Hirdetés

2024. május 3., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Adattárolás  »  SSD kibeszélő (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-11-09 14:16:34

LOGOUT.hu

Ide várunk:
- minden saját tapasztalatot/tesztet, észrevételt a már megvett, és használatban lévő SSD-vel kapcsolatban, illetve mindenféle, megbízható forrásból való cikket/tesztet/érdekességet.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#51824) Pyttawrx


Pyttawrx
HARDVERAPRÓD

(rögzített hsz)

Kedves Fórumozók!
Frissítettem az összefoglalót, valamint a topik neve is változott.
Remélem ezekkel a változásokkal itt több tapasztalat/eszme csere fog létrejönni, mivel kicsit szabadabb, lazább lehete ezentúl ez a topik.

Mindenkinek további jó fórumozást!

Hozzászólások

(#48045) ubyegon2 válasza Jim74 (#48043) üzenetére


ubyegon2
nagyúr

A Secure Erase csak a leképezési táblát törli, de nem törli az összes olyan blokkot, amelyre írtak. A Sanitize azonban törli a leképező táblát, és törli az összes olyan blokkot, amelyre írtak. Így a Secure Erase gyorsabban befejeződik, mint a Sanitize. De nem minden SSD támogatja a Sanitize funkciót. [link]

Ha az adott eszköz támogatja, akkor a sanitizer tűnik erősebbnek blokkszintű törlés miatt!

Plus még ez is jobbnak tűnik:

"According to the NVMe 1.4 specification, "a sanitize operation alters all user data in the NVM subsystem such that recovery of any previous user data from any cache, the non-volatile media, or any Controller Memory Buffer is not possible."
The big difference between Sanitize and Format is that sanitize ensures caches are deleted, and the process starts again after an unexpected power loss. Sanitize also supports a pattern overwrite for a secure erase operation, which is terrible for NAND endurance but can be used with other types of storage and memory classes, or for more certainty that user data cannot be recovered."

[link]

Sehol nincs olyan kitétel, hogy bármely módszer ártana az eszköznek! :N

Nyilván nem akarlak rábeszélni, neked kell tudnod, mennyire sensitívek az eszközön lévő adatok, bőven elegendő lehet az erase is!

[ Szerkesztve ]

Útvonal

Fórumok  »  Adattárolás  »  SSD kibeszélő (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.