- bambano: Bambanő háza tája
- sh4d0w: Árnyékos sarok
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- V.Milán: 04.15. Ki mit csinál ma?
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- bobalazs: 5700x3d+4070S fogyasztása,alulfeszelése
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
-
LOGOUT
Kedves érdeklődők! Ez a topik a vezetékes fülhallgatókról szól. A vezeték nélküliek topikját itt találjátok: Vezeték nélküli fülhallgatók. Kérünk, hogy a kérdések előtt olvassátok át az alábbi összefoglalót, ahol támpontokat találtok a hatékony kérdezéshez. Ha egyéb finomságok is érdekelnek, itt a mélyvíz haladóknak, nézz be nyugodtan.
Új hozzászólás Aktív témák
-
stellaz
veterán
Phoneix: mióta kimosták a fülem, mégsem a ritka szivacs a jó, hanem a finom, amit NoVa adott ajándékba legutóbb. De most nagyon élvezem, munkahelyen egyedül vagyok éppen és kb egész nap a fülemben van. Ebben a melegben (nincs légkondi az irodában) is simán elviselhető és a hangja...
-
stellaz
veterán
válasz
K1LLMy53Lf #91498 üzenetére
Egy ilyen lila kábelte vágyom tiszta szívemből, de annyira kényelmes a Phoneix kábele, hogy megjött a jozanabbik eszem még rendelés előtt
-
stellaz
veterán
válasz
Polllen #91458 üzenetére
Hordozhatóság esetén szerintem a praktikum nagyon fontos, illetve füles esetén az izoláció, az nagyon sokat hozzá tesz az élvezhetőséghez.
Amikor ülök a metrón az Etymotickal a fülemben, akkor olyan hangulatom van, mintha a metrózás csak egy filmszerű háttér lenne a zene mellé, kb olyan hangerő mellett, mintha itthon használnám -
stellaz
veterán
Egészen megkedveltem a Comply szivacsot az Etymoticon. Tegnap abban tömegközlekedtem és nagyon jól izolál.
Ma pedig a Buds2 van a fülemben és nyomogoattam össze vissza a metrón, hogy kikapcsoljam az áteresztő módot, mire rájöttem, hogy nincs bekapcsolva, de megy az ANC -
stellaz
veterán
válasz
-NoVa- #91398 üzenetére
Most. hogy visszakaptam a hallásomat, olyan, mintha minden cuccomat két szinttel feljebb upgradeltem volna
Most nem tűnik sötétnek az Etymotic, kapott egy kis pluszt, kb az XR-rel tudnám emlékeim szerint összevetni.
Igazából nagyon jól hozza a Grado mélyeit, csak még mélyebbre is tud menni, de ugyanaz a nagyon finom pumpálás. -
stellaz
veterán
-
stellaz
veterán
válasz
-NoVa- #91400 üzenetére
Kipróbálom, aztán lehet, hogy rászánom magamat. Mondjuk egyelőre kénytelen vagyok ezeket használni, a dupla tipből a legkissebb is nyomja belül a fülemet. Nem is értem, mindenből a közepes cucc szokott jó lenni, itt meg az egész maroknyi cuccből csak az az egy tripla tip. Kérdeztem a muzixnál, hogy vajon létezik-e ember, akinek a gyári L-es szivacs jó lehet, mert én konkrétan nem tudtam a fülembe begyömöszölni és azt mondta a hölgy, hogy a zenészek azt viszik egy csomóan, mert ők aztán belepréselik a fülükbe.
Mondjuk ez nem magyarázza, hogy miért nem tartanak kisebb méretben is -
stellaz
veterán
válasz
-NoVa- #91398 üzenetére
Szerintem ugyanilyet vettem én is, méretben is. Még nem próbáltam, mert nem hoztam magammal a fülest. Az zavart még, hogy a mélyek precízsége is romlott, de majd este kiderül, mert félig süketen hallottam csak.
Mindegy, most már elhasználom, aztán közben csak sikerül szerezni gyári illesztéket.Vágni nagyon nem merek belőle, mert ismerve magamat tuti elszarom az egészet
-
stellaz
veterán
Basszus, megint elkövettem azt a hibát, hogy behoztam a Phoneixet a munkahelyemre és már megint az van, hogy képtelen vagyon nem a zenére figyelni
-
stellaz
veterán
válasz
stellaz #91374 üzenetére
Voltam fülészeten. Basszus... így azért más fülest is hallgatni.
Korábban volt itt kérdés, hogy mivel érdemes fület tisztítani, főleg iem-ek használata miatt.
A doki azt mondta, hogy az akkustone-t és társait felejtsem el, semmire sem jók. Vegyek paraffin olajat, abból küldjek bőven a fülembe, pár perc oldalt fekvés és vattázzam le, ha egész éjszakára elviselem, az a legjobb. Heti egyszer, gyakori fülhallgatózás esetén heti kétszer.
Hajmosás, balaton, uszoda, stb előtt egy-két csepp fülenként. -
stellaz
veterán
Ma voltam muzixban, vettem az Etymotichoz comly professional p szivacsot.
Kényelmes, szerintem jobban is izolál, mint a tripla harang.
A mélyeket elég rendesen megnyomja vele, ennyivel sötétebb karakternek még soha nem hallottam az Etyt. Ezt még kicsit szokni kell
Ebben a számban úgy tolja a mélyeket, hogy már az orromon is éreztem a rezgéseket -
stellaz
veterán
Phoneix:
Feltettem a NoVa által ajándékba küldött durva hálós szivacsot - valahogy eddig elkerülte a figyelmemet, hogy van egy ilyen is a kis zacskóban, így utólag is köszönöm- és ezzel most nem akarom elkiabálni, de úgy tűnik, hogy meg is érkeztem a tökéletes megoldáshoz. Egy hangyányit csippant a magasakból és kellemesen telt hangzást ad, de nem lesz basszus nehéz tőle. Közben a fülemben sem csúszkál. Azt hiszem ilyet rendelek én is egy adagot.
Etymotic:
Muzixnál nincsen a kisebbik méretű 3-as fülharang az Etymotichoz. Ígérték, hogy majd utána néznek, de egyelőre semmi.
Gondoltam akkor rendelek az Etymotic oldaláról. Nos, a 10-es pack ára 14 dollár, ez egész baráti. De a 60 dolláros kiszállítási költséget azt vajon hogyan sikerült kikalkulálniuk?Egyéb ajánlott beszerzési forrás?
-
stellaz
veterán
Etymotic er3XR vs er3SE
Ma emiki6-nál összehallgattuk NoVa fülesét az enyémmel. Kissé eltérő végeredményre jutottunk, de ahogy olvasom a netet, ez szinte törvényszerű ez ügyben.
Az SE hangját nagyon jól ismerem, nagyobbrészt kifejezetten olyan, általam gyakran hallgatott zenéket hallgattam, aminél tudom mire kell figyelni.
Nekem az SE mélyei egyértelműen pontosabbak, jobban szeparáltak és szerintem ez miatt teljesen ellentmondásos módon néha szinte többnek is érződik, de volt olyan szám, ahol az XR hallhatóan vidámabban pupálta a mélyeket, de az SE itt is jobban részletezett. Nálam egyértelműen az SE a nyerő.Final e3000: ez is jó füles, de nekem nagyon basshead. Go bluval még magas kiemelt üzemmódban is sok volt nekem. Viszont telefonról eq-val sokkal jobban összeállt a kép, sokkal jobb lett a megszelídített mélyekkel. Ezt tényleg annak ajánlom, akinek basszusból mindig lehet kicsivel több
-
stellaz
veterán
válasz
emiki6 #91328 üzenetére
Én ilyenen gondolkodok még, volt is ilyen a ve expackban, de most nem szállítanak olyat (meg ilyet se Magyarországra). Régebben sony, meg samsung earbudok ilyennel voltak szerelve emlékeim szerint.
https://www.amazon.com/2pairs-Silicone-Earphone-Rubber-OMX985/dp/B08CDYMJ1Z
-
stellaz
veterán
válasz
-NoVa- #91271 üzenetére
Csak amazonon volt/van árkülönbség, mert az etymotic oldalán, vagy a muzixnál is egy áron vannak. Etymotic szerint ugyanaz a meghajtó egység is van bennük, csak a hangolásuk más. Én is az xr-t vettem volna amúgy, csak az SE 80 dollára volt akciózva amazonon, az xr pedig szerintem nem is volt sehol, talán csak bluetoothos kivitel (addigra már megvolt a go blu).
Előtte azért elég sok összehasonlító tesztet olvastam, ott az SE-t tették szerintem többen előre, hogy jóval pontosabb a közepe. Mélyhiánya mondjuk szerintem sincsen (mondjuk a go blu bass boostját rákapcsolom
, bár az csak finoman emel rajta), de azért az xr-t is kipróbálnám majd egyszer (vagy inkább nem, nehogy kiderüljön, hogy tényleg jobban tetszik
)
-
stellaz
veterán
Etymotic fülharanggal kapcsolatban beszéltem ma a Muzixal, lehet, hogy berendelnek a kisebbik (normál) tripla fülharangból. Legyen így, az enyém elszakadt, de egy ötös pakk jól jönne, azt lehet sűrűbben cserélgetni.
-
stellaz
veterán
válasz
Ghoston #91267 üzenetére
Etymotic er3se vagy er3xr. Ezek ugyanazok a fülesek, de előbbi a pontosabb stúdió edition, utóbbi a basszusosabbra hangolt extended range verzió.
Nekem előbbi van, van mély ebben is, egyáltalán nem mély hiányos, utóbbit nem hallottam még. Amazonról beszerezhető (néha itthon is), az se amazonról olcsóbb valamivel általában. Itthon 100-ért van Bluetooth kábellel az xr, szerintem az nagyon megéri, ha nincs még jó forrásod, mert nagyon dicsérik vele, még Gedeon is azt mondta, hogy tyűha.Hangja (se) elképesztően jó, gyors, pontos, dinamikus, részletes, kiegyensúlyozott. Nincsgyenge pontja szerintem. Én általában egy iFi go bluról hajtom, azzal nagyon jó szinergiában van
Könnyű, pici és baromi jól izolál.
Annyi, hogy jó mélyre be kell dugni a füledbe, ami elsőre szokatlan (vagy ilyesztő, asszony konkrétan nem merte kipróbálni), de nekem nincs vele gondom. Kinézete valahol az 5-10 dolláros fülesek szintjén van, de ez nemszabad, hogy megtévesszen
-
stellaz
veterán
Hallgatom a Phoneixet munka közben és egy kis vonós zene megy rajta. Iszonyat jó tere van, na. Egy baja van, hogy nehéz így a munkára koncentrálnom
-
stellaz
veterán
válasz
Polllen #91239 üzenetére
Esetleg az Etymotic er3se, az amazonon most 110 dollár (tavaly akcióban mondjuk én 80-ért vettem). Az egy széria az xr-el, de más a hangolása (studio edition). Az xr-t nem hallottam még, de nekem nagyon bejön ennek is a hangja, általában nem is szoktam azt gondolni, hogy kéne még mély bele, de mondom, nem hallottam az xr-t.
Az viszont tény, hogy amikor a minap hallgatam a Falcon Heavy indításának binaurális felvételét, akkor kizárólag az Ety hozta azt az érzést, hogy basszus, ez tényleg olyan, mintha személyesen ott lennék. Elképesztően természetes hangzásként hozta le a felvételt. Filmet nézni is ez a legjobb, még a nyitott fejesnél is jobb szerintem.
Zenét hallgatni persze kicsit más, de az iFi-vel nagyon rerndben van, ellenben a Megatronnal nagyon szétdobálta a hangszereket a térben, nekem az annyira nem jött be. Szóval lehet, hogy nem mindennel szól egyformán.
-
stellaz
veterán
Köszi
-
stellaz
veterán
Ha már felmerült ez a kérdés. Reálisan nézve az elérendő cél az lehet a DAC esetében, hogy az analóg kimeneten mindent és úgy megjelenítsen, ami az éppen lejátszott felvételen rajta van. Ha ezt eléri valamelyik, akkor a téma ki van maxolva, gondolom én.
Ennek tükrében hol állnak ma a DACkok mondjuk 100 ezer forint alatt és mondjuk a felső polcos kategóriában?
-
stellaz
veterán
válasz
-NoVa- #91027 üzenetére
Nekem az etyhez mondjuk nem kellett járatás. Én az első pár percet szoktam kihagyni, addig járatom az új fülest üresen, hogy ne legyen csalódás az első élmény, de utána már nehéz eldönteni, hogy a fülem járatódik hozzá, vagy maga a cucc áll be.
Legutóbb pont az általad épített kiss hozta azt az élményt, hogy mintha pár hét használat után állt volna be a hangja felső-közép tájon, azért is kérdeztem, hogy ez lehet-e reális, vagy csak a fülem vicceskedik velem. -
stellaz
veterán
válasz
HardRic #90907 üzenetére
Hmmm.
Az a helyzet amúgy, hogy korábban nem tudtam mi zavar annyira az iem-ek hangzásban, de mióta megvan az etymotic már tudom, hogy a basszus mosottsága az, ami borzolja az idegeimet és félek is gyengébb minőség felé lépni. Legutóbb a Linkbuds S volt ami bármilyen jól is szólt tws-ként, ugyanúgy szarul érezztem magam tőle, mint korábban a többitől, ezért el is kellett adnom. De közben meg persze kíváncsi is vagyok
Lehet, hogy majd később egy a Nova által említett Simgot EA500 -ra.benevezek
-
-
stellaz
veterán
Egy KZ ling long -ra érdemes lehet rápróbálni a Tanchjim Tanya helyett?
Tulajdonképpen ingyen szeretnék valami jót, ehhez képest a KZ 17 dolláros ára is sokEzekkel a nevekkel amúgy... csodás
-
-
stellaz
veterán
Én csak egyet tudok mondani, ami nekem is van és Nova ajánlotta és szerintem most is ő tud neked kimerítő választ adni.
Etymotic er3se/xr. Az se (ez van nekem).
a stúdió edisön, a másik meg jobban basszusra van hangolva. Én imádom, nagyon jól izolál, nekem kényelmes, bent marad a fülben, és nagyon jól, részletesen, pontosan szól. Egy élmény hallgatni és egyben az első IEM fülesem, ami alkalmas otthoni, elmélyült zenehallgatásra. Utcán egyetlen hátránya, hogy nem könnyű csak úgy ki és be kapkodni. A kinézet alapján akár 1500 forintos cucc is lehetne, de ez ne tévesszen meg. -
stellaz
veterán
válasz
Visormail #90788 üzenetére
Mondjuk nagy a szórás, a Soundmagic fejesem minimál használat mellett 2 helyen eltört és elporlad a fulpárnája, panasonic fülesem 1 év alatt szétesett, ott figyeget a driver. Ellenpélda lidlis fejes több, mint 2 éve napi hogy ne használd a fejesed üzemmódban van és olyan, amit most vettél ki dobozból. A honor Monster fülesem is mindent kibírt, azzal aludtam sokszor, úgy, hogy reggel a hátam alatt volt összegyűrve, egy 2 órás mosógépes mosást is elszenvedett véletlenül. Annyira zavart a sziszegő magasa, hogy már tudat alatt is el akartam pusztítani, de konkrétan semmi baja.
-
stellaz
veterán
Nem tudom ki hogy csinálja, de nekem most van egy jó módszerem a redvás fülillesztékek pucolására.
Patikában vettem sebbenzint, ami elvileg nem oldja a gumi és szilikon illesztéket, és egy üvegcsében meglögybölve még a 3-as eartip is olyan lesz, mint az új fél perc alatt. A trugymó kiülepszik ugyan az aljára, de hát alkalmanként vagy lesz egy kis veszteség, vagy le is lehet szűrni egy teafilteren kersztül. És hamar meg is szárad.
-
stellaz
veterán
Azt hogyan lehet precízen megfogalmazni, ahogyan az olcsóbb/gyengébb iem fülesek basszusa szól? Nekem lágy és mosott jutna eszembe róla, de ennek ellentmondóan amúgy meg tisztának tűnik maga a hangzása, szóval ez így nem igaz teljesen.
Kezdek egyre inkább arra rájönni, hogy itt úszik el alapvetően a minősége ezeknek az iemeknek a drágább cuccokhoz képest, mert nagyon nem hat természetesnek tőle az egész zene és még idegrendszerileg is megterhelő, legalábbis tud enyhe hányingert kelteni bennem néha és ezért nem hallgattam otthon soha zenét IEM-el. És itt nem a basszus mennyisége, amiről szó van. Az Etymoticnál ez teljesen rendben van, ott nem hallom ezt a hangzást, és ezeddig ez az egyetlen saját iem fülesem, aminél ez így van az utóbbi cirka 20 évben.
Earbudokban vagy fejesekben ilyen hangzással pedig még nem találkoztam, még az olcsóbbaknál sem.Van ennek bármi értelme, vagy csak túlgondolom a dolgot?
-
stellaz
veterán
Ma megmutattam kolléganőmnek a Nova által készített earbudot. Először jött, hogy húúú, micsoda oldchool cucc, aztán meg némi döbbenet, meg "azt a kurvázás", majd azt mondta, hogy a most vásárolt Sennheiser Sport Wirelesse egyáltalán nem tud így szólni (pedig az egy iem).
Nem tudom, hogy ez mitől függ amúgy, de ez is, meg a monk is nagyon könnyen el tudja nyomni a környezeti zajokat és nem is kell hozzá különösebben hangosan járatni. -
stellaz
veterán
válasz
Janika(1982) #90676 üzenetére
bogarat ültet a fülébe
hifi bogarat
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● olvasd el a topic összefoglalót!
A topikban (terméket, munkát, szolgáltatást) hirdetni tilos!
- Samsung, WD, Micron 2TB Gen4 NVMe SSD!
- Macbook Pro 16" - 2020 gyártás, 8 mag i9 / 6 mag i7, 32/512GB, 4GB Radeon - garancia ( 4442)
- Macbook Pro 15" - 2017 gyártás, 4 mag i7, 16/512, 4GB Radeon - garancia ( 97)
- Macbook Pro 13" - 2018, 16GB RAM, i7/i5, 512/256GB SSD, touchbar - garancia
- Macbook Pro 13" - 2020, 4 mag i7, 32/512GB, touchbar - garancia ( 901)
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I5 9400/ RTX 2060 / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- Cooler Master CK350 Mechanikus billentyűzet Brown Switch RGB Megkímélt állapotban!
- AKCIÓ! Gigabyte H510M Intel i3 10100F 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1060 3GB GDDR5 Rampage Shiva 500W
- Bomba ár! HP Elitebook 840 G1 - i5-4GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Xiaomi 10W töltő nem használt
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest