Keresés

Hirdetés

!!! SZERVERLEÁLLÁS, ADATVESZTÉS INFORMÁCIÓK !!!
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!

Új hozzászólás Aktív témák

• Korcsii

őstag

válasz Geryson #7700 üzenetére

*sírvaröhög*

te, VOMM-EGSS környéki út jövőhéten?
    vagy lehet lesz még egy VHHH-VGZR-VIDP-EGSS, és akkor kb pont meglenne az 500 órám, és a 2 éves BAV évfordulómat már senior captainként ünnepelhetném júni 9-én :)

hunfatal:
    én repülök, de csak ha nagyon muszáj (ergo pl közbülső megálló egy több legből álló úton)... szerencsére avsim-en fent van egy csomó, amiből fizetős sincs, bár Ázsia/Afrika ilyen téren kicsit gyenge...

GrooveHero:
    Kozma féle leírásban 33. oldaltól... de az angoloknál is van róla leírás valahol (vagy under construction, és törölték a régit?)

egyébként meg hallgatózni kell, figyelni a text üziket, így lehet igazán belejönni egy idő után... kezdetben persze sok... (advanched érdeklődésnél: realworld rádióforgalmazások hallgatása)

az ATC-nek pedig tényleg mindig igaza van, nem érdemes vele vitatkozni... ő ismeri a környéket, te általában nem, neki van radarja, neked nincs... ő vizsgázik, neked nem kell (még)... 747/md11/767 meg általában heavy, ami igaz, hogy főleg a keltett turbulenciára vonatkozik, de kis repterek azért felejtősek vele... kitérőreptér tervezésnél erre is külön figyelni szoktam, hogy azért legyen elég hosszú kifutó neki (meg ne dzsundzsa legyen, hanem beton :D)

amúgy ha tökéletes látványt akarsz, akkor szerintem mindig szedd le azt a gépet, amivel a másik repül, és valahogy tuszkold bele... FSInn-nel type-airline páronként be lehet állítani akár, hogy mi jelenjen meg... SB-ről nincs infóm, nem próbáltam még :)

• GrooveHero

addikt

válasz Geryson #7700 üzenetére

A kozma félét nézegettem, de lehet én nem néztem meg vmit, de abban nem volt.
    A leszállásnak az a része érdekelne, amikor le kell szállni. :DD Viccet félretéve...onnantól érdekelne, amikor el kell kezdeni beszélni a toronnyal, frekit betekerni, vagy rádír a srác, hogy contact me on...remélem érthető, hogy mit próbálok mondani. A squawbaox-szal nincs gondom, elég egyszerű, csak az a gondom, hogy néha olyan rohadt érthetetlen amit mondd a torony/ground/stb....

hunfatal: igen én is erre gondoltam. De ha nekem is meglenne az adott scener, attól még simán láthatom úgy, hogy vki a füvön megy át...még mindíg...mert ő meg az alapot használja...gondolom én.

nahát...most nézem, ez a 737-edik hozzászólásom, olyan ismerős ez a szám valahonnan :DD ..milyen különös egybeesés :DD :DD

Új hozzászólás Aktív témák