Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Donki Hóte

    veterán

    válasz solfilo #7385 üzenetére

    Donki Hóte
    ti hogy főzitek a rizst? :B

    Itt valami félreértés lesz :K

    Legalábbis remélem, hogy nem szóltam hozzá semmilyen rizsfőzős témához, mert én nagyon nem szeretem a rizst, a töltött káposztát is úgy készíttetem el az asszonnyal, hogy ne lássam, hogy van benne rizs :B

    (Tejberizs helyett is inkább a tejbegrízt preferálom :) )

  • batagy

    őstag

    válasz solfilo #7385 üzenetére

    Szia!

    Köszi a hasznos válaszokat!

    Nem mostam meg a rizst, mert tasakos kiszerelésű. Gondoltam, ezt nem kell mosni. Ezt csak próbaképpen vettem amúgy mielőtt nagyobb adag, rendes , nem tasakos rizst vennék.

    Viszont a csomagolás (Riceland Basmati Rizs) teljesen félrevezetett, mert 1 tasakhoz (ami kb fél bögre) ír 1.5 liter vizet! Az nagyon sok. Szerintem a liter helyett arányt kellett volna írni.

    Szóval tegnap a kis rizsfőzőben 1 fél bögrényi rizshez, kb 1 bögrényi vizet tettem, azaz kb 2x annyit. És előtte nem volt áztatva sem. Ez köpködött.

    Ma, próbáltam a gőzölős készülékben. (Alulra is tettem vizet a gőzfejlesztőbe). Itt egy fél bögrényi rizshez (kb 1.5 dl), öntöttem 1 liter vizet. De ez is nagyon sok lett, a végén állt a vízben. :DDD Ennél sem áztattam előtte.

    Oké, akkor:
    "1. rizst átmosni
    2. 1,4x hideg vízzel edénybe tenni
    3. alágyújtani (maxon mehet) és lefedni (ezért vettem üveg fedeles edényt IKEA.ban, hogy lássam mi történik, persz eltörtem :D)
    4. ahogy felforrt, legkisebb lángra tenni, ~9-10 percig így, aztán elzár.
    5. innentől pihenjen még kb 15 percet lefedve, végén villával érdemes lehet kicsit fellazítani"

    A rizsfőzőn van főzés és melegen tartás. Szerinted amikor felforr a víz, már vissza kell venni melegen tartásra?

    Illetve annyi, hogy pároló készülék esetén 10 perc helyett kb 30 perc kell, mert ott nem éri közvetlenül a hőmennyiség, csak a gőzön keresztül.

Új hozzászólás Aktív témák