Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Achill3uS

nagyúr

Üdv újra! tegnap megejtettem az első Kaby Lake 7700K ln2 session-t az uj ASUS Maximus IX Apex lappal és egy random 7700K proccal (5GHz 1.30v lég) :C

napokkal ezelőtt megtörtént a lap plasti dippel való kezelése, mint tudjuk az utóbbi időben a legjobb eszköz szigetelésre. a műveletről a facebookomon találhattok még képeket: [link]

gyakorlatilag nem sok időm volt léggel tesztelni a lapot, épphogy megnéztem a ramkezelését, a 4000mhz 12-12-12 sajnos nem megy nekik, igy megelégedtem ugyanezzel az időzitéssel 3866-on a 2d eredményekhez és már neki is kezdtem az ln2-es teszt előkészületeinek.

csak megerősiteni tudom az itt (Kaby Lake és az extrém tuning) elhangzottakat, félelmetesen jól sikerült ez a lap, gyakorlatilag ki merem jelenteni, hogy a valaha készült legjobb ROG lap ha a tuning képességeit nézzük. az LN2 mode-on kivül van a lapon egy RSVD/CBB fix nevű kapcsoló amit ON állásba lökve gyakorlatilag minimális skylake tapasztalattal és az elmor által megoszott M9A OC Guide alapján belőve a feszeket percek alatt csak arra kell figyelnünk, hogy mindig tele legyen a pot nitrogénnel. nem volt olyan restartom vagy kék halálom ahol a tápot le kellett volna kapcsolni vagy akár coldbugba futottam volna a lappal. egészen hihetetlen AMD életérzés volt egy next gen Intelben. megcsinálták azt a lapot amin TÉNYLEG nem kell semmilyen fizikai vagy bármilyen módositás, a full potos ln2-es teszteléshez. számomra ez valami hihetetlen.

és akkor következzenek a számok:

MAX órajel (vcore ~1.90-1.95v között)

uj SuperPI 1M CR

5sec 297ms with Intel Core i7 7700K at 6806MHz

uj SuperPI 32M CR (első futás, a checksum is lemaradt uh ki kellett kapcsolnom a pontokat érte, az effen van még mit dolgozni és waza se volt)

4min 40sec 782ms with Intel Core i7 7700K at 6700MHz

ezután sajnos levizelt a lap még a plasti dipezés és körültekintő papirozás ellenére is. a fő probléma, hogy a ramok ugye a gyorsabb ramkezelés érdekében közelebb kerültek a cpu foglalathoz, igy a cpu pothoz. könnyen lehet, hogy a ramokat is le kell fujnom plasti dippel. ja igen, a proci delidelve volt és Grizzly volt mindenhol, nem érdemes szerintem drágán kingpin pasztát venni, a Thermal Grizzlyvel semmi gondom nem volt birta végig full poton, se crack se semmi.

hirtelen ennyi, a héten tervezek még egy 3D sessiont is nyomni mivel kb 4 liter nitrot használtam el ezekhez az eredményekhez :D

köszönöm az ASUS Magyarország és az Oáziscomputer támogatását!

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés