Hirdetés
- Szárítógép szösszenet (hogy Te ne járj pórul)
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Évente csak egyszer látod! 11 11 11 11 11
- Szólánc.
- Mindent a StreamSharkról!
- Asszociációs játék. :)
- Digitális Állampolgárság Program
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- GPU-k mindörökké - a kezdetek?
Aktív témák
-
zack
nagyúr
válasz Chesterfield #10751 üzenetére
Szerintem csak partíció törlés és Op rendszer újrahúzásával. Lehet az kavart be nálam, hogy majdnem tele van és így lett aktiválva a TRIM. Ráadásul az AHCI-t is úgy tettem fel, hogy utólag. Ezért kell Op rendszert telepítenem. Megvárom a köv. Catalyst drivert és nekiugrok.
Samsung Galaxy Z Flip5 256GB Platinum Silver (online exkluzív) <<>> Vsonic GR07 + Sony Hi-Res WI-H700 + Sony Hi-Res WI-1000X <<>> Spotify Premium<<>> LG 65" C31LA + LG S80QR 5.1.3
-
Chesterfield
őstag
Itt egy HDtune teszt:
a baloldalit egy fórumon találtam, a jobb oldali az enyém.
[link]Neki 225 az átlag, nekem 10 körül.
Valami itt nagyon nem kóser.... -
Chesterfield
őstag
Ez egyre érdekesebb.
Közvetlenül gépújraindítás után elindul a teszt normális sebességgel(habár kiad közben az SSd valami ultramagas denevérfrekvenciás sípolást), de néhány másodperc múlva leáll a teszt, olvasási hibaüzenettel.
[link]Van egy olyan sanda gyanúm hogy ez már nem normális működés.
-
goodboy007
senior tag
Üdv!
Gianninál egész jó áron van most 40Gb Corsair Force F40 CSSD-F40GB2
Csak a rendszer (Win7 x64) és a programjaim lennének rajta. Most 25GB-os a C-partícióm, úgyhogy 20% szabad helyet hagyva is bőven elég lenne nekem.
Néztem, hogy 50000IOPS-ot tud, az tudtommal jónak számít.A másik jelöltem az OCZ Vertex 2, de az 10k-val drágább és ugyanazt tudja a gyártói oldalak szerint, úgyhogy inkább az előbbi SSD felé hajlok.
Viszont úgy rémlik, hogy olvastam valahol, hogy a Corsairral előfordulhatnak inkompatibilitási gondok, igaz ez?A lényeg, hogy megfelel a céljaimnak vagy lehet kapni sokkal jobbat is mondjuk 40k-ig.
"propriocepció és peroneus aktiváció a kulcsszó, mert az emelést nem előzi meg excentrikus kontrakció, magyarul stretch-reflex vagy miotatikus (excentrikus megnyúlási) reflex." - Zola007
-
zack
nagyúr
-
dAnky
aktív tag
válasz Chesterfield #10747 üzenetére
SSD life egy program ami megmutatja mennyit ment eddig az SSD-d és megmutatja az "életjele" hány százalékon van. Azt nem árt megnézni. Nekem egyébként a trim bevolt rajta nyomva alapból és minden tökéletes
-
neverless
tag
Sziasztok
Remélem a postom egy kis színfolt lesz a sok "SSD vásárlás előtt állok, melyiket vegyem" post között
Naszóval azon gondolkodtam, hogy a HTPC-szerű gépembe tegyek a terás HDD mellé -jobban mondva "elé"- rendszernek egy SSD-t. A HDD-t ebben a setupban leállítanám, azaz van ugye az oprendszernek az energiagazdálkodásban egy vinyóleállítós lehetősége is. Úgy képzeltem a dolgot, hogy minden az SSD ről menne, és ugye a HDD akkor kapcsolna csak be, ha "kérés" érkezik felé.
Az említett vinyókikapcsolás viszont "globál" tehát nem 1 bizonyos vinyót állítok le vele, hanem az összeset. Az a kérdés, működne-e ez a felállás, ha mondjuk beállítom ott az időt 15 percre. Gondolom az SSD nem fog leállni, főleg mert az oprendszer azért -ha keveset is- de maszatolgat elég sűrűn valamit és mert az SSD a wear leveling miatt folyamatosan olvas+ír, tehát már csak ezért se tudna és értelme se lenne leállnia. Sőt, odajutottam magamban hogy SSD esetén hasonlóképpen nincs értelme ennek a feature-nek, mint ahogy a defragnak sincs SSD nél.
Szerintetek működne a SSD(oprencer)+HDD (OnDemand) kombó úgy hogy autómatán bekapcsol a vinyó ha kell valami és ki is kapcsol ha már nicns dolga? Illetve nem fog-e feléledni az oprendszer miatt pl éjjel? -
dAnky
aktív tag
válasz neverless #10759 üzenetére
Szia neverless!
Nekem ugyan így van beállítva a SSD és a 1,5 terrás samsung HDD-m.
Tökéletesen működi így ahogy elképzelted. Az SSD nem fog megállni folyamatosan megy míg a vinyó lekapcsol. Ha ugye használatba veszed mondjuk meghajtónál kiválasztod akkor fogy csak bekapcsolni. Annyiba hátrányos hogy mikor bekapcsoltatod akkor kb 3-5 mp kell neki hogy "észhez" térjen. Tehát akkor alkalmazd csak ha nem használod sűrűn a vinyót csak az SSD-t. Én pl SSD oprendszerezek illetve játékok programok is ezen vannak. HHD-re csak töltök illetve filmezek.
-
neverless
tag
Huhh, köszi a feedbacket.
"mondjuk meghajtónál kiválasztod akkor fogy csak bekapcsolni."
Izé... Van ugye mondjuk egy CD rom, amiben van egy CD is. Pl ha totalcommanderben ha lenyitom a meghajtólistát, akkor HA jól emlékszem, hajlamos felpörögni a CD rom, mert a lenyíló listában a CD nek saját ikonja is lehet, és a nyomorék kis ikon be kell olvasnia a meghajtóban levő CD ről. Tehát efektíve nem akartam csinálni semmitse a CD vel, mégis felpörgette. Tudom, hogy vinyó esetében nincs ilyen ikonos probléma, a CD-s példát azért írtam csak, hogy van e ehhez hasonló esemény, amikor bár nem kéne, mégis bekapcsol az eszköz. Ha jól értettem, te úgy írtad hogy akkor kapcsol csak be, ha rányomok magára a vinyó meghajtó betűjelére pl totalcmd ben.
Szóval én az ilyen "járulékos" fölösleges felpörgésektől tartok, erről írhatnál, hogy ilyen van-e, tapasztaltál-e ilyet.A másik meg hogy, mi ha az alvó vinyóra indítok el egy torrentet? Mármint nem lesz ilyen ideiglenes írási hiba a torrentliensben a feléledési 3-5 másodperc miatt? Meg ezt nem csak erre a konkrét példára kérdezem, hanem más ehhez hasonló esetekre is.
-
jozsef m.
tag
Sziasztok!
Szerintetek egy:OCZ RevoDrive PCI-Express SSD tudna kezelni a mostani GA-770TA-UD3 (rev. 1.0) alaplapom?
Az AM3+ ig ha nem muszály már nem akarnék másikat venni,viszont a linkelt SSD-t most jó áron meg tudnám venni? -
Laci2277
senior tag
válasz goodboy007 #10756 üzenetére
Hali!!
Nem jobb, viszont nagyobb Corsair Force 60GB 33000ft(árgép.hu). Ennyit megér szerintem!
Erről az inkompatibilitási gondokról még nem hallottam.
-
Chesterfield
őstag
SSD life szerint kitűnő az állapota.
Ma bevittem a szervizbe a gépet, ott természetesen nem produkálta a hibajelenséget, a sebességével semmi gond nem volt.
Aztán hazaérve megint rossz.
A HD tune benchmark néhány másodperc múlva megint leáll reaaaaaadrrorral. -
Chesterfield
őstag
valami baj van a billentyűzetemmel, biztos nem írtam azt hogy rreeeeeeeeeaaadorrral.
-
cszn
őstag
Ez a TRIM helyett van ha az nem működik. Egyszer futtatod és akkor megcsinálja amit a TRIM csinált volna folyamatosan. Egy próbát megér sztem lefuttatni.
Intelnél SSD toolbox, lehet hogy ez most már működik nálad is. Vagy Diskeeper hyperfast ami még eszembe jut. Pillanatok alatt kész van vele, attól ne ijedj meg.[ Szerkesztve ]
-
DV
senior tag
válasz jozsef m. #10763 üzenetére
revo compatible motherboard list es megegyszer egy masik, Revodrive Compatible Motherboards list.
[ Szerkesztve ]
-
DV
senior tag
válasz SG3rg0 #10730 üzenetére
A Sandforce vezerlos jott ki utoljara, az Indilinx-es meg eggyel elotte. A ketto kozott ennyi a kulonbseg, link. Mielott veszel egyet a notiba, nezd meg, hogy Sata1-es vagy Sata2-es a chipset, kep. A sata1-el az SSD-d sebessegenek 60-70%-at tudod kihasznalni (es a chipset sebessegenek a 100%-at), ezert eleg a lassabbat megvenni (meg igy is gyorsabb egy 7200rpm-es HDD-nel).
-
fLeSs
nagyúr
Nos, a PH-ra tervezett SSD-teszthez a következő SSD-ket nem tudjuk beszerezni boltból, szóval a fórumozók vagy más boltok segítsége kéne.
OCZ Onyx, Agility 60-64 GB
Corsair Force, Nova, Reactor 60-64 GB
Crucial C300 64 GBGyakorlatilag a lényeg.
Sajna eléggé meg vagyunk lőve, ebből egyelőre úgy tűnik, hogy nem lesz semmi.
Még a Kingstonok sem biztosak, ez is elég nagy baj. (snv125-s2-30 GB, snvp325-s2-64 GB, snv425-s2-64 GB)Szóval ki tud segíteni?
[ Szerkesztve ]
"I press keys on a keyboard all day and click a mouse in front of a glowing rectangle. Somehow that turns into food and shelter."
-
neverless
tag
hát ez a 2 hozzászólás ez priceless: 10765 és 10767
rreeeeeeeeeaaadorrral -
DV
senior tag
Na, ez jo hir, hogy az elso lepesen mar tul vagytok.
Sajna csak Intel SSD-m es egy OCZ Core v2 30GB-om van. Az OCZ-t oda tudnam adni (orokbe), de nincs a listan, hogy igeny lenne ra a tesztben.[ Szerkesztve ]
-
fLeSs
nagyúr
nekem ideadhatod örökbe.
első jmicron belsejű SSD-t már teszteltem az új metodika szerint.
sztem jó az win7-tel használva rendszer alá, vagy rárakhacc 2-3 játékot, gyorsabban tölt be róla mint vinyóról.[ Szerkesztve ]
"I press keys on a keyboard all day and click a mouse in front of a glowing rectangle. Somehow that turns into food and shelter."
-
fLeSs
nagyúr
OK.
a kingston a legbizonytalanabb, mert a kingstonnak elvileg van képviselete, de egyelőre nem válaszoltak.
a többiből biztosan nem tudunk szerezni a partnereinktől."I press keys on a keyboard all day and click a mouse in front of a glowing rectangle. Somehow that turns into food and shelter."
-
-
DV
senior tag
Jott ki egy ujabb Intel SSD Toolbox (2.01), link.
"19. October 2010
This release contains improvements to the Secure Erase feature and resolves intermittent timing issues that were occurring on a few platforms." -
Lacika001
aktív tag
üdv
Már régóta nézegetem az ssd-ket, és már elszántam magam hogy veszek, az én választásom vagy az intel x25-v vagy pedig a crucial c300 64GB lett volna, tudom nem egy kategóra, de az döntött volna hogy melyiket tudom könnyebben beszerezni.
Na most itt helyben, pedig tudnák szerezni ezeket is, de ajánlották a Corsair SSD 60GB Force Series nevezetű SSD-t, amivel jól megkavartak, ugyanis erről nem tudok semmit.(árkülönbözet nem olyan vészes). SZóval melyiket érné meg jobban megvenni a Corsairt vagy a Crucialt? -
DV
senior tag
válasz Lacika001 #10782 üzenetére
Maradnek a Crucial mellett. Nalam bevalt, hogy az elso gondolatomat kovessem.
Forumos eredmenyek, Crucial 60GB Intel RST driver-rel, Crucial 60GB Intel RST driver nelkul, Vertex2 60GB, azert Vertex2-t tettem ide, mert ez is Sandforce vezerlos, mint a Corsair Force szeria.[ Szerkesztve ]
-
bluobluo
aktív tag
Üdv!
Keresnék olyan megfizethető SSD-t, ami SandForce vezérlős, 60GB-tól nem kisebbet.
Amit néztem az OCZ az egyik, tud valaki hasonló megbízható SSD-t?
Most az volna a lényeg, hogy melyek azok az SSD-k amiben SandForce vezérlő van.
Néztem pár cikket a jóelöbb és elég jókat írnak rólukNem rendelek, veszek soha semmit a netről!
-
Tyberius
aktív tag
Sziasztok!
Én is most nézek magamnak SSD-t, ezt a hármat szúrtam ki magamnak az ipon listájából:
KINGSTON 64GB SATA2 SSD 2,5" SSDNow V SNV425-S2/64GB 30k
KINGSTON 64GB SATA2 SSD 2,5" SSDNow V SNV425-S2BD/64GB 33k
KINGSTON 64GB SATA2 SSD 1,8" SSDNow V+ SVP180S2/64G 35kValakinek van ötlete, melyiket érdemes választanom? Vagy van valami olyan probléma ezekkel, amiért nem érdemes megvenni őket?
(jövő hét végére tervezem a vásárlást, ha Flessék igényt tartanak rá, akár fel is ajánlom tesztelésre) -
mtibee
csendes tag
Üdv!
Szerintem az egyéni igényeknek legmegfelelőbb SSD kiválasztásában ez az oldal bárkinek segítségére lesz. A szűrés után a bennmaradt SSD-kről teszteket is linkel az oldal.
[ Szerkesztve ]
-
bluobluo
aktív tag
Oké köszi!
Csak azt nem értem, hogy a kingston miért nem alkalmaz ilyet?
Annyi kingston van a piacon, hogy dunát lehet vele rekeszteni!
Másik kérdésem ami még érdekelne, hogy a SandForce vezérlő mellett van olyan vagy jobb teljesítményű vezérlő mint a SandForce?Nem rendelek, veszek soha semmit a netről!
-
Kissjeno
tag
Hihetetlen hogy az RST driver mennyit lökött a 4K olvasásában.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz Tyberius #10786 üzenetére
Az első meg a második ugyanaz a model, csak a drágább az Desktpo Bundel, tehát van hozzá gyárilg 3,5" beépítőkeret. Az olcsóbhoz nincs. Mivel az SSD 2,5" azért simán nem megy bele a gépházad 3,5" HDD helyére.
A harmadik egy kicsit gyorsabb, de az 1,8" kiszerelésű és szintén nem desktop kit-es darab.
Én a 3-ból a legolcsóbbat vettem (27k-ért 1 éve) és remekül teljesít.
#nincsbennetarcsi
-
james008bond
őstag
Sziasztok! A Google Chrome-hoz a cache áthelyezés???
Life's Good!/Samsung Galaxy S 6 Edge + Gold/Platinum/S 7 E/Fit 2/PowerBeats 2 wireless/Sony LX900
-
shteer
titán
-
Benyaking
aktív tag
Hello!
ssd t szeretnek venni! Max 60k szannek ra 120gigasra gondoltam!
Kineztem egy ocz vertex2-ot, az jo?Rendszer ala kene! -
Chesterfield
őstag
Ma vittem vissza a Kingston SNV425-öst, HD tune hibát jelzett rá, úgyhogy én is egy 60 gigás vertex2-re neveznék be helyette.
Van ami jobb vétel lenne hasonló árban? -
torma1981
veterán
Sziasztok!
Hétfőre jön meg a Crucial C300 64GB. Adatlapomnál láthatjátok hogy AMD 890GX-es alaplapom van. Érdemes lesz majd letölteni egy AMD AHCI drivert az SSD-hez? Vagy jó lesz a Win 7 saját drivere is? Mert az AMD AHCI driverek nem a legjobbak ahogy hallom.
Előre is kösz a válaszokat
Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest