Hirdetés
- Ismerkedés a Zyxel NSA325 v2-vel
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Random25: Windows 11 telepítés Pendriveról
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- vrob: Az utolsó DOS játékok 1996 - 1997-ben, egy korszak lezárul
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
- Lenry: Melléképületblog - 4. rész - Kocsibeálló
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gerner1
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Sziasztok!
Találtam egy angol cikket (Pro PC-ből lett fénymásolva).
Próbáltam lefordítani, de nem nagyon sikerült.
Ez a cikk eleje, erre lenne szükségem:
Anti-virus vendors believe costumers will be wary of Microsoft's first foray into the market, after details of its products were leaked in France.
A Microsoft executive told a Frenc website that its standalone anti-virus product would support Windows XP and the future Longhorn operating system, but wouldn't integrate a firewall.
Megjegyzésként hozzárakom, hogy az itthoni Holló és Tsa szótáram a Vendor-t utcai árusnak, a foray-t pedig rablásos betörésnek fordította.
Köszönöm a segítséget! -
Mag
senior tag
válasz
bLaCkDoGoNe #298 üzenetére
Köszi ! thx a gyors forditásért !
-
Mag
senior tag
válasz
bLaCkDoGoNe #296 üzenetére
thx ,akkor felmerült még egy mondat:
Kevin`s Corolla was converted to ST205 3sgte with 300bhp and has since been sold to an irish customer -
Mag
senior tag
Ez mit jelent?
The standard 1300cc engine was junked in favour of the 165bhp power plant
elöre is thx -
KovacsUr
addikt
Szerintem inkább ''She has a date with Peter''. Ez egy kivétel, már önmagában a közeli jövőre vonatkozik, most van randija, amire el fog menni a közeli jövőben. A present continuous közeli jövőre vonatkozó jelentése szerint a mondat értelme az lenne, hogy a lánynak nemsokára randija lesz Péterrel. Most még nincs, de már tud róla. Nem valószínű.
Folyamatos időben olyan helyzetben szokott felbukkanni ez a szókapcsolat, mint például ''She realized she was actually having a date with her old school-mate.'' Ekkor sem a közeli jövőről van szó, hanem hogy az illető a randin ébredt rá, mi a helyzet. -
micro
addikt
''Milyen horoszkópban születtél?'' Kifejezés érdekelne.
-
Bazsiii
tag
Szia,
ez eldöntött tény.
De ha ez segít, angol nyelvtanár vagyok. -
mg105
senior tag
döntsétek el lécci
-
dabadab
titán
She has a date with Peter.
Azert simple pres., mivel nyilvan most eppen ebben a pillanatban nem randizik Peterrel (amire a pres. cont. utalna), hanem majd csak fog, viszont a nagyon kozeli jovoben, amit simple presenttel is szokas kifejezni (eppen ugy, ahogy magyarul is: Jeannak indulnia kelll, mert randija van Peterrel). -
mg105
senior tag
lenne egy problemam (lecke). a feladat az, hogy present simple-be vagy present continuous-ba kell átrakni a mondatot. amelyikkel probléma van:
Jean's got to go now. She ........... (have) a date with Peter.
előre is köszönöm
ui.: aki nagyon ért hozzá, az azt is leírhatná, hogy miért? -
Wildmage
senior tag
válasz
kapcs-ford #275 üzenetére
Azt, hogy nem tart fél percig csak azt kimondani pl., hogy ''ájhevbíín'', hanem kiejtésben valami ''ájvbin'' félét mondok.
-
-
Wildmage
senior tag
Én azért mondanám ezzel, mert valaminek ez az eredménye, ami még mindíg látható/tapasztalható. Tudtommal ez is egy tipikus alkalmazasa a pp-nek, mint a yet-es, already-s szerkezetek. Az, hpgy a való életben mit használnak Angliában/USA-ban, mert én eddíg csak itthon tanultam/beszéltem angol, de azt vagy 30 tanárnál.
-
buci_
tag
up here, up here...
kov.kerdesem:
''érdekesebb lettél''
you have been interester ? -
Wildmage
senior tag
válasz
#54715584 #262 üzenetére
A magasabbik.
Az alacsonyabb a Kaoz becenévre hallgat és a mai napig elte-s
A Sipi név meg mond valamit, csak én se emlékszem
Egyébként nem én voltam az első, aki elment asszem. No, megyek bevezetés a szakmai németre órára áááááMiért kell 2 üzleti középfok egy közgazdásznak?
-
törölt tag
-
Wildmage
senior tag
válasz
#54715584 #260 üzenetére
Hmm, most nézem, hogy elég értelmetlenül írtam le mikor jártam oda. Szóval még1x. 2000-ben vettek fel, de a szakközepes ötödévem miatt halasztottam és csak 2001 szeptemberétől jártam oda kb olyan nov. elejéig. Egyébként András vagyok. Volt belőlünk asszem 2 is annak idején, mert a haverom, akivel 1 szki-ből jöttünk szintén erre a névre hallgat.
-
buci_
tag
igyekszem..
holnaptol tanulas ezerrel okt. 30-ig!
fejlemenyekrol azert nem fogtok lemaradnimegigerem
-
buci_
tag
ehh
csutortokig kell jelentkeznem nyelvvizsgara.. elo-erettsegi ..
azert szurkoljatok
szerk.: koszi mindenkinek a segitseget!!
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Xiaomi AX3600 WiFi 6 AIoT Router
- Háztartási gépek
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Moderátort keresek a fórumhoz!
- Milyen légkondit a lakásba?
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Autós topik
- Micro Four Thirds
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- További aktív témák...
- LG 27 Odyssey 144Hz Gamer monitor
- 27% Számlával! HP Gaming! 16.1" IPS 144Hz / 7640HS / RTX 4060 / 16GB DDR5 / 512GB NVMe! BeszámítOK
- Samsung Galaxy S24 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Lenovo Thinkpad L13 Yoga Gen4 X360 Érintős! Ryzen 7 Pro 7730U 16GB RAM / 256GB SSD Magyar
- Asus ROG Strix XG27ACDNG - Újszerű
- Bomba ár! Dell Latitude 7320 - i5-11GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- AKCIÓ! Intel Core i9 14900K 24 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I7 6700 / RTX 2060 6GB / 32GB DDR4 / 250SSD+500HDD
- Bomba ár! Dell Latitude 5411 - i5-10400H I 16GB I 256SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Asus TUF Gaming F16 (2024) FX607JV Grey - 16" / Intel Core i7-13650HX / 16GB / 1 TB SSD / NVIDIA
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest