Hirdetés
-
LOGOUT.hu
A legnagyobb közösségi hálózat a világon: Facebook
Új hozzászólás Aktív témák
-
mephi666
nagyúr
válasz Viktor0610 #32474 üzenetére
...én kamuhirdetést jelentettem már, semmi visszajelzést nem kaptam... kecskemétről valaki lego szetteket árult, értékének töredékéért (10ért használtan 60ezres készletet meg hasonlókat) ...furcsa volt, hogy a képek gyenge felbontásúak voltak és francia volt a felirat a dobozokon... fél perc kereséssel megtaláltam ebay-en a feltehetőleg eredeti hirdetést, ahonnan a thumbokat lophatták járólapról egyértelműen felismertem, hogy teljesen ugyanazokat a képeket használták fel... írtam azért neki, hogy "személyes átvétel hol/mikor?" ...választ persze nem kaptam... aztán nyomtam is fel fb-nek, de napokig kint volt még a hirdetés és semmit nem reagált a fb sem...
...ebből kiindulva szerinted mennyire foglalkoznak ilyen apróságokkal?
"Kis lépés az emberiségnek... hosszú lépést a férfiaknak..." ++++++++++++++ BattleTag: mephiHUN#2258 ++++++++ A kígyó veszélyes állat mert harap, de a takarítónő még veszélyesebb, mert ő Maris
-
mephi666
nagyúr
válasz Ryder62 #32364 üzenetére
úgy tudom törölni nem lehet, csak felfüggeszteni: ha így van, akkor azt lehet, hogy másik emailre áthúzod a fiókot, ott felfüggeszted, majd a régi emailen létrehozol újat?
"Kis lépés az emberiségnek... hosszú lépést a férfiaknak..." ++++++++++++++ BattleTag: mephiHUN#2258 ++++++++ A kígyó veszélyes állat mert harap, de a takarítónő még veszélyesebb, mert ő Maris
-
mephi666
nagyúr
válasz fojtviki #32297 üzenetére
...akkor ügyfélszolgálat, akinek pl webkamerán keresztül küldjetek igazolványról képet (nekem 48 órán belül segítettek és levakarták a tolvaj telefonszámát, ami 2FA-ra lett beállítva)
-
mephi666
nagyúr
válasz Inhouse #32272 üzenetére
...mármint akkor ezek az áldozatok a fals bővítményt telepítették chrome-ba és ez működött trójaiként? ...chatgpt-t néztem, de semmi bővítményt nem próbáltam: melós notin brave van, otthoni gépen firefox, telefonon meg dedikált app
-
mephi666
nagyúr
válasz tonermagus #32267 üzenetére
pc-n nézed? próbáltál már minden opciót? jelszóemlékeztetőnél nem lehet olyat megadni, hogy már az adott email nem él (vagy "próbálkozok más módszerrel", vagy valami hasonló pont is rémlik... 99%-ra mondom, hogy meg lesz az, de tovább kell keresni)
ui: screen-eket nem tudsz kirakni (személyes adatok kitakarásával), hogy milyen lehetőségek vannak sorban, hátha meglátom és eszembe jut, én mire mentem?
#32269: szerintem nevet néznek az igazolvány alapján... meg hogy pl vietnámból történt a profil lenyúlása, te meg magyar emberként magyar személyivel bizonygatod, hogy tiéd az a profil, aminek 99%-ban magyar ismerősei vannak? (tényleg az lenne a normális, hogy lenyúláskor kelljen bizonyítani, hogy te vagy te és egyéb malőr miatt akarsz kulcsadatokat módosítani)
[ Szerkesztve ]
-
mephi666
nagyúr
válasz tonermagus #32265 üzenetére
nem törték fel, azon volt már 2FA is
kell még szerintem lennie opciónak, mert ezt a kiskaput kihasználva nyúlták le belépésnél végső esetben annak az opciónak ott kell szerintem lennie, hogy igazolod a kiléted és kéred vissza a profilt
-
mephi666
nagyúr
válasz tonermagus #32263 üzenetére
nekem ez volt a sorrend:
febr. 25. 13:06: Te állítottad át a jelszavadat?
febr. 25. 13:07: Te változtattad meg az imént a jelszavadat?
febr. 25. 13:07: Lehet, hogy valaki hozzáfért a fiókodhoz.
febr. 25. 13:09: Te távolítottad el az imént az e-mail-címedet?"Kis lépés az emberiségnek... hosszú lépést a férfiaknak..." ++++++++++++++ BattleTag: mephiHUN#2258 ++++++++ A kígyó veszélyes állat mert harap, de a takarítónő még veszélyesebb, mert ő Maris
-
mephi666
nagyúr
válasz Viktor0610 #32261 üzenetére
van csomó cikk, főleg angol nyelvűek, magyarul viszont ez találtam az email áthúzására
-
mephi666
nagyúr
válasz Viktor0610 #32258 üzenetére
engem inkább az aggaszt, hogy ez a nagy biztonság fb-n: kb mintha fogna valaki egy lakatost, odavinné egy épp üres házhoz (a tiédhez), hogy elveszítette a kulcsot, feltöretné vele az ajtót, lecseréltetné a zárat... aztán jössz haza a melóból és nem tudsz bemenni... ezek után pedig szaladgálhatsz a rendőrségre, hogy "menjenek már intézkedni: te vagy te, az a te házad, most pedig valaki elfoglalta és nyugodtan garázdálkodik benne" ...sőt továbbmegyek: ha épp otthon vagy, akkor vinne egy verőembert, aki kidob közben a saját házadból, mert elég szimplán azt hazudnia, hogy ez az ő háza (senkinek semmit nem kell igazolnia a személyazonosságával kapcsolatban ezidőben: itt a legnagyobb gebasz)
...ahogy neten nézelődtem, tényleg lehetőség van erre, hogy valaki alól kihúzd a fiókját, ha ismered az email címét azóta 2FA-t állítottam már be, az talán kicsit megfogja (de én félig úgy tudtam visszaszerezni a saját fiókom, hogy belépni már nem sikerült, csak az email módosítása)
[ Szerkesztve ]
-
mephi666
nagyúr
válasz tonermagus #32256 üzenetére
pc-ről próbálva mit ír, ha próbálsz a régi bejelentkezési adataiddal belépni? nekem bedobta a fiókot, hogy "nincs már ilyen emailre regisztrálva fiók, de ez lehet(ett) az" ...és utána kerestem az opciót, hogy visszaregeljem alá egy saját emailem és kitakarítsam a tolvajt csak meglesz már: elvileg ezt a "kiskaput" kihasználva nyúlták le a tiédet is
-
mephi666
nagyúr
válasz tonermagus #32253 üzenetére
tök ugyanez volt nálam 1 hónapja biztonságos gép(ek), telefon, egyedi bonyolult jelszó és áthúzták az accom a saját emailjükre, enyém meg eltávolították... amiért a gépen mindenféle profilhoz kapcsolódó adat el volt tárolva, ezért megtaláltam és félig vissza tudtam húzni (átregeltem egy másik általam használt emailre: nem arra, amiről ellopták) és eltávolítani az általuk beállított emailt valami "nincs már hozzáférésem ehhez az email fiókhoz" opciót keress és ott próbálkozz ezzel...
ui: valószínű a tiédre is be lesz állítva 2FA, azt meg csak az ügyfélszolgálattal tudod leszedetni, ha hivatalos okmányokkal igazolod, hogy te vagy te és tied a profil
-
mephi666
nagyúr
válasz ledgeri #32209 üzenetére
nekem valószínű úgy rántották át a fiókom, hogy emailcímet valahonnan kihorgászták és "nincs már hozzáférésem ehhez az emailfiókhoz" opcióval áthúzták maguknak utólag láttam hogy jöttek az akcióról emailek a megadott címemre, de mire rá tudtam volna kattintani a "ha nem te kezdeményezted ezt-azt a műveletet, kattints ide" kaliberű linkekre, azok már nem éltek, mert a korábbi emailemhez nem tartozott fiók (kössz máv-sebességgel üzemelő freemail)
...azt el tudtam érni, hogy átrángattam a profilt egy másik (gmailes) emailcímemre, kigyalultam a tolvajét, viszont mivel azonnal beállított 2FA-t az elkövető, az ott megfogott... 48 órán belül fb-tól rendezték a fiókom (személyi igazolvány fotója alapján) és benyomtam már saját eszközre a 2FA-t
engem inkább az bosszant, hogy tényleg ennyi? valakinek tudod az emailcímét, akkor "nincs már hozzáférésem ehhez az emailfiókhoz" opcióval szépen átrángathatod a fb-profilját egy másik emailcímre, amihez hozzáférsz? ezt nem is nevezném "feltörésnek", hanem a rendszer bugyuta működésének... logikusan gondolkozva nem az lenne a dolgok menete, hogy bejelentesz egy igényt, hogy az adott emailről egy másikra kéred átrakni a fiókot, ehhez pedig mellékelsz hivatalos okmányaidról képet? (habár ez sem 100%, mert szerintem én is össze tudnék vágni bárkiről olyan képet, ami teljesen hitelesnek tűnik)
ui: ebaynél amikor lenyúlták a fiókom (valami kódszivárgás volt kb 6-8 éve?), ők pont átestek a ló túloldalára... egyszerű telefonszám módosítást nem akartak megengedni: bekapcsoltam a 2FA-t és a korábban megadott telefonszámomra akart kódot küldeni... hiába regisztráltam az újat és kértem arra, nem működött a rendszer... kértem őket, hogy töröljék a régit, nem tették meg... kérdeztem, hogy "okmányok bemutatása után se hajlandóak?" ...nem... adtak egy (amerikai) számot, hogy ott beszéljek a supporttal, ottani munkaidőben: ez a dolgok menete leveleztem velük egy darabig, hogy angolom se olyan meg kedvem sincs az éjszaka közepén felkelni, hogy küzdjek a supporttal... telefonszámláról nem is beszélve (végül tettem rájuk magasról: regeltem új accot, új számot kötöttem hozzá, 2FA-t bekapcsoltam és szevasztok...)
[ Szerkesztve ]
-
mephi666
nagyúr
válasz mephi666 #32141 üzenetére
na kész, jóváhagyták hogy én vagyok én kikapcsoltam a 2FA-hoz beállított alkalmazást és beállítottam inkább sms kódot... tevékenységnaplóban semmi nem látszódik, hogy mit üzérkedett volna a tolvaj
-
mephi666
nagyúr
milyen gyakran szoktak ezek fb-nál a feltöltött igazolványokra reagálni? lassan lejár a 48 óra és visszatekerve a hozzászólásokat úgy látom, hogy október 25-27 között 2 nap alatt lepörögtek ilyen "profil visszaszerzések" és ebben is volt hétvége... meg nincs ezeknek valami élő chat supportjuk, akikkel lehetne váltani pár szót, hogy egyáltalán megkapták-e a képe(ke)t? ...elég bóvli, hogy nem tudok belépni -> igazolom magam -> küldök személyiről képet -> kb 48 órán belül válaszolnak... de erről semmi automatikus üzenet a megadott emailre, amiben megerősítik, hogy megkapták az adatokat (esetleg adnak egy ticket számot, hogy min kezelik az ügyet)
...ehhez képest a ms support istenes volt: amikor pl nem működött a fű alól vett oem win key, akkor is a leghülyébb időpontokban segítettek az indián lányok és készségesen aktiválgatták nekem
ui: ja hétvégén fotót töltöttem fel nekik, de visszaolvasva azt láttam hogy webkamerával lőtt képet könnyebben elfogadták... most toltam nekik egyet munkahelyi laptopról, hátha erre jobban mozdulnak (lassan nyithatnak rólam egy fotóalbumot, majdcsak be tudnak már azonosítani, hogy én vagyok én)
-
mephi666
nagyúr
válasz Richard! #32138 üzenetére
...nézegettük másik profilról és nem láttuk garázdálkodás nyomát (mondjuk ettől még küldhetett spamot párszáz embernek, de közeli ismeretségből eddig senki nem szült) spar-ban amúgy láttam ma everton márkájú flip flop papucsot
-
mephi666
nagyúr
válasz csabyka666 #32136 üzenetére
én tudatos felhasználónak tartom magam (leszámítva itt a 2FA-t ...bíztam az erős jelszóban) ...féregmentes a gép, kizárólag saját eszközökről voltam mindig bejelentkezve... nem kattintgatok semmi kétes linkre, mindig mögé nézek, hogy épp mi hova vezet... pont ezért lepett meg nagyon, hogy így le tudták nyúlni a fiókot, átírni az emailt és 2FA-t bekapcsolni rá... odáig jutottam, hogy emailt módosítottam (nem a korábbira, hanem egy újra) és új jelszót állítottam be... valamint küldtem az ügyfélszolgálatnak igazolványképet, hogy én vagyok én, be szeretnék jutni újra... egyelőre 24 óra telt el és kb 48at írtak a válaszra... ezt mennyire szokták tartani?
-
mephi666
nagyúr
válasz zorzy4 #32132 üzenetére
semmit nem ért a 2FA? az szép... mondjuk azt hittem, hogy normális jelszó elég aztán tegnap óta kicsit olvasgattam: tényleg ennyivel be lehet húzni másnak a fb accountját, hogy áttolom a reget másik emailre? ...szimplán csak azt nyomhatta nálam a tolvaj, hogy valahonnan megszerezte a címem és "nincs már hozzáférésem ehhez az email fiókhoz" opcióval megadta alá a sajátját ...pl vett egy csomagban 1000 működő emailt és végigjárta őket, hátha valamelyik mögött bankkártya adatokat is talál? (enyémre ránézve semmi változtatás nem történt, nem sajátították ki, mint pl egyik ismerősömét 1-2 éve)
-
-
mephi666
nagyúr
...na úgy néz ki nekem is feltörték a fiókom: egyszer csak kidobott pc-ről, próbáltam újra belépni és már megváltozott a fiók mögött az emailcím... (valami hotmail-esre) annyit el tudtam érni, hogy visszaállítottam mögé egy másik saját címet és változtattam jelszót, de belépni továbbra sem tudok, mert a hitelesítőt is átállították mögötte és abból kérné a kódot... töltöttem fel nekik igazolványképet aztán most itt várok (elvileg max 48 órát)
ami bosszant: nem is ilyen asd123456 kaliberű jelszó volt mögötte, gép tiszta, amiről használva volt... egyszerűen csak "véletlen" szivárgás lehet fb oldaláról, hogy ezzel buzdítsák a népet az előfizetésre?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Hír A Facebook Európában is háttérbe szorítja a híreket
- Hír Fizethetünk, hogy reklámmentes legyen a Facebook?
- Hír Teljesen felforgatja a Facebookot és a Messengert az AI
- Hír Beszáll a Facebook-hirdetésekbe a generatív AI
- Hír Úgy néz ki, hogy betiltják a politikai reklámokat a Facebookon
- Hír Nem nő a Facebook: csökken az aktív felhasználók száma, de pörög a metaverzum
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest