Hirdetés

2024. május 1., szerda

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1901) tecsu válasza phranxinatra (#1899) üzenetére


tecsu
addikt

Valójában az egész történet egy nagy geg. ;)

https://www.youtube.com/watch?v=F7uwRuF6pYw

(#1902) C0RVUS válasza phranxinatra (#1899) üzenetére


C0RVUS
tag

Úgy látszik, eléggé nézőpont kérdése, hogy ki mit tart gegparádénak, és mit hótkomoly történelmi drámának. Egy koszlott katonai óra szmokinggal nekem azért megmarad a humor kategóriában (ha nem baj :B ).

(#1903) phranxinatra válasza C0RVUS (#1902) üzenetére


phranxinatra
aktív tag

Azt írtad, ez egy geg volt eredetileg. Akárhogy csűröd, ez azt jelenti, hogy alkotói szándék volt kifigurázni a nemtommit. Például én is humorosnak látok néha egy-egy posztot a topikokban, pedig biztos vagyok benne, hogy eredetileg nem gegnek szánták. :)

(#1904) C0RVUS válasza phranxinatra (#1903) üzenetére


C0RVUS
tag

Hát figyelj, itt van: [link]. Nézd meg az első három percet, és döntsd el, hogy humorosnak szánták-e vagy sem, azt, hogy a búvárruha alatt hófehér, kifogástalan szmoking van. (És ebből ugye mindjárt kiderül, hogy jött össze ez az inkriminált kombó. Nem azért, mert az olyan rohadtelegáns.) Attól, hogy te sok pénzt fizettél egy óráért, még nem ez lesz a világ legkomolyabb filmalkotása. :)

(#1905) BAti77 válasza resool (#1900) üzenetére


BAti77
aktív tag

'64-ben a Royal Navy még Omega Seamaster 300-at használt, jelegzetesen "Admiral grey" szövetszíjjal, a Rolex MilSub a '70-es évek terméke... ;)

"Csak az az óra a miénk, amelyikben jól érezzük magunkat, a többi az ördögé."

(#1906) @mriya@ válasza phranxinatra (#1899) üzenetére


@mriya@
őstag

Ezek szerint már a regényt is a Rolex szponzorálta. :C

Bose, Philips hangcuccok a hardveraprón.

(#1907) Tulku válasza C0RVUS (#1889) üzenetére


Tulku
veterán

Gyönyörű ez a roller...a szíj kevésbé...de még így is hozzám vághatnák...tennék rá jubilee-t...azzal nézne ki baromi jól...

(#1908) squir


squir
aktív tag

Új limitált Sinn: BLU1
Eszméletlen szép lett, de nagyon kis darabszámban készül.

Sinn BLU1 Limited Edition Watch For Page & Cooper

(#1909) Deskdiver válasza C0RVUS (#1902) üzenetére


Deskdiver
senior tag

Szerintem azért érdekes még ha esetleg véletlen is ,hogy Connery egy kék/piros/zöld "regimental" szíjon viseli az órát. Ezek a szíjjak a "színkódos" katonai övekből eredeztethetőek. Az említett kombináció pedig a Royal Scots regiment 3 színe. Ha ez geg akkor Bond a saját maga paródiája, de igazad van nézőpont kérdése. :)

(#1910) phranxinatra válasza C0RVUS (#1904) üzenetére


phranxinatra
aktív tag

Dehogy nézem! Sok évvel ezelőtt letöltöttem az összes Bond-filmet HD-ben (jelentősen devalválva ezzel csabulaxi dvd-kollekciójának értékét), és a Dr. No-ig sikerült eljutnom a szisztematikus végignézésben, szóval gondolhatod, mennyire tartom komoly vagy jó filmeknek a 007 kalandjait. Amikor a Submarinerért kifizettem a "sok pénzt", akkor sem ez a bondos bohóckodás lebegett a szemem előtt. :) A nato-szíjról meg már sokszor leírtam a véleményemet, nem teszem meg mégegyszer, nagyjából ugyanaz mint tecsué.


Ezen a Subon soha nem lesz nato :)

(#1911) BAti77 válasza phranxinatra (#1910) üzenetére


BAti77
aktív tag

Hát' erre én sem tennék mást, mert ezzel a tokkal semmilyen más szíj sem mutat úgy igazán jól... :))

"Csak az az óra a miénk, amelyikben jól érezzük magunkat, a többi az ördögé."

(#1912) vadászcsiga válasza squir (#1908) üzenetére


vadászcsiga
félisten

Sajnos a sellitát nem feledteti.

(#1913) phranxinatra válasza BAti77 (#1911) üzenetére


phranxinatra
aktív tag

Ami az egyik nagy pozitívuma a sok közül. :)

(#1914) BAti77 válasza phranxinatra (#1913) üzenetére


BAti77
aktív tag

Én szeretem variálni a szíjakat az óráimon, ezért nálam ez inkább egy nagy negatívum, mint egy integrált szíjas óra...de mások vagyunk, kinek hogy... :))

A Sub számomra így festene jól...

"Csak az az óra a miénk, amelyikben jól érezzük magunkat, a többi az ördögé."

(#1915) Wg5113 válasza BAti77 (#1914) üzenetére


Wg5113
aktív tag

Az alatta levő cuccokból össze lehet rakni még egy párat. :))

(#1916) C0RVUS válasza BAti77 (#1905) üzenetére


C0RVUS
tag

Szólj nekik, hogy rosszul tudják: [link]. Bár az is igaz, hogy ami a filmben van, az nem a MOD változat.

(#1907) Tulku: Nehéz nem rajongani ezért a verzióért. Ez maga A búváróra, az ősjelenség, a földre szállt idea (vagy mi... :D ). Aztán elkezdték "javítgatni"...

(#1909) Deskdiver: Arról volt szó, honnan ered az az elképzelés, hogy csiniruhához passzol a búváróra. Éspedig innen, vagyis hogy a Szőr - halál komolyan - előmászott a víz alól patyolat estélyiben egy idétlen mozifilmben.

(#1917) phranxinatra válasza BAti77 (#1914) üzenetére


phranxinatra
aktív tag

Annyira sokszor megbeszéltük már ezt, hogy tényleg csak ismételni tudom magam. Én a falra mászok attól, mikor a drága és minőségi órákra rákerülnek ezek az olcsó, igénytelen és sokszor kurvára nem passzoló szíjak. A gyári fém meg otthon van gondosan becsomagolva, mert eladásnál lehet, hogy 20k-val többet lehet majd kérni a karcmentesség miatt. Ne értsd félre, ez az utolsót nem rád értettem. A nato-szíj meg különösen azóta vérciki, hogy már ilyen ötperces divatblogok is azt szajkózzák, hogy mennyire cool. Régebben legalább tényleg csak azok hordták, akik tudtak is valamit az óratörténelemről.
És ne haragudj, de a "Sub" ezen a képen hányingerkeltően tömény giccs. Nem véletlenül nem ilyenre gyártja a Rolex.

(#1916) C0RVUS: Szerintem a Brosnan-éra SMP-je sokkal inkább megerősítette a búvárórát öltönyhöz szemléletet.

(#1918) phranxinatra válasza @mriya@ (#1906) üzenetére


phranxinatra
aktív tag

Vagy inkább Fleminget a 1016 Explorerrel.

(#1919) C0RVUS válasza phranxinatra (#1917) üzenetére


C0RVUS
tag

Ez már az üzletileg beérlelt gyümölcs. Ezeket az órákat már eleve olyanra tervezték, hogy megfeleljenek ennek az "igénynek" - pont, hogy búvárruhával néznének ki hülyén (szerintem).

[ Szerkesztve ]

(#1920) Deskdiver válasza C0RVUS (#1916) üzenetére


Deskdiver
senior tag

Azt értem miről volt szó. Csak azt nem honnan jött a "geg" sztori meg ,hogy ki fizettet sok pénzt egy óráért és miért fejtegetjük a "divat" mibenlétét egy "exkluzív órák" nevű topikban? Beláthatod ,hogy ez az ami helyzetkomikum azaz "geg". :D

(#1921) ricsik


ricsik
őstag

Nem értem mért kéne egyetemes utat találni, hogy melyik órára milyen szíjat illik, kell, lehet tenni. Mindenki olyat tesz rá, ami tetszik neki, más véleményét persze meg lehet hallgatni, aztán rosszabb esetben leszarni, de ezen vitázni?
Azt azonban én sem értem, hogy egy több ezer eurós órára mért cheapnato kerül fel, vagy olcsó gumi,én ha nátózni akarnék megkeresném a legjobb minőséget, ami illik az óra értékéhez, minőségéhez.
A Bond meg nem hiába lett ilyen sikeres, de felesleges komolyan venni, helyenként vicces, túlzó, de semmiképpen sem gegparádé. Helyén kell kezelni a dolgokat.

[ Szerkesztve ]

(#1922) C0RVUS válasza Deskdiver (#1920) üzenetére


C0RVUS
tag

Szóval érted, hogy nem érted. Igen, ez valóban komikus. Ez az értelmetlen tinibandás kötözködés viszont szomorú. De sebaj, ha megnézed, bőven elfér itt "nálatok", mint "komoly tartalom" (ellentétben például az órahordási konvenciók eredetének fejtegetésével, ezekszerint).

(#1923) phranxinatra válasza C0RVUS (#1919) üzenetére


phranxinatra
aktív tag

Jaj, miért kell mindig ugyanazokat a köröket lefutni? :( Igen, 1953 óta eltelt pár év. Igen, azóta fejlődött valamennyit a technológia. Igen, az óravilágban is létezik evolúció. Igen, az óraviselési szokások megváltoztak. Nem, a profi búvárok ma már nem mechanikus órákat használnak munkájuk során. Nem, az űrhajósok sem mechanikus kronográffal mérik a 14 másodperceket. Igen, van, aki komilfónak tart búvárórát felvenni öltönyhöz. Ööö... kihagytam valamit?

(#1922) C0RVUS: Én benne vagyok az eredetek fejtegetésében.

[ Szerkesztve ]

(#1924) squir


squir
aktív tag

Azért van bőven élet a pár dolláros, elég szar anyagból készült kínai szíjakon túl is! Mostanra a nato szíj használata a divat, az órahordás része lett. Lehet szeretni, nem szeretni de helye akkor is van. Az óra "értékétől" függetlenül.

(#1925) @mriya@ válasza vadászcsiga (#1912) üzenetére


@mriya@
őstag

1000-ből mennyivel volt személyesen problémád? :F

Bose, Philips hangcuccok a hardveraprón.

(#1926) Deskdiver válasza C0RVUS (#1922) üzenetére


Deskdiver
senior tag

:) Szerintem te nem érted. Nem az eredet fejtegetése a komikus hanem ,hogy az adott divat létjogosultságát firtatod és szívügyet csinálsz belőle ami személyesedésbe fordul néha. Az exkluzív óra maga a divat egyik szegmense. Ott meg szabad a pálya. Mindenki azt visel ami neki tetszik. Nincs jó vagy rossz, csak vélemények vannak. Amiből annyi is elég ,hogy "nekem nem tetszik". Felesleges hosszasan lesajnálni. Nem vagyok sem tini sem bandatag és nincs olyan ,hogy "nálatok". Látod ,erre (is) gondoltam...

(#1927) C0RVUS válasza Deskdiver (#1909) üzenetére


C0RVUS
tag

Ha már utánanéztem, akkor megosztanám veled:

A skót gyalogezred színkódja zöld/kék/lila kockás. Ha a "bond-szíj" csíkjait tengerészkék/piros/zöldnek nézzük, akkor a walesi gyalogezred, a gurkha lövészezred, az ún. 29th commando tüzérezred, az 1959-ig létező Királynő Nyugat-Surrey-i Királyi Ezrede, és a Királyi Hadsereg Fogászati Hadteste színeivel egyezik. Ha fekete/piros/zöldnek nézzük (ahogyan általában teszik), akkor a yorkshire-i gyalogezred, és az 1994-ben megszüntetett II. Edvárd Király 7. Saját Gurkha Lövészezrede színeivel, utóbbin a csíkok eloszlása is igencsak hasonló. Bizonyára nem teljesen véletlenül. :)
(Ezt néztem: [link]. Lehet, hogy van hitelesebb forrás is.)

(#1926) Deskdiver: Szerintem meg nem kéne, hogy baj legyen, ha az embert a "tetsziken" túl kicsit mélyebben is érdekel valami.

(#1928) Deskdiver válasza C0RVUS (#1927) üzenetére


Deskdiver
senior tag

:D Köszönöm, érdekes.
A hivatalos szín nevek amik elősegíthetik a további kutatást: Oxford kék, Gosling zöld, Peony piros.

[ Szíjhoz passzol ]

(#1929) phranxinatra válasza C0RVUS (#1927) üzenetére


phranxinatra
aktív tag

Szerencsére nem vagy szőrszálhasogató. :))

[ Szerkesztve ]

(#1930) resool


resool
aktív tag


Mai.

(#1931) Mercutio_ válasza ricsik (#1921) üzenetére


Mercutio_
félisten

Gondolom azért az olcsó gumiszíj, amiért egyesek a bmw-re linglong-ot raknak michelin/bridgestone/pirelli helyett.

Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP

(#1932) BAti77 válasza C0RVUS (#1916) üzenetére


BAti77
aktív tag

Van némi időrendi anomália az álltalad linkelt cikkben az Omegákat illetően. A Seamaster 300 military 1964-től került gyártásra a MOD álltal kért "kard-mutatóval" és lünetta számozással. Ez az 1962-es 164.014 modellből indult...

...ami a korai verzióknál először kapta meg a kardmutatót ...

...de ezt módosították a MOD kérésére a lünetta cseréjével is az 1964-es 165.024-es modellnél...

...1966-ban jött a dátumos 166.024-es modell...

...ezen modellek változatai 1969-ig voltak gyártásban és 1970-ig a MOD szolgálatában, amikor is 1971-ben leváltotta a Rolex 5513 és a kardmutatós 5517 "MilSub". Az Omega házatáján pedig a 120m család első tagja a 166.0073, ami már nem tekinthető military órának...

...röviden ennyit a 300 military-ról...

[ Szerkesztve ]

"Csak az az óra a miénk, amelyikben jól érezzük magunkat, a többi az ördögé."

(#1933) tecsu


tecsu
addikt

Véleményem szerint az olcsó szíjak jól nézhetnek ki egy - nem csak árban hozzá passzoló - olcsó órán, de egy exkluzív, különleges, esetleg drága órán, főleg ha az alkalmi viselethez illő rosszul hat.

Sokan azzal érvelnek, hogy mindenki azt visel, amit akar stb. Persze, nem is akar parancsolni itt senki a másiknak, viszont azt ne feledjük, hogy az esztétikának van objektív része is.
Egyrészt a fizikából adódóan a természet arányai, harmóniái visszaköszönnek a többség által szépnek tartott műalkotásokon vagy azok részein (pl. aranymetszés), ahogy ennek az ellenkezője igaz a csúnyának tartott műrészleteken; másrészt az evolúció során az emberben (illetve sok élőlényben) kialakultak reflexek adott forma látványára, hang, íz stb. észlelésére. Emiatt kelt sokakban félelmet egy szőrös pók látványa, míg "elolvadnak" egy kisbabától.
Az ezen természeti törvényszerűségek és belénk kódolt attitűd miatti megítélésre pedig rárakódik az adott kulturális, illetve különböző közösségi preferenciák, divatok és azok hagyománya - ami miatt lesz végül ennyire összetett és relatív a modern ízlés.

[ Szerkesztve ]

https://www.youtube.com/watch?v=F7uwRuF6pYw

(#1934) ricsik válasza tecsu (#1933) üzenetére


ricsik
őstag

Felnátózni egy bauhaus, vagy egy öltönyórát nem az amiről te beszélsz. Inkább izlés kérdése. Nem izléstelen és gyomorforgató. Nem közizlés és kultúra ellen elkövetett bűn. Mint ahogy zakót is fel lehet venni farmerhez manapság, de kétlem hogy régebben elfogadott lett volna. Úgy kivágtak volna a színházból, vagy az étteremből, mint a taknyot. Ráadásul egy sokkal lazább, sokmindent engedő és toleráló korban élünk.

[ Szerkesztve ]

(#1935) @mriya@ válasza ricsik (#1934) üzenetére


@mriya@
őstag

Bizony-bizony.
A Balcsin sem engedtek már be a diszkóba minket fürdőnaciban, zavarta a szervezőket.
A narkó annyira már nem.
Meg is szűnt az egész kóceráj. :P

Bose, Philips hangcuccok a hardveraprón.

(#1936) squir válasza ricsik (#1934) üzenetére


squir
aktív tag

:D ;] :DDD

(#1937) toth.balint


toth.balint
csendes tag

Üdvözletem !

Egy kis segítséget szeretnék kérni nem tudom ez -e a legalkalmasabb hely.

Omega órához keresek hélium szelepet. Az óra hátlapjában 168.1650 felirat áll.

Omega Seamaster Planet Ocean XL 45,5 mm 2200.50.00. ( nem tudom az változtat-e bármit is, hogy a másodperc mutató vége nem narancssárga)

Na most utána néztem és a 086ST0115 alaktrész lenne a hélium szelep ami rá való, mindeközben találtam egy oldalon egy 086STZ000610 alaktrészt ami úgyszint hélium szelep lenne és a leírásban azt írja az eladó , hogy 168.1650 -re passzol az alkatrész.

Tanácstalan vagyok többek között azért , mert a fent írt alkatrészt sehol nem találom az alsóból viszont találtam, csak nem tudom jó lenne-e az órára.

Ha valaki megosztaná tapasztalatát vagy szaktudását velem, azt megköszönném.

Köszönettel.
B.

(#1938) ronin s8 válasza toth.balint (#1937) üzenetére


ronin s8
senior tag

Irány a szakszerviz...

"Spongyabob a víz alatt is tud grillezni."

(#1939) 5-ös kezelő válasza phranxinatra (#1918) üzenetére


5-ös kezelő
senior tag

Vajon milyen szíj lesz Andy Vajna óráján, a Casino Royale folytatásában? ;]

[ Szerkesztve ]

(#1940) squir válasza toth.balint (#1937) üzenetére


squir
aktív tag

Ne kockáztass: szakszervíz, vagy profi órás (ne a sarki Józsibácsi). Az alkatrészt meg tudják rendelni, de nem mindegy, hogy melyiket. Saját fejem után nem merném megrendelni (fene tudja honnan) mert könnyen csak pénzkidobás lehet belőle.

(#1941) WiZARD válasza toth.balint (#1937) üzenetére


WiZARD
addikt

A mp mutato vege azert nem narancssarga mert kifakult ;)
(A tobbire mar a tobbiek megirtam a valaszt)

Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal. **** www.PhenomeNato.com ****

(#1942) condy válasza phranxinatra (#1917) üzenetére


condy
senior tag

:D ;] :D

[ Szerkesztve ]

"I think, this is the beginning of a beautiful friendship."

(#1943) @mriya@ válasza condy (#1942) üzenetére


@mriya@
őstag

Hihi! ;-)

Bose, Philips hangcuccok a hardveraprón.

(#1944) resool


resool
aktív tag

Minden nap egy barack...

(#1945) toth.balint válasza WiZARD (#1941) üzenetére


toth.balint
csendes tag

Köszönöm!

Időközbe kiderült a 086ST0115 a rá való hélium szelep.

További kérdés:

Ha valaki került már hasonló helyzetbe mennyibe fájdítanak egy ilyesféle megmozdulást a szakszervízbe?

(#1946) squir válasza toth.balint (#1945) üzenetére


squir
aktív tag

Az azért attól is függ, mit is kell az órával csinálni.
Miért kell benne kicserélni a szelepet? Tisztítás is kell? stb.
Egyszerűbb, ha kérsz egy árajánlatot. A hivatalos szervizek fent vannak a honlapon. Ha budapesti vagy akkor tudom még javasolni pl az Edison utcát (LBS), vagy Hantos Lászlót, stb.

(#1947) phranxinatra válasza 5-ös kezelő (#1939) üzenetére


phranxinatra
aktív tag

A hátunkból hasított bőrből készült... :W

(#1948) 5-ös kezelő válasza phranxinatra (#1947) üzenetére


5-ös kezelő
senior tag

:R

(#1949) phranxinatra válasza condy (#1942) üzenetére


phranxinatra
aktív tag

Na igen, ezt én is szívesebben hordanám öltönnyel, mint békaember ruhával. :))

(#1950) Lavie válasza condy (#1942) üzenetére


Lavie
tag

Condy's choice. :)

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.