Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- [K2]: AnyDesk átverés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- hcl: Mér' nem mér?
- bb0t: Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája – egy Ikea-horror igaz története
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
-
LOGOUT
Microsoft Flight Simulator (MSFS vagy FS) és Prepar3D (vagyP3D) összefoglaló:
Új hozzászólás Aktív témák
-
RCH663
aktív tag
válasz
faragopeter
üzenetére
Hány magot látsz a feladat kezelőben? 8-at vagy 4-et? Ha 8-at akkor igen le kellene kapcsolni, legalábbis az FS-hez (bár a legtöbb játék is ezt szereti) Lényeg: az i7 nek 4 valós, fizikai magja van, mely magokat ketté tud osztani szoftveresen két szálra. Videó kódolásnál stb jól jön hogy nem 4 hanem 8 szálon futnak a dolgok.
Az FSX úgy működik, hogy csak a fizikai magok cach-ét tudja megszólítani, melyen keresztül eléri magot. A virtuális szálnak ilyen nincs, az egy programkód intézi hogy azt is meg lehessen szólítani, de az FS-ben ez kód nincs benne. Mivel csak a fizikai magok futnak, a virtuálisak "Parked " állásba kerülnek, de erőforrás címzés ekkor is van nekik, de mivel parked-be kerülnek, munkát nem végez. Így a proci erőforrásainak a fele nem elérhető az FS-nek.
Az FSX procimagonként cpu limites. az első szál a 3d váz, és minden más amit a programnak számolni kell ( aerodinamika, AI, időjárás, stb)
A többi szál a texture loader. Minnél a több a magod, annál gyorsabb a textúra töltés. De ha az első szál 100%-on fut akkor be áll a cpu limit, mert nem tudja más magra átrakni a feladatot.
Tehát minél gyorsabbak a magok, annál jobb, és mivel hyper/multi thread megfelezi a magot, így nem jó az FS-nek
-
atys25
csendes tag
válasz
faragopeter
üzenetére
Én lekapcsoltam a Multi Thread-et a BIOS-ban és így 4 fizikai mag látszik csak. Az Affinitymask=15 nálam és így mind a 4 mag dolgozik. Felhúztam a procimat 3.8 GHz-re,de az FPS nem javult. Már elküldtem RCH663-nak az FSX.cfg tartalmát,de még nem jelzett vissza,hogy mi lehet az oka,ami miatt gyéren működik nálam az FSX Addonokkal i7-2600K proci alatt.
Új hozzászólás Aktív témák
- 14" Dell Latitude laptopok: 5400, 5480, 5490, 7480, E6410, E6440, E5450 / SZÁMLA + GARANCIA
- 0perces! Samsung Galaxy Book5 Pro 360 2in1 Core Ultra 7 256V 16GB 1TB 16" WQXGA+ AMOLED TOUCH 1évgar
- Apple iPhone 16 Pro Max Natural Titanium Titán dizájn, Pro kamera,100% akku,2026. 02. 11
- HP 150W töltők (19.5V 7.7A) kis kék, kerek, 4.5x3.0mm
- Dell Latitude 7410 Intel I7-10810U Refurbished - Garancia
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest