Hirdetés
- 🖥️⛅
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Szólánc.
- Asszociációs játék. :)
- Évente csak egyszer látod! 11 11 11 11 11
- Szárítógép szösszenet (hogy Te ne járj pórul)
- Mindent a StreamSharkról!
- Digitális Állampolgárság Program
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
Aktív témák
-
kovecses
aktív tag
válasz kovecses #12500 üzenetére
Technical specifications
Model Name
* Intel® X25-M Mainstream SATA Solid-State DriveCapacity
120GBNAND flash components 10 Parallel Channel Architecture with 34nm MLC ONFI 1.0 NAND
Bandwidth
* Sustained Sequential Read: up to 250MB/s
* Sustained Sequential Write:
o up to 100MB/s (120GB drive)Read latency 65 microseconds (34nm)
Write latency 85 microseconds (34nm)Random I/O Operations per Second (IOPS)¹
* Random 4KB Reads: up to 35,000 IOPS
* up to 8,600 IOPS (120GB drive)Interface
SATA 1.5 Gb/s and 3.0 Gb/sForm factor, height and weight
* X25-M: 2.5" Industry Standard Hard Drive Form Factor
o 9.5mm - 80 grams +/- 2 grams (80GB, 120GB, and 160GB drives)Life expectancy
1.2 million hours Mean Time Before Failure (MTBF)Power consumption
* Active: 150mW Typical (PC workload²)
* Idle (DIPM): 75mW TypicalOperating shock
1,500G / 0.5ms (34nm)Operating temperature
0°C to +70°CCompatibility and compliance SATA Revision 2.6 Compliant. Compatible with SATA 3.0 Gb/s with Native Command Queuing and SATA 1.5 Gb/s interface rates
This product has been certified compliant by the following organizations:
Image of icons
RoHS compliance Meets the requirements of EU RoHS Compliance Directives
and the Halogen Free³ Compliance Directives
Product health monitoring Self-Monitoring, Analysis and Reporting Technology (S.M.A.R.T.) commands plus additional Intel® Solid State monitoring[ Szerkesztve ]
-
kovecses
aktív tag
válasz szepsy #12498 üzenetére
Gondolom mint a vinyókat.
Fogod rádugod az alaplapra mind a kettőt, majd a raid biosban létrehozod a raid tömböt
(vagy valami segédprogrammal windows alatt, ha jól tudom pl. intel-nek van ilyen progija).Aztán ez a tömb már "úgy fog viselkedni" mint egy meghajtó, megpartícionálod/megformázod és használod nagy örömmel!
Azt, hogy ezeket a műveleteket pontosan hogy kell elvégezned, azt nem tudom, mert minden alaplapon más a vezérlő, más a bios...járj utána, olvasd el az alaplapod használati útmutatóját, abban benne kell lennie hogyan tudsz raid tömböt létrehozni, illetve hogy milyen raideket támogat az alaplapod...
De egy dolgot ne felejts el, raid alatt nincs trim funkció!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
[ Szerkesztve ]
-
szepsy
senior tag
válasz kovecses #12503 üzenetére
Hát én is így gondoltam, bedugom simán sata1 és 2-be, ahol az ahcit is állítotam ott lehet asuson álltani raidra is és gondolom végzi a dolgát a gép, azaz remélem
Hogy jön e elő új menüpont mint ahcinál nem tom, de ot se kellet semmit állítaniDe egy dolgot ne felejts el, raid alatt nincs trim funkció!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Hát nem tom de azt mondják gyorsabb raidbe.
-
kovecses
aktív tag
-
kovecses
aktív tag
válasz szepsy #12504 üzenetére
Gyorsabb raidben, de nincs trim funkció.
Trim:
Ahogy azt már korábban rengetegen leírták, pl. egy fórumozó társunk is
[trim kb.]"A TRIM-nek hála az operációs rendszer meg tudja osztani a meghajtóval, hogy mely részein van törölt információ. A fájlrendszerben a törlésnél általában csak egy bejegyzés kerül oda, hogy törölt, de fájlrendszer tábláját az SSD nem tudja értelmezni, így amikor rendezgeti magán az adatokat néhány blokkról nem tudja, hogy ő azt szabadon használhatná.."
[ Szerkesztve ]
-
kertsa
senior tag
Sziasztok!
Szeretnék venni egy 60 v. 64Gb-os SSD-t OS-nek(win7x86). Tudna nekem ajánlani valaki párat amiből tudnék válogatni?
előre is köszönöm
[ Szerkesztve ]
-
Medical
aktív tag
válasz kovecses #12500 üzenetére
Köszi, így már OKÉ! - nem zavar össze. Szerinted, akkor ezt akár meg is rendelhetném, mert azok az adatok nekem semmit nem mondanak, sajna, de hát nem mindenki lehet szakember.
Közben azért körülnéztem és ezt találtam, ehhez mit szólsz, pl. kettő közül melyik a jobb.
Fentebb, általam leírtakat fogja tudni?
Engem, leginkább az olvasás/írás sebessége és az élérhetőségi paraméter, illetve Trim vagy micsoda, amit kihámoztam mint laikus az eddigi olvasásomban.
Üdv.[ Szerkesztve ]
Huawei P20 pro, ASUS K52F, CPU:i5-450M, Samsung SSD 840 series 240GB +500GB külső vinyó, RAM:8GB, Lumia 640 XL LTE, Win 10
-
kovecses
aktív tag
válasz Medical #12517 üzenetére
Lényeg: olvasás/írás legjobb, elérési idő minimális legyen. - szerintem ebben jó
Nagy könnyebbség lenne, ha lenne hozzá tok, CD (adat átmentés céljából) és csatlakozó kábel. - az Intel dobozos verzióhoz adnak 3,5"-os bővítőkeretet meg csavarokat és egy CD-t ami tartalmazza az inteles progikat, de semmi mást...
Szeretném, ha le írnátok mire kell vásárlásnál odafigyelnem, továbbá a gyártók közül, melyek azok, akik megbízható SSD -t, állítanak elő. - Intel megbízható, tudja a trimet és elég gyors
Örülnék, ha konkrétumokat, ajánlanátok. - Intel X25-M 120 GB
[ Szerkesztve ]
-
Medical
aktív tag
válasz kovecses #12519 üzenetére
Köszi, így már OKÉ! - nem zavar össze. Szerinted, akkor ezt akár meg is rendelhetném, mert azok az adatok nekem semmit nem mondanak, sajna, de hát nem mindenki lehet szakember.
Közben azért körülnéztem és ezt találtam, ehhez mit szólsz, pl. kettő közül melyik a jobb.Kingston 128GB SSDNow V100 SATA2 2.5" SSD meghajtó Notebook Bundle
(az előbbi hozzászólásomból, lemaradt)Fentebb, általam leírtakat fogja tudni?
Engem, leginkább az olvasás/írás sebessége és az élérhetőségi paraméter, illetve Trim vagy micsoda, amit kihámoztam mint laikus az eddigi olvasásomban.Látom, közben Te is írtál.
Intel dobozos verzióhoz adnak 3,5"-os bővítőkeretet meg csavarokat és egy CD-t ami tartalmazza az inteles progikat, de semmi mást...A SATA 2.5 csatlakozású 500GB HDD -met bele lehet rakni ebbe a dobozba, mert külső adattárolóként szeretném használni!
Üdv.[ Szerkesztve ]
Huawei P20 pro, ASUS K52F, CPU:i5-450M, Samsung SSD 840 series 240GB +500GB külső vinyó, RAM:8GB, Lumia 640 XL LTE, Win 10
-
kovecses
aktív tag
válasz Medical #12520 üzenetére
A Kingston nem igazán a legjobb, de ár érték arányban nem rossz, magyarul az olcsóbbak közt, talán a legjobb választás. (Notimban nekem is Kingston van.)
Ha nem az ár az elsődleges szempont, hanem inkább a gyorsaság és emellett a megbízhatóság akkor én az Intelre szavazok.
Jó lenne ha elolvasnád a prohardver nagy SSD tesztjét, vagy legalább az [értékelést] ahol engem is jobb belátásra bírtak, mert addig sandforce vezérlő párti voltam.
Azóta az a véleményem, hogy ha ssd-t akarsz venni akkor vagy Intel vezérlős (tehát Intel SSD) vagy Marvell vezérlős (tehát Crucial SSD)!!!!!!!!!!!!!
Kettő közül az Intel a könnyebben beszerezhető és van még pár előnye amit a tesztben le is írnak (olvasd már el legalább az értékelés oldalt).
[ Szerkesztve ]
-
kovecses
aktív tag
válasz Medical #12520 üzenetére
1750 vagy 2000 magyar forintért lehet venni (pl. [hardverker.hu] usb-s külső vinyó tárolót...
Nem értem miért szenvedsz már ezen ennyit, bocs.
Én a 2000 forintost vásároltam meg, mert mikor a notimba vettem egy Kingston-t itt a hardveraprón nagyon olcsón, akkor kikerült belőle a 160 GB-os WD Scorpio Blue és azt raktam bele, azóta el is adtam vele együtt...
Egyéb kérdés?
[ Szerkesztve ]
-
Medical
aktív tag
válasz kovecses #12522 üzenetére
Szia!
Igazad van tokot külön is vehetek.
Mint már írtam, végig olvastam az egész SSD ről írtakat, de azért köszi, lehet, hogy ez volt a baj, mert nem tudok választani.
Találtam egy pár SSD, amit én, mint laikus talán jónak látok, nagyon meg köszönném, ha véleményeznéd. és a felsoroltakból kiválasztanád a legjobbikat vagy sorrendbe raknád, illetve egy kis magyarázatot fűznél hozzá. Talán könnyebben tudnék választani!
Az árban, úgy kb. 70E Ft. ig. tudok el menni.Ocz 120GB SATA2 2.5" Vertex Series OCZSSD2-1VTXE120G
Kingston 96GB SATA SSD 2,5" V-Series V+100 Upgrade Bundle Kit
Kingston 128GB SATA SSD 2,5" V-Series, Notebook Kit
Kingston 128GB SATA SSD 2,5" V-Series V+ Upgrade Bundle Kit
A-Data 128GB 2.5" SATA2 S599 Series
Corsair 128GB 2.5" SATAII Nova series
Intel X25-M 120GB SATA2 2.5"
Kingston 128GB SSDNow V100 SATA2 2.5" SSD meghajtó Notebook Bundle[ Szerkesztve ]
-
kovecses
aktív tag
válasz Medical #12523 üzenetére
Már elmondtam a véleményemet és ha elolvastad az SSD_s cikekt akkor Flass is.
"ha ssd-t akarsz venni akkor vagy Intel vezérlős (tehát Intel SSD) vagy Marvell vezérlős (tehát Crucial SSD)!!!!!!!!!!!!!"
A pénztárcád dönti el mit vegyél.
Ha nincsen pénzügyi akadálya vegyél Intelt vagy Crucialt! -
kovecses
aktív tag
Ocz 120GB SATA2 2.5" Vertex Series OCZSSD2-1VTXE120G
Ha ez vertex 1 és nem 2 akkor azért nem jöhet szóba...Kingston 96GB SATA SSD 2,5" V-Series V+100 Upgrade Bundle Kit
Toshiba vezérlős, engem ezért nem érdekelne...Kingston 128GB SATA SSD 2,5" V-Series, Notebook Kit
JMicron vezérlős, engem ezért nem érdekel...Kingston 128GB SATA SSD 2,5" V-Series V+ Upgrade Bundle Kit
Toshiba (JMicron) vezérlős, engem ezért nem érdekel...A-Data 128GB 2.5" SATA2 S599 Series
Sandforce vezérlős, nálam ezért nem jöhet szóba...Corsair 128GB 2.5" SATAII Nova series
Sandforce vezérlős, nálam ezért nem jöhet szóba...Intel X25-M 120GB SATA2 2.5"
Intel vezérlős, nálam ez a nyerő...Kingston 128GB SSDNow V100 SATA2 2.5" SSD meghajtó Notebook Bundle
Toshiba (JMicron) vezérlős, engem ezért nem érdekel...[ Szerkesztve ]
-
kovecses
aktív tag
Sorrend szerintem (ez teljesen egyéni vélemény, ezer meg ezer dolog alapján lehetne őket tesztelni és sorrendbe állítani, de ott a "Nagy SSD teszt, ott sorba vannak állítva):
1. Intel X25-M 120GB SATA2 2.5"
2. Corsair 128GB 2.5" SATAII Nova series
3. A-Data 128GB 2.5" SATA2 S599 Series
4. Kingston 96GB SATA SSD 2,5" V-Series V+100 Upgrade Bundle Kit
5. Ocz 120GB SATA2 2.5" Vertex Series OCZSSD2-1VTXE120G
6. Kingston 128GB SSDNow V100 SATA2 2.5" SSD meghajtó Notebook Bundle
7. Kingston 128GB SATA SSD 2,5" V-Series V+ Upgrade Bundle Kit
8. Kingston 128GB SATA SSD 2,5" V-Series, Notebook KitMég mielött bárki kővel dobálni, ez a lista az egyéni szerény véleményem szüleménye.
Aki konkrét válaszokat keres és pontos adatok és eredmények alapján szeretne dönteni, az olvassa el a ph! "Nagy SSD" tesztet![ Szerkesztve ]
-
kovecses
aktív tag
válasz kovecses #12526 üzenetére
Egy biztos:
HDD és SSD között rohadt nagy a különbség, de
SSD és SSD között már szinte elhanyagolható!Nem érdemes kínlódnod azon, hogy mit szeretnél.
Döntsd el melyik tetszik, melyik lenne számodra a legpraktikusabb és melyiket tudod megfizetni. Akár melyiket is veszed meg, úgy is lesz nála jobb, már lehet másnap. A lényeg, hogy ne bánd meg a vásárlást, a lényeg, hogy a te igényeidet kielégítse az adott termék. -
Medical
aktív tag
válasz kovecses #12528 üzenetére
Nem akarok sokáig vackolni vele, ugyan is december 1-2 között, biztosan meg rendelem!
Általad említett több vezérlőkön vacillálok, mi a különbség köztük SSD,
a Nagy SSD fórumot újra át olvasni.,Huawei P20 pro, ASUS K52F, CPU:i5-450M, Samsung SSD 840 series 240GB +500GB külső vinyó, RAM:8GB, Lumia 640 XL LTE, Win 10
-
Medical
aktív tag
válasz kovecses #12532 üzenetére
Nos,ép most fejeztem be a "Nagy SSD" teszt újbóli olvasást ,illetve kiszedtem belőle a fontosabbakat melyet rövidesen át tanulmányozom!
[ Szerkesztve ]
-
DV
senior tag
válasz kertsa #12512 üzenetére
Ajanlott a Crucial C300 64GB, vagy Intel X25-V 40GB. Sandforce vezerlos SSD-k sem rosszak, Mushkin, OCZ, stb.
-
Medical
aktív tag
Igen, mindet olvastam!
De , van egy kérdésem, még senki nem ajánlott SATA III. Interfacet.
Az én laptopom SATA II. van. Szerinted működne benne? Én nem tudom azért kérdem.
Általad ajánlott SSD -k, nekem GB-ban nem megfelelők! Szívesen vennem, ha 100-128GB között tudnál ajánlani, olyat ami olvasás/íráskor a legjobb teljesítményt produkálja, illetve az elérhetőség csak egy pillanat. Fentebb hozzászólásomban leírtak figyelembe vételével az ár, kb. 70E Ft. ig lehetséges.
Köszi előre is.Huawei P20 pro, ASUS K52F, CPU:i5-450M, Samsung SSD 840 series 240GB +500GB külső vinyó, RAM:8GB, Lumia 640 XL LTE, Win 10
-
salieri.
őstag
Sziasztok! ezek az eredmenyek jonak tunnek Samsung 128 gb os (220/200) as SSD nel?
A kornyezet amiben van: 8510p notebook C2 duo T7300 ,2gb ddr2teszt utan ketteparticionaltam egy 25 gb- os es a tobbi maradek reszre, ezutan meg kisebb ertekeket kaptam valamivel!
-
kovecses
aktív tag
válasz Medical #12538 üzenetére
Működne a Crucial, csak nem tudnád kihasználni, ezért ajánlottam inkáb az INtelt.
Mert a Crucial ugye gyorsabb a Marvell vezérlővel, ha van sata 3-ad, ha nincs akkor nem tudom gyorsabb e az Intelnél.
Egy biztos a két legjobb vezérlő szerintem a Marvell meg az Intel.
Amúgy van Marvellből is : [128GB] -
Medical
aktív tag
Sziasztok!
Nos, kezd körvonalazni a jövendőbeli SSD m.
Intel 120GB és Crucial C300 128GB, úgy látom kettő közül lesz választás. Azt mondjátok a C300-as siman megy Sata II-es porton, de kovecses kolléga azt mondja nem tudnám kihasználni vagy nem bíztos, gyorsabb lenne az Inteltől. Ezt, hogyan értsem? Most gyorsabb lenne vagy sem?
A vezérlőkkel meg győztetek, illetve a NAGY SSD tesztben is ez tünik a legjobb választásnak a Marvell meg az Intel.Végezetül még ezt találtam, ehhez mit szóltok?
OCZ Vertex 2 OCZSSD2-2VTXE120G 53 500 Ft
- 120Gb Kapacitás, SATA-2
- Olvasás: 285MB /sec felett
- Írás: 275MB /sec felett
- Elérésí idő kisebb mint: 1ms
- 2.5" Slim Kivitel, 77Gr súly
- 99.8 x 69.63 x 9.3mm méretek
- 4.5V-5.5V működési feszültség
- Shock Resistance : 1500G
- Raid Support 0-1-5-10
- Native TRIM Support
- Max IOPS Firmware
- 3.5" átalakító kerettelGarancia: 3 év
[ Szerkesztve ]
-
kovecses
aktív tag
válasz Medical #12543 üzenetére
Mivel a megadott adatai a Crucialnak sata3-al értendők, ezért halvány lila gőzöm sincs arról, hogy mennyit produkálna sata2-vel. Az biztos hogy kevesebbet. Lehet, hogy még így is gyorsabb mint az Intel, lehet hogy nem.
Döntsd el melyiket veszed és ennyi.
Vertex2-őt szerettem volna először venni, de ez sandforce chippes (na most akkor megint nézheted a tesztet ).
-
kovecses
aktív tag
Ez alapján gyorsabb!
Szerintem azért létezik olyan helyzet ahol az Intel a gyorsabb.
Amúgy meg teljesen lényegtelen, a kettő szinte ugyan azt produkálja.
Akármelyik jó választás lenne!
A Crucial főleg akkor ha van sata3, vagy ha a jövőben tervezel venni ilyen alaplapot esetleg notit.A Crucial kicsit jobbnak tűnik és engem is csábított, viszont nehezebben lehet beszerezni és már megrendeltem az Intelt...
-
Nite
őstag
sziasztok...
egy Kingston SSDNow V2 64GB csodaval rendelkezem, olvasas / adateleres szempontjabol tokeletesen elgedett vagyok vele, azonban amikor masolok ra egy nagyobb file-t, vagy telepitek egy jatekot az egesz gepem vissazesik egy 386-os szintjere
egy doc-file megnyitasa legalabb 3-4 percbe tellik, firefoxot el se merem inditani az irasi folyamat alatt
remelem en kurtam el valamit es nem az ssd hibas
[ Szerkesztve ]
Paid my dues!
Aktív témák
Hirdetés
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Bestbuy játékok
- QNAP hálózati adattárolók (NAS)
- OLED TV topic
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Kerékpárosok, bringások ide!
- RAM topik
- Elemlámpa, zseblámpa
- S.T.A.L.K.E.R. 2 Heart of Chornobyl - Mozgásban a PC-s kiadás
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest