az utolsó nyírás legvégén -vasárnap- azonban fehér füst jött a kipufogóból...
Ma dálután újra próbáltam, ismét fehér füst. Leállítottam, olajat leszívtam (május legelején cseréltem, alig hiányzott belőle) és a maradék benzint is (van egy kétütemű szegélynyíróm, hátha rossz kannából tankoltam) majd frissen vett olajat és friss benzint öntöttem bele.
Így is fehér füst jön belőle, a kipufogó környéke feketés, olajos...
Így újra leszívtam az olajat és a benzint és holnap viszem szervízbe.
Na de a kérdés? Mi a fene lehet vele? Gyűrűtörésre gondoltam, mivel -szerintem- olajat éget a motor, aminek valahogyan oda kell jutnia a hengerbe. A gépet meg döntögettem, úgyhogy csak ez -
Ed Parker
nagyúr
De most csak gondold végig a szitut, mikor egy penge több ezres fordulaton forog és ütközik egy fix vagy ellenállóbb tárggyal mint egy nagyobb kő,mer a kavics nem tesz benne kárt, max koppan meg az él picit megsínyli, de nem több.
Ez egy tök normális helyzet, hogy elferdült a főtengely, jó hogy nem tört el.
Két dolgot tehetsz, magasabbra állítod a vágást vagy felszeded az összes akadályt, köveket, gyökereket, minden vastag dolgot, amit elérhet.
Ha egyik megoldás sem valósítható meg, akkor marad a fűkasza, damillal, ott nem lesz ezzel gond. -
Ed Parker
nagyúr
válasz
rejtőzködő #968 üzenetére
Erről van valami forrás vagy bizonyíték hogy valóban elvesztik a teljesítményük felét?
Épp a napokban írtam, hogy az olajam mint a gyári, még csak nem is szürke, kopás még nyomokban sincs.Az meg hogy hol készül édesmindegy.
Ma ami nem Kínában készül az hamisítvány. -
rejtőzködő
csendes tag
Sajnos el kell keserítselek!
Ilyen fűnyíró nincs!
Ezen még esetleg azzal segíthettél volna, ha abban az időben olyan fűnyírót veszel amely ékes megoldású vagyis ha rámész egy keményebb tárgyra, akkor elnyírja az éket és nem közvetlenül a motor főtengelye kapja az ütést.
Arról meg aztán nem is beszélve, hogy ezek az új keletű Briggs&Stratton és Honda meg egyéb "amerikai" és japán" motorok ugye Kínában készülnek ami nem lenne baj, de az anyag minőség is olyan mint a kínai fúrószáré.
Megdöbbenve olvastam, hogy a B&S motorok 200 üzemóra után elvesztik teljesítményük felét, mert olyan a kopás mértéke.
Egy szó mint száz vagy vigyázol a fűnyíródra vagy előveszed a padlásról a kézi dízel meghajtású nyeles kaszát. -
Quetz
őstag
Sziasztok,
Eddig csak olvastam a hozzaszolasokat, de most kicsit elkeseredtem. Volt egy 8 eves einhell funyironk, nagy volt, nehez is volt, nehez volt beinditani, de ha egyszer elindult, akkor a 6LE motorral kiment a vilagbol is. Tavaly lecsereltuk egy Makita PLM4110-re, hogy majd azzal konyebben boldogulunk, meg van benne mulcsozas amit regota szerettem volna hasznalni.
Most jott a kozponti szervizbol az arajanlat, hogy fotengely ferdules, motorcseres javitas. Mert hogy ezeknek nem szabad fara, kore rafutniuk mert azt nem birjak. Arra kerdesre, hogy gyumolcsos kert van 20-30cm vastag termofoldel es nem tudok angolgyepet idevarazsolni, csak egyuterzoen hummogtek...Es most azon filozok, hogy javittasam meg az eredit aranak feleert, remelve, hogy kibir meg 1-2 evet, vagy keressek masikat? De mi az ami az ilyen extrem terhelest kibirja?
-
Sumi70
újonc
Hali!
Érdekelne, hogy a mulcsozáskor a füvet a gyűjtőkosárba bele lehet-e gyűjtetni? Köszi.
-
Anubis_9
addikt
Nagyon köszönöm a választ! Így néz ki közelebbről. A kérdésem, hogy konkrétan melyik állásban van szívatón a kicsike?
Amikor függőleges - mellette egy "T" betű, vagy vízszintes állásban van tekerő gomb. A gépkönyv valahogy nem teljesen egyértelmű nekem, mintha hozzá nem értő fordította volna.
Köszi!
-
Ed Parker
nagyúr
válasz
Anubis_9 #959 üzenetére
Ha van rajta gumi pumpa vagy minek hívják, van ahol átlátszó van ahol piros.
Azt 3x megnyomod, full szívató, és elkezded rángatni.
Mikor egyet már pöccen de még nem jár vissza veheted félszivatóra.
Mikor már jár én szoktam hagyni egy 10-15mp-et szívatóval járni, utána egy gáz rántás és nem áll le.
Ezek stihl gépek, de ugyanúgy működnek. -
Anubis_9
addikt
Sziasztok!
4 ütemű Honda UMK435-ös fűkaszám 2 ütemű Husqvarna 553RS-re cseréltem. A gépkönyv elég szegényesen ír a használatról, annak ellenére, hogy 750 oldal, igaz, kb. 25 nyelven.
A kérdésem, hogy le tudnátok írni pontról pontra, mi a menete a hideg 2 ütemű motor indításának? Pl. mikor toljam vissza a szívatót, stb?
Köszi
-
kateb
tag
Hi!
Ma végre volt időm füvet nyírni és a járatós olajat lecserélni a Makita 5121-en!
Kb két hete rendeltem a neten egy olajleszívó ketyerét valami agrooroszi vagy milyen cégtől, de a köszönjükhogynálunkrendeltmajdfeldolgozzukvalamikor automatikus levelükön kívül a mai napig még nem jött semmi tőlük, így maradt az oldalra billentős módszer.
Megjegyzem, hogy jómagam is beleborítottam a 6 deci olajat annó, aztán mivel jócskán a max felett volt az olaj, így leszívtam belőle kb másfél decit, hogy a maxra kerüjön. Ehhez egy patikában kapható fecskendőt használtam, aminek a végére kb 20 cm hosszú szelepgumit húztam. Komoly beruházás volt, tokkal vonóval biztos megvolt vagy 50 forint.Hátránya, hogy a fecskendőnek kicsi a kapacitása, így sokszor kell a leszívást ismételni.
Ezért aztán egy életem egy halálom alapon a még motorban lévő, cserélni kívánt olajat kiborítottam oldalra, majd egy kicsit fejen is volt a masina. Husqvarna olajat tettem bele, de már kb 4 decivel is elérte a maxot.
Idáig mindig első rántásra indult a gép, de a csere után csak a 3. próbálkozás költöztetett élet a motorba. Utána úgy ment, mint addig is: egykedvűen, magabiztosan falta a füvet.
A következő olajcserét októberre prognosztizáltam, kíváncsi vagyok agroorosziék addig küldenek-e valami leszívófélét !? -
ANDROID???
addikt
válasz
Bigemperor #948 üzenetére
A gyártó szerint semmi
-
Ed Parker
nagyúr
válasz
Bigemperor #953 üzenetére
Nem tudom, tehetség kell hozzá.
A lényeg hogy ez volt baja, kiszedtem, pöccre indult és másnap ment is piacra 180k-ért.Egy ilyen trakiba sokkal több olaj van, olyan szinten tele volt, hogy az önindító csak visított.
Először akksira gyanakodtam, aztán miután fel lett töltve,és semmi nem változott, hamar kiderült hol lehet a baj. -
Ed Parker
nagyúr
válasz
Bigemperor #951 üzenetére
Egyszer már fentebb leírtam, röviden annyi kockázat lehet, ha motortérben valami apró forgács bekerül a hengerbe az olajjal, az nem lenne jó móka.
Amikor vettem a makita gépet, az eladó kijelentette, hogy a kiborításból adódó meghibásodásokért, a makita semmilyen felelősséget nem vállal.
Egyébként nekem van leeresztő csavarom, de én is szívom egy céleszközzel, nem kell emelgetni és a retek is kijön a csövön keresztül.Egy ilyen kerti traktort kaptam a főnőkömtől, azt mondta nem indul, mivel a henger tele volt olajjal, miután párszor oldalra fordította élezés céljából.
Új hozzászólás Aktív témák
- Kugoo Kirin G1
- Techsend Electric Scooter Cyber Monster elektromos roller 2024, garanciával, eladó!
- Eladó AS-48A olajmentes kompresszor 4L tartállyal, dupla hengeres kivitelben!
- Új, bontatlan FÉLÁRON - LOVI Expert 3D Pro elektromos mellszívó - Még 1,5 év magyar bolti garival! -
- AWS 5x108 R17 felni + Bridgestone Potenza Sport gumi
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Dell Latitude 5400 - i5-8GEN I 16GB I 512SSD I 14" HD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- HP 200W (19.5V 10.3A) kis kék, kerek, 4.5x3.0mm töltők + tápkábel, 928429-002
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A16, Samsung Galaxy A26, Samsung Galaxy A36, Samsung Galaxy A56
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 6000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest