Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- Ingyen kellene, de tegnapra
- A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- A fénynél gyorsabban
-
LOGOUT.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
HÁZIGAZDA
nem fogják tudni eladni a vázaikat hamarosan, erre céloztam. illetve azt sem úgy értettem, hogy tényleg nincs mit fejleszteni, hanem hogy a fuji nem fog/nem tud egyelőre mit fejleszteni, nincs olyan feature, amit reálisan nagyon meg tudnak nyomni.
elsütötték egyszer a hibrid keresőt, egyszer a legjobb evf-et, de egyelőre nem látom, hogy hova tovább. ha pedig ők is elkezdik a 0,0001 mp-cel gyorsabb af, kettővel több megapixel, plusz egy filmszimuláció dolgot, akkor ugyanúgy érdektelenségbe fulladnak, mint mindenki más.
gyerekek, a milc piac két éve tetőzött! kínos, bőgés lesz a vége jópár cégnek hamarosan. vagy azt csinálják, amit már eddig is: presztízs okokból elrejtik a digicam üzletág buktáját valami más, nagyobb, nyereséges üzletágban.
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
HÁZIGAZDA
válasz cousin333 #6385 üzenetére
baromi komoly újítás egy 24 mp-es szenzor, de tényleg... főleg úgy, hogy évek óta használja már mindenki, a legszutykabb nikon belépő dslr is, két generáció óta.
no mindegy, ne legyen igazam, és jöjjenek igazi újítások is.
de most komolyan, ha kijön egy x-t2 egy 24 mp-es szenzorral, nem mindenki az x-t1-re vadászna jóárasítva? az a komoly fejlesztés definíciója, hogy amikor kijön, a régi már egyáltalán nem vonzó.
-
HÁZIGAZDA
válasz cousin333 #6390 üzenetére
de hát pont erről beszélek. az x100 is már elég jó. az x100s-re még talán-talán akarna váltani az ember. na de x100s-ről x100t-re? ugyanez játszódik le minden gyártónál, minden modellnél. a milc piac két éve tetőzött, azóta nem nő, a kompakt piac már rég összerogyott, a dslr piac szintén stagnál. nem lehet eladni valamit azzal, hogy "+x megapixel, +1 színmód, +y pixel az lcd-n".
aki szerint de, az is "fejlődés", az nézze meg, hogy mi történt a hifi cuccokkal, mi történt a pc-s alaplapokkal, processzorokkal vagy akár notebookokkal, gondolja végig, hogy ő cserélte-e a 3. generációs i5-ös notiját 4. generációsra, aztán extrapoláljon.
mást nem tudok hozzátenni a témához.
-
HÁZIGAZDA
válasz Mercutio_ #6403 üzenetére
nem igazán. persze, minden gyártónál van olyan mód, hogy mindent leszed, de az sem jó. az a jó, amikor tényleg ki és be lehet ikszelni mindent. és a hisztogram sem olyan ótvar, mint a panánál (kezdjük ott, hogy négyzet alakú, aminek semmi, de semmi értelme, de legalább jó sok helyet foglal).
a ricoh gxr liveview-ja elég letisztult. és amennyire fél percek alatt láttam, a samsungé is. sőt, a fujié is eléggé.
-
HÁZIGAZDA
válasz rumos14 #6408 üzenetére
eléggé máshogy látjuk ezt a digicam-világot akkor. az a7s kapott egy másfajta szenzort és kész, alapvetően. de mondjuk az ügyes, hogy van 3 azonos váz, 3 különböző szenzorral, ennek tényleg ideje volt, én inkább ezt emelném ki.
az a6000 nem hozott semmi újat, tipikus semmilyen upgrade. ja, hogy belekerült egy jobb af? alap, könyörgöm, ugyanaz van, mint a fujinál: az előtte lévő vázak af-je annyira szar volt, hogy persze, hogy ahhoz képest "fejlesztés" egy normálisabb, de ez is egy one-trick-pony, beteszik aztán helló.
dslr fronton már rég nem téma az af, a milc kapott egy resetet a cdaf miatt és elölről lehetett kezdeni a gagyizást, de akkor is az van, hogy pár generáció után már nincs mivel eladni az új vázakat. a gyártók persze próbálják nagyítóval mutogatni a "revolutionary" fejlesztéseket, de ezek max. fórumokban szólnak nagyot egy szűk közönségnél, amúgy nem.
az a6000 inkább arra jó példa, hogy ott vajon hova lehet még licitálni az utódokat? miért fogod megvenni az a6100-at?
[ Szerkesztve ]
-
HÁZIGAZDA
válasz Stauffenberg #6426 üzenetére
nem ótvar, a felbontása rosszabb, az optikai rész meg jobb. és ez utóbbira qrva nagy szüksége volt a sony-nak (a fuji itt agyba-főbe ver mindenkit, és látszik. belenézel, és látszik).
-
HÁZIGAZDA
már évek óta... várok egy kör csúcskompaktot még, aztán vagy veszek valami mostanit kifutóban, vagy kihoznak egy olyat, hogy leszarom és kicsengetem a lét.
de amúgy a véleményem csömörtől függetlenül fenntartom. az ilyen "de kapott +1 fét a stabi" és társai szerintem pont az az inkrementális upgrade-mánia, amíg addig érdekes csak, amíg tényleg érdemiket lehet lépkedni. a core i-5 2250 és 3250 (biztos nincs ilyen, csak példa) közti különbség minden emberi mérce szerint lényegtelen
-
HÁZIGAZDA
válasz Segnior_Barthez #6511 üzenetére
granulálok, és ha a 28-112 mm átfogás megfelel neked, akkor ennyi, így kell ezt csinálni. én ugyanígy vagyok az x10-zel, csak néha elcsábulok erre-arra, de aztán mindig visszatérek az x10-hez
-
HÁZIGAZDA
válasz pandur99 #6515 üzenetére
elég sokan várják ezt a gépet, a gyártók meg mindig körbelövik. a canon g1xm2 például tökéletes lenne, ha a szenzort az 1"-osra cserélnék, az így felszabaduló méretkorlátokat pedig arra fordítanák, hogy az obi acélosabb legyen. de sajnos mind a g7x, mint a g1x úgy született, hogy az adott szenzormérethez képest a lehető legambíciózusabb obi a lehető legkisebb méretben... a képminőségére meg már nem maradt hely. (tegyük félre, hogy a g1x még lassú is)
mindezekkel együtt a g1xm2 szerintem vállalható, remélem, hogy lesz folytatása.
-
HÁZIGAZDA
-
HÁZIGAZDA
-
HÁZIGAZDA
válasz Stauffenberg #6588 üzenetére
18 és 27 xc kéne, hogy legyen
-
HÁZIGAZDA
válasz DonRazzino #6592 üzenetére
mi vaan?! valami bajod van? hogy jön ide az x10? meg a degradálás? kinézted, hogy x10-et használok és gondoltad, hogy most jól beszólsz? lyézusom, mondtam egy véleményt két obiról*, te meg úgy csinálsz, mintha minimum lehülyéztelek volna. dobj be egy snickers-t! vagy hatot.
* ráadásul elég jók az xc obik is. az xf-ek meg kiemelkedőek és többnyire nagyon extrák. kivéve ezt a kettőt, ezek csak elég jók. épp mint az xc-k.
[ Szerkesztve ]
-
HÁZIGAZDA
-
HÁZIGAZDA
válasz Elektrosokk #6722 üzenetére
azért az eos-m3 nem tűnik rossznak. fogásra konkrétan szupernek tűnik.
-
HÁZIGAZDA
válasz Stauffenberg #6731 üzenetére
végül mégsem maradtam le. viszont 25e ft alatt vicc az obi ára. af+is gyári adapter is van 13e ft körül, utána meg ott a 10-18 ef-s, ami szintén egy qrva jó obi lett. a váz az gyenge, igen. illetve az m3 nekem untig elég, és ugyan én is hamarabb vennék a6000-et (kifejezetten jó volt kézbevenni, a keresője is pazar, csak kényelmetlen az üveg belenézőke ), de ha csak rágondolok a 16-50, mint egyedüli opcióra, kiver a víz.
rászoktam már az lcd-ről komponálós gagyizmusra, belefér, hogy ne legyen evf egy vázon (azért persze jobb, ha van és jó).
de lényeg a lényeg, hogy ennyi pénzért felrakom a polcra, és maximum két év múlva veszem majd le. vagy eladom. kockázata semmi, ez konkrétan vázsapka obi ár mft-ben
-
HÁZIGAZDA
válasz #31733248 #6758 üzenetére
nem arról van szó, hogy fizikailag lehetetlen objektívet tenni a sony-ra, hanem arról, hogy olyan obi, ami elég kicsi, elég könnyű, elég jó és elég olcsó is, nincs. máshol meg van. így hát nem lesz a6000-em, noha a váz kézbevéve még annál is jobban tetszett, mint papíron.
-
HÁZIGAZDA
válasz konyi79 #6775 üzenetére
a váz tetszik alapvetően. a kereső belépő pupillája azért rohadt kényelmetlen, ez zavar leginkább, mert amúgy maga a kereső jó. viszont az obikról velem lehetetlen beszélni. a 10-18 valóban jó, de drága és nagy. amíg nincs kompakt méretű és árú, de jó rajzú 16-80 és/vagy 18-135, addig én nem játszom. de sajnos nekem úgy tűnik, hogy a sony egész egyszerűen nem tud igazán obit tervezni, minolta örökség ide vagy oda.
-
HÁZIGAZDA
válasz konyi79 #6785 üzenetére
hát sztem x-t1, amikor majd csökken az ára. a sony akkor érdekes, ha van egy valag leica vagy más ff a polcon, illetve akkor, ha kizárólag az 55/1,8-ban és a 28/2-ben gondolkodsz. a többi obi - szerintem - valamilyen téren mind vérzik ott is.
egyszerűen rendszerként már nem olyan jó a sony, na! sajnos. mert amúgy egyetértek FEDmannel: ami a vázat illeti, ők az egyetlenek, akik leültek és rendesen kitaláltak egy korszerű, innovatív formát a milc cuccuknak. az a7000 biztos penge lesz, és egyetlen kompakt és jó rajzú 16-80 megváltoztatná a véleményem, de sajnos a zeiss 16-70-nel ellőtték a reményét is ennek.
marad a samsung a pletykált 16-80-nal...
vagy az álom x-t1 + 18-135, de ahhoz nyernem kéne valami közbeszerzésen előtte.
-
HÁZIGAZDA
akkor tegyem be a fotót a vérben tocsogó kisfiamról, a születés pillanatából? esetleg egy 128k videót egy régebbi műtétemről? azok is az élet részei (nincs velük gond, de legközelebb mindenki tegye link mögé és írja oda, hogy mire számítson, aki kattint)
-
HÁZIGAZDA
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Üzletelni a Hardveraprón lehet csak!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest