- Szevam: Mennyire tipik Z-gen viselkedés? Tipizálható-e egyáltalán?
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Yutani: YRHA - Yutani Retró HAngkártyái: IBM mWave
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- ldave: New Game Blitz - 2025
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Flashback: Építsünk PC-t akciós alkatrészekből, lassan. upd: 05.28
-
LOGOUT
Új hozzászólás Aktív témák
-
pethob
aktív tag
válasz
Stauffenberg #39561 üzenetére
De ha amúgy is áttöltöd a gépen belül megfőzött fotót a telefonodra, hogy tovább küldd, akkor nem mindegy, hogy gépen belül vagy már a telefonodon történik az AI-okosítás?
Nyilván ha nem kéne, nem szarakodnék azzal, hogy áttoljam a képet a telefonra, és ott "szerkesszem". Nem kéne hozzá az a minimális tudás sem, hogy ha áttolom ott van varázspálca, amivel automatizálhatom az utómunkát. Mindent megold a gép maga.
A fényképezőgépben paraméterezhetően ott lenne a digitális utómunka aszisztens, és az exponálást követő pillanatban elvégezne mindent. Full autóban nyilván paramterezni sem kell. A JPG/HIEF fájlban én már a végeredményt látom.
A végeredmény meg megy a kívánt felhőbe, vagy mondjuk AirDrop-on a kameráról is át tudom tolni bárkinek a telefonjára, neadj isten van egy e-mail klines, aminek elég bediktálni a képhez tartozó e-mail címet, ahova aztán elküldhető a fotózás után. (Felismeri a hang memóból, hogy azt ígértem elküldöm az alanynak a portréját.) Stb. Olyan lehetőségek tárháza van, amire még nem is gondoltunk.Most sem kell vele matatni, belövöd a megfelelő filmszimet vagy receptet és a kieső Jpeg is már elég jó. Idejét nem tudom mikor babráltam utoljára rendezvény fotókat és ehhez még Fujifilm sem kell, még a hírügynökségi munkában is ez teljesen bevett gyakorlat, hogy (például) sporteseményeken dolgozó fotósok felvételei módosítások nélkül mennek ki, idő sincs rá, meg igazán igény sem.
Nekem nagyon más a tapasztalatom, de tény, én nem dolgozom az "iparban". Minden esetre az AI-nak pár minta albummal megtaníthatod a saját stílusod, vagy éppen másokét, ami tetszik. Ha paraméterezed az elkészült 938 fotóból kiválogatja és utómunkázza azt a 150-et, amit át akarsz adni, ha kell más más feltételekkel csinál akárhány külön albumot. Értékeli, javítja, vágja a fotókat, és ha megmondod neki, hogy ki az a rokon aki egyiken sem lehet rajta, akkor azokat a képeket kihagyja, vagy ha alkalmas rá a kép, leszedi róla az "ünneprontót"...
Aztán csinál montázst az album borítóhoz, meg be is rendezi a nyomtatandó fotókönyvet, megrendeli, kifizeti, postázza a megrendelőnek, stb...
Nem kell ebből minden a gépen történjen, sőt első körben valószínű nem is ott fog, inkább a felhőbe feltolt adatokon.
Értem és megértem az ellenérzéseidet. Részben nekem is vannak. Ugyanakkor amelyik márka ebből kimarad, az könnyen lehet, hogy süllyesztőben végzi. Fujiéknál meg egyenlőre az a realitás, hogy 1.5 hónapja rendeltem X100VI-t, de még közelítőleg sem tudják megmondani, mikor fogják, egyáltalán fogják-e szállítani. Szóval itt ezen a ponton be is fejezem az álmodozást, és ránézek a hétvégi képtermésre. Egyenlőre nekem kell kiválogatni ami marad...
Új hozzászólás Aktív témák
Üzletelni a Hardveraprón lehet csak!
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Szevam: Mennyire tipik Z-gen viselkedés? Tipizálható-e egyáltalán?
- Motorola Edge 40 neo - színre és formára
- Csapszerelés segítség!
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Vigneau interaktív lokálblogja
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Amatőr csillagászat
- Autós topik
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! 32GB (2x16) G.Skill Trident Z RGB 6600MHz DDR5 memória garanciával hibátlan működéssel
- LG 45GS95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- Microsoft Windows, Office & Vírusirtók: Akciók, Azonnali Szállítás, Garantált Minőség, Garancia!
- 0% THM 3 havi részlet! Beszámítás, 27% áfa, Sapphire Nitro+ RX 9070XT 16GB készletről
- 98 - Lenovo Yoga Pro 9 (16IRP8) - Intel Core i7-13705H, RTX 4060 (ELKELT)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest