Hirdetés

2024. június 5., szerda

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#6125) szki válasza Jojo5 (#6124) üzenetére


szki
őstag

Anyagcserét fokozni testmozgással lehet, és nem táplálkozással. De normál esetben nem is kellene gyors anyagcsere, mert nem jó a gyertyát túl gyorsan égetni. A napi kétszeri étkezés már az egészséges, és nem túlsúlyos szervezetnek ideális.
Mindig a testmozgáshoz lyukadok ki, hisz az izmok tudnak sok kalóriát elégetni, és gyorsabb működésre bírni az anyagcserét. Energia kinyerhető szénhidrátból (májban raktározott glikogént is ide veszem), zsírból, vagy akár az izmok (fehérjék) lebontásával. Nyilván a legnagyobb izomzat megmozgatása esetén lehet legjobban zsírt égetni aerob "üzemmódban".
Ha egy túlsúlyos csak konditermes edzéseket csinál, akkor az nem lesz igazán eredményes a fogyásban. Mert bizony hiába purcan ki hamar a súlyok emlegetésétől (hisz gyenge a szíve), attól még alig mozogtak az izmai, és kevés zsírt égetett el. Ha égetett egyáltalán, hisz a súlyzós edzésnél könnyű anaerob módba kerülni, ami még nem szükséges ha csak fogyni akar valaki.
Szóval 30-40 perc kocogás, bicajozás után közvetlenül kell egy kis súlyzózás felső testre, és a végén mindig hasazni, mert akkor tuti a hasról ég már a zsír.
Természetesen saját tapasztalat sok info összeszedése után, mert a gyerekeim születése előtt komolyan rángattam a súlyokat heti 4x.

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.