Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Sapphi: StremHU | Source – Self-hostolható Stremio addon magyar trackerekhez
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- vrob: Próbálkozás 386 alaplap újraélesztésre
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Pajac: Windows XP még mindig letölthető
-
LOGOUT
Extrém tuning topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
Achill3uS
nagyúr
nos ha senki nem akarja akkor megkezdem a sort

szóval mint azt sokan tudjátok a hétvégén megtartottuk a 3. Team Hungary összejövetelt és extrém tuning találkozót.
cirka 150 liter folyékony nitrogén jött össze ezúttal, ami végül több mint elégnek bizonyult. toyone kolléga még jelenleg is reszelgeti a videót, pár napon belül szerintem meg fog jönni és biztos vagyok benne, hogy megéri várni rá mint mindig
addig is akik jelen voltak:
Alpi
Brekk
CosmO_O
CSZ
Johni5
northsys
over
subaruwrc
toyone
és jómagam.néhány kép teasernek

eredmények tekintetében, azt kell mondjam mintha egy kisebbfajta rontás szállt volna a csapatra, mindenki megszenvedett a saját maga keresztjével
subaru az asztalon a jobbomon a 05-tel és a kaby lake reccsenéssel, johni a balomon hasonlóképp a skylake-el. de velem szemben az "oldschool" részleg is elég gyakran tört ki hangos nemtetszését kifejező megnyilvánulásokban 
a magam részéről nagyjából azért tudtam mire vállalkozom, a Ryzen nitrózást terveztem be az ASUS Crosshair VI Hero-val és backup tervnek a Maximus IX Apex alapú Kaby-s konfigot vittem magammal.
délre kb már mindenkinek állt a konfigja és folyt a nitró. nálam sem volt másképp a Ryzen konfiggal. léggel elég erősnek bizonyult a procim, egy 5ghz körüli eredményben reménykedtem amit az első 2-3 óra kálváriájában nagyon távolinak éreztem. a coldbuggal nem volt gondom szépen vitte a rendszer az egyre nagyobb minuszokat egészen a fullpotig viszont még 4.5ghz-en sem akart lefutni a cinebench. próbáltam a saját profilomból kiindulni kombinálva elmor ryzen ln2 oc guide-jában leirtakkal. gyakorlatilag nagyon kevés sikerrel. a jó cinebencs eredmény kulcsa a cpu órajelen kivül a megfelelő rambeállitás (3000+ alacsony idozites mellett). a fő probléma a szokásos AMD betegség, az IMC minuszban gyengébben tuningolható mint léghütéssel. elmor szerint átlagosan valahol 2666~3500mhz közötti ramsebességet lehet kipréselni a ryzenből egyelőre minuszban. első körön a 2666mhz-ért is szenvedni kelett aztán valahogy egy idő után beadta a derekát és elkezdett megindulni. over rengeteget segitett nekem, közösen törtük a fejünket mivel, hol lehet nyerni még pár mhz pluszt és végül sikerült 5G fölé jutnunk és nőttek a cinebench pontok.olyan délután 6-7 óra fele (nem tudom pontosan az időérzékem egész napra elveszett, kint már sötét volt) sikerült beütnünk hwboton a 2. legjobb Ryzen Cinebench R15 eredményt a 2392 pontot és a Cinebench 11.5 4. helyet (mindkét eredmény global 8X top10-be is befért). ez itt az üdvrivalgás helye
nem hibába mégis csak a Crosshair VI Hero az eddigi legjobb Ryzen lap a nemzetközi sajtó szerint, két ilyen öreg rókán nem fog ki az új technika sem 
ezután megpróbáltam rámenni egy kis 3D-re, hamár nálunk volt fél budapest vga készlete... de ekkor jött a ryzen ln2 második fekete levese a pcie coldbug problémája. azaz -190 fokon a vga driver eldobálása. ezt teljesen random a vga 3d terhelése váltotta ki. Firestrike-ban pedig az egykártyás rekordot lazán hozta a rendszer, igy jó esély lett volna ezt az előnyt igen komolyan tovább növelni. hát ez a hajó sajnos elúszott. hiába trükköztünk a pcie lane gen1-2-3-ban járatással nem segitett semmi sem amit ilyenkor javasolni szoktak. ez további invesztigációt és próbálkozást kiván a későbbiekben. igy is este 9 felé közeledtünk a csapatból már csak Johni5 és én álltuk a sarat aki szintén ugyenerre a következtetésre jutott egy Ryzen 7 1700 cpu és Asrock 370-es lap kapcsán. villanyoltás, potok felfűtése és egy autónyi cucc összepakolása zárta a sessiont.
elsőre szerintem nem is lehetnénk elégedettebbek egy ennyire kezdeti állapotban lévő platformmal.

szeretném megköszönni mindenkinek a remek hangulatot, segitséget és a támogatást a szokásos szponzoraimnak (ASUS és Oáziscomputer)
Új hozzászólás Aktív témák
- Apple iPhone 12 Pro 512GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R7 2700X / 16GB DDR4 / GTX 1080Ti 11GB / 256SSD + 2TB HDD
- ÁRCSÖKKENTÉS MacBook Pro 17" i7 2.6 GHz 8GB RAM 8 ciklus az akkuban!
- ÚJ MacBook Pro 14" M4 PRO 24GB 512GB Space Black
- Lenovo ThinkPad P14s Gen 2 i7-1165G7 32 GB Ram 512 GB SSD 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

subaru az asztalon a jobbomon a 05-tel és a kaby lake reccsenéssel, johni a balomon hasonlóképp a skylake-el. de velem szemben az "oldschool" részleg is elég gyakran tört ki hangos nemtetszését kifejező megnyilvánulásokban 
nem hibába mégis csak a Crosshair VI Hero az eddigi legjobb Ryzen lap a nemzetközi sajtó szerint, két ilyen öreg rókán nem fog ki az új technika sem