Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
- D@reeo: Pi-hole és a Telekom Sagemcom F@st 5670 DNS beállítása
- N€T0X|N: Poloskahegy
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- bb0t: Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája
-
LOGOUT

Új hozzászólás Aktív témák
-
tutikas
tag
Még kezdő vagyok a ki és beimportálás megy most tettem be a sertés és boci olat de azt úgy töltöttem le és ahhoz volt videó a youtube-n hogy mit hova kel bemásolni a mod xml-be stb.stb ha én egy másik mapból szedem ki ami nekem kell pl vágóhíd takarmány eladóhely akkor az látható lesz a játékban úgy értem hogy leadó helyeinél ahol lehet látni az árakat vagy bele kell nyúlni a mod xml-be ?
-
tutikas
tag
most szeerkesztem új map és betettem ezt a vágóhidat, a tigerben minden ugyan az mint amit mutatsz kivétel az árú az pig és bef és az ár szorzóm 2000 2500 a játékban meg is jelenik a leadó helynél, de még más helyen pl a búza 1500euró/tonna itt a sertés és boci is 1euró/tonna néztem a giantsban a búza termény szorzó csak 1.2-1.8 és mégis nagyobb a euró/tona érték a játékban, és ezt nem értem hogy lehet most azon agyalok mivel nincs bent tizedes vessző nem e csak 0.2 0.25 lehet az árszorzó és ezért ilyen alacsony az ára
-
tutikas
tag
A k...annyát az volt a hiba csak azt furcsálom hogy amikor nem volt vid.kártya akkor is tudtam a giantsal szerkeszteni valamit biztos nem telepitettem fel viszont van egy olyan kérdésem,hogy vannak a mapban parkoló autok pl az üzletek elött de a giantsban nem látható már néztem mindenhol de semmi esetleg ha van ötlet hol keressem öket köszi
-
tutikas
tag
Norgeholm 1.7 de más térképet sem tölti be azaz betölti mert a scenegrap sávban megjelennek a mapon található tárgyak de magát a mapot nem látni de nem csak ezt néztem másikakat is meg a gyári mapot sem tölti be szerintem valami giants hiba lessz vagy gép basszus jut eszembe kivetem a gépből a videokártyát nemtudom ez befolyásolhat-e valamit a giantsnál
-
n0tr3adY81
aktív tag
A GE továbbra sem támogatja alapból a 16x méretű mapokat.
Minden egyes alkalommal mikor megnyitod a 16x mapot, le kell futtatnod az alábbi scriptet GE-ben:setFoliageMaxTerrainSize(8192, 512, 8192);
setAudioCullingWorldProperties(-4096, -100, -4096, 4096, 500, 4096, 16);
setLightCullingWorldProperties(-4096, -100, -4096, 4096, 500, 4096, 16);
setShapeCullingWorldProperties(-4096, -100, -4096, 4096, 500, 4096, 64); -
zsolesz0803
tag
igen arról a gépről van szó úgy értve (rossz) a külső kameranézet hogy nekem nem tetszik mert nagyon közel van a gép farához és nemtudom az egérrel sem hátrébb görgetni,nem látok rá a területre amit arat és nekem zavaró! Lehet hogy valakinek így tetszik, de nekem furcsa szokatlan ezért akarom kicserélni ha ki lehet valahogy! Egyébként a többi gépeimet ami van mindet úgy használom hogy editorba előbbre görgetem a gépet hogy eltávolodjon a kamerától jobb a rálátás a területre!
! -
zsolesz0803
tag
Nem tudok mit kezdeni a kamerával
egyébként jó kis gép lenne csak engem nagyon zavar hogy a külső kamera nézetbe csak a gép farát látom, és nem is tudom hátrébb görgetni az egérrel! Egyébként róla van szó, ha érdekel [link] ! elvileg olajat kell cserélni rajta időközönként de nem merültem bele jobban! -
tutikas
tag
Köszi, fél délutánt egy ilyen video keresésével töltöttem,zsolesz ha ez nem sikerűl akkor az lessz a végső megoldás csak csak ha sikerűl eléggé átakarom szerkeszteni a mapot pontosítok újat akarok csinálni és szeretném átszámozni a földeket tennék bele pár új épületet stb a térkép majdnem ue. maradna
-
GrooveHero
addikt
Valóban az, de néha a hajam tépem, amikor elkezd forgolódni, mielőtt beállna a kombájn mellé és néha fennakad a fák törzsén. Erre manuálisan kikerülöm a fát, beállok a kombájn mellé, hogy oké, mosmá mennyé má, de a kis butus akkor is elkezd forgolódni, újra elmegy megkerülni a fákat, mert csak úgy jó, ahogy ő akarja. Minden tiszteletem a fejlesztőé, de amennyiben ez javítható, nem ártana ha ki lenne javítva.
-
dimre70
tag
Igen, arra kell figyelni, hogy szép ívesen kell az irányváltoztatásokat csinálni minél kevesebb útvonal keresztezéssel. A kanálra fokozottan figyelni, elférjen mindenhol, beállítani előre a előkészítés, ürítés, alaphelyzet pozícióra. Elég rég próbáltam már, lehet azóta finomítottak rajta, ja a sebesség 15 km/h ne legyen nagyobb, régebben hajlamos volt összezavarodni pl. körbe-körbe gurult, nagyobb sebességnél túlfutott, elakadt valamilyen akadályban.
-
zsolesz0803
tag
Szia! Sajna nem ezt kerestem
egy olyan modra gondolok ami kiírja hogy éppen milyen növényt vetek pld ha napraforgót vetek akkor a napraforgó fölött kiírja hogy sunflower, ez azért jó mert amelyik növényt nem ismerem meg a képről akkor is tudom hogy éppen milyen növényt vetek! Egyszer már megvolt nekez ez a mod csak sajna újra kellett telepítenem a gépet és minden modom elszállt most mindet keresgélhetem
! -
McEacrhan3
tag
-
Varoz
addikt
Mindjárt megkeresem. Leírásban én nem láttam, hogy van-e valami teendő, hogy csomagoljon és betűt se rak ki a képernyőre a játékban.
Ez lenne az: Krone Ultima CF 155 XC -
height
aktív tag
Szerintem csináld azt hogy csak azt a mappot hagyod a mód mappába amelyiken rendetlenkedik a bálázás, igy könnyebben megtalálható a hiba. És a módok közül is csak azt hagyd bent amit irt a mapp készítője iis hogy bent kell legyen mód mappába, ilyen pl.a az animation maptrigger
-
McEacrhan3
tag
A log file tele van szemetelve már egy ideje de nem igazán tudom, hogy mi csinálja a bajt. Igazából azt sem tudom mit kell nézni a logban.
D:/FS 15/mods//Inspector/inspector.lua:143: attempt to index a nil value
Error: Running LUA method 'draw'.
Van vagy 1000 sor ilyen.D:/FS 15/mods//Kavkaz/scripts/UniFactoryHUD.lua:1290: attempt to index field 'settings' (a nil value)
Error: Running LUA method 'onSaveComplete'.
Ez gondolom azért van mert mentésnél lefagy a játék. Van vagy 100 sor ilyen.Error: Can't load resource 'D:/FS 15/mods//FS15_Liebherr_HS875HD_crawler/StorePack.dds'.
Error: Can't load resource 'D:/FS 15/mods//FS15_Liebherr_LTF1060scania/store_mammoetLFM1060.dds'.
Ez van minden modnál.Gondolom, valamelyik mod kavar be rendesen, viszont módosítások nélkül is csinálja a bálás dolgot.
-
n0tr3adY81
aktív tag
-
Palafi
aktív tag
Szia!
Köszönöm a választ.

Igazából én arra gondoltam hátha tudja valaki, hogy milyen sorokat kell átírni a működéshez. Pár hete már találtam Tátra mod-ot IT Runner-hez, és normál játékhoz megírva (sima nyergesvontató). Akkor csak a simát szedtem le, és most nem találom a párját, hogy össze hasonlítsam. A linkelteket is már meg tudom venni, de a működésükben még hiba van. Gondolom, akinek meg van a DLC, annak tökéletesen működik. Persze ezt csak gondolom, nem tudom kipróbálni. -
zolisx4
őstag
d.rokus
Igen a 15 el de megtaláltam annyira néztem hogy hol lehet,hogy az első 3 sort nem néztem és ott volt
Sikerült megoldottam a kedvenc vetőgépem megy már 15 km/h köszi szépen.rvn_10
Arra értettem hogy olyan nehéz össze rakni a bálákat még egy kamionra is.Neten játszottunk páran lebáláztunk nagyon sokat ,mikor össze kellett rakni ott hagyott mindenki

Arra értettem hogy mire össze rakod a bálákat addigra elmegy a kedved a bálázástól .Elég rosszul sikerült megoldani a bálák kezelését . -
n0tr3adY81
aktív tag
Arról nem beszélve, hogy a speckó scriptek (ITrunner - multilift script, crab steering - holmer ) egyedileg tömörített .lua -ban vannak (.luc).Ergo nem publikus. Pedig ezek '13-ban modderek által készített dolgok voltak, bárki által elérhetőek.
Sose fogom megérteni, hogy mi ebben a buli. Nem adnak ki a moddereknek egy minimális "protection toolt", hogy azok le tudják védeni bizonyos szintig a munkájukat a "vérpistike12 modding" tipusú emberkéktől. A miértre mindig az a válasz, hogy "...mert a közösség érdeke". Igen? Akkor a saját cuccaikat miért titkosítják egyedileg?
Ha neadjisten valaki vissza tudná fejteni ezeket a scripteket, nem lepődnék meg, ha ugyanaz lenne a programkód, mint a '13-as korábbi scriptekben.Gift of Caucasus készítője 78000 Ft-nak megfelelő rubelt szedett össze támogatásként a mapjával. Csupa egyedi dolog, védelem híján a scriptek védelmét úgy oldotta meg, hogy keresztbe-kasul hivatkoznak egymásra a .lua-k.. Minden egyedi programkódot szétdobált 5-6 .lua-ba. Aki kiganézza azt a káoszt, le a kalappal előtte. Ez is egyfajta megoldás az iparosított és céglogóval védett lopás ellen.
Én meg simán úgy oldom meg, hogy a modelljeim/modjaim csak haveroknál landolnak, akik nem adják tovább. Vérpistike12 és társai meg csorgassa a nyálukat.
-
őstag
őstag
Ez így 2013 / 2015 vegyes felvágott, bár működik, de ha már csináljuk, akkor csináljuk rendesen.
maxRpm csak egy kell, de ha változtatjuk, akkor nem árt hozzáigazítani a motorhangok pitchScale, pitchMax értékeit, ellenkező esetben idétlen, hogy a gép tovább gyorsul de a hang nem követi a fordulatszám emelkedését, de jobb nem is változtatni
maxTorques nincs, torqueScale van, ennek a növelése növeli a nyomatékot (így a teljesítményt is adott fordulatszámon)
accelerations sem kell, a torque normRpm sorokban lévő értékek adják meg az adott fordulaton a nyomatékot, kvázi ez befolyásolja a gyorsulást
De mindezek feltételezik, hogy a modell tömege editorban helyesen van beállítva és a kerekek tömegei is helyesek az xml-ben. Szóval kezdésnek azt érdemes ellenőrizni.
És akkor referenciaként meg lehet nézni egy gyári gép torqueScale értékét.
-
zsolesz0803
tag
Szia editorba megnyitod a leadó helynek a grainStation Trigger sort ,az User Attributes ablakban beleírod a növény nevét a fruitTypes sorba, és hogy fizessen is érte árat is írj neki a priceMultipliers sorba olyan értékeket mint ami ott van a többi növénynek, álltalában olyan 1.2 vagy 1.3 érték szokott ott szerepelni
! -
Giot
addikt
Azt hogy nem abban a könyvtárban van ahol a textúrát keresi.
Hogyha a gép i3d-jét megnyitod notebook-ban (jegyzettömbben) látni fogod az elérési utakat. Már csak azt kell megkeresni hogy melyik "objektumhoz" van rossz elérési út megadva. Meg kell keresned a textúrát hozzá, és lehetőleg a gép mappájába a textúrák közé tenni, majd a megfelelő elérési utat megadni az i3d-ben. -
HorroR
csendes tag
-
larpi
tag
Nem a földből, hanem a földről szedik. Mivel ha jól megnézed az első gép lerázza a fát. A második kisöpri a fák közé egy sorba, a harmadik felszedi. A mérete nem rossz, de nálunk is van már kisebb tyúktojás méretű dió is.
Néhány éve Olaszországban véletlenül belecsöppentünk egy ilyen dió szüretbe, ugyan ezt a gépsort láttuk.
Egy fiatalabb ültetvényen szüreteltek olyan rázóval ami előtte a fa alatt kinyitott egy kör alakú ponyvát és arra rázta a dót. Ezt a gépet használták az olajbogyó szürethez is. -
őstag
őstag
-
zsolesz0803
tag
Igen én is úgy csinálom ,mert máshogy nem is lehet, Keypad 0-val előhívom kiírja a gép neveket egérrel odagörgetem amelyiket le akarom parkolni, + gombal leparkolom és ha átgörgetem egy másik gépre amit még leakarok parkolni ott is + gomb leparkol, de az előzőt fel is oldotta
, elképzelhető hogy másnál működik, lehet hogy nekem van bent egy olyan mod amelyikkel nem komázik
és ezért nem működik rendesen! -
radgar
újonc
Sziasztok!
Hát igen a Giants csak az alapot adja azért ilyen olcsó a játék meg így hagy szórakozást a módolást kedvelőknek is, közösségek alakulnak ki és folyamatosan fejlődik a játék.
Ha belegondoltok egy eleve kész játékot megveszel játszol esetleg végigjátszod, utána megy a polcra, de ehhez folyamatosan vannak új dolgok így ha polcra kerül is két hét múlva megint elő lehet venni.
Új hozzászólás Aktív témák
- Kecskemét és környéke adok-veszek-beszélgetek
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- League of Legends
- Meghalt a Windows 10, éljen a Windows 10!
- M.2 csatlakozók terén (is) jónak ígérkezik az MSI közelgő AMD-s alaplapja
- Gumi és felni topik
- Gaming notebook topik
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Milyen légkondit a lakásba?
- További aktív témák...
- Lenovo ThinkPad P15 Gen 1 Tervező Vágó Laptop -50% 15,6" i7-10750H 32/512 QUADRO T1000 4GB
- Dell LAtitude 7490 FHD, TOUCH, i7-8565U CPU, 16GB DDR4, 512GB SSD, 27% ÁFÁS SZÁMLA, 1ÉV GARANCIA!
- Üzletből, Lenovo garanciával ThinkPad E14 Gen 5/ Intel Core i5-1335u/16GRAM/512SSD/FULL HD +kijelző
- HP Elitebook 840 G6 FHD, i7-8565U CPU, 16GB DDR4, 512GB SSD, 27% ÁFÁS SZÁMLA, 1ÉV GARANCIA!
- HP Elitebook 840 G5 FHD, i7-8550U CPU, 16GB DDR4, 512GB SSD, 27% ÁFÁS SZÁMLA, 1ÉV GARANCIA!
- Azonnali készpénzes Apple Macbook Air felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- Xiaomi Redmi 14C / 4/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- Apple iPhone 15 Pro Max 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Dell Latitude E5450 - i5-5GEN I 8GB I 128SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- DXRACER Prince L gamer szék
Állásajánlatok
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi

sikeresen behelyeztem egy müködő fürészüzemet
de hiába töröltem semmi sem változott most sem lehet látni a mapot megprobáltam másikakkal is ue.a helyzet probáltam kamera álást is semmi töröltem a giants editort ujratelepitettem szerintem kib...szom az ablakon
!
!

egyébként jó kis gép lenne csak engem nagyon zavar hogy a külső kamera nézetbe csak a gép farát látom, és nem is tudom hátrébb görgetni az egérrel! Egyébként róla van szó, ha érdekel
egy olyan modra gondolok ami kiírja hogy éppen milyen növényt vetek pld ha napraforgót vetek akkor a napraforgó fölött kiírja hogy sunflower, ez azért jó mert amelyik növényt nem ismerem meg a képről akkor is tudom hogy éppen milyen növényt vetek! Egyszer már megvolt nekez ez a mod csak sajna újra kellett telepítenem a gépet és minden modom elszállt most mindet keresgélhetem