Hirdetés

2024. június 26., szerda

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-05-22 12:52:35

LOGOUT.hu

Üdv a Fűnyíró topikban!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#3942) [CS]Blade2 válasza sbi85g (#3936) üzenetére


[CS]Blade2
addikt

Ha a hátulján a négyzet alakú nyílást a gyűjtő felé megrakta vizes fűvel, akkor csak azt, hogy vizesen vágtad.
Ha a nyílás nagyjából szabad, akkor szerintem nincs olyan tervezési hiba vagy mulcs kés, hogy ne dobja bele. Szerintem a mulcs kés is felfele dob. Én úgy láttam egy videóban, hogy mivel nem tudja oldalra vagy hátra kidobni, ezért keringenek a szálak alul, így újra és újra elvágja, ezért lesz apró, és ahogy tolod az apró visszaesik a fű közé.

Feltételezem, hogy ez egy frissebb vetésű gyenge, ritka terület volt valamilyen szinten enyhén nedvesen, és csak ezért csinálta.

Konstrukciós hibának csak olyat tudnék elképzelni, hogy alacsonyan dobja hátra, és amikor kb. félig van, akkor már nem tudja hátrább tolni, nem tud többet begyűjteni. Az olcsóbb, ismeretlenebb márkák esetén lehet ilyen probléma. Hogy szinte egyáltalán ne gyűjtsön, az szerintem fizikailag képtelenség. Ott a késen a kialakítás. Az él mögött ahol felfele hajlik a kés.

Eldugulni meg az ipari is eltud, még csak nem is kell nedvesnek lennie. Az is fizika. Ha egyszerre pl. 20-25 cm-s sűrű füves területet akarsz legyalulni 3cm-sre, valszeg a hátsó négyzet alakú nyílás egyszerűen szűk keresztmetszet lesz.
Munkahelyen van Al-ko Solo traktor. Kollégáknak azt is sikerült eldugítani. Egy másik ment utána, és szedegette ki. Ez egy 1.100.000Ft körüli gép.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.