- votlage71: Kábel menedzsment
- sziku69: Szólánc.
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- droidic: Időutazás floppyval: A 486-os visszavág PCem-men
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bambano: Bambanő háza tája
- Meggyi001: Nyilvános wc-k.....még mindig hiánypótló...
Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Candy
tag
válasz
Krugszvele #1 üzenetére
Énis elsődlegesen a pc híve vagyok, tekintve, hogy univerzális és mindenre is használható (kivéve filmlejátszás), ugyanakkor általában, ha valaki sötétben tapogatózva indul a világnak, akkor viszonylag gyorsan eljut odáig, hogy inkább céleszközt vesz, mint például egy NAS (amiből szintén vannak x86-64 alapúak, szóval pécék).
Egyébként kisméretű gépekből is bőven vannak olcsók és nem annyira hangosak, csak nem feltétlen a legújabb generációban kell nézelődni, nekem például egészen sokáig húzta itthoni szerverként egy Hp Prodesk 400 G4 mini.
A pécének egyébként akkor tud hátránya lenni, ha valahol nagyon számít a fogyasztás (Dell Optiplex 5060-am bronze táppal, i7-8700-zal, kikapcsolt turbóval 16 wattot evett idle, úgyhogy tényleg nagyon kell számítson), vagy a helyigény, vagy valami specifikus célra kell. A NAS erre pont jó példa, ha fix helyre akarsz sok lemezt bezsúfolni, akkor azt pécével viszonylag nehéz kivitelezni, vagy legalábbis drága lesz.
Ugyanitt még egy hátrány, hogy szaktudás kell hozzá, ha ki akarod használni: míg a standard SOHO eszközök általában könnyen érthető és felhasználóbarát grafikus felülettel rendelkeznek, addig pc alapokon ott indulsz, hogy meg kell tanulnod valamilyen hypervisort kezelni (Proxmox, Hyperv, netán ha gányolsz, akkor VMWare Workstation, vagy VBirtualbox), tekintve, hogy nettó pazarlás az egy cél - egy eszköz.
Összességében véve el lehet ezen filozofálgatni hosszan, a leendő cikk/posztsorozattal ez is a célom, illetve az, hogy megosszam, hogy mit és hogyan érdemes csinálni ahhoz, hogy az ember a különféle szopórollereket elkerüljem.
A diszkrét - discreet történet egyébként nem feltétlen félrefordítás, tekintve, hogy használják itthon is IT berkekben, illetve matematikában, de tény, hogy ha több időt fordítottam volna a történetre és akartam volna, találhattam volna jobb kifejezést is.
Új hozzászólás Aktív témák
- Új,bontatlan,dobozos, számlás,garanciás 7800X3D CPu.
- HP 640 G5 laptop - 14FHD/I5-8265U/8-16-32GB/256SSD/Win11-Win10 - 2 év garancia
- HP 650 G4 laptop - 15,6FHD/I5-8250U/8-16GB-32GB/256SSD/Win11-Win10 - 2 év garancia
- Ubiquiti Unifi Access Intercom
- TCL 55C745 TV 4K FALD, HDR Dolby Vision, DTS, 2029.07-ig garanciális, dobozában, fóliás, karcmentes.
- BESZÁMÍTÁS! MSI H110M i7 7700 16GB DDR4 250GB SSD 1TB HDD GTX 1660 6GB Zalman N4 Cooler Master 400W
- TOP PC konfig /Ryzen 7 9800X3D, 32GB DDR5 RAM, 1TB SSD/ akciós áron eladó!
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix Thor Platinum II 1200W 80+Platinum Prémium tápegység!
- LG 27GR95QL - 27" OLED / Limitált LoL Edition / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync
- Gamer Notebook! Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix G731GU! 17,3Col! I7 9750H / GTX 1660Ti / 16GB DDR4
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest