- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- shadowkidhu: SFF Itthoni labor
- eBay-es kütyük kis pénzért
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- eldiablo: Mennyire strapabíró egy GShock?
Új hozzászólás Aktív témák
-
carl18
addikt
Üdv mindenki! Szóval jó 10 éve nem voltam fogorvosnál, és romlik a helyzet.
A történet röviden, szóval félek a fogorvostól de pokolira. Mindig halogattam hogy majd bemegyek majd majd, de már egyre több fogam tör le esik ki stb. A másik hogy a nyelvem is folyton lepedékes és rámegy a nyelővöcsemre. Fogmosás meg van, szájvízet is használok, de a lepedékes nyelv rossz lehelet folyton visszajön.
Hogy vegyem rá magam a fogorvosra? Félek ha most nem megyek a helyzet még az se lesz menthető ami most van. -
Tropadf
újonc
Sziasztok!
Az egyik fogamat gyökérkezelni kell, és az Interneten azt olvastam, hogy ennek része a röntgen vagy valamilyen csatornamérő gép használata. Az itteni ingyenes fogorvosomat eléggé szeretem, de neki egyik sem áll rendelkezésére. Szerintetek érdemesebb lenne elmennem fizetőshöz, vagy így is be lehet vállalni?
-
Croft-21
őstag
Sziasztok!
Én sajnos eléggé elhanyagoltam a fogorvost, legutóbb kb 5 éve voltam fogorvosnál. Akkor az egyik jobb felső fogamat gyökér kezelték és talán be is tömték, erre már nem emlékszem pontosan, de az évek alatt a gyökérkezelt fogam ketté tört egy rágózás közben és azóta a helyén egy nagy lyuk tátong.
El kéne mennem megnézetni, betömetni? Vagy ilyen esetben már célszerű lenne kihuzatni? Amúgy nem fáj, csak azért elég csúnya, ha a tükörbe nézem. -
sketchifun
senior tag
válasz
trialboj #793 üzenetére
Nem feltétlenül, mert ő nyilván a saját érdekeit védi, hazabeszél. Kérj egy másik orvostól véleményt.
Én egy magán dokinál csináltattam az alsó őrlőfogaimat, mindet sikerült rosszul, most a bal alsó ígyemben nincs meg 2 fog, a jobb alsó kettő szétporladt. Családi, genetika az oka. Azóta másik orvoshoz járok, az előző által javított 4 kettő év alatt tönkrement, a mostani dokim egyet csinált, 5 éve, tökéletes.
Egyébként ritka precíz ember, 3 havonta ő hív kontrollra, eddig 3 fogam mentette meg. Az első állapotfelmérés során elmondta, mivel van baj, mit kell kezelni. Elmondta, mit jelent a hidegre, melegre való érzékenység, a fogak felületének a nyelvel való érintés során melyik eset mit jelent. Elmondta, mi a szuvasodás első jele, hogyan lehet kezelni. Azóta nincs gondom. Ha valamit érzek, felhívom, elmegyek hozzá, és megbeszéljük hogy mi a teendő. Eddig 3 szuvasodást vettünk időben észre, és jelenleg kétszer annyi fogam van, mint a két évvel idősebb bátyámnak.
-
válasz
trialboj #793 üzenetére
Szia,
Én mindeféleképp elmennék egy másik orvoshoz és megnézetném vele. Csak menj el egy állapotfelmérésre, és ott a röntgen alapján illetve a fogakon található elszineződések alapján meg tudják mondani melyik szuvas és melyik nem. Nem is kell hogy mondjál semmit, egy rendes orvos meg tudja mondani, hogyha egy fogszuvasodás rendesen ki lett fúrva és betömve, vagy sem. Én korábban írtam hogy hova járok, egy állapotfelmérést megér hogy másodvéleményt mondjanak a fogaidról.
Üdv,
-
trialboj
őstag
válasz
sketchifun #792 üzenetére
Magán orvos, többen is ajánlották az orvost... Az nem megoldás hogy visszamegyek és megmondom hogy még mindig fáj?
-
trialboj
őstag
Két rövid kérdésem lenne:
Olyan előfordulhat hogy betömi egy fogamat ami fájt ha édeset ettem azon az oldalon, de utána is ugyanúgy fáj? Ennyire rosszul dolgozott volna, nem tudom elhinni!?
Miből állapítja meg egy fogorvos hogy 2 fogamnál is fogszuvasodás alakult ki, és viszonylag rövid időn belül csúnyán ki fog lyukadni ha most nem fúrja szét?
Nincs olyan hogy ezzel ijesztget hogy rábeszéljen egy amúgy nem szükséges műveletre? Én nem látok bele a számba nekem aztán akármit mondhat. Hogy ellenőrzöm hogy korrekt-e az analízis?Annyira elkeserítő, hogy semmivel sem lett jobb a betömött fogam
-
pvt.peter
őstag
Sziasztok,
Bocsi, hogy nem olvasok vissza, de Budapesten tud ajlani vki egy megbizhato, ar/ertek aranyban megfelelo fogaszatot?
-
The DJ
addikt
Rossz fog(ak) miatt volt már valakinek esetleg rejtélyes ízületi gyulladása? Egyelőre nem írom le a teljes sztorit, mert felesleges, de az elmúlt 1 évben túl vagyok már minden reumatológiai vizsgálaton és kezelésen és senki nem tudja mitől rokkantam le teljesen (nyakamtól a gerincem aljáig brutális ízületi fájdalmaim vannak, az életemet is szinte ellehetetleníti). Aztán kaptam egy tippet, hogy esetleg nem kizárt, hogy rossz gócos fog okozza. Van 1-2 lyukas fogam, de ezek még nem vészesek, viszont az egyik jobb alsó örlőm teteje egy az egyben letört egy hirtelen ráharapás miatt, szóval az nagyon odavan, valószínűleg húzni is kell(ene), de az egyéb betegségeim miatt sosem ez volt a prioritás, mert fájni nem fáj. Viszont ha van esély, hogy ez okozza az ízületi gondjaimat, akkor belevágok ebbe is.
-
maestro87
őstag
Nyíregyházán tud valaki modern fogorvosi rendelőt (fogorvost) ajánlani? Modern alatt értem, hogy ne csak a fúrót ismerjék... Altatásban szeretném megcsináltatni egyszerre az összes fogamat, és elvárnám, hogy a fúró helyett pl. a fogat kevésbé roncsoló lézerrel "fúrjanak" és ózonnal fertőtlenítsék a tömés helyét.
Sürgős lenne! Esetleg Debrecen is szóba jöhet (vagy végső soron Budapest). -
Metal213
tag
Éjjel itt voltam [fogászati ügyeleten] mert azt hittem vége a világban. Délután bedurrant, este már 1 levél cataflam volt bennem. Gyors lefolyású majdnem életvesztéssel járó gyökérkezelés volt.
Aki hasonló cipőben vagy meg megelőzné a bajt akkor menjen oda, ajánlom őket -
kiszi07
senior tag
válasz
kisselandras #785 üzenetére
Rendben, de hétfőnél előbb nem tudok vissza menni, mert péntek este érek haza.
-
kisselandras
senior tag
-
kiszi07
senior tag
válasz
kisselandras #783 üzenetére
Rendben, köszi. Azóta külföldön vagyok néhány napra, van pár darab cataflamom, ill fertőtlenítő löttyöm. Alsó fogat húztak ki, ami elég kellemes begyulladt.
-
kiszi07
senior tag
Sziasztok, pénteken voltam a szájsebészeten és kihúztak a begyulladt bölcsességfogamat, ami azóta is vérzik, ez normális? Egyébként borzasztóan fáj.
-
-
kpal
nagyúr
válasz
Runner_fxr #779 üzenetére
Köszi!
Ezek az árak foganként vagy egész szájra értendő ?
-
-
kpal
nagyúr
Maszek fogorvosnál mennyi a tömés,fogkő leszedés ?
-
válasz
Runner_fxr #773 üzenetére
Megtörtént az implantálás a Budapest Dentalban. Alapvetően nagyon profi munkát végeztek, de a műtét után iszonyatosan fájt. Ilyen fájdalmat nem kívánok az ellenségemnek se. Szerencsére néhány cataflam bevétele és jegelés megszüntette. Most már egész jól vagyok. A duzzanat is lement. Szerintem nem lesz vele probléma.
-
adalbert1
veterán
válasz
adalbert1 #772 üzenetére
A fogorvosnő azt mondta, hogy szerinte lehetséges, hogy a fogkő alatt már volt lyuk, és az lett látható a fogkő eltávolítás után.
Tényleg, szerintetek mit lehet megtenni a fogak/íny egészségéért?
Amiket eddig olvastam (egy része triviális, de inkább leírom mindet):
- napi kétszeri fogmosás
- este fogselyem
- szájvíz használata (itt az alkohol tartalom miatt vannak aggályaim)
- cukros üdítők, édességek kerülése
- alacsony ph-jú ételek/italok kerülése
- víz ivás, rágózás
- feldolgozott ételek kerülése
- vitaminok/étrend kiegészítők szedése (amiket olvastam, hogy jók lehetnek: D3, K2, calcium, omega-3)Esetleg nektek van valami tippetek még?
-
dicus21
újonc
Sziasztok!
Én inkább a Fehér Dentált ajánlanám Budapesten!
Nálam ők a nyerők, mindig rendesek, elsősorban megmenteni próbálják a fogat, és nagyon jól dolgoznak!
Online időpontot is lehet foglalni: Fehér Dental Fogászat Budapest
-
MattM
tag
Sziasztok! Valaki ment innen a topikból fogorvoshoz ínysorvadással? Mit csináltak vele? Mire számítsak?
-
Sziasztok! Volt már itt valakinek implantációs fogpótlása? Sajnos szükségem lesz rá, a Budapest Dental-t néztem ki, van velük tapasztalata itt valakinek?
-
adalbert1
veterán
Sziasztok,
valaki járt már úgy fogkőeltávolításnál, hogy a fogából is lepattant egy darab? A bal felső első fog alsó részéről (nem az íny felőli) van szó - itt már korábban is hiányzott belőle egy kisebb darab, viszont mintha most az eltávolítás után nagyobb lenne a hiány (másnak tűnik a hiány formája is, eddig kb. egy kisebb félkör volt, most pedig inkább háromszög formájú). Megnéztem pár fényképet, ahol látszik az érintett rész, és tényleg nagyobbnak tűnik a hiány, illetve barátnőm is ezt állapította meg.
Illetve, a bal alsó hetedik fogam is elég furcsának tűnik, ott mintha a külső oldalán lenne egy repedés, a fogkő eltávolítás előtt ezt nem észleltem, illetve, mintha belülről is a felső sarka másmilyen lenne (szóval, egyik fognál se íny körüli részről van szó, ahol nagyobb mértékben megtelepszik a fogkő).
Korábban voltam már máshol fogkő eltávolításon, és egyik alkalom után sem tapasztaltam ilyet (tehát nem azt érzem, mint mondjuk az első alsó fogaknál, hogy nagyobb lett a rés köztük, ahol a fogkő hiányzik). -
F34R
nagyúr
Sziasztok Gyongyos kornyeken hol csinalnak Cone Beam CT-t? Kicsit megilyesztettek, evek ota van egy gyokerkezelesbol szarmazo kis piros folt az inemen, tunet nelkuli viszont egyik ismerosmenk egy ilyen gyuladdas utani goc okozott csontfelszivodast. legalabb 8 eve ugy van, ennyi ido alatt mar el kellett volna halnia csontnak.
-
sketchifun
senior tag
válasz
T0mBd1gg3R #768 üzenetére
Ma reggel a lyukas fogam törötté avanzsált. Ez a bal alsó hetes. A baj az, hogy a bal alsó hatos gócos, menthetetlen. Pedig rakattam volna rá koronát...
-
Voltam ma egy nagyon-nagyon régen lyukas fogammal sztk-n, miután végigszenvedtem a hétvégét. Nagyon tündéri 60-as doktornő, imádom. Megnézte, be van gyulladva, gennyes. Mondtam, hogy mentse már meg, ne húzza ki. Profi röntgenje volt, tablettel meg digitális USB-s filmmel. Azt mondta oké, beadott egy lidokaint, kiültem zsibbadni, majd neki fogott gyökérkezelni. Volt némi szenvedés, de hát sose kellemes élmény. Egy idő után leült a számítógéphez és jobban megnézte a röntgenképeket, és mondta hogy hát, sajnos ezt mégsem lehet megmenteni, a 3-ból 2 gyökércsatorna már el van záródva és nem lehet megmenteni. Kihúzta, eltört de sikerült kiszednie teljesen. Nem tudom, hogy egy belvárosi ötvenezres kezeléssel meg lehetett-e volna menteni, de gyanítom nem. Az én f*szságom volt, évek óta halogattam. Végülis elégedett vagyok, nem fáj.
-
-
kpal
nagyúr
TB-re milyen fogorvosi kezeléseket igénybe venni ? Ezzel sose voltam tisztába .
-
VIPowER
őstag
Én is úgy tervezem hogy holnap megyek, bár én 10 éve rakattam rendbe.
Azóta az egyik első fogam elkezdett fogyni, bár kívülről még nem látszik.
Ne aggódj, mindent helyreraknak. Mondjuk én rendesen be vagyok sz@rva, mert kb egy villamosszékbe is szívesebben beülnék. Iszok még pár sört, aztán másnaposan irányt veszek. -
Orlin
addikt
Jé van ilyen topik is.
Holnap megyek én is megint dokihoz.Tavaly rakattam rendbe a fogaimat.De van még azért mit tenni.Most viszont leesett a korona a hátsó fogamról.De néztem tükörben szinte csutkára le van reszelve a fog.Sajnos lökésem sincs hogyan teszi azt oda vissza.Nagyon tartok tőle,hogy nem fogja tudni.
-
gejza24
újonc
válasz
Albert Vikto #721 üzenetére
ez durva!
-
dellfanboy
őstag
jo hogy van ilyen topic is. epp fogorvost keresnek fogko leszedes ill. kontrollra hogy minden rendben van-e a fogammal. budapest ors vezer tere, esetleg belvaros ill godollo, budapest XVI ker joet szoba. ha van ezen teruleteken jo fogorvos akkor orommel vennem ha megosztanatok a nevet, cimet. ill. mivel most kulfoldon dolgozok nem tudom ez okoz-e barmi gondot??(hisz igyis ugyis fizetek a fogorvosnak)
-
kisselandras
senior tag
válasz
sketchifun #757 üzenetére
Szia! ha nincs Tb fizetve is akkor is köteles elátni! jártam én is így utánam se fizette a cég a járandóságát !ott is hagytam őket
a másik olyan fogorvost keres ismerősök által vagy itt a hardver aprón aki tényleg szépen dolgozik és fájdalom mentesen mert azért vannak hentesek!Az hogy le tört az ínyig azt még a jó fogorvos ki húzza ha meg bírja tolni egy kicsit az ínyt és rá tud fogni a fogra természetesen ha nincs annyira elrohadva !és persze ez hozamos ideig elhúzhat ha jól tudom ha egymás mellet vannak akkor húzhat 2 db ha nem akkor csak egyet 1 nap
-
sketchifun
senior tag
Kedves Hölgyek, és Urak. Komplex problémám van, megpróbálom összefoglalni.
Először is. Volt régebben egy komoly balesetem, amely után az utókezelések során megtapasztaltam a jó magyar egészségügy hozzáértését. Ezek által igen magas fájdalomküszöbbel rendelkezem.
A dolog másik részeó hogy két évet leolgoztam úgy, hogy nem fizettek utánam TBt. Persze ez csak nemrég derült ki. Van új állásom, és Tb járulékot is fizet a cég.
Első kérdés, hogy akkor mehetek sima sztks fogorvoshoz, el fog látni?
A másik, hogy ha elmegyek. És jöjjön a feketeleves.
A fogaim állapota, hááát. Kritikusak. A jobb felső négyes még régen kilyukadt. Persze nem tömettem be. mostanra épp csak kiáll a fele az ínyemből.A jobb alsó hatosból hiányzik egy jókora darab. A jobb alsó hetesen van egy jókora lyuk.A bal alsó hatos is a jobb felső négyeshez hasonlóan széttöredezett. A bal alsó hetes szintúgy lyukas. Felül is lehet baj a hátsókkal.
És hogy ne legyen unalmas. Eddig ugye nem volt TB, ezért nem tudtam foglalkozni vele. Novemberben egy szerencsétlen baleset folytán a felső mettszőfogaim letörtek. Persze nem keresztben. Átlósan. Effektíve van egy fordított V betű a fogsoromban. Tehát a külsejük épp, belül viszon ínyig letörtek.
<-Pont így néz ki. Befér egy Cigi. Nah. Ezért elöntöttem hogy rendberakatom mindet. Jól sejtem, hog ha az apám nincs a felső tízezerben, akkor felejtsem el a mgánfogorvost?
A másik pedig, hogy elől, a baloldali fog mozog, nem nagyon, de mozog. Néha be is gyullad. Ha esetleg nem maradhat, mert íny alatt is sérült, BP területén hol csinálnak implantátumot? Ami mondjuk jó minőség, de azért két kiló alatt van az ára.
-
kangool
tag
Jól gondolkozol. :-)
Meg kell menteni a fogat, ha lehetséges. Kis röntgent készítess a fogról, kezdjel el a doki a gyökérkezelést, ha kell antibiotikum kúra is lehet.Szevam:
Amalgám tömést is meg lehet csinálni pöpecül. De itthon sajnos nem ez a jellemző. Az amalgám tömések 98%-ra jellemző rohad alulról. Ha nincs jól kidolgozva a szélei, akkor már onnan is elindulhat a rohadás. Ezért is célszerű kicserélni a jónak tűnő amalgám tömést is. Szituációtól függ mire érdemes cserélni, sima tömés, inlay stb... -
Szevam
senior tag
Szia! Engem az érdekelne, hogy milyen fajta tömések vannak, azok közül melyik a legjobban ajánlott (legtartósabb)?Ha nagyon régi amalgám tömése van az embernek, azt mennyire kell kicserélni, ha még jó? Egészségügyi probléma valóban keletkezhet belőle, vagy csak azért mondják, hogy a fogorvosoknak több munkájuk legyen? Előre is köszönöm a választ
-
T. M.
aktív tag
Nekem lenne!
Na szóval, jobb felső ötös fogról van szó. Még régen kilyukadt, aztán kicsit fájt, aztán nem fájt már. Ráharapásra kicsit érzékennyé vált, másnap kicsit megdagadt az arcom, másnapra kifakadt az egész. Jelenleg az van vele, hogy nem fáj, rágni is tudok vele, viszont a gyökerénél lett egy sipoly, ami néha feltelik.
Múltkor voltam fogorvosnál, letörött egy darab egy másik fogamból, ezt betömettem, meg mondtam neki ezt is. Azt mondta, hogy ez bizony foghúzás. Na mondom lapozzunk. Mindenhol azt olvasom, hogy gyökérkezeléssel jó eséllyel rendbe lehet tenni még a dolgokat.
Tényleg ennyire rossz a helyzet, nem akarok ígykinézni. Meg ráadásul felső fog, megnyílhat az arcüregem, meg beletörhet, meg szájsebészet...
Elég volt egy bölcsességfog húzás után az 5 napos szájzár, köszi nem.
Bejelentkeztem másik fogorvoshoz közben. Többen mondták, hogy ezt nem kéne kapásból kihúzni.
Ja és parázok a fogorvostól, tömhet, fúrhat, gyökérkezelhet, az nem zavar, de a fogó helyett inkább a kivégző osztagot hozzák
Tiszta roncs lettem egy szem fogtól, a többi még szerencsére megvan.Bocs a hülye stílus miatt.
-
kangool
tag
Fogászati, dentál higiéniás kérdésekben szívesen segítek. Írjatok ebbe a fórumba.
Ace Ventura: remélem kiszedték az amalgám tömésed.
-
Ace Ventura
addikt
Sziasztok!
Látom nem nagyon pörög a fórum.
Van egy gyökér kezelt fogam, amalgám töméssel, ami elég nagy.
Az elhalt fog elkezdett töredezni, ezért elmentem fogorvoshoz. A doki csinált röntgent, és azt mondta, hogy nem kell kihúzni, csinál rá koronát. A fogamat lecsiszolta. Amikor a mintát levette, akkor láttam, hogy az amalgám tömés bent maradt, és arra akarja majd ráépíteni a koronát.
Ez így oké? Nem kellett volna kiszedni azt a régi tömést?
Jobb alsó 6-os fog.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple iPhone 13 Pro Max 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- Tablet felvásárlás! Samsung Galaxy Tab S10+, Samsung Galaxy Tab S10 Ultra, Samsung Galaxy Tab S10 FE
- iKing.Hu- Apple Macbook 13 M1 Pro Touchbar - 2020 - Használt, karcmentes, 22 töltés
- Beszámítás! Lenovo Thinkpad P15 Gen1 15 FHD notebook - i7 10850H 16GB RAM 512GB SSD Quadro T1000 W11
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest