Hirdetés

2024. május 9., csütörtök

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 06:20:53

LOGOUT.hu

Mi is az a calisthenics?

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#15601) -Solt- válasza emiki6 (#15600) üzenetére


-Solt-
veterán

Igen, nagyon jó kis gyakorlat, ránézésre nem is gondoltam volna!

www.smart-bus.hu

(#15602) brownus


brownus
veterán

Nyockerben lakóknak, azon belül is a józsefvárosiaknak; a kálvária téren készült egy mini kondipark. De bőven elég, haladóknak pláne.
Nekem tetszik, azért is mert 3 perc sétára van tőlünk. Holnap lövök pár fotót.

(#15603) brownus válasza emiki6 (#15598) üzenetére


brownus
veterán

:R
Meg is vettem, köszi!
Csajomnak is, nekem is kellenek spec térd erősítő gyakorlatok

(#15604) brownus válasza emiki6 (#15551) üzenetére


brownus
veterán

Jó, és a vegetáriánus mit csináljon? :DDD nyers hús :U :)
Én mostanában kevés húst eszem, bár most jön a tavasz a friss idény zöldségekkel akkor lehet majd grillezni is, végre.
De a vörös húsokat, főleg a disznóhúst tudatosan nem fogyasztom.

Ha netán érdekel valakit: csicseriborsó, bab, lencse, kecskesajt, tojás. Nálam ezek a fő fehérje források. (+ házi tyúk, gyöngyös) És konzerv tonhal. Most szeretnék a halakkal jobban megismerkedni, megbarátkozni....
A nyers tejet azért felforralod? Gondolom házi az is.

Sóval óvatosan, nagyon ember függő! (anyagcsere milyen, pajzsmirigy, stb..) 10-20g naponta??? Ez nem elírás?

(#15605) emiki6 válasza brownus (#15604) üzenetére


emiki6
veterán

Túl sok kérdés egyszerre :D

A só nem elírás. Fontos tudni, hogy ketogén mellett volt ez. Szénhidrát alapon a só jobban megkötődik, nem kell annyi és ha hiany van, akkor gyorsabban rendeződhet.
Nekem pár hétig elég volt sok sót meginni, később volt, hogy megemelte a vérnyomásom, azóta csak ritkán iszok pluszba.

Még a hosszan érlelt kemény sajtokat érdemes állítólag.
Vegaként talán a nyers tojássárgája ami jó nyersen a nyers és fermentált tejtermékek mellett.
Nyers tejet nem forraltam, attól "elromlik". Ismerek olyat, aki a tej több komponensére érzékeny, a nyers tej mégsem okoz neki gondot. Igen, valami tanyasi tejet érdemes, az ipari nem az igazi.

Mostanában amúgy a nyerstejet, sok tejszínt elhagytam vagy visszavettem, mert "telítődtem", a nyers hús is hasonló sorsra jutott (sültből többet tudok megenni, több kalória). A low carb high fatről visszatértem szénhidrát alapúra. Most eszek kenyeret, tésztát is, ha olyan van.
Most a tömegnövelés a cél, szóval inkább eszek kevésbé egészségeset is, csak hogy tudjak többet enni. Mert minek szigorúnak lenni, ha nem zsírosodok el kb semmitől?

185 cm magasan sok év utám végre sikerült átlépni a 70 kg-ot stabilan, erre nem lebetegedtem? Még nem mértem, de tuti visszafogytam a francba. :D

Kívánom neked, hogy mindent megkapj az élettől, hogy rájöjj, nem elég. - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - Quad Era-1, Grado Hemp & Neumann NDH-30 "salesman"

(#15606) ß3NC33 válasza emiki6 (#15605) üzenetére


ß3NC33
tag

Én most januárban hagytam fel a ketoval. Ugyan ebben a cipőben jártam, 192cm-hez voltam korábban 76kg. Ezt a nyár végére sikerült nagy nehezen 82ig feltornászni. Most, hogy mindent is eszem, már a 90kilót súrolom :) és úgy vettem észre, hogy edzésben is erősebb vagyok.
Csak úgy sikerül tömegelnem, ha mindent mérek és írok, ha csak érzésre ennék, még mindig 76kiló lennék :B
mondjuk azt hozzá kell tennem, hogy a covidnak "hála", november óta van időm 5x edzeni, előtte heti 2 volt csak. jó lenne ha tudnám ezt tartani, ha visszatérünk majd egyszer a normális életünkhöz

[ Szerkesztve ]

(#15607) brownus válasza emiki6 (#15605) üzenetére


brownus
veterán

jaaaaaah, hogy te tolod a ketogén étrendet, oksa.
az ipari tejet már csak azért sem, mert nem tudni mit kapnak a tehenek, hogy kipasszírozzák belőlük az utolsó cseppet is!? (hormonok, antibiotikumok, stb)
a bolti tej nem is tej ha az ember egyszer megízlelte az igazi házi tejet :)

én vágom mit egyek, köszi. csak tudod, néha belefutok a netflixen egy kis chef show epizódba, vagy streed food valahol a bolygó másik felén, és tolják a grillezést ezerrel.
össze is folyt a nyál a számban... szóval lehet most hétvégén a nagyinál sütök hambit, vagy tárcsázok egy kis vörös húst. (nem akarom ennyire keretek közé szorítani)

ahha, szóval most meg kicsit tolod csak a ketogént, picivel több a ch. egy hozzászólásban ennyi változó :D

rajtad is könnyű eligazodni... :N :DDD :P

44/175/69 vagyok jelenleg

minnyá küldök képet :)

[ Szerkesztve ]

(#15608) emiki6 válasza brownus (#15607) üzenetére


emiki6
veterán

Nem!

Aki hónapokig ivott napi 10-20g sót, az volt állandó ketón. Ott ennyi só nem olyan sok, mert nincs glikogén (vagy nincs annyi), ami kötné a vizet és sót, több sót veszít az ember, többet kell bevinni Ketón könnyű sóhiányossá válni, ami keto flu-t, és mellékvese kimerülés tüneteket okoz.

Én nem ketóztam. Tavaly nyár óta elkezdtem egyre több zsírt enni tejszín és vaj formájában, illetve ezzel együtt kevesebb ch-t ettem. Télen volt egy időszak, amikor LCHF kajáltam, de ettem szénhidrátot, amikor akartam. A keto hivatalosan a 70% zsír, 25% fehérje és 5% ch, amit én nem is törekedtem betartani, ahogy egy adott vérketonszint elérése sem volt cél.
De ez is csak egy időszak volt, ahogy minden. Most mások a célok, mások az eszközök és más dolgokkal kísérletezek.
Volt tápanyagtöltő időszakom, ami átfedett az LCHF-fel: tejszín, vaj, nyers tej, nyers szomori szürkemarha

A LCHF-et érdemes lehet évente elővenni pár hónapra, hogy a zsíranyagcseréjét is tornáztassa az ember. Metabolikus flexibilitás.
Illetve LCHF-en érdemes koleszterinszinteket mérni, (az értékeket beírni a cholesterolcode kalkulátorába kockázat elemzésre), nekem elszállt, mert "lean mass hyper responder" vagyok, ami jó, elég alacsony a kockázatom szív és érrendszeri nyavalyákra.

Most sajnos a betegség óta nincs étvágyam, hiába edzek. Lehet még regenerálódnom kéne, talán még böjtöt is megpróbálni. :O

[ Szerkesztve ]

Kívánom neked, hogy mindent megkapj az élettől, hogy rájöjj, nem elég. - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - Quad Era-1, Grado Hemp & Neumann NDH-30 "salesman"

(#15609) brownus válasza emiki6 (#15608) üzenetére


brownus
veterán

Aki hónapokig ivott napi 10-20g sót, az volt állandó ketón. Ott ennyi só nem olyan sok, mert nincs glikogén (vagy nincs annyi), ami kötné a vizet és sót, több sót veszít az ember, többet kell bevinni Ketón könnyű sóhiányossá válni, ami keto flu-t, és mellékvese kimerülés tüneteket okoz ezt nem tudtam, ok!

én annyit változtattam még, hogy csak kovászos kenyeret eszem. élesztő nem barát

ennek az lchf-nek utána olvasok, köszi.

covidos betegség?
és jobbulást + mielőbbi sportolást!

[ Szerkesztve ]

(#15610) emiki6 válasza brownus (#15609) üzenetére


emiki6
veterán

Fogalmam sincs mi. Szerintem túl sok "stressz" ért, mondhatni megfázhattam, szóval bármi lehetett, ami épp a szervezetemben jelen volt akkor. Mandulagyulladást lett, 1 hét volt, de még nem regenerálódott minden (orr és toroknyálkahártya könnyen kiszárad, vérzékeny). Szívesen teszteltetnék covidra, de nem ingyenes és felírattatni meg macera, szóval nem fog kiderülni.

Nem durva étvágytalanság, csak sacc/kb fele annyit tudok egy nap megenni, mint amúgy.

Kívánom neked, hogy mindent megkapj az élettől, hogy rájöjj, nem elég. - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - Quad Era-1, Grado Hemp & Neumann NDH-30 "salesman"

(#15611) brownus válasza emiki6 (#15610) üzenetére


brownus
veterán

[link]
[link] szódabikarbóna+só, langyos vízzel gargalizálás
vagy aloe first spray is nagyon jó

(#15612) emiki6 válasza brownus (#15611) üzenetére


emiki6
veterán

Klór dioxidot előbb utóbb kell szerezzek, feltehetőleg hasznos lett volna. Már más is ajánlotta.

A doterra onguard amúgy jónak bizonyult a gyulladás ideiglenes enyhítésére. Meg a kalmopirin.

Régebben a hohes c multi classic is egész jól bevált torokfájásra.

Kívánom neked, hogy mindent megkapj az élettől, hogy rájöjj, nem elég. - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - Quad Era-1, Grado Hemp & Neumann NDH-30 "salesman"

(#15613) zozimoto válasza emiki6 (#15612) üzenetére


zozimoto
aktív tag

Ha elmondod a tüneteket a háziorvosnak tuti küldi a tesztelőket. Mond azt hogy lázad is van

"...az enyémre az van írva hogy sivatagi sas 0.50"

(#15614) emiki6


emiki6
veterán

Egy kis front lever / mellső függőmérleg elmélkedés:

Nekem ugyan még nincs meg, most nem is foglalkozom vele, de az elméletet ismerem.
A klasszik progresszió, hogy zsugor, haladó zsugor, nyújtott csípő - hajlított térd - terpesz, előbbi csak zárt lábbal, nyújtott láb - terpesz, és végül a teljes FL.

Ez szép és jó, de a zsugor variációnak vajmi kevés köze van a teljes FL-hez, mert: A hát és derék domború, a csípő teljesen hajlított, ahogy a térd is, míg a teljes FL-hez mi kell? Nyújtott térd, csípő és kvázi egyenes hát.

Az én tapasztalatom az, hogy csupán azzal, hogy meglett az excentrikus 1 kezes huzi, azzal a haladó zsugor és az egyik láb zsugor, másik nyújtott FL-is meglett, sőt még a nyújtott csípő - hajlított térd - terpesz variáció is majdnem, tehát sok esetben kizárólag az általános erőedzéssel a legkönnyebb FL variációk automatikusan meglesznek, (ahogy pl meglett a lábemelés rúdhoz gyakorlat is, úgy, hogy nem edzettem hasra, csak általános saját súlyos és kettlebelles erőedzést csináltam).

Olyan gyakorlatokat érdemes választani a FL elsajátításához, melyek hasonlóak hozzá: hát egyenes, csípő nyújtott. Az egyik legjobb állítólag az invertált függésből vízszintig engedés, megtartás majd vissza. Nyilván ezt nyújtott mindennel nagyon nehéz, sőt terpeszben, hajlított térddel se könnyű, talán részismétlésekkel lehet dolgozni vagy gumiszalaggal kikönnyíteni (a szalagot a csípő környékére kell tenni, nem belelépni).

Kiss Bencénél láttam azt, hogy húzódzkodás, de a test nem függőleges, hanem kissé döntött: [link] Erre kicserélni a sima húzódzkodást biztosan segít.

Előfeltétel, amit szerintem el kell érni mielőtt FL specifikus edzésbe kezdene az ember: Lábemelés rúdhoz, majd onnan invertált függésbe húzás (Bevallom erre sem edzettem, csak úgy meglett, szóval általános edzéssel elérhető, mászás lehet segített. De ha "gyorsan kell", akkor rá lehet edzeni erre is, pl zsugorban függésből invertált zsugorban függésbe emelés, rúdon invertált függés izometrikus tartása, negatívok stb.)

Ami még hasznos lehet: Evezések, ice cream makers (az egyenes test miatt csak). Meg ez

Kívánom neked, hogy mindent megkapj az élettől, hogy rájöjj, nem elég. - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - Quad Era-1, Grado Hemp & Neumann NDH-30 "salesman"

(#15615) emiki6


emiki6
veterán

Fáj / érzékeny valamelyikőtök térde? Itt egy videó: [link]

Én combhajlítóra olyat csinálok, hogy rövid híd, de habhenger a hát teteje alá. Hát teljes egészében enyhén domború, csípő végig teljesen nyújtott. Térd nyújtás és hajlítás. Opcionális, hogy a boka feszített e vagy sem. Ha a 2 lábas könnyű, akkor 1 lábbal. Ha egy lábbal könnyű, akkor jöhet a nordic / natural leg curl. (vagy lehet lejtős felületre tenni a habhengert, attól jól meg tud nehezedni, persze a sarkat rögzíteni kell, hogy ne csússzon el.) Végezhető gyűrűn is: [link] (itt a láb minél távolabb kerül a gyűrű felfüggesztésétől, annál nehezebb)

Tibialisra (vádli antagonista) nyilván építhetnék én is olyan szerkezetet, mint a videóban, de egyszerűbb sarokkal mondjuk lépcső élére állni és úgy boka nyújtást-hajlítást végezni. (lépcsőnél jobb, ha van egy vízszintes felölet, ami meredekre vált és annál a sarkat a vízszintes szélére tenni).

Kívánom neked, hogy mindent megkapj az élettől, hogy rájöjj, nem elég. - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - Quad Era-1, Grado Hemp & Neumann NDH-30 "salesman"

(#15616) emiki6 válasza emiki6 (#15615) üzenetére


emiki6
veterán

Átnéztem a fazon videóit. A split squat eléggé ismert, ám nála látom először, hogy ha kell, akkor emeljük el az elülső láb sarkát, hogy a térd teljesen be tudjon hajlani.

Amúgy ebben az egy videójában kb benne van minden, a legtöbb videójában csak ismételgeti önmagát.

Kívánom neked, hogy mindent megkapj az élettől, hogy rájöjj, nem elég. - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - Quad Era-1, Grado Hemp & Neumann NDH-30 "salesman"

(#15617) brownus válasza emiki6 (#15616) üzenetére


brownus
veterán

Tegnap délelőtt megkaptam az első astrazenecát, rengeteget alszom, fáj és zsibbad a bal felkar. Most annak olvasgatok utána mikortól lehet edzeni. még az is fáj ha felemelem, vagy jobban hátra nyúlok vele... furcsa érzés

(#15618) emiki6 válasza brownus (#15617) üzenetére


emiki6
veterán

Szüleim is a hét elején kapták meg ugyanazt (pedig az elején regisztráltak és 50+ évesek...). Apámnak csak fáj a helye, anyámnak olyasmi lehet, mint neked + egy napig elég szarul volt (láz + minden fáj).

Amúgy elég sok embernél feltűnően látszik a gyerekkori oltások helye, ami meglepő, hisz "csak egy tűszúrás", valószínű azokban az esetekbe is összeveszett az oltás a szervezettel.

[ Szerkesztve ]

Kívánom neked, hogy mindent megkapj az élettől, hogy rájöjj, nem elég. - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - Quad Era-1, Grado Hemp & Neumann NDH-30 "salesman"

(#15619) brownus válasza emiki6 (#15618) üzenetére


brownus
veterán

Igen, de ez ilyen. Ez a normális

(#15620) brownus


brownus
veterán

https://orvosikannabisz.com/kutatasok/a-cbd-gatolja-a-sars-cov-2-replikaciot-az-emberi-tudosejtekben/ [link]

(#15621) brownus


brownus
veterán

https://www.fitwell.hu/masszazs-javallatok-ellenjavallatok.htm [link]

(#15622) -Solt- válasza brownus (#15617) üzenetére


-Solt-
veterán

Engem két napra kiütött, 39 fokos lázam volt első este, másnap már csak 37,5, de még mindig kótygos vagyok... 20 éve nem voltam ilyen szarul. Bele sem merek gondolni milyen az, ha ez a szar elszabadul valakiben...

Ami a lényeg, 100 mg Aspirin protect mehet legalább 2-3 hétig...

www.smart-bus.hu

(#15623) brownus válasza -Solt- (#15622) üzenetére


brownus
veterán

Ma voltam nagyon szarul, lenyomtma 10 guggolást, 10 fekvőtámaszt és majdnem elájultam !? Hőemelkedés is volt, meg furcsa izom zsibbadásos érzés, mintha az inak és az erek zizegtek volna odabent? Most kezdek visszatérni.. azt tolom napi egyet.
+ a szokásos C, D, K vitaminok. (Mg+kc)

(#15624) -Solt- válasza brownus (#15623) üzenetére


-Solt-
veterán

Ne edzzél!!! Legalább 1 hét pihenés azután, amikor már jól érzed magad! És a tömény alkohol is kerülendő pár hétig... nem játék.

www.smart-bus.hu

(#15625) brownus válasza -Solt- (#15624) üzenetére


brownus
veterán

Ok, ezután pláne.
Most még abban is elbizonytalanodtam, hogy bringával menjek e be a városba holnap!? Nem nagy táv lenne, 8-10km max oda issza

[ Szerkesztve ]

(#15626) emiki6 válasza -Solt- (#15624) üzenetére


emiki6
veterán

Ez amúgy jó alkalom pl légzésgyakorlásra, pl Buteyko. [link] Én is legutóbbi betegségem óta elkezdtem ezzel foglalkozni, azóta gyakorlom rendszeresen.

Illetve méregessetek CP-t (főleg ébredés után, nekem van egy stopper az ágyam mellett erre a célra). [link] Egy éve kb 30mp volt a CP-m, de azóta nem nagyon foglalkoztam légzéssel. Most betegség után 15-öt mértem napközben, azóta az ébredés utánit felhoztam 26-ra. 40 lenne a minimum, 60 a jó. Minden 10mp kb 1 órával csökkenti az alvásigényt, szóval megéri beletenni az időt.
Lakatos Péternek pl 60-as CP mellett, keto-n 5 óra elég volt asszem, bár őt ez pont zavarta, mert emiatt korábban kellett kelnie, mint a családjának.

Egészség és teljesítményfokozás szemszögéből a Légzés ereje könyvet (angolul oxygen advantage) érdemes elolvasni (magaslati edzést szimuláló gyakorlatok is vannak benne), egészségjavítás céljából pedig a Gyógyító légzés könyvet.

Angol nyelven ez egy jó videó, magyarul Simkó Gábor csinált videót a Légzés erejéről.

Kívánom neked, hogy mindent megkapj az élettől, hogy rájöjj, nem elég. - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - Quad Era-1, Grado Hemp & Neumann NDH-30 "salesman"

(#15627) brownus válasza emiki6 (#15626) üzenetére


brownus
veterán

Mi ez a cp?

Én meditálni kezdtem el mostanában, (432Hz mellett)

[ Szerkesztve ]

(#15628) emiki6 válasza brownus (#15627) üzenetére


emiki6
veterán

Kontrollszünet (Control Pause). A linken leírják mi az.
A reggeli, ébredés utáni mérés meg az mCP.

A légzéslelassítás pont jól gyakorolható meditáció közben

[ Szerkesztve ]

Kívánom neked, hogy mindent megkapj az élettől, hogy rájöjj, nem elég. - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - Quad Era-1, Grado Hemp & Neumann NDH-30 "salesman"

(#15629) anorche1


anorche1
őstag

Sziasztok!

Tornasz gyurut szeretnek a szobamba. Egy dolgot nem tudok, hogy milyen messze furjam egymastol? Milyen szeles legyen? Ugye kotelen log, barmilyen szelessegure foghatom, de megis :D

"It never gets easier, you just go faster." Greg LeMond

(#15630) emiki6 válasza anorche1 (#15629) üzenetére


emiki6
veterán

A) opció: megkeresed a tornász szabvány távolságot.
B) opció: vállszélesnél szélesebb valamivel, azaz efféle tartásban ne érinthesse a vállad. Vagy másképp: állásban, a kezeid magad mellett lógnak, felkarok párhuzamosak. A felkarok külső távolságát kell lemérni és hozzáadni mondjuk 10 centit.

Kívánom neked, hogy mindent megkapj az élettől, hogy rájöjj, nem elég. - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - Quad Era-1, Grado Hemp & Neumann NDH-30 "salesman"

(#15631) Pocee válasza anorche1 (#15629) üzenetére


Pocee
senior tag

Wiki szerint 50cm

Mr.Brightside

(#15632) emiki6


emiki6
veterán

A decathlonos gumiszalagok közül melyik mennyire széles (mm)?

[ Szerkesztve ]

Kívánom neked, hogy mindent megkapj az élettől, hogy rájöjj, nem elég. - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - Quad Era-1, Grado Hemp & Neumann NDH-30 "salesman"

(#15633) brownus válasza emiki6 (#15632) üzenetére


brownus
veterán

na, ugy tűnik megyek át vegánba (nem teljesen, de ezt fogom mondani ha nincs se időm, se kedvem sztorizni)
a végső lökést a seaspiracy és a cowspiracy filmek adták meg.
mellette meg harari könyvei. egyszerűen túl sokan vagyunk már, fenntartható módon kellene, stb... nem folytatom, akit érdekel ott az internet és a moly.hu :)

szóval sokat olvastam a témában a napokban és teljesen, kielégítően, full egészségesen lehet táplálkozni hús nélkül. meg tej nélkül :)

vettem pár vegán szakácskönyvet is. ha kíváncsi vagy kérdezz :)

(mert van forrás, pl. anyósomék tartanak tyúkokat a tojás miatt. gyöngyiket is, és ők termelik a kukoricát, helyiektől még a zöldet, stb. nem veszik el mástól, másoktól sem a földet, sem a táplálékot)

hogy ON is legyen, az edzés megy. még nem napi szinten, de törekszem rá :)

(#15634) emiki6 válasza brownus (#15633) üzenetére


emiki6
veterán

Csak ha fenntarthatóság, akkor jobb, ha lefelejted az import dolgokat, amiket a világ másik feléről hoznak ide és az rendesen meg tudja csappantani a lehetőségeket.

Meg valami zsiradék kellene sütésre stb, de csak a kókusz zsír, pálmaolaj és az állati zsíroknak magas a telített zsírsav tartalma, így hőstabilak. Ha az ember környezetvédő, akkor marad a vaj, mangalicazsír, esetleg kacsa/libazsír.

Szerencsére minket ezek az amcsi dokufilmek kevéssé érintenek, mert a termelést meg tudjuk oldani sokkal környezetkímélőbb módon és megtehetjük, hogy attól vásárolunk, aki számunkra tetsző módon gazdálkodik. Ha mindenki kevesebb, de tartásilag jobb minőségű húst vásárolna akkor sokkal jobb helyzetben lennénk. Bár a kapitalizmus esetünkben azt jelenti, hogy az tud minőségi élelmet vásárolni, aki jól keres, mindenki másnak ott az ipari hulladék. Én amúgy a rovarkészítményeket sem vetném meg, ha arra kellene szorítkozni. Meg amúgy az állat minden részét el kéne fogyasztani, egészségesebb is.

Ja és ha már itt vagyunk a testépítés és bármilyen erősport ilyen szempontból elég gáz, mert aki sokat mozog, az többet kell egyen és ha erősportot végez, akkor fehérjét is többet kell egyen.

Mégegy dolog, ha nem lenne dagadt ember a társadalomban, az azt jelentené, hogy a teljes élelmiszerfogyasztás a jelenleginél szerintem számottevő mértékben lenne kevesebb, mert nem fogyna annyi étel, nyilván nem is termelnének annyi ételt.

Kívánom neked, hogy mindent megkapj az élettől, hogy rájöjj, nem elég. - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - Quad Era-1, Grado Hemp & Neumann NDH-30 "salesman"

(#15635) brownus válasza emiki6 (#15634) üzenetére


brownus
veterán

(#15636) batagy válasza emiki6 (#15632) üzenetére


batagy
őstag

Nekem a 45 kg-os gumiszalag van, piros színű. Ez 45 mm széles!

(#15637) -Solt- válasza emiki6 (#15632) üzenetére


-Solt-
veterán

Nekem a 35 kg-s narancssárga van, az 28 mm széles.

www.smart-bus.hu

(#15638) ß3NC33 válasza emiki6 (#15632) üzenetére


ß3NC33
tag

A 15kg-os zöld( :F ) 7mm széles.

(#15639) emiki6


emiki6
veterán

Köszi srácok! :R

Amúgy kíváncsi lennék hogy sikerült megállapítaniuk a kg-okat, mert ha egyforma vastag, mondjuk a narancs meg a piros, akkor a szélesség:kg arány meg kéne egyezzen, de nem ez van! :U

De amit akartam kiderült, nekem a legnagyobb a narancsnak felel meg, pirost és feketét kell majd még szerezzek.

[ Szerkesztve ]

Kívánom neked, hogy mindent megkapj az élettől, hogy rájöjj, nem elég. - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - Quad Era-1, Grado Hemp & Neumann NDH-30 "salesman"

(#15640) brownus válasza emiki6 (#15639) üzenetére


brownus
veterán

Nekem Lidl vagy aldis van, néha szoktak lenni ilyesmik (jó minőségű , mint a decathlonosak)

[ Szerkesztve ]

(#15641) emiki6 válasza brownus (#15640) üzenetére


emiki6
veterán

Én legutóbb kínából vettem, de már a kinai kb egy árban van a dekással. Ezek amúgy nem "jó minőségűek", mert öntött szalagok: hamarabb veszít a rugalmasságából és ha megvágod kicsit, akkor elszakad. A jó minőségűek vékonyra vannak gyártva és fel vannak tekerve: layered latex: strapabíróbbak, kevésbé sérülékenyek, tovább tartanak és nagyobb a rugalmas tartományuk. rétegelt latex szalagot mi kb csak a rogueeurope.eu-ról tudunk venni. kb 1,5x olyan drága, de megéri (márha belefér a keretbe).

Na, de ha már gumiszalag... Létezik egy termék: X3 Bar. Azt ígéri, hogy 3x olyan gyorsan tudsz izmot építeni, mint súlyzós edzéssel. Meg ha ez nem is igaz, de az tény, hogy az emberek elég jó eredményeket érnek el vele, csökkentett a sérülésveszély, könnyen szállítható, kis helyet foglal és az edzéshez magához sem kell nagy tér. Időhatékony izomépítésre kiváló: 15p egy edzés és valszeg tud annyit kb, mint egy 1 órás edzétermi edzés (amihez még nem vettük hozzá az utazást, öltözést stb)

Kicsit drága, de nem vészesen túlárazott (legalábbis amerikában nem, nyilván mire ide elérne szinte megduplázódik az ára). Viszonylag jól replikálható, én kapanyelet használok (fémcső is jó) meg olcsó gumiszalagot, így töredék áron meg lehet úszni, a baseplatet még nemtom hogy oldom meg (egyelőre deadlifthez felveszek egy bakancsot és azzal lépek a szalagra).

A rendszer lényege, hogy heti 6 nap edzés, A és B nap, minden nap 4 gyakorlat, minden gyakorlatból 1 sorozat bukásig, 15-40 ismétlés. 1 edzés, ha nem pihensz sokat 10-15p! Még ezt nem teszteltem, de edzettem úgy, hogy minden gyakorlatból 1 sorozat bukásig, gyors részismétlésekkel, akár 100 ismétlésig is elmenve és elég jól tolta az izmot, szóval valszeg az X3 programja is jó, most azt (is) csinálom.

A 8+2 gyakorlat: X3 Bar 12-Week Program
Budget replika ötlet: [link]

-
Itt tartok most (mind gumiszalagos edzésben, mind calisthenicsben):

A 28 mm-es szalag simán duplázva nekem kevés pushpresshez is, tricepszhez is, de ha megrövidítem, akkor még jó, bicepszre pont jó Fej fölé nyomáshoz egyelőre jó a 13 mm-es, aztán majd a 22 mm-es lesz egy darabig valszeg. Evezni nem szoktam, mert a pushpress és a tricepsz nyomás széjjelgyilkolja a hátsó deltám (valszeg egy régi gyengeség, amire most derült fény), amíg az nem zárkózik fel, addig evezés nincs, csak húzódzkodás (saját súllyal vagy 10 vagy 20 kilóval). A pushpress a hátsó deltám miatt még kevés a mellemnek, úgy gyűrűn tolódzkodom (+0, +10 v +20 kilóval szintén edzésről edésre változtatva, mint a huzinál). Gumiszalagos deadlifthez a 22+28-as szalag együtt, rövidítve is kevés, vastagabb kell (legalább dekás fekete), guggoláshoz legalább dekás piros kéne. Egyelőre lábra ezért nem használok szalagot, hanem ATG split squatot és könnyített 1 lábas guggit csinálok (valami ilyesmi, csak nehezebb), könnyű nordic-ot (kb a 2. és 3. között, csak lépcsőn, így a fejem lejjebb engedem, mostmár kezdek érezni valami erőt a 0 erőhöz képest), csinálok még 1 lábas térdemelést bokára kötött 11 kilóval meg tibialis edzést. Ja meg edzegetek egykezes huzira olyan huzikkal, ahol az egyik kéz többet dolgozik, meg statikus tartásokkal, ezeket tervezem súllyal is megnehezíteni majd. HSPU-ból ment a legutóbb 7 (+10 kilóval 1), most a fókuszt átteszem kicsit a szalagos fej fölé nyomásra, hogy felpakoljak némi izmot meg erőt.

[ Szerkesztve ]

Kívánom neked, hogy mindent megkapj az élettől, hogy rájöjj, nem elég. - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - Quad Era-1, Grado Hemp & Neumann NDH-30 "salesman"

(#15642) Pocee válasza emiki6 (#15641) üzenetére


Pocee
senior tag

Engedjük el az ilyen túlárazott marketinges fasságokat',mert hogy hogy nem egy mrolimpia se ilyennel készül,ezt úgy mondom,hogy nem vagyok gyúrósterempárti.a kaja részéről még akkor nem is ejtettünk szót,meg regenerációról sem.es 550 dodó,nanemár. :N

Mr.Brightside

(#15643) emiki6 válasza Pocee (#15642) üzenetére


emiki6
veterán

Ha a szalagokat meg akarod venni (mondjuk rogueerupe-ról), az kb 100 euró. Egy hasonló, kampós rúd replika kb 140 euró, jobb minőségű x3-hoz hasonló, de jobb baseplate meg 175 dollár. Ezek együtt kb 450 dollárba kerülnek. Pár nappal ezelőtt-ig volt amúgy évforduló akció, 450 dollár volt akkor az x3. Az x3 fb csoportnak amúgy van egy kuponkódja, ami 50 dollár kedvezményt ad az 550-ből. Igen, túlárazott, de nem annyira, mint gondolod. Amcsiknak a Candy Bar egy túlárazásmentes, olcsó alternatíva, 290 dollár, de ha veszel hozzá egy kampós rudat, akkor... (ha amcsiban élnék és lenne annyi pénzem, akkor a candy bart venném meg csak + a serious steel még erősebb szalagjait)

Az, hogy mrolimpia sem ezzel edz, az tény, nem is neki való, de itt nem is ez a kérdés.
"az emberek elég jó eredményeket érnek el vele, csökkentett a sérülésveszély, könnyen szállítható, kis helyet foglal és az edzéshez magához sem kell nagy tér. Időhatékony izomépítésre kiváló: 15p egy edzés és valszeg tud annyit kb, mint egy 1 órás edzétermi edzés (amihez még nem vettük hozzá az utazást, öltözést stb)"

Az átlagember nem tud hatékonyan edzeni, nem véletlen javasolt csoportos edzésre járni, jó edzőhöz (csak az is mennyi? Havi 15+k). Egy profi, 1 (vagy több) órás edzésnél sose lesz eredményesebb egy 15 perces x3 edzés, de csak 15 perc! Heti 2 csoportos edzés az heti 2 óra + áfa, heti 6 x3 edzés pedig heti 1,5 óra kb, max 2 (és nem kell utazni stb) és a várható eredmény hasonló. Az x3-at egyszer kell megvenni (max kb egy éves csoportos edzés költsége) és sok évig jó, a csoportos edzés meg folyamatos kiadás.

És egy dolgot ne felejtsünk el. Rengetegen panaszkodnak, hogy nincs idejük edzeni, napi 15 percet szinte mindenki rá tudna edzésre szánni. Sokaknak probléma, hogy nem edzenek, mert nincs kedv stb, de ha tudod, hogy "csak" 15 perc, akkor sokkal könnyebb nekiállni, mint ha tudnád, hogy 1-2 óra rámegy. És ami szintén előnyös, hogy nem kell a neten kutakodnod, hogy hogyan edz, hanem meg van adva mit csinálj (akár csak csoportos / személyi edzésen).

Nekem pl most sok a teendőm, nem szívesen csinálnék olyan edzést, ami kb 1 óra vagy több, max fél óra belefér, 20p gondolkodás nélkül is. (attól tekintsünk el, hogy képes vagyok akár itt, akár más felületeken egy csomó időt eltölteni, de az inkább akaratgyengeség és nem függ attól, hogy mennyit edzek).

Az x3 nem a szent grál és nem is csak egy túlárazott fasság, az igazság a kettő között van. Vannak korlátai, de elég sok előnyt tudhat a magáénak. Nem most jöttem le a falvédőről és nem véletlen építem bele az edzésembe, jó cucc ez. :)

Kívánom neked, hogy mindent megkapj az élettől, hogy rájöjj, nem elég. - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - Quad Era-1, Grado Hemp & Neumann NDH-30 "salesman"

(#15644) emiki6 válasza brownus (#15633) üzenetére


emiki6
veterán

Hoppá, úgy tűnik pont neked jelent meg ez videó :D
Eating less Meat won't save the Planet. Here's Why

Kívánom neked, hogy mindent megkapj az élettől, hogy rájöjj, nem elég. - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - Quad Era-1, Grado Hemp & Neumann NDH-30 "salesman"

(#15645) Pocee válasza emiki6 (#15643) üzenetére


Pocee
senior tag

Nem,15 perc alatt nem lehet megváltani a világot,ezt engedd el...tényleg.sokkal többet ér a semmitől ezt nem vitatom,nekem bodylastics van itthon,profi gumikötelek és a töredéke volt ennek és sok éve megvan,de 15 perc az 15perc az egy óra az egy óra,a nagyon buták elhiszik ezt ráadásul 550 dodoért.részemről lezárva.

Mr.Brightside

(#15646) brownus


brownus
veterán

ezt nem ide :D

[ Szerkesztve ]

(#15647) brownus válasza emiki6 (#15644) üzenetére


brownus
veterán

:N

(#15648) emiki6


emiki6
veterán

Deadlifthez fonás:

10 kilóval húzódzkodás, tibialis raise lépcsőn, bicepszezés 22-es szalaggal és deadlift 28-assal volt ma. Deadliftnél kicsit olyan, mintha csapágyazott rudat fogna az ember. :D

Tegnap könnyített 1 labas guggi, állva 1 lábas térdemelés 11 kilóval, tolódzkodás félism 20 kilóval, sima fekvő, szalaggal push press.

Tegnapelőtt nordic rávezetés volt többek között. Nagyon fura futni (átérni a villogó zöldön pl), mióta nyomom a nordicot, azóta mintha sokkal gyorsabb lenne a futás, mintha siklanék. (Pedig elmenni futni nem szoktam.

Mindenből 1 sorozat, ameddig megy, néha tovább :D

Tök jó a szalag kiegészítésre, a deadlift tök olcsón megúszható így.

(A cipő merrell vapor glove 3 bőr, jó cucc. Vékony talp, és elférnek a lábujjak.)

[ Szerkesztve ]

Kívánom neked, hogy mindent megkapj az élettől, hogy rájöjj, nem elég. - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - Quad Era-1, Grado Hemp & Neumann NDH-30 "salesman"

(#15649) brownus válasza emiki6 (#15648) üzenetére


brownus
veterán

letoltam egy kör edzést a parkban, (nagyon hiányzik egy hasazó) simán elfért volna, azaz elférne.

a múltkor láttam az orczyban pár fiatalt gyűrűzni, nem is értem ez miért nem jutott már korábban eszembe. szóval vettem a Decathlon ban én is :) bodottááá van

(#15650) emiki6 válasza brownus (#15649) üzenetére


emiki6
veterán

Hasazó? Minek? :D

Hasra én mászok meg 1 kezes fekvő rávezetőket csinálok. (Bár több hasedzés biztos nem ártana)

Haskerék esetleg?

A legjobb hasgyakorlatok állítólag a haskerék, török felállas, húzódzkodás és a plank (az rkc plank pl elég ütős)

Kívánom neked, hogy mindent megkapj az élettől, hogy rájöjj, nem elég. - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - Quad Era-1, Grado Hemp & Neumann NDH-30 "salesman"

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.