Új hozzászólás Aktív témák

törölt tag

válasz bLaCkDoGoNe #6564 üzenetére

Én még egy OFF-ot hozzátennék, csak mert nem a Witcher topikot akarom szét flame-elni :DDD

Szóval szerintem a Fallout 4 olyan mint egy felturbózott FarCry 4, változatosabb történet, több RPG elem.
    A Witcher 3 meg olyan, mint egy tökön rúgott Diablo II. Unalmasabb történet, semmitmondó fegyverek, olyan középszerű az egész. Arra pont jó h lekösse a figyelmet, de sok pluszt nem ad.

És ezen a ponton elgondolkoztam, hogy mitől lesz egy történet jó, kimagasló vagy középszerű. Igazából elég csak az egész sztori lényegét 2 mondatban összefoglalni, ha az érdekes, akkor már kész is, nem kell csavarni rajta tovább. Lényeg h átélhető legyen.

Ott van pl. a Doom: "A Marson rekedtél egy kutatóbázisban, amit elleptek a pokol teremtményei. Egyetlen esélyed a túlélésre a harc."
    Vagy Fallout: "Az emberiség elpusztította önmagát a végső leszámolásban. A túlélők elszigetelt csoportjai egymással küzdenek a törvények nélküli kilátástalan jövőben."
    Diablo, eredeti TombRaiderek: "Ősi, 1000 éves mítosz elevenedik meg, felkavarva a világ sorsát, ami mostmár a te kezedben van."

Ehhez képest új TombRaider: "Hajótörést szenvedtél, kapcsold be a rádioállomást." vagy "Folyasd apád kutatását". Witcher: "Találd meg a lányt." :F

Witcherből számomra hiányzik a monumentalitás. Gyűrűk Urában pl az tetszett, hogy volt A Gyűrű, ami mindent meghatározott..... ehhez képest a Hobbit, ami majdnem ugyanarról szólt (de mégse) semmilyen nyomot nem hagyott bennem.

Egy jó játéknak már az elején sejted a végkifejletét, érzed h van egy cél amit el kell érni és a történet ezt segíti eszkalálni. RPG mellékküldetéseknél annyira nem tudok azonosulni az olyan küldetésekkel, amik abszolút nem kapcsolódnak a fő szálhoz és csak a farmolást segítik elő. Semmi értelmük.

Akkor ott volt még pl. a STALKER, aminek az alapötlete zseniális, imáadtam a könyvet és a filmet is, a játékba meg beleraktak valami értehtetlen branscorchert meg monolithet. Végigvitte az ember és csak annyit mondott a végén: "Ok" :-|

Belenéztem a Metro 2033-ba is, nem tudom milyen a könyv, nem olvastam; de a játék full gagyi. Szörnyek, alagút és ennyi :DDD

Új hozzászólás Aktív témák