Hirdetés
- MultiCooker avagy az elektromos kukta. Ötletek, tippek, tanácsok, receptek.
- Bambanő háza tája
- Fűzzük össze a szavakat :)
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- 🖥️⛅
- Szólánc.
- Asszociációs játék. :)
- Évente csak egyszer látod! 11 11 11 11 11
- Szárítógép szösszenet (hogy Te ne járj pórul)
- Mindent a StreamSharkról!
Aktív témák
-
kovecses
aktív tag
válasz hemaka #13151 üzenetére
Igen, kell valami program, ami képes a memóriád egy részét mint meghajtót kezelni.
Ez praktikus viszont ügyelned kell arra, hogyha valami olyat raksz erre a meghajtóra amit szeretnél, hogy maradandó legyen, akkor be kell állítani a programmal, hogy mielőtt leállítod a gépet kiírja a ramdrive tartalmát a vinyóra, mert a memória tartalma a gép kikapcsolásakor elvész... -
dchard
veterán
Elhatároztam, hogy meglepem magam egy 64GB-s SSD-vel és a kiválsztásában kérném a segítségeteket:
Mivel kizárólag operációs rendszer és alkalmazások lesznek a meghajtón és ezek minnél gyorsabb, zökkenőmentes indítása a cél, így valamilyen SF-1200 vezérlős megoldáson gondolkodtam, a pH!-s tesztekből is az derült ki, hogy ezek szélvész gyorsak.
Első körben a Corsair force 60-as meghajtóján akadt meg a szemem, aztán észrevettem, hogy nagyjából egy árban van a Corsair mellett G.Skill, Mushkin, Crucial SSD is, ami SF1200-zal van szerelve, és nagyjából ugyanazt tudja.
Műszaki tapasztalatom alapján csak a felhasznált flash és a firmware paraméterezése térhet el ezeknél a meghajtóknál, de gondoltam megkérdezem, hogy Ti melyik SF1200-zal szerelt 60gigás SSD-t ajánlanátok rendszerlemeznek? Esetleg ajánlanátok-e más - nem sf1200 - meghajtót, és ha igen, miért?
Köszi!
Dchard
A kitárulkozó idegenektől mindig elfog a hányinger. [Cornelius]
-
Márton
nagyúr
üdv!
egy vinyóról induló win7 vajon trimel a háttérben egy Vertex-et,
(ha úgyhagyom pár órára) vagy csak ha írok rá, majd törlök?Emlékszem, mikor meglátogattam a vidéken élő nagymamámat, azt mondta: "fiam, egy napon még emberek fogják pazarolni az idejüket arra, hogy elolvassák amit írsz"
-
-
-
Myers
senior tag
válasz abridabri #13159 üzenetére
Teljesen jó, amit legelőször kinéztél, lásd az előző hsz-emet.
Ha megnézed az ssd tesztet, szintetikus alkalmazásokban ég és föld lehet ssd és ssd között. De ha a valós alkalmazás teszt részért nézed, akkor az látható, hogy a legtöbb esetben a legjobb és a legrosszabb között 0-10% különbség van. Szóval szerintem az a 10% nem ér meg +10k Ft-ot. Mert lehet venni 30 alatt is 64-est, meg 40 fölött is.
Válaszd bármelyiket. Csak a JMF 602-es vezérlős kerülendő.
[ Szerkesztve ]
http://www.muszaj.hu/
-
veterán
okes ,megnyugtattal akkor valoszinuleg meg is veszem hamarosan .
Lenne meg 1 olyan kerdesem ,hogy az gaz e ha ezen a win7 es a jatek amivel minden nap jatszom(Lineage 2 ) egyszerre van fent , eleg sokat tolt a vinyo jatek kozben , es baromi lassan tolt az 5400rpmes HDD-m ,emiatt akarok ssd-t. Na szoval nem problema, ha minden nap kemenyen hasznalva van az ssd ?( van hogy egesz nap meg van nyitva a jatek akkor is ha nem vagyok itthon ) nem megy hamar tonkre ? tudom ezt senki nem tudja , de hatha[ Szerkesztve ]
-
S. Szabi
őstag
válasz abridabri #13162 üzenetére
Erre csak egy prohardver! tesztből idéznék: "és végülis nem babusgatni vesszük a hardvert, hanem használni szeretnénk"
-
VGYke
addikt
Sziasztok! természetesen átolvastap az alapirodalmaknak számító teszteket, pl. ezt is.
Ennek ellenére szeretném megkérdezni, hogy DELL Inspiron 9400 notiba, a jelenlegi (160 GB 5400, teljes méret Everest szerint:147.0 GB) HDD helyett Vista 32 op. rendszer alá (tehát nincs TRIM) milyen SSD-t ajánlotok? A jelenlegi HDD 100 és a maradék 47GB-ra van partícionálva, foglalt terület 100-ból 36, 47-ből 47, de ez utóbbit Ghost, újratelepítési adatok, fontos adatok mentésekre használom, tehát a tárolás megoldható máshol is.
Szóval milyen SSD-t javasoltok méretben, típusban (ami a TRIM nélkül sem lassul be)?Másik kérdésem az, hogy a jelenlegi HDD indító partíciója (100GB) a DELL MediaDirect, meg valami diagnosztikai bizbaszina miatt további 3 részre van partícionálva, amiből 2 rejtett partíció és nem én csináltam, hanem a DELL telepítő lemez, ami ahogyan kell, már nincs meg.
(MediaDirect = van egy külön gomb. Ha ki van kapcsolva a noti, ezt benyomva egy lebutított XP szerű MediaDirect op. rendszer bútol be 3-5sec alatt, és a DVD-be dugott lemezek, notin akárhol tárolt média tartalmakat igen gyorsan le lehet játszani)
Ha elvégzem az SSD-n az "alignálás"-t, ezután hogyan/mivel tudom klónozni a jelenlegi HDD tartalmát? Vagy fordítva kell: először klónozok (2 rejtett 1 látható partíciót), utána "alignálok"?[ Szerkesztve ]
kutya az ember legjobb barátja... lenne, ha tudna kölcsönadni
-
mpierre
veterán
#### A hatalom nem egy jelvény vagy egy pisztoly. A hatalom az a hazugság: minduntalan hazudni, míg lassan az egész világ behódol neked. #### Eladó cuccok: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/mpierre/index.html #### https://youtu.be/CRaOpLyIDpk
-
Cickánykoma
tag
Sziasztok !
Segitséget szeretnék kérni. október vége óta van egy Vertex 2 SSD-m, eddig jól ment rajta a win 7 x64. kb. fél órával ezelőtt még a nagygépen olvastam épp ezt a fórumot, amikor szó nélkül újraindult a gép. Azóta nem tölt be a win 7, a betöltőképernyőnél (szines golyók) befagy és újraindul. Próbáltam csökkentett módban inditani, utolsó jó konfigurációval, megjavitattni az inditást, de mindegyiknél újraindul.
Gondoltam egye fene, újrarakom a rendszert. Namost a gondom az, hogy nem birom DVD-ről újrainstallálni. Akár IDE, akár AHCI módra állitom a BIOS-ban, boot végén felpörög a DVD meghajtó de nem jön be a szokásos "nyomjon meg egy gombot a telepitő inditásához" szöveg, hanem csak végeletenitve azt rinyálja, hogy inditsam újra, vagy rakjak be egy booteszközt.
Tippem sem lehet, hogy miért nem indul az installer. igy viszont nem tudom újratenni a rendszert
Valami ötlet van miért hülyült meg az egész ?
Madžari......Dober dan, passport kontrol !!! :D:D:D
-
_core
aktív tag
Par meresem egy Kingston 64GB V100 (SV100S2/64G) SSD-vel.
BootRacer
CrystalDiskMark 3.0
ATTO Disk BenchmarkKonfigom az adatlapomnal.
-
rento
őstag
Sziasztok!
A következő lenne a problémám:
Tegnap vettem egy Ocz Vertex2 60gb-s ssd-t. A vinyómról lementettem a rendszerpartíciót, image-be, sikerült is visszaállítanom az ssd-re, és még működik is. A probléma az lenne, hogy miután felraktam az legújabb sata drivert, átraktam a biosban achi-ra a sata vezérlőt ide-ről, és visszadugtam a vinyót a gépre, kb. 2-3perc lett a windows betöltési ideje, és ráadásul nem is látja a vinyó partícióit. Ha a lemezkezelést elindítom új, formázatlan vinyóként kezeli le a 1,5tb-s wd vinyóm. Először azt hittem, hogy késbe dőlök, mert ha elszálltak az adataim a d-ről, akkor földhöz vágom az ssd-t. Ezért itt a lemezkezelőben nem is bántottam a vinyómat, hanem visszaállítottam ide módra a sata vezérlőt, és kipróbáltam, hogy bebootol-e még a vinyóról. nem is volt gond, ment vinyóról a gép, és meg is voltak az adataim. a kérdésem az, hogy miért nem látom achi módban a vinyóm tartalmát. ugye nem kell újrapartícionálnom?
A segítségeteket előre is köszönöm! -
mpierre
veterán
Ha jól emlékszem, akkor GC-je van és a trimet az oprendszerrel együtt tudja. De innét többet tudsz meg.
#### A hatalom nem egy jelvény vagy egy pisztoly. A hatalom az a hazugság: minduntalan hazudni, míg lassan az egész világ behódol neked. #### Eladó cuccok: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/mpierre/index.html #### https://youtu.be/CRaOpLyIDpk
-
kisza25
félisten
válasz Cickánykoma #13169 üzenetére
ez inkább VGA vagy memória nem állt meg esetleg valamelyik ventid?
Eladó Seat Leon FR multi kormány, szép állapotú (2013 utáni leonokba benzin/diesel jó)
-
-FreaK-
veterán
Sziasztok!
A PH teszt alapján kinéztem magamnak egy Kingston 64GB-os SSDNow V-Series SNV425-S2-t. Kérdésem az lenne hogy hasonló árban van-e most jobb vétel?
Ez most egy gyors google keresés alapján 32-33e Ft körül megy,kb. ennyit szánnék egy 60-64gb-os modellre, persze pár ezer Ft eltérés lehet. -
-FreaK-
veterán
válasz El Kebir #13183 üzenetére
Tökéletes.
Ez is Jmicron 618-as vezérlővel van ellátva ugye?
Erről írták a tesztben hogy a Garbage Collection okozhat lassulást, bár most végigolvasom inkább megint, hogy pontosan mekkorát.Most nehezebb kérdés jön:
A nyugati környékén nem tud valaki egy boltot ahol holnap esetleg meg is vehetném? -
_tamáska_
csendes tag
hola.
vettem ma egy ocz vertex turbo ssd-t és olyan gondom lenne hogy a win 7 64 bites telepitö nem ismeri fel.biosban ott van de onnantol kezdve semmi.
valami ötlet?
-
El Kebir
őstag
-
Bodor
veterán
válasz -FreaK- #13184 üzenetére
A nyugati környékének számít a zugló vonatállomás is szerintem( vonattal 6 perc )
Szóval ha még ma megrendeled, akkor holnap 14.00 után átveheted a ssd-t . Webshop Ár: 32.077Ft
Aktív témák
Hirdetés
- Autós topik
- NASCAR
- MultiCooker avagy az elektromos kukta. Ötletek, tippek, tanácsok, receptek.
- Samsung Galaxy Z Fold4 - egyre megy, honnan nézed
- Windows 11
- Milyen légkondit a lakásba?
- Politika
- Milyen routert?
- Lenovo Legion és IdeaPad Y széria
- S.T.A.L.K.E.R. 2 Heart of Chornobyl - Mozgásban a PC-s kiadás
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest