Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: MárkaLánc
- --HARDCORE--: Hogyan adjuk meg a Foxpost címünket hatékonyan?
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- laca223: Miért győz a kollektív meggyőződés akkor is, ha saját magát teszi tönkre?
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
inf3rno
nagyúr
Elég halott ez a topik, de alapból necromancer vagyok, úgyhogy élesszük fel ezt is.
Én vettem tavaly nyáron egy ilyen fagyi gépet: [link], az akciónak nem kell felülni, akkor is 70 körül volt.
Kíváncsi vagyok, hogy másoknak mik a tapasztalataik ezekkel a gépekkel. Ami nekem elsőre feltűnt, hogy k*va hangos, szerintem maradandó halláskárosodást okoz, ha valaki egy szobában marad vele. Nektek is ilyen élményeitek vannak más gépekkel, esetleg ez garanciális hiba? Amúgy műszakilag jó a gép, hűt rendesen, gyakorlatilag ha jeget forgat, akkor sem ég le a motorja, szerintem előbb törne el a műanyag lapát. Ennyi pénzért mondjuk már fémet várna az ember, de ez van.
Receptekkel kapcsolatban nézegettem, hogy iparilag hogy csinálják, és vagy fagyi por, vagy ha az nincs, akkor cukor helyett talán mézzel lehet elérni valami használható állagot. Az ipariakban többféle eltérő fagyáspontú cukrot használnak, és emiatt nem keletkeznek nagy kristályok, a méz pedig egy glükóz - fruktóz keverék némi extrával, amiatt jobb az kristályosítás szempontjából, mint bármelyik cukor.
Nagyjából idáig jutottam tavaly. Jó csokit sikerült már csinálni vele, a vanília pocsék lett, de idén újra megpróbálom. A gyümölcsfagyik sem jönnek össze vele annyira. Az velük a legnagyobb gondom, hogyha töményre akarom őket, és elkezdem főzni, akkor a gyümölcs sav összekapja a tejszínt. Ha meg nincs tömény gyümölcs íze, akkor ilyen joghurtos ízű lesz az egész. Van erre valami megoldás? Ti csináltatok már jó főzött gyümölcs fagyit?
-
Üdv!
Házi fagyikészítő géppel kinek mi a tapasztalata?
A leírások alapján az önfagyasztós, keverős lenne a jó. Másik típusnak előre fagyasztós tartálya van, de azt macerásabnak érzem.Mit gondoltok? Melyik vált be nektek?
-
Borify Péter
aktív tag
dobos torta ízű,tiramisus isteni

-
lorcsi
veterán
-
Winner_hun
félisten
-
eddie17
addikt
Lovasberényben, a főút mellett, van egy nagyon jó fagyizó, nagyon finom a fagylalt, mindig más ízek vannak, és ''csak'' 105Ft. (nálunk helyben 130 a fagyi...)
-
neduddki
nagyúr
Hi!
Ki tugya mi lett a Butterfly-val, egyszeruen katasztraofalisan sz.r:- ((( eddig ezek folotteb korrektek voltak, na mag 10m-es sor, motanaban meg, ehh kar is a szo rajuk:- ((( /mongyuk a vajas sutemeny meleltuk meg rosszab:- (((/ kecsegbetejto eddig mindig egy kis unneop volt ha leszealadtam oda nyarata fagyizni, most meg:- (((
mongyatok egy jo fagyit a kornyeken, hogy ne essek kecsegbe:- (((
udv
neduddki -
blueMerle
veterán
Teljesen le vagyok döbbenve a magyarországi gombóc/ft árakon. A mai napon Székesfehérváron jártam, és egy egyszeru vizes, mégcsak jónak sem nevezhetö fagyi 110 Ft/gombóc, és 30ml. De ugyanez elmondható Komárom városáról is, igaz, ott legalább finom és 100 Ft-ért lehet kapni. Namost nálunk szlovákiában a legtöbb helyen 40ml-es adagok vannak és általában 6 Sk /42Ft/ az ára, legrosszabb esetben 7 Sk /49Ft/, és az extrém árnak a 8 Sk /56Ft/ minösul. És ugyanez elmondható csehországról vagy lengyelországról is, ott is átlag 40-60 Ft-ra jön ki egy nagy adag gombóc fagyi.
És akkor megkérdezem azt, amit már nagyon régen szerettem volna: miért árulják az átlagnál legalább kétszeres áron a magyar fagyit?!?!
Mint a példa is mutatja, busás haszonnal lehet ezt a feléért is adni 
-
ladybug
őstag
A minap ettem gépi fagylaltot. Nagyon ritkán lehet kapni, így rögtön éltem is a lehetőséggel, amikor megláttam a táblát. Nem bántam meg. Igaz snassz vanília-csokit kértem, de annyira finom volt, hogy csuda.
Aztán múlt héten meg ettem citrom-skandináv medvecukor párost - így adják keverve. Nagyon finom volt, pedig elég fura volt azzal a feketés darabkákkal.
[Szerkesztve] -
ngabor2
nagyúr
no, ezt a topikot is megtaláltam ebben a nagy melegben

debrecenben, a hétvezér utcán (nem messze Sensei boltjától
) van egy kis fagyizó. pontosabban a hétvezér presszóhoz tartozó fagyis. ott 90ft/gömb a fagyi, és nagyobb adag, mint a belvárosi 120ft/gömbös. és legalább olyan jó. nincs nagy választék, de ami van, az finom. -
Ildika
tag
Voltunk Pécsen a Ferencesek utcájában az olasz fagyizóban (a kanalas fagyi). Hát nem változott semmit, ugyanolyan finom mint volt

[Szerkesztve] -
Nakata
tag
Én a Papaya mellett vagyok csak az a baj hogy azt álltalába irtó rosszul csinálják de ahol jól akkor nagyon finom tud lenni pl.
alassagyarmaton de már ott sincs soha 
-
Yeti910331
aktív tag
Olasz fagyi 4ever. Az a legjobb.

Van a Vári Cukrászdában (16.ker, Szlovák út) olyan, hogy Chilis Csokifagyi.
[Szerkesztve] -
Ildika
tag
Úgy látom ez a topik elvesztette az aktualitását

-
SzalaiG
addikt
Eper, puncs, citrom, somlói. Balatonmáriafürdő - molóbejáró.

-
bitmad
aktív tag
Egy pár fagyirecept: [link]
-
Petya25
őstag
válasz
Winner_hun
üzenetére
Szerinted ebben van mák? Mégis tetszeni fog.
[link] -
nemcso
őstag
válasz
Winner_hun
üzenetére

-
Palkó
tag
Mák fagyi, hölgyeim és uraim, mák fagyi..... Imádom !!
-
nem_tom
őstag
Nekem a kedvenc fagyim, a csoki és a vanillia. De pénteken ettem ilyen Kinder fagyit is, és azis nagyon finom volt.

-
Integra
titán
hol lehet citromos vienettát kapni???
-
dragonfx
veterán
az 5 érzékes magnumok nagyon finomak.
Meg ettem most balcsin koktélízű fagyikat azok is nagyon finomak(bounty, pinacolada, sex on the beach, long island)
[Szerkesztve] -
Daniel
tag
Kedvenc fagyimarkaim: Hagen-Dazs es Ben & Jerry's. Nagyon izletesek, nagyon dragak, nagyon hizlalok

Neha ha lehet akkor megengedem magamnak hogy veszek egy csaladi csomagolasut, majd veszek tolcsereket es meg is van a killer-gombocinacio![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Winner_hun
félisten
-
dragonfx
veterán
van egy ilyne olasz kávé most nem ugrik be a neve, régen ittma sokat de aztán valahogy el el maradoztam tőle, ami alapból fehéres színű, kb íze mint a capúcsínó
és hütőből kell meginni hidegen???
melyik eza kávé???
Valaki evett már fekete erdő nevű fagyit???én igen és melegen ajánlom mert nagyon fincsi
-
Winner_hun
félisten
-
ladybug
őstag
Mostanában duplán adunk az élvezetnek. Ebben a nagy melegben nagyon jól tud esni egy finom jeges kávé. Hát még ha otthon is el lehet készíteni. Így akár minden nap hódolhatunk neki.
-
Digital
addikt
Szegeden (gondolom máshol is az országban) a LIDL-ben lehet kapni fincsi csokibevonatos+mogyorós,belül vanilia szerű pálcikás jégkrémet. Valami piros zacsiban van (most nem nézek be a hűtőbe
),és 79 forint az ára
Próbáljátok ki 
-
trassher
addikt
Én is nagy fagyis vagyok. Kedvencem a csavaros fagyi. Nem tom ismeritek-e. Ízre meg a csoki + puncs jön be. Eddigi legnagyobb adag 10 gömb kehelyben de ezt kb. 45 per alatt toltam be.
-
Scream007
őstag
Én is szeretem a fagyit

Amikor csak elvetődök egy mellett betérek.
2-3 gombóccal beérem általában, de 1x kipróbáltam 6ot kaptam is egy torokfájást
Amugy mostanság 100 ft alatt sehol nincs fagyi átlag 120-140ft.
Joghurtos meggy+fekete erdő a mostani kedvencem. -
ladybug
őstag
válasz
Winner_hun
üzenetére
Csak kettőt? Nekem ilyen nagy melegben 3 a minimális adag. És este mlg egy jégkrém.

-
Winner_hun
félisten
Nagy melegre tekintettel ma benyomtam 2 gombóc fagyit. Meg azért is, mert nem ettem előtte semmit
-
klepto
addikt
válasz
Winner_hun
üzenetére
Inkább nem próbálom ki, 14 év alatt megutáltam a fagyit

A 85.-Ft meg csak relatív, hogy mennyire drága. Ma 100.-Ft annyit ér, mint régen néhány évvel ezelőtt 25-30.-Ft
Régen 70-80.-Ft volt egy kiló kenyér, ma már 140-190.-Ft, és még sorolhatnám... -
Vallon
tag
Én most vettem egy juharszirup-öntetet hát az jó. A vaniliára mindenkinek ajánlom. Először európai embernek egy kicsit szokatlan lesz, de már a második falatnál nagyon ízlett.
-
Kaoru
senior tag
a régi lehel hütőkben, akár hsizitek akár nem volt fagyikeverő is. Lent a telken, van 1 ilyen hütőnk, és megkérdeztem nagyimat, h mi az a doboz lapátokkal a mélyhütőben, azt mondta fagyikeverő igaz soha nem próbáltuk ki.
Szerintem otthoni fagyit jó kis sűrű tejszínes/joghurtos turmixból lehet csinálni. A citrom fagyi elkészítésével meg vigyázzatok, mert a citromsav kicsaphatja a tejtermék fehérjét, és az nem egy guszti látvány (inkább husát, mint levét rakjatok bele).
Amerikai fagyi:
jégkása leöntve szörppel.
Rendes fagyiból a kedvencük: menta fagyi csoki darabokkal. 3-4 éve, amikor jártak itt, le esett az álluk, h milyen fura, h itt a fagyi gyümölcsös és nem mentacsoki. hát lol.
[Szerkesztve] -
Troy.
addikt
válasz
parandroid
üzenetére
hát ja.
még jo hogy egy hardver forumban van fagylalt topic
-
parandroid
félisten
Hogy miknek nincs saját topikja?
Sport szelet jégkrém amúgy az idei év slágere nálam. És még olcsó is.
Ha ez nektek nem fagyi, akkor bocs, nekem az ice cream az ice cream.
p -
Troy.
addikt
én is szeretem a fagyit

-
-
kypre
tag
szia, próbáld ki azt, hogy nem tejből vagy vízből készíted a fagyit, hanem tejszínből, vagy natur joghurtból, úgy nem lesz olyan jégkristályos, és lágyabb lesz az íze. Én azt szoktam, hogy habtejszínből csinálom, és csak félig verem fel a habot, és keverem hozzá a mindent, beteszem fagyni, és amikor már megdermedt (de még nem fagyott meg) akkor megint felverem a géppel, be a hűtőbe a végső megfagyásig!

Na úgy nagyon finom.
[Szerkesztve] -
vtechun
veterán
hi! én nagyon szeretem a puncsot, az miből készül? egyáltalán mi az a puncs? vmi mesterséges cumó?
-
brownus
veterán
a Telepes utcában van még egy jó fagyis. az eleje felé vhogy
-
klepto
addikt
válasz
Winner_hun
üzenetére
Minden fagyiport vízzel kell kikeverni, legalábbis a nagyüzemi fagylaltporokat!
Ennek két oka van:
1: minden fagyipor tartalmaz tejport (még a gyümölcsfagylaltok is)
2: tejjel kikeverve baromi drága lenne, valamint a antsz nem kis bírrságot szabna ki az ilyen termékekre
Az otthoni porok elkészítési előírását nem ismerem, csak tippelek, hogy az is hasonló a nagykiszerelésű, fagyizóknak eladott porokhoz...
Mellesleg nem értek veled egyet, hogy túl drága a fagyizóban a fagyi, mi 85.-Ft-ért adunk 1 gombócot![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Vallon
tag
válasz
Winner_hun
üzenetére
De! Ez a legszomorúbb: Vettem, mert imádom a sört. Pólus Center, Jégpálya melett. Pár ével ezelőtt.
-
klepto
addikt
válasz
Winner_hun
üzenetére
Akkor ha még nem kaptál konrét választ (nem olvastam végig a topicot), akkor áljon itt a titok nyitja

Két fajta fagyit készítenek a fagylaltozók:
1: főzött fagyi; ami úgynevezett alap fagyiléből, ételfestékből, és ízanyagokból ál
2: a por fagylalt (ezzel dolgozunk mi is). Ebből több féle minőségű, és árú termék létezik. Ami közös, mindegyik 2,2Kg-os kiszerelésű, és mindet 4 liter vízzel kell higítani. Az elkészítéási idő átlag 6-15 perc között mozog a gép teljesítményétől függően. A gépek abban megegyeznek, hogy fajtánként 6kg fagyit tud csinálni, és álltalában 1 tégejesek, vagyis egyidőben csak 1 féle fagyit tudnak csinálni. A titok pedig baromi egyszerű: a fagyiport kikevered vízzel a fenti arány figyelembevételével, negyed órát hűtőben pihenteted, majd folyamatos keverés mellett lefagyasztod!
Az otthoni, boltokban kapható pár dekás porok is hasonló összetételűek, viszont a legegyszerűbb, leggyengébb minőségű fagyiporok.
És a kérdés, hogy miért jobb egy fagyizóban készült fagyi
Hát a titok a vastag részben olvasható
-
Vallon
tag
válasz
Winner_hun
üzenetére
Bazze nekem a Tiramisu a favoritom, De én már hánytam fagyitól.
Kapaszkodj! Sörfagyi vazze' Olmotöntetnék az emberke fejébe aki kitalálta. Olyan volt mint egy üveg sör, amit egy napra kinnt hagysz a napon, nyitva, majd összekevered tejszínnel, és berakod a frigóba. -
Vallon
tag
válasz
Winner_hun
üzenetére
Szerintem a legjobb fagyi MO-on. Fóti Cora, Gelatino Gondolazze. Valami mennyei.
-
Sanya
nagyúr
válasz
BobChemistry
üzenetére
kérésed számunkra parancs: Bővebben: link
-
BobChemistry
őstag
csináljunk Hamburger topicot is

-
BobChemistry
őstag
érdekes topic
-
Sanya
nagyúr
válasz
Motion_Blur
üzenetére
vigyázz magadra, én már hallottam olyat, hogy valaki fagyimérgezésben halt meg, mert túl sok fagylaltot evett...
-
--TIKI--
tag
válasz
Motion_Blur
üzenetére
miaz,hogy csak 2 féle fagyit etél
én pl.:vanilia,csoki,citrom,puncs,arabsárgabarack,cola,ice tea stb
-
Motion_Blur
félisten
Én eddíg 2 féle fagyit ettem: puncs + vanília. Ennyi. 21 év alatt. Szép mi?

-
tildy
nagyúr
jó fagyi hozzávalói:
valami nagyvodros vanillia fagyi , izlés szerint bele capuccino , vagy gyümölcs+gyümölcsíz, vagy rum, csokireszelék, stb. Ezeket összekeverni.
Onnét jöttem rá, hogy mekis flurryk is valahogy így készülnek. -
c4-eXp
aktív tag
válasz
Winner_hun
üzenetére
Naaa, ne fogd az időjárásra. Valld be, hogy lusta voltál.

-
c4-eXp
aktív tag
válasz
Winner_hun
üzenetére
Ok, majd számolj be.

-
c4-eXp
aktív tag
válasz
Winner_hun
üzenetére
Nem emléxem, hogy joghurt íze lett volna. Szerintem azért érezhetted annak, mert kevés gyümit meg cukrot tettél bele. De tényleg az a legjobb módszer a cukor mennyiségének kikísérletezésére, hogy amikor még krém, addig kóstolgatod.
Új hozzászólás Aktív témák
- SSD kibeszélő
- Milyen TV-t vegyek?
- Autós topik
- Epic Store Ünnepi Ajándékozás - 11. nap: SKALD: Against the Black Priory
- GL.iNet Flint 2 (GL-MT6000) router
- Azonnali notebookos kérdések órája
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Ezt az öt videót volt a legjobb megcsinálni idén
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- DUNE médialejátszók topicja
- További aktív témák...
- 15.gen! Intel Core Ultra 9 285K +16-32GB DDR5 RAM +hűtött VRM-es B860 lap! GAR/SZÁMLA (a Te nevedre)
- AOC G24G1 140Hz 24" Ívelt hibátlan állapot
- Dell Latitude E6410 i5 M560, Nvidia NVS 3100M 512MB GDDR3, 4Gb RAM, 250GB HDD, jó akku, számla gar
- Gamer PC minőségi alkatrészekből! I7-9700KF/2TB HDD/800GB SSD/32GB RAM 3600Mhz Rog alaplap
- Dell Latitude 5320 - 13,3" touch, i5-1145G7, 16GB RAM, SSD, EU bill., jó akku, számla, garancia
- LG UltraFine 4K és Smart Monitorok -30%
- BESZÁMÍTÁS! ASUS B450 R5 2600X 8GB DDR4 250GB SSD 120GB SSD GTX 1050Ti 4GB Gamdias Argus E1 400W
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 128GB White -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3856
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14400F 32/64GB RAM RX 9060 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- RAKTÁRKISÖPRÉS! Eladó projektorok!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

Jobb mint a Ferencesek utcai!
Mint a példa is mutatja, busás haszonnal lehet ezt a feléért is adni 
alassagyarmaton de már ott sincs soha

Egyébként tényleg finomat csinálnak

Főleg, hogy egy kislánynak adtak el ilyet!

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

A 85 ft a néhány évvel ezelőtti 25-30 ft-os gombócárhoz képest szvsz sok