- hcl: Philips M120D/10 kamera hackelés és parajelenségek
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sellerbuyer: Mivel fotózz és videózz 2025-ben? Elég egy mobil vagy kell egy kamera?
- Gurulunk, WAZE?!
- urandom0: Kicsit most elfáradtam...
- <Lacy85>: Időmilliomosok előnyben - Játékfejlesztés #1
- DeFranco: Tanuljunk angolul játékosan! - Duolingo
-
LOGOUT
Microsoft Flight Simulator (MSFS vagy FS) és Prepar3D (vagyP3D) összefoglaló:
Új hozzászólás Aktív témák
-
wolruf
őstag
Elhatároztam szombaton (egyéb okok miatt), hogy mostantól senkiről és semmiről nem mondok rosszat, így próbálok objektív maradni az oktatással kapcsolatban.
Érdekes volt.
Bővebben: az AIRBUS oktató késett egy és negyed órát, így a 4 órás tanításból lett 2 és háromnegyed. Az első 1 és negyed órában az alapokat próbálta a nem hozzáértőknek elmesélni a PCPILOTCENTER kollégája. Aki semmit sem tud a repülésről, annak hasznos lehetett, nekem kissé unalmas volt (rengeteg önismétléssel). Miután megjött az oktató (aki egyébként kisebb gépen másodpilóta vagy elsőtiszt, kinek hogy tetszik), beleugrott az előadásba, ami igazából gyors elhadarás lett. Elmondta, hogy mi az elmélete az Airbus működésének, nagy vonalakban vázolta az indítás és az FMGS működését. Volt egy SAS által használt oktató FMGS szimulátora, ezen bemutatott egy LHBP-TPS-LHBP utat, mely másodikra sikerült csak, elsőre nem ment a leszállás. Kérdezni lehetett volna, de elég tömören lett ledarálva az anyag, így kérdés sem volt. Szerintem mindenki emésztett (már aki egyáltalán értette, miről is van szó).Összességében 3 dolog miatt volt számomra, mint kocaszimulátoros számára hasznos:
- megtudtam, hogy a hidraulika rendszer min alapul, hogy működik, milyen ,,vészhelyzeti'' lehetőségek vannak
- szabályos, általános motorindítási folyamatot megismertem
- nagyjából megértettem az FMGS működésétHogy megérte-e? Vegyes érzéseim vannak ezzel kapcsolatban, végülis azt mondom, igen. Elvileg megkapjuk majd az oktatási anyagok PDF változatát (ezt még nem kaptam meg), ezeken tényleg csak átrohant az előadó, pedig érdekes lehet (már a felvillanások alapján
). Másnap este megpróbáltam lerepülni kedvenc LHBP-LOWW útvonalamat A320 Extendeddel és azt kell mondjam, tetszett. Nomeg sikerült
Teljes cold and darkból (bocsi, MAC-en mindig lusta vagyok megkeresni az and jelet
) sikerült indítani ,,szabályosan'', sikerült felprogramozni és lerepülni az utat. Persze fiam miatt kb. 20 megszakítással
Majd még gyakorlok vele többet, de eddig nagyon tetszik ez a szöszmötölős, mindent sokszor átnézős repülés (ami alap és F-lite gépeknél ugye nincs meg). Sajnálom, hogy nem támogatja a Saitek paneleket ez a komplex gép, egyszerűbb lenne a multi panelen állítani magasságot, headinget, dehát így, egérrel is van pici hangulata (bár számomra retro
). Ami fura még, hogy a flight director nem megy az instrument panelen, így mindig műszerfallal kell repülni ILS-t (bár a robot úgyis megoldja
).
Oktatásra visszatérve: elvileg valamikor heteken belül lesz a szimulátorozás (1 óra A320-al), kíváncsi leszek, lesz-e valami foganatja ennek az okulódásnak
Bocsánat, ha hosszú volt, remélem nem hagytam ki semmit.Szerk: gondolom senkit sem érdekel, de leírom, mert bár lazán, de ide tartozik
Végre sikerül (úgy néz ki) szereznem egy makett AVRO RJ85-öst (már régóta vadászok rá
)
Új hozzászólás Aktív témák
- GoPro Ultra Wide Lens Mod - Hero 13 akciókamerákhoz
- Lucky Miner, Bitcoin Miner, LV07, 1TH/S, 25W fogyasztással, Win 3.125 BTC Bitcoin Crypto Solo Miner
- Lenovo Quectel EM05-G FRU szám: 5W10V25829 DELL WWAN DW5825e-eSIM WWAN modemek
- Gamer márkás erős kezdő alapgép - HP OMEN by HP Obelisk Desktop 875
- Whell stand pro Logitech
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3337, 94% Akkumulátor
- LG 29WP500-B - 29" IPS LED - 2560x1080 Wide FHD - 75Hz 5ms - AMD FreeSync - HDR10
- Apple iPhone 13 Mini 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- iPhone 12 mini 64GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3457, 94% Akkumulátor
- Microsoft Windows, Office & Vírusirtók: Akciók, Azonnali Szállítás, Garantált Minőség, Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest