Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Ismerkedés a Zyxel NSA325 v2-vel
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Real Racing 3 - Freemium csoda
- bacsis: Támogassááá', hogy ingyenesek maradhassúúúúnk!!!!
- sziku69: Szólánc.
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
-
LOGOUT
Üdv a Fűnyíró topikban!
Új hozzászólás Aktív témák
-
balbekk12
tag
150-200 m2-es területre keresnék valami akkus fűnyírót. (A régi háznál még egy Mcculloch M46-125R-t használtam, de ez ide bazi nagy, nehéz, így inkább eladom)
Az akkus fűnyírókkal kapcsolatban viszont nincs tapasztalatom. Mivel nagyon kicsi a terület, viszonylag költségbarát megoldást keresek. Még akár használtat is vennék ha rendben van. Esetleg valami tipp, javaslat, bevált márka ? Köszönöm -
Morris
Topikgazda
Benzines. Husqvarna LC247. (55L, 27kg)
Igen, az a baj, hogy az ekkora vágószéllel rendelkező akkusok már majdnem olyan nehezek mint egy benzines.
Még esetleg 41-42 centis vágószél jó lehet. Nekem van egy Makita ELM4120-as is. Csak ennek kicsi számomra a fűgyűjtője (45L). Nem rossz gép. Sőt nagyon tetszik, de a vezeték nagyon kompromisszumossá teszi. -
laci06
senior tag
Sziasztok!
Egy kisebb kertünk van, összesen a nyírandó fűterület lehet kb 200m2. Erre keresnék fűnyírót. Gondolom, hogy batár benzinesnek nem sok értelme van, én akkusban gondolkodok, tekintve, hogy szerintem ekkora területre pont elég, és a füves rész 3 helyen elszórtan található, vagyis jó lenne ha nem kéne nagyon a kábel ide-oda dugdosásával játszanom.
Van valami jó ajánlat mostanság erre a célra?
Köszönöm a segítséget.
-
Morris
Topikgazda
Csodálkoztam is magamban. A Praktiker egy féreg szemétláda cég az akciókat illetően.
Anno egy karcher wd3 porszívót vettem. Kint volt az ár ami alapján mentem is a kasszához. Ott meg 4 ezerrel több volt. Mondom a kiírt ára nem ez. Én a kiírt árat kifizetem és viszlát.
Erre hívták a csoportvezetőt, azzal meg közöltem, hogy ezt most a kiírt áron kell adniuk. Lefényképeztem, bármi ellenkezés esetén beszélek a fogyasztó védelemmel. Fél órát vártam és így sikerült elhozni a kiírt áron. -
bigrob
őstag
Ez az AL-KO Comfort 51.0 SP-B még olcsóbb is lett, glamour kuponnal 134.444.-- ha jól számolom. Még mindig semmi ellenérv mellette?
-
silboy
aktív tag
Sziasztok,
1200 m2-re szeretnék vásárolni benzin motoros, 46 cm vágás szélességű, önjáró fűnyírót.
Első körben Riwall-ra vagy Hecht-re gondoltam, ami 100 ezer körül meg lett volna, de olvasok róluk rossz véleményeket, így nézelődök más márkák közt. 150 ezerért (aminél nem akarok többet költeni rá) mit ajánlanátok más márkából? -
Fr3eWar
őstag
Sziasztok!
Próbáltam keresgetni a fórumba több kevesebb sikerrel.
A véleményetek szerint egy 2,75kW-os benzinmotor (3,74Le) könnyedén megbírkozik gyepszőnyeggel?
Jövő héten telepítjük a 370m2 szőnyeget, és az ápolásához keresnék gépet.
Néztem az akkus gépeket is mindenféle gyártónál, de ami jó lehet teljesítményben sűrű gyephez az akkukkal már 400+-os kategória ahogy látom. Annyit nem ér a csendesebb működés.Amit kinéztem az egy Husqvarna 347VE (ez 47cm-es vágású, van 52-es is, kb egyforma áron, de ugyanazzal a motorral, és úgy gongolom, hogy kisebb pengével hatékonyabb ez a teljesítmény.)
Feleségem úgy győztem meg erről a típusról (és beszéltem le az akkus cuccokról) hogy ez is gombnyomásra indulszóval fontos lenne az önindító.
Mi a véleményetek a saját gyártású husqvarna motorokról? Ahogy látom ez egy HS166A-s motor, plusz az önindító. -
bigrob
őstag
Oldalkidobást szeretnék, úgyhogy a Husqvarna kiesik.
Lesz praktikerben glamour napokon 20% kedvezmény, így az AL-KO Comfort 51.0 SP-B 140-be kijönne B&S motorral. Erre azért csak lenne 3 év garim..
Ha nem elég jó, akkor esetleg valami mást ajánlanátok a kínálatukból?
Köszönöm szépen!
-
Morris
Topikgazda
válasz
MaCS_70 #5173 üzenetére
A Loncin és a Zongshen nagyon nagyon jó kínai motorok!
Kipróbálom azt a féktisztítós megoldást.
Az enyém kicsit nehezen indul hidegen, de úgy szoktam, hogy pumpálok neki 4-5 adagot, rántok, és gyorsan pumpálok mindig egyet egyet ha épp le akar fulladni.
Nyáron, melegben elsőre indul mindig. De ugye én télen is nyírok füvet, szinte minden hónapban. -
A Loncint nem ismerem, a Hechtnél eddig csak a motor gyenge anyagáról, minőségéről hallottam panaszt.
Nálam három fűnyíró van szolgálatban, mindhárom B&G motoros. Ebből kettő az elmúlt 15 évben mindig második-harmadik rántásra indult a fél éves állás után is. A harmadikkal (ez egyébként elég keveset megy, csak egy 200 nm-es, máshonnan megközelíthetetlen terület a szolgálati körzete) kezdetektől voltak tavaszi indítási nehézségek, aztán a féktisztító felfedezésével ezek egy csapásra megszűntek.
MaCS
-
A Hecht egy érdekes "márka". Az ismeretségi körben kettő motorja ment tönkre három szezonon belül, és mindkettőre azt mondta a szerviz, hogy annyira vacak, hogy nem javítható.
Nekem prémium benzinnel egyébként még nem volt gondom egy éves állás után sem, de a benzinstabilizáló nem egy nagy kiadás.
MaCS
-
bigrob
őstag
Sziasztok!
Eddig egy kölcsön Makita PLM5102-t használtam a fűnyírásra, viszont vissza kell adnom.Nem szeretnék a benzines vonalról elmozdulni, viszont jó lenne valami olyan konstrukció amit nem kéne darabokra szedni egy téli szezon után betaknyolódott karbihoz. (pedig 100-as benyát tankoltam bele)
Illetve árban jó lenne nagyon max 140 rugó alatt maradni. (ha kevesebb az sose baj, de nem 2 évre szeretném venni)
Szeretnék önjáró funkciót és hogy oldalra tudja dobálni a lenyírt füvet. Lehessen alkatrészt kapni hozzá ha bármi probléma lenne vele.
Megjegyzés: nem golfpálya sima a terep..
1x-2x a Makita is megakadt.
Lehet akkor fölösleges is nekem az önjáró? Eddig volt és nem tudom milyen nélküle..Miket tudnátok ajánlani? Olvastam, hogy Honda motorost ajánlottatok, hogy lehet ezekre szűrni?
Ezeket néztem mielőtt megtaláltam volna a topikot:
HECHT 548 SW 5 IN 1
Riwall PRO RPM 4640 PRO (PM12F2101001B)Köszönöm a segítséget!!!
-
Sz_Imre
senior tag
Esetleg ez? Alpina AL5 46 A
vagy ez: Alpina AL5 41 A
Ha esetleg egyik sem jön be, akkor a Husqvarna LC 140P. -
HeineD
csendes tag
válasz
N.otorious #5161 üzenetére
Bevallom, ez lett kinézve... Évekig egy szintén Husqvarna fűkaszát használtunk, hiba nélkül... Szóval nagyon a Hus felé hajlok...
-
HeineD
csendes tag
Üdv! Fűnyíró vásárlás előtt állok.
Kb. 700 nm a terület. A korábbi elektromos géppel közel 3 óráig tartott a művelet. Benzinesben gondolkodnék...
Semmi extra nem kell, vágjon, megbízhatóan. 40 centi vágási szélesség elég. Milyen márka az ajánlott?
Obiban érdemes nézelődni vagy az felejtős? (max. 110k) -
-
válasz
Tompkins #5156 üzenetére
Az akkus kétségtelen előnye az, hogy jóval mozgékonyabb.
Ha heti rendszerességgel nyírsz, akkor talán nem is lesz szükséged a benzines erejére, de egy kicsit már szabadjára engedett fűvel már csak egy benzines fog megbirkózni, nem kell sok ahhoz az állapothoz, amikor már a vezetékes elektromos is kevés.
MaCS
-
Tompkins
tag
Sziasztok! Fűnyíró választásban kérném a segítségeteket. Egy kb. 400m2-nyi gyepet vágnék vele heti rendszerességgel, viszont a kert eléggé tagolt fákkal, bokrokkal, gyepes rézsűkkel. Eddig egy mára már 15 éves benzines Makita-val nyírtam, ami idénre megadta magát. A kérdés, hogy érdemes-e ismét egy benzineset venni vagy már vannak hasonlóan erős, megbízható akkumulátorosak is? Mindenképp minőségi darabot szeretnék, ami sok évig kiszolgál. A réginek volt önjáró funkciója is, míg az akkusok többségénél (benzines körüli árkategóriában) ez hiányzik. Érdemes önjárósat keresni a rézsűk miatt?
Szívem szerint kipróbálnám az akkus fűnyírót, de az eszem még nincs teljesen meggyőzve. Segítsetek ebben, kérem! ;)
Ha akkus, milyet ajánlotok? Hikoki, Stihl, Husquarna, Wolf, Makita, Extol, egyéb?
Most épp a Makita DL.460PG2-vel szemezek.
Köszönöm mindenkinek előre is a segítséget!
#akkus #benzines #fűnyíró -
N.otorious
senior tag
válasz
dellfanboy #5154 üzenetére
Starter, handstarter
-
dellfanboy
őstag
Briggs & stratton sprint 40-es benzinmotoros funyiro gepe van itt valakinek?vagy akarmilyen benzines
az enyembe elszakadt a beranto zsinor. kicsereltem, de hiaba rantanam be, kb 10cm huzas utan erzem hogy megakad.. erolkodni nem akarok ki tudja mit tennek tonkre.... egy ilyen beranto szerkezetnek hogy kell normalisan mukodnie? ahogy nezem, berantas soran nekem 'elobujik'2 kis muanyag nyelv. ez okes? hogy van a beranto szerkezet angolul? -
tm5
tag
válasz
N.otorious #5150 üzenetére
Hát itt nincs agyondícsérve...
Az FS 120-ast vagy 235-öst jobbnak írják.
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- OLED TV topic
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Vicces képek
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Telekom mobilszolgáltatások
- További aktív témák...
- Eladó elektromosan állítható magasságú gamer asztalok (Fekete és Fehér)
- Tchibo Esperto Caffe szemes kv föző hibátlan működéssel
- Mobil klíma Tarrington House eladó!
- Babzsák fotel (Dr. Relax - Gamer, sötét zöld, keveset használt, hibátlan)
- OPEL CORSA D OPC 1.6 Áron alúl, magánszemélytől kihasználatlanság miatt!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÚJ- Lenovo ThinkVision T24i-10 - 24" monitor - Számla, garancia
- DELL PowerEdge R730xd 26SFF rack szerver - 2xE5-2680v3 (24c/48t, 2.5/3.3GHz), 64GB RAM, 10G, H730p
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE B450 R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 8GB COOLER MASTER CMP 510 CM 750W
- Apple IPhone 13 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest