- Graphics: OnePlus 13R - Üzemidőbajnok és remek képességek
- Graphics: Hello Moto! - Kipróbáltam a Motorola Moto G55 5G-t. (videó is)
- t72killer: Fürdőkád kontra elektromosság: XXI.század
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- t72killer: Egy gyors töltőteszt
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
Új hozzászólás Aktív témák
-
concret_hp
addikt
állj oda az egyik csoport emberhez, majd várj. ha mindenki elkezd mozogni a szobában akkor amradj a helyeden. ha bejön egy ember és odaáll a csoportodhoz, és az ő fején más színű sapka van, mint a többiekén, akkor menj át a túloldalra.
ezzel csak az a ba, hogy elindulni nem lehet vele, de ha már mindkét oldalon áll 2-2 ember egyszínű sapkában, akkor már müxik. -
Sirpi
senior tag
Ezt a feladatot én is most hallottam, de mivel szerintem a ''nem tudhatja meg'' feltételedet csak úgy lehet érteni, hogy senki nem súgja meg neki, nem nézhet tükörbe stb., viszont az általam hallott mondatból igenis kitalálhatja (muszáj is neki, mert különben nem tudná, hogy hova álljon), ezért szerintem a megoldásom teljesen jó. Amúgy a páros/páratlan helyett azt az infót is ki lehet adni, hogy pl. 57 fehér sapkát látok. Mert ha ő csak 56-ot, akkor fehér van rajta, ha 57-et, akkor meg fekete. Na mindegy, túlmagyaráztam
* * *
Azt ismeritek amúgy, mikor Beavis és Butthead állnak egy emeletes ház 15. és 22. emeletén, kint az erkélyen? Aztán adott jelre egyszerre (khm) ... szóval elszellentik magukat. Kérdés, hogy melyikőjük hallja meg előbb a másik ''muzsikáját''? Netán egyszerre? -
Sirpi
senior tag
Már ne haragudj, de ha a végén szeparálva vannak, akkor hogy a bánatba ne tudnák meg, milyen színű kalap van a fejükön? Csak ránéznek azokra, akikkel össze lettek terelve...
Szóval ha teljesíteni akarom a szeparálást, akkor mindenképp meg kell tudniuk, hogy milyen kalap van rajtuk. És abból, amit én mondtam, ezt meg is tudják tenni, csak azt kell megtudniuk, hogy páros vagy páratlan sok fehér kalapos van összesen (hiszen azt ók maguk is meg tudják állapítani, hogy rajtuk kívül mennyi van, és ha a paritás stimmel, akkor fekete van rajtuk, ellenkező esetben fehér).
[Szerkesztve] -
Sirpi
senior tag
-
Kobe
veterán
''k*rvák jobbra drogok balra'' ...ja nem az a legénybúcsúban volt
valami hasonló játék volt nálunk Játékelmélet kuzuson, de ott tudtak csinálni valamit mert emg volt adva hogy hány fekete kalapos van a fehér tömegben vagy valami hasonló és úgy eldönthették kilogikázhatták milyen kalap van a sajátjukon -
Hca
csendes tag
Kell egy 10 és egy 20 m-es darab. A 10es fent kiköt, a végén egy hurokkal (tuti van valami speckó hegymászós ami nem szorul meg
), amibe belefűz a 20as. így van egy 10+20/2=20 m-es köteled, amivel le tudsz ereszkedni a közbenső szintre. A hurokból kihúzott 20 m-es darabbal már le lehet ereszkedni.Szerintem.
-
-
Gh0sT
addikt
-
westlake
félisten
nade varjal mar.. ezt ne lehet csinalni.. es ha a te feladatodra nincs is megoldas, akkor itt fogunk ervelgetni evekig, holott lehet, hogy nincs is megoldas?
ez azert igy eleg erdekes..
valaki osszeallit egy feladatot, beirja ide es akkor az emberek hagy gondolkozzanak, attol fuggetlenul, hogy a feladat kitalaloja egyaltalan nem tudja, hogy a feladatanak van-e megoldasa?
[Szerkesztve] -
Gh0sT
addikt
Akkor egy másik megvilágítás:
Probléma ugye csak akkor van, ha a kapcsoló alapból le van kapcsolva.
Tegyük fel, hogy az első embert a 243. napon viszik ki, aki a következőt gondolja magában. Lent van a kapcsoló és még nem voltam kint. Felkapcsolom. Ő úgye nem tudja magáról, hogy ő volt az első. Béla még nem volt kint, tehát őt nem számolhatta még bele a körbe. Ebből adódóan a megoldás az, hogy mindenki kétszer kapcsolhatja fel a kapcsolót és Béla 99+99-1=197-ig fog számolni. Ez ugye már biztosítani fogja azt, hogy mindenki volt kint legalább kétszer és az első ember első kapcsolása nem számított. -
Pá
addikt
Nah leírom az enyém
Kijelölnek egy embert, Bélát ő számol.
Amikor először megy ki Béla akkor kezdi mindegy hogy addig kint voltak 50-en előtte, Béla LE kapcsolja a kapcsolót.
Utána kijön az 1-es rab, látja hogy le van kapcsolva a kapcsoló és felkapcsolja.
Ezután vagy Béla jön aki LE kapcsolja és számolja hogy 1 megvan.
Vagy jön egy másik rab aki látja hogy fel van kapcsolva, nem csinál semmit.
Minden rab csak egyszer kapcsolja fel, és csak akkor ha le van kapcsolva. Ha nincs lekapcsolva amikor kimegy akkor legközelebb kapcsolja fel.
Remélem érthető, így évtizedekig elszórakozhatnak de amikor Béle 99ig jutott már garantáltan volt kint mindenki. -
Gh0sT
addikt
Ez is megoldható:
Béla kap jogosultságot arra, hogy lekapcsolja a kapcsolót, a többiek pedig nem. Viszonyítsunk tehát Bélához. Ha valaki kimegy Bélán kívül, akkor felnyomja a kapcsolót és úgy hagyja egészen addig, amíg Béla nem megy ki is nem kapcsolja le. Iagzából itt a kérdés csak annyi, hogy kezdetben hogyan állt a kapcsoló, tehát csak az első embert kell kétszer számolni.
Példa:
A kapcsoló lent van, amit senki nem tud. Kimegy első nap Pista, aki felnyomja a kapcsolót. Második nap kimegy Jani, aki látja, hogy fent van, ezért nem bántja. Tizedik nap kimegy Béla és lekapcsolja, majd elkezdni a számolást. DE:
Pista volt ugye eddig az egyedüli ember, aki felkapcsolta a kapcsolót, tehát ránézve a szabály annyiban módosul, hogy ő még egyszer felnyomhatja, mivel az első számolás nem ért, mivel Béla még nem volt kint. -
Gh0sT
addikt
Kimegy az első ember és megjegyzi a kapcsoló állását (legyen mondjuk lefelé). Ezután megállapodnak, hogy a kapcsolót mindenki csak fel kapcsolhatja és csakis egyszer, függetlenül attól, hogy hányszor vitték ki, kivéve az első ember, akinek joga van a kapcsolót lekapcsolni. A választ az első ember fogja megmondani, miután 99-szer lekapcsolta a kapcsolót.
-
westlake
félisten
az elmeletem:
mivel veletlenszeru a rabok udvarra valo kuldese, igy elore nem beszelhetik meg, hogy te kovacs pista majd szolsz...
mivel 100 ember van es 100 udvar 100 kapcsoloval, es ugye mindenki atallitja mondjuk fenti allasbol lentibe a kapcsolot, sosem lesz olyan ember aki olyat latna, hogy amikor kimegy a kapcsolo lenti allasban van.. igy, ezzel a modszerrel nem tudjak kideriteni, hogy volt-e kint mindenki -
Thyb
senior tag
ezt nem lehet megtenni 3 méréssel. Mivel nem tudod könyebb vagy nehezebb az adott golyó. Mi van akkor, ha A1...A4 nem egyenlő B1...B4-el, akkor valamelyiket össze kell vetned C1...C4-el is, és akkor már elment a második mérésed is. Ebből már tudható lesz az, hogy nehezebb, vagy könyebb, de min. még két mérés kellene ahoz, hogy megállapitsd melyik a kakuktojás, mert utánna a másik kettőtől eltérő 4-est vizsgálhatod, teszem azt B1;B2 vs. B3;B4, mivel itt már tudod, hogy könnyebbet vagy nehezebbet keresel, akkor az adott párost veszed, de csak a 4-ik méréssel tudod megmondani, hogy melyik B a bukó.
-
F-ECT$
titán
No. Mivel az általános algoritmus leírásához egy ''csöppet'' meg kellene gondolni a dolgokat, ezért inkább egy konkrét példán mutatnám be, hogy hogyan lehet megoldani. A dolog lényege, hogy független 3 mérés természetesen nem minden esetben ad elég információt, plussz info pl abból nyerhető, ha 1 golyó 1x már szerepelt könnyű és nehéz csoportban is. A másik trükk az, hogy a 2. mérésben 3-3 golyót kell összehasonlítani.
Legyen A1..A4, B1..B4, C1..C4 a golyók jele.
Tegyük fel, hogy A1..A4 > B1..B4 (Az ellenkező esetben semmi sem változik, mert ez még szimmetrikus, az egyenlő esetet meg rátok bízom)
2. mérés: A1A2B1 - A3A4B2
Ha A3A4B2 nehezebb, akkor az A1A2B2 hármas biztos, hogy nem kakukktojás, ugyanis mind3 egyszer a nehezebb, egyszer a könnyebb oldalon szerepelt. Innen már egyszerű a dolog:
3. mérés: A3B1 - C1C2
Ha A3B1 nehezebb, akkor A3 nehéz, ha könnyebb, akkor B1 könnyű, ha egyenlő akkor A4 nehéz.
Egyszerű, ugye? -
Thyb
senior tag
Szerintem 3 méréssel tuti nem megy. Először is, amikor csinálod az összehasonlitást, és kibukik, hogy valahol eltérés van, akkor nem tudhatod melyik az átlagtól eltérő, méga ezt egy hatos csoporton is vizsgálod. Ha rögtön kibukna -mert tudjuk, hogy könyebb-, akkor OK ebben a csapatban van a rossz, de igy ..... ahoz tul sok a golyó szerintem.
-
Out
addikt
El nem tudom kepzelni hogy miert tart olyan sokaig leirni, hogy mi a megoldas... Remelem nem olyasmi hogy hozzase nyulsz a merleghez, csak a golyokat ugyanolyan magasrol a foldre ejted, majd egy meroeszkozzel megmered a golyok becsapodasanak a melyseget es amelyik elter a tobbitol az a kakukktojas.. mert ha ilyen akkor nem is tudom mit csinalok.... :o)
-
Out
addikt
En azt csinalnam hogy 6-6 golyot raraknek a ketkaru merleg ket karjara, igy kiderulne melyik 6 golyo kozott van az 1 masmilyen sulyu, majd a 6 golyot megint ket reszre, igy 3-3 lenne, na de hogy aztan mit csinalnek azt nem tudom, vagyis most faradt vagyok ezen gondolkozni :o)
-
Sirpi
senior tag
Szóval a kerettörténet:
Az eszkimók úgy vadásznak fókára, hogy kimennek a jégmezőre, léket vágnak, körülülik, nem engedik, hogy befagyjon, és hogy el tudják kapni a fókát, ha feljön a felszínre. Azonban jegesmedvék is ólálkodnak a környéken, akik elriasztják a lék mellett várakozó eszkimókat.
Ennyi lenne a sztori, ami alapján ki kell találni, hogy egy adott kockadobás hány léket, hány eszkimót és hány jegesmedvét jelent. Ha valaki be tudna a rózsaszirmos oldalról szúrni mondjuk 3-5 képet, akkor azokról majd meg is mondom, hogy miből mennyit tartalmaznak. Én is megtenném, de már késő van, és holnap korán kelek (a Sportszigetre megyek a Tantrixot (Bővebben: link protótálni, a Metro sátorban - viszek kockákat is, hátha valaki olvassa ezt a hozzászólást).
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- OLED monitor topic
- Autós topik
- Spórolós topik
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Milyen egeret válasszak?
- Yepp: korlátlanság és streaming-modell a Yettel adatforradalma
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- The Elder Scrolls IV: Oblivion Remastered - Már több mint 4 millió játékos
- További aktív témák...
- AWS 5x108 R17 felni + Bridgestone Potenza Sport gumi
- Eladó AS-48A olajmentes kompresszor 4L tartállyal, dupla hengeres kivitelben!
- Eging PV 410W silver napelem verhetetlen áron
- Új, bontatlan Tesla Smart Floodlight Battery Camera + Tesla 5W napelemmel - 1,5 év garival! -
- Nitro Concepts E250 (Gamer szék)
- Azonnali készpénzes AMD Ryzen 1xxx 2xxx 3xxx 5xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max/
- ÚJ Asus TUF Gaming FX707 - 17.3"FHD IPS 144Hz - i7-13620H - 16GB - 1TB - RTX 4060 8GB- 2 év garancia
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX Series X 1TB SSD fekete játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! ASUS TUF GAMING X670E-PLUS WiFi alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest