Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Luck Dragon: MárkaLánc
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonhetedik rész
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Cifu: F-47, az új csúcsvadászgép
- RIOS Gépház: Rebootoljuk a PROHARDVER YouTube csatornáját!
Új hozzászólás Aktív témák
-
mongi_
aktív tag
A Felvételi tájékoztató mellé adnak, azt hogy még milyen egyéb forrásokból lehet megszerezni, azt sajnos nem tudom. Szerintem egyszerűbb az e-felvételi-vel [link] jelentkezni. Időt, erőfeszítést spórolsz meg, és gyakorlatilag hibásan se tudod kitölteni az űrlapot mert a rendszer egyből visszajelez, ha valami probléma lenne. Ráadásul akik ott jelentkeznek online, azok között még egy laptopot is kisorsolnak majd júliusban.
Remélem segítettem.
mongi_
-
XSiGma
aktív tag
Hol lehet jelentkezési lapot kapni??
-
concret_hp
addikt
talán hasznos lehet: [link]
-
PazsitZ
addikt
Gondolom közületek is páran online e-felvételi-vel jelentkeznek.
Na most az a gondom, hogy a befizetésnél azt írják a közleménybe csak a kódot kell beleírni. "Fontos, hogy a közlemény rovatba a felvételi azonosítón kívül egyéb szöveg vagy más információ ne kerüljön!"
Az én utalásom sikeresen fel lett adva megjegyzésben a nevemmel, címemmel és utána az azonosító kóddal.
Szerintetek most mi legyen?
Ettől vajon érvényesnek számít vagy sem az utalásom?
-
KMan
őstag
Vallakozas iranyitas alatt mit ertesz pontosan?
Szvsz ez a szakiranyvalasztason mulik, BA alapkepzesekben az akkreditacio miatt a kotelezo targyaknak egyezniuk kell, de hogy mit valasztasz erdeklodesi teruletednek az utolso 2-3 felevben ott fogod tudni majd megtalalni amit keresel. -
tothm
őstag
Az lenne a kérdésem, hogy mi e 2 szak közötti különbség?
- Gazdálkodás és menedzsment
- Kereskedelmi és marketing
Előre is köszi! -
peterszky
őstag
Meg lehet tanulni, csak egy picit furcsa elsőre és sokan nem szeretik
(pl. topicunk első száz hsz-e között ezt szidják nagyon sokan)
EAF: az első félévben még elég laza dolgok vannak, egyszerűbb programozási tételek megvalósítása, egymásba ágyazása (maxker, linker, stb). Második félévben az OO stílusra mennek rá. Én a 3. félévnél tartok belőle, ott az első két beadandó egy-egy játék (pl. soliter, amőba), utána egy gráf algoritmus grafikus bemutatására program majd egy hanta, amiről nem tudom, hogy pontosan mi, amiatt buktam belőle.
itt meg tudod nézni a feladatokat is
itt meg pár hf-emet, doksikat (értelemszerűen az eaf mappákban)
Adatb: előadáson van matek (meg oracleről dolgok), relációs algebra, de mutatnak rá példát, hogy azt hogyan kell átírni SQL lekérdezésre, gyakorlaton meg csak gép előtt lekérdezések gyártása volt.
Számháló: az inkább elméleti, még a gyakorlaton is. Elvileg van C socket prog, de az nem sok, meg nem valami jók a gyakorlatvezetők.
-
MmDorian
őstag
Már lezajlottak a központik, meg ilyenek ?
Tavaly de sz@r volt átélni.... -
yksz
aktív tag
válasz
peterszky #24 üzenetére
Ez a "Bevezetés a programozáshoz" matek mennyire emésztheto? Sokan szenvednek vele? És EAF-en milyen programokkal kezdtek/milyenek a durvábbak késobb? Valamint ez az adatbázis kezelés és számítógépes hálózatok is inkább matekos részrol kozelíti meg a dolgot, vagy gyakorlatiasabb? Válaszodat elore is és így utólag is koszonom szépen
-
mongi_
aktív tag
Lassan itt lesz a felvéltei jelentkezés leadásának a határideje (február 15!.). Úgy döntöttem, hogy beadom az informatikus és szakigazgatási agrármérnökire a BCE-KERTK-re valamint a KRF-AVK-ra. Még lehet, hogy az élelmiszermérnökire is, a BCE-ÉTK-ra, ezen még elég erősen gondolkozom.
Többi felvételiző, merre megy?
Gondolom aktuális ezt megkérdezni. Bár nem tudom, hogy a jelenlegi PH!-es emberkék közül hányan vannak velem egy cipőben, de aki ide jön, leírhatja, hogy milyen egyetemre / fősulira adja be a jelentkezését.
Leendő BCE-es hallgatok meg küldjenek már egy privit is!
Sikeres felvételit kívánok mindenkinek
,
mongi_ -
KMan
őstag
válasz
SystemRoot #14 üzenetére
kit érdekelnek azok a versenyek. Elmondjam hogy mi az a verseny ami számít? Bemész E épületbe és délidőben végigsétálsz, és számolod hogy hány nő kéne, és hány volt már meg.
Ehhez csak gratulalni tudok
-
Egorov
aktív tag
Gyertek Miskolcra
-
peterszky
őstag
Van bőven szerintem
Én az ELTE IK-ról tudok nyilatkozni neked. A most indult képzés egy picit más, mint amin én vagyok és nagyon más, mint a progmat volt. Analízist leredukálták a BSc-n 4 félévre, MSc-n pedig nem minden szakirányon kötelező (tantervek alapján). Fizikás tárgyak egyáltalán nincsenek, ehelyett kicsit több a matek: lineáris algebra, két félév diszkrét matematika, valószínűségszámítás, operációkutatás. Emellett még ott van a nehezen emészthető formális nyelvek és automaták - számításelmélet kombó. Van egy elég erős logika kurzus is (nullad, elsőrendű logika), én eléggé megszenvedtem vele, most sikerült átmennem belőle (3x-ra).
Lehetséges, hogy a programozáshoz kapcsolódó tárgyakból több van, mint BME-n, ebben nem vagyok biztos.
Van két félév Algoritmusok és adatszerkezetek, ezeket nagyon szerettem, az előadó nagyon jó! Van a Fóthi mester tárgya, a Bevezetés a programozáshoz, most már nem első félévre, ez erősen matematikai nyelven közelíti meg a témát (szekvencia, ciklus, elágazás matematikai definiálása, program helyességének bizonyítása, stb). Ad egy szemléletet, nem mondom, hogy könnyű, nagyon sokan szenvedtek vele, nekem sikerült elsőre mindkét féléve. Van 4 félév EAF: ez programok/doksik készítése Windows (C++,C#) és Linux (C++,QT) alatt, most már lesz EAF3ban Java ME is. (EAF3 és EAF4 grafikus programok, előtte konzolos).
Van 3 félévnyi adatbázis kezelés. Számítógépes hálózatok (ennek az előadása nem tetszik, bár nem tudom milyen egy jó előadás belőle
)
Van UML modellezős tárgy, Operációs rendszerek (POSIX szabványú programok készítése gyakorlaton, ea-n OS-ek működésének ismertetése)
Mesterséges Intelligencia, ez nekem most lesz, kíváncsi vagyok már, hogy milyen lehet.
Párhuzamos programozás alapjai.
BME-hez hasonlóan nálunk is vannak komoly kapcsolatok, referenciák. Nokia, IBM, Morgan Stanley,...
PP előadó mesélte, hogy egy hazai atomerőmű (vajon melyik
) képviselői nála is érdeklődtek, hogyan érdemes párhuzamos vezérlőszoftvert készíteni.
Járai mester, a prímrekorder
Ha valami kérdésed van, akkor nyugodtan írj ide vagy a topicunkba, fogunk válaszolni.
-
skajwa
senior tag
Én most a bce-n vagyok elsőéves élelmiszermérnök. Nem a közgáz, hanem a kertész egyetem részén és hát egy szar fostalicska mocsok az egész.
Jó bulin még nem voltam a suli keretein belül, persze lehet csak nekem magasak az igényeim.
-
mongi_
aktív tag
Ki tervezi hogy a BCE-re adja be a jelentkezését elsőnek?
Valamint melyik karra, szakra? -
mongi_
aktív tag
válasz
SystemRoot #19 üzenetére
Értem, köszi szépen. Írtam privit, majd nézz rá!
-
mongi_
aktív tag
válasz
SystemRoot #14 üzenetére
öcsi-s fórumon Ezmiez?
-
válasz
SystemRoot #16 üzenetére
naja, azért ott páratlan a felhozatal, eztet el kell ismerni
+bkf és bgf. ebben a triumvirátsban vannak a legjobb picsák
fene a beletekt
még jó h nem zártkörűek a partik, mzeg van skúl kláb
-
SystemRoot
őstag
Najó, az építészkar az felmentést érdemel.
De egyébként járok én gyakran BME-re, tanultam ott fizikát meg matekot anno, szal láttam hogy mi a helyzet.
Eltén nemtom mi van, de haverjaim akik odajárnak könyörögnek hogy bejutassam őket Corvinusos bulikra.Egyikük jelentkezni akar egy szakra itt csakhogy elmehessen gólyatáborba.
Végülis nem hülyeség. -
válasz
SystemRoot #14 üzenetére
hehe...
azért azt el kell mondjam, hogy a hiedelmekkel ellentétben sokkal több csinos lányt találsz a bme-n mint gondolnád
énis meglepődtem anno
bár az általánosan elmodnható, hogy hozzánk nem kurvák járnak
viszont jártál te már az eltén
ott is van választék bőven
rezső buli?
na az alkohoool.... nemszóltam. a rezső az sotés kolesz
de nem törlöm ki
-
SystemRoot
őstag
öcsi-s fórumon lehet majd ismerkedni. Én anno kocsmatúrákat szerveztem még gólyatábor előtt, és sok embert megismertem.
GTB-ben pedig rengeteg emberrel meg lehet ismerkedni.bandus:
kit érdekelnek azok a versenyek. Elmondjam hogy mi az a verseny ami számít? Bemész E épületbe és délidőben végigsétálsz, és számolod hogy hány nő kéne, és hány volt már meg.
Na ebben BME és ELTE csúnyán kikap. -
yksz
aktív tag
Ki adja még be a PH-sok kozul BME-VIK-re ezéven még rajtam kívul?
-
mongi_
aktív tag
válasz
SystemRoot #10 üzenetére
Igen, messze van sajnos, de ha felvesznek a BCE-re, akkor az elsősöket automatikusan oda teszik be, szóval nincs mit tennem. Hozzá lehet szokni, és ha nagyon nem jönne be, akkor már a másodikosok pályázhatnak a belvárosi kollégiumokba is.
Jó lenne valakit megismerni, aki ott fogja kezdeni szeptembertől...
-
mongi_
aktív tag
Valaki fogja itt kezdeni a kolis életét szeptembertől [link]?
-
mongi_
aktív tag
- informatikus és szakigazgatási agrármérnök
- gazdasági és vidékfejlesztési agrármérnökValakinek van valami véleménye, esetlegesen tapasztalata az alábbi szakokról? Elsősorban BCE-es körökben?
-
Tomics
addikt
Van mind2nek topikja: BME ELTE
Azt tudom, hogy az Eltés infó nagyon belemerül a matekba, az infóba meg kevésbé, de erre majd az érintettek válaszolnak.
Én a BME-t ajánlom, de számíts rá hogy nagyon kell tanulni ennek ellenére is sok csalódás ér majd, de részleteket itt is az érintettek mondanak majd
Én csak egy Kandós vagyok, de mindig is BME-re akartam menni...de így utólag talán már nem is bánom hogy nem kerültem be (lásd bme topik hozzászólásai).Sok sikert mindenkinek!
-
(Kolombusz)
veterán
Csak ügyesen, hajrá mindenkinek!
-
vedelem
csendes tag
Honnan lehet letölteni a 2009-es felvételi tájékoztatót? Elérhető egyáltalán, mert ha igen akkor örülnék a direct linknek, mert unom már az össze-vissza ugrálást az al-al-allinkek között és persze sehol nincs semmi...
-
yksz
aktív tag
Udv mindenkinek! Engem az érdekelne hogy alapvetoen mi a kulonbség az ELTE-IK és a BME-VIK kozt? És hogy Ti melyik ajánljatok inkább?
-
dui
aktív tag
Sziasztok!
Egy kis olvasni való
Ajánlom mindenki figyelmébe, hasznos lehet!
Új hozzászólás Aktív témák
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 2000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G3 - i5-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- Xiaomi 12 Pro 256/12GB / szép állapotban / 12 hónap jótállssal
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 16 M4 Pro - M4 Pro 24GB 512GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest