Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Ingyen kellene, de tegnapra
- eBay-es kütyük kis pénzért
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- A fénynél gyorsabban
- Építkezünk 6. rész (2024)
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
Aktív témák
-
toldy
őstag
üdv,
Januárban szándékozok venni egy ssd-t rendszernek, programoknak, és az aktuális játékoknak ( ami épp a gépen van ált max5db). Nálam a rendszer jelenleg egy 120gb samsung hdd-n van ( ami csak 111gb) és 50gb foglalok, de nem szoktam 100gb felé menni. Nagyon maximum naponta 1-2gb írás van, de van hogy zeró
Na most a kérdés, mely ssd-t ajánlanátok? legalább 60gb esetleg egy jó árasított 80gbs, max 40-45k szánnék rá ( ez a vége). Ha 60gb mellet döntök akkor bent hagyom a gépben a 120-st adatoknak, letöltéseknek, így ez a méret is érdekel.Az élet nem habostorta.
-
fagy53
nagyúr
Szinte mindegy, a ma kapható újak erre a célra egyformán megfelelnek. A választásnál fontos paraméter legyen a garancia. A 60-80GB alig különbözik és azonos ár esetén vedd meg a "jóárasított" 80GB-ot, célszerű a HDD-t megtartani és arra használni amit írtál.
A zéró irkálás az SSD-nél már a múlté lesz, 10 órát magára hagyva is majd 1GB-ot összeirkál magának. -
Bodor
veterán
120 GB lenne az igazi ha már az előző is akkora volt, de azt a legolcsóbb helyen sem kapod meg 60 alatt. Jófajta 80 GB-os ssd-t én legolcsóbban itt és ezt találtam. Körül lehet nézni itt a 60 GB-os ssd-k között is, mert azok már tényleg jó áron vannak. Én a G.SKILL PHOENIX PRO, OCZ Vertex 2, OCZ Agility 2 , Mushkin Callisto Delux, márkákat ajánlanám, mert ár/érték arányban ezek a legjobbak. Árkímélő még a KINGSTON 64GB SATA2 SSD 2,5" SSDNow V100 SV100S2N/64G és a Corsair Force F60
A drágábbak maximum a tesztekben mutatnának többet, de felhasználói szinten nem érezhető nagyobb gyorsaság. Keresgélhetsz még jobb árak után [itt ] és itt is. Ha 80 GB mellett döntesz, akkor is érdemes bent hagyni a hdd-t háttértárnak. -
toldy
őstag
válasz fagy53 #13205 üzenetére
Igen közben elolvastam az előző nagy ssd tesztet is. a napi 1-2 gb az amiről én tudok letöltök, felmásolok,másolok stb.
Bodor: Eredetileg ezeket a 60asokat néztem
Agility 2
Vertex 2
Callisto Deluxe
F60
+ benn hagyom a 120gb hdd-t a letöltéseknek, zenéknek, képeknek, adatoknak , ?lapozófájl? stb. A 90-100gb többet még nem foglaltam el a hdd-n mióta megvan a külső, így ellennék kisebben is. Egyébként van egy 500gb külső hdd-m és arra szoktam mentegetni a dolgokat 1-2 hetente.Csak közben találtam egy ilyet, és ennyiért ha januárban még lesz szerintem ez mellet döntök.
[ Szerkesztve ]
Az élet nem habostorta.
-
MPowerPH
félisten
Sziasztok!
Kis segítséget szeretnék kérni, tudom hogy már le van írva párszor, elég ha belinkelitek. Szóval a héten én is megvettem az SSD-et, egy Corsair Force 120-at. És igaz úgy terveztem, hogy az új prociig nem üzemelem be, de mivel kisegítenek, így mégis sor kerül rá. Mit kell tennem, hogy minden flottul menjen. Elég ha linkeltek egy tanulós olvasmányt.
Don't Tread On Me
-
fagy53
nagyúr
válasz B@ldrick #13210 üzenetére
Nálam kikapcsolt TRIM-nél is csinálja, ez a vezérlő sara, muszáj pakolgatnia az egyenletes terhelődés miatt. Sajnos a NAND Flash memóriáknak ez a véges írásciklusszáma az oka a vezérlők bonyolult működésének. Ha lesz olyan tároló chip ami pótolja a mai mem modulokat és nincs ilyen megkötése, akkor nagy tehertől szabadul meg a vezérlő és mi felhasználók is úgy használhatnánk az SSD-t mint a HDD-t.
-
hemaka
nagyúr
Az SSD Life Kingston-nál nem méri az adatok mennyiségét? Vagy csak még várnom kell kicsit?
[ Szerkesztve ]
-
hahajdu
aktív tag
láma kérdés jön, de kérlek válaszoljatok: ha veszek egy ilyet, akkor tényleg drámai gyorsulást fogok tapasztalni program betöltési sebességeknél (ha erren installálom a windowst)?
más: azt irja, hogy SATA2, de az én alaplapomon elvileg csak 6 x SATA 3Gb/s van. Menni fog?
hunpad.com
-
bluobluo
aktív tag
Üdv!
Olyat kérdeznék, hogy takarító progit milyet használhatok ha SSD van beállítva?
Azt tudom, hogy töredezettségmentesítőt nem, de talán ccleanert igen.
Jó volna egy lista vagy bármi, hogy mit lehet használni!
Kösz előre is!Nem rendelek, veszek soha semmit a netről!
-
Lg52xMAX
tag
Csatlakoztam az SSD tulajdonosok táborához egy Intel SSDSA2MH120G2K5 vel.
Észrevételeim (nem stopperal mért, teljesen szubjektív):
A Win7 indulása nem sokkal lett gyorsabb.
A leállítás viszont nagyon gyors.
A programok indítása is sokkal gyorsabb lett.A korábbi rendszer meghajtóm egy Seagate 500GB 7200.12 szériából volt.
Sebesség:Miért nem lehet ezt a képet normálisan beszúrni?
[ Szerkesztve ]
-
robyeger
addikt
Itt van egy WD SiliconEdge Blue SSC-D0128SC-2100 SSD meghajtó eredményei. Nem azért vettem mert brutálisan gyors, hanem a full WindowsXP kompatibilitás végett, mivel a JMicron612 vezérlők még 512byte sector méretet használnak az újabb 4096byte(4Kb) szemben, így még a particiókat se szükséges alignment-álni.
Keresem a 9th Company: Roots Of Terror játék magyar feliratos változatát,mindenféle megoldás érdekel; Intel Pentium-D940/''C1''stepping/ (1.3V-200x16) @ (1.43V-333x12) 4Ghz
-
Medical
aktív tag
Sziasztok!
Két napja én is, SSD tulajdonosa vagyok. ADATA SSD S599 128GB, alábbi laptopomba raktam be. ASUS K52F SX244D. Oprenszer. win7 64 Bit. CPU i5-450M
Teljesen meg vagyok elégedve a op.rendszer fel telepítése nálam kb. fele annyi időbe került, a bout és programok betöltése pillanatok alatt történik.
Egy pár teszt:[ Szerkesztve ]
Huawei P20 pro, ASUS K52F, CPU:i5-450M, Samsung SSD 840 series 240GB +500GB külső vinyó, RAM:8GB, Lumia 640 XL LTE, Win 10
-
Medical
aktív tag
válasz Medical #13224 üzenetére
Sziasztok!
Szeretném abban kérni a segítségeteket, melyik az a teszt program, ami a leghitelesebben adja vissza az eredményeket.
Mert, ahány tesztet használtam,mint mást mutat!
Köszönöm.Huawei P20 pro, ASUS K52F, CPU:i5-450M, Samsung SSD 840 series 240GB +500GB külső vinyó, RAM:8GB, Lumia 640 XL LTE, Win 10
-
bluobluo
aktív tag
Erre valaki?
#13219Nem rendelek, veszek soha semmit a netről!
-
ela
tag
Békés ,Boldog és Gazdag Karácsonyi Ünnepeket kívánok minden kedves fórumtársamnak.
ela
A jó pap is holtig tanul.
-
fagy53
nagyúr
válasz hemaka #13232 üzenetére
Nem másodpercekre értette a várakozást, napokról van szó, mert gyűjti az adatokat a napi írásmennyiségről és annak alapján becsüli meg a várható élettartamot. Minél hosszabb a megfigyelési időszak, annál pontosabb a becslés.
Egyébként ez a fajta becslés szerintem ebben az esetben fals eredményt ad és csak felesleges pánikot okoz, ne foglalkozz vele!
Én már letöröltem... -
fagy53
nagyúr
válasz hemaka #13234 üzenetére
Van, HDSentinel. A próbaverzió is tudja ezt!
Így néz ki az enyém -
robyeger
addikt
válasz bluobluo #13219 üzenetére
ccleaner a hülye gyerekek programja , ha gyorsabb nem is lesz tőle semmi, legalább esélyt ad arra, hogy a rendszert talán sikerül összezavarni. SSD-k terén 3 verzió lehetséges:
1. Nyugodtan hátradőlhetsz, semmit nem kell csinálnod, ha Windows7 oprendszert használsz és AHCI drivert, továbbá az SSD támogatja a TRIM-et.
2. Ha csak olyan oprendszer alatt használod, ami nem támogatja a TRIM-et (Windows XP) vagy Raid-ben használod mondjuk Win7-en, akkor Garbage Collection - Collector / Disk Wiper nevű programokat keressél. (Olyan is megeshet, hogy Raidben nem létezik olyan program, ami el tudná ezt a feladatot végezni, ott el kell felejteni a Raidben való használatot.)
3. Az SSD belső natív TRIM support-al rendelkezik, így szintén hátradőlhetsz bármilyen oprendszer és még raid-ben való használatkor is.[ Szerkesztve ]
Keresem a 9th Company: Roots Of Terror játék magyar feliratos változatát,mindenféle megoldás érdekel; Intel Pentium-D940/''C1''stepping/ (1.3V-200x16) @ (1.43V-333x12) 4Ghz
-
Davzone
senior tag
Hardverkerben nagyon jó áron vannak most a 60 gigás OCZ-k!
[link]
Agility 2 60gb 31125Ft,és 3év garral, ahol linkelted ott drágább és a gar is gyári szal külföldre kell postázni valszeg!
Vertex 2 meg 2ezerrel(10000IOPS vs 50000IOPS amit átlagos felhasználás melett nem veszel amugy észre) drágább,volt is nekik vagy 20 darab 1 hete de már nincs egy se!
Én vettem kettő és nagyon elégedett vagyok!A lapozófájlt tedd át a vinyóra, hibernálást,indexelést és a rendszevisszaállítást kapcsold ki,így megmented az ssd-t pár felesleges írásciklustól!TRIM support van mindbe,win7 okosan elis kezelgeti szóval nem kell félni!
Amit linkeltél intel azis van náluk ugyan annyiért,és abból is 10+ van raktáron!
Ha épp elfogyna sztem rövid határidővel hoznak,elég gyorsan változik a raktárkészletük akár naponta többször is!Motorola Nexus 6 - Moto 360 - Asus Nexus 7(2013) - ChromeCast
-
Bodor
veterán
válasz robyeger #13237 üzenetére
Szerintem két dologról beszéltek. De majd bluobluo megmondja.
Ha takarításról van szó, akkor szerintem bluobluo a windows és a programok szemetelésének a kitakarítására gondolt, amit a Ccleaner igenis tökéletesen és biztonságosan megold (persze konfigurálni kell ) , és nem zavarja össze a rendszert, csak a felesleges szemetet törli. Én évek óta használom, és még sosem okozott galibát. A másik ilyen program, ami biztonságos és merem ajánlani, a Glary Utilites.
Teljesen mindegy, hogy a program ssd-t vagy hdd-t takarít, ssd-nek nem lesz kára belőle.A Garbage-collection megint egy másik dolog !
Ezt írják róla: Garbage-collection: SSD-szintű hulladékgyűjtő szolgáltatás
Annak érdekében, hogy a fent leírtakat elkerülhessük, azaz az eleve hulladék adatot tartalmazó blokkokat ne kelljen írás előtt még egyszer beolvasni az SSD vezérlője amikor a meghajtó épp nem csinál semmit elkezd hulladékot gyűjteni. Ez annyit tesz, hogy a felesleges adatokat tartalmazó blokkokat megjelöli, így a rendszer tudni fogja, ha írásra kerül a sor, hogy az adott blokkban csak “szemét” van, azaz üresnek tekinthető, tartalma azonnal felülírható. Ezáltal gyorsul az írás folyamata, vagyis az új SSD teljesítményéhez hasonló írási mutatókat érhetünk el. Ez a szolgáltatás az adott SSD firmware-ében kap helyet és alkalmazásáról az SSD vezérlője gondoskodik, amikor a rendszer tétlen. A garbage-collection funkció elég régóta jelen van a különböző gyártók termékeiben. A meghajtó üresjáratban összegyűjti a szükségtelen fájltöredékeket és megpróbál helyet felszabadítani azáltal, hogy átmozgatja, illetve törli a szükségtelen adatot.Ha olyan régebbi vezérlőjű ssd van a gépben , ami nem támogatja a TRIM-et, vagy RAID0-ban használod őket, akkor a Garbage Collection programként használható az O&O Defrag 14 PRO, és a Diskeeper with Hyperfast alkalmazás, melyek alapvetően kiváló hdd töredezettségmentesítő programok, de emellett már felkészítették az ssd-k optimalizálására is, vagy ha úgy veszzük akkor nevezzük egyfajta "Garbage-collection: SSD-szintű hulladékgyűjtő szolgáltatásnak."
A harmadik dolog a Disk Wiper programok csoportja, amik enyhén paranoiás felhasználók csoportjának készült, és hdd-knél használatos. Röviden: Ha törlünk valamilyen fájlt, akkor ténylegesen nem törlődik az adat a lemezen a következő adat írásig ami oda ír, hanem csak a címzése törlődik, így a windows nem találja, töröltnek minősíti. A "törölt " adatok így egy programmal könnyedén visszaállíthatóak egy ide illő programmal. Ez egyesek szerint biztonsági probléma, ezért valamilyen wiper programot használnak, ami többször is felülírja különböző algoritmusokkal a kérdéses területet, ezáltal az adatok már biztosan nem állíthatóak vissza. Erre az ssd-n szerintem ( és hdd-n sem hacsak nem publikus gépen teszel-veszel) semmi szükség, sőt a sokszori írás még hátrányos is lehet az ssd élettartamára.
[ Szerkesztve ]
-
balu077
tag
Sziasztok.
Karira kaptam egy intel X-25M ssd-t.
Telepíteni szeretném, de ha Achi módra váltok a biosban, nem bootol lemezről.
Valakinek van ötlete? -
Colos1
őstag
válasz balu077 #13240 üzenetére
A SATA DVD meghajtók nem szeretik az AHCI módot. Viszont a SATA portokat csoportonként tudod a BIOS -ban AHCI -re állítani, 2 csoport szokott lenni. Az egyiket IDE módban hagyod, és arra dugod a DVD meghajtót.
[ Szerkesztve ]
Mindenkinek a környezetében van egy seggfej. Ha a tiédben nincs, akkor valószínűleg te vagy az...
-
MPowerPH
félisten
Sziasztok!
Win7 64bit alatt én ezeket kikapcsoltam ki:
-SuperFetch
-Prefetch
-Indexelés
-Töredezettség mentesítés
-HibernációA Boot defrag az alapjáraton asszem off, friss telepítésről lévén szó. Kell még valami?
A lapozófile -al mi legyen, tiltsam, vagy maradjon?
Kellemes Karácsonyt Mindenkinek!
[ Szerkesztve ]
Don't Tread On Me
-
Colos1
őstag
válasz MPowerPH #13243 üzenetére
A lapozófájlt hagyhatod, viszont állítsd be a kezdő és a max méretet. Nálam pl. 128 MB - 2048 MB -ig van belőve. HDD esetében ez nem volt célszerű, mert ilyenkor, ha a win megnöveli, akkor töredezik. De SSD esetében ez nem gond.
[ Szerkesztve ]
Mindenkinek a környezetében van egy seggfej. Ha a tiédben nincs, akkor valószínűleg te vagy az...
-
MPowerPH
félisten
Ja igen, Mozilla cache -el nem boldogulok. Gondolom ez is valamilyen parancssoros móka lesz, de nem találom rá a megoldást.
mod: közben rájöttem.
[ Szerkesztve ]
Don't Tread On Me
-
MPowerPH
félisten
válasz kovecses #13247 üzenetére
Semmi extra. Beírod a címsorába, hogy about:config, majd létrehozol egy új karakterláncot, aminek a browser.cache.disk.parent_directory nevet adod meg. Aztán már csak az új elérési utat kell megadnod. Majd FF leállít, és törlöd az eredeti cache mappát a local settings -ből.
Don't Tread On Me
Aktív témák
Hirdetés
- Önfenntartásra rendezkedik be a kínai chipszektor
- Mozilla Firefox
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Politika
- Chiptörvénnyel készül Trump elnökségére Dél-Korea
- Lexus, Toyota topik
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- DIGI kábel TV