Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- vrob: Próbálkozás 386 alaplap újraélesztésre
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 12 – Ecetek és zsiradékok
- ldave: New Game Blitz - 2026
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- leslieke: leslieke farmerzsebe
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Krumple: [Xpenology] DSM 7.3 telepítése proxmox 9 alatt - GUIval
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
Új hozzászólás Aktív témák
-
peterszky
őstag
Van bőven szerintem

Én az ELTE IK-ról tudok nyilatkozni neked. A most indult képzés egy picit más, mint amin én vagyok és nagyon más, mint a progmat volt. Analízist leredukálták a BSc-n 4 félévre, MSc-n pedig nem minden szakirányon kötelező (tantervek alapján). Fizikás tárgyak egyáltalán nincsenek, ehelyett kicsit több a matek: lineáris algebra, két félév diszkrét matematika, valószínűségszámítás, operációkutatás. Emellett még ott van a nehezen emészthető formális nyelvek és automaták - számításelmélet kombó. Van egy elég erős logika kurzus is (nullad, elsőrendű logika), én eléggé megszenvedtem vele, most sikerült átmennem belőle (3x-ra).
Lehetséges, hogy a programozáshoz kapcsolódó tárgyakból több van, mint BME-n, ebben nem vagyok biztos.
Van két félév Algoritmusok és adatszerkezetek, ezeket nagyon szerettem, az előadó nagyon jó! Van a Fóthi mester tárgya, a Bevezetés a programozáshoz, most már nem első félévre, ez erősen matematikai nyelven közelíti meg a témát (szekvencia, ciklus, elágazás matematikai definiálása, program helyességének bizonyítása, stb). Ad egy szemléletet, nem mondom, hogy könnyű, nagyon sokan szenvedtek vele, nekem sikerült elsőre mindkét féléve. Van 4 félév EAF: ez programok/doksik készítése Windows (C++,C#) és Linux (C++,QT) alatt, most már lesz EAF3ban Java ME is. (EAF3 és EAF4 grafikus programok, előtte konzolos).
Van 3 félévnyi adatbázis kezelés. Számítógépes hálózatok (ennek az előadása nem tetszik, bár nem tudom milyen egy jó előadás belőle
)Van UML modellezős tárgy, Operációs rendszerek (POSIX szabványú programok készítése gyakorlaton, ea-n OS-ek működésének ismertetése)
Mesterséges Intelligencia, ez nekem most lesz, kíváncsi vagyok már, hogy milyen lehet.
Párhuzamos programozás alapjai.
BME-hez hasonlóan nálunk is vannak komoly kapcsolatok, referenciák. Nokia, IBM, Morgan Stanley,...
PP előadó mesélte, hogy egy hazai atomerőmű (vajon melyik
) képviselői nála is érdeklődtek, hogyan érdemes párhuzamos vezérlőszoftvert készíteni.Járai mester, a prímrekorder

Ha valami kérdésed van, akkor nyugodtan írj ide vagy a topicunkba, fogunk válaszolni.
Új hozzászólás Aktív témák
- Elemlámpa, zseblámpa
- Gaming notebook topik
- BestBuy topik
- Milyen videókártyát?
- Vezetékes FEJhallgatók
- A piac legerősebb kameráját ígéri a Xiaomi 17 Ultra
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Igazi csúcskészülék lett a Poco F7 Ultra
- További aktív témák...
- Xiaomi Redmi Pad 2 128GB,Újszerű,Dobozaval,12 hónap garanciával
- Dell Latitude 5320 - 13,3" touch, i5-1145G7, 16GB RAM, SSD, EU bill., jó akku, számla, garancia
- MacBook felvásárlás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3886
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S24/Samsung Galaxy S24+/Samsung Galaxy S24 Ultra
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest