Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bb0t: Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- D@reeo: Pi-hole és a Telekom Sagemcom F@st 5670 DNS beállítása
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
-
LOGOUT
A Microsoft Excel topic célja segítséget kérni és nyújtani Excellel kapcsolatos problémákra.
Kérdés felvetése előtt olvasd el, ha még nem tetted.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kloden
senior tag
Sziasztok, szeretnék kis segítséget kérni Tőletek!
Feltételes formázást szeretnék, mégpedig dátumra.
Adott egy halom dátum egy oszlopban, mikor megnyitom az excelt, pirossal emelje ki az egy héten belüli dátumokat, ami meg már elmúlt, azt halványítsa el. Meg lehet ezt oldani szerintetek? -
Kloden
senior tag
Sziasztok, szakiktól kérnék egy képlet segítséget!
Szeretném a névnapokat/szülinapokat excelben kiíratni, hogy a jelen dátumhoz képest még hány nap múlva lesz esedékes az évfordulójuk.
Meg lehet ezt oldani? -
Kloden
senior tag
Sziasztok, nem vagyok nagy Excel szaki, ezért kérném a segítségeteket az alábbi problémával:
Adott egy cella, ami 4-féle értéket vehet csak fel, ebben benne van az üres érték is. (legyen ez most A,B,C,0 érték)
Namost ezt a cellát nézi egy másik cella, méghozzá oly módon, hogy ha teszemazt A a cella értéke, akkor írjon ki 8-at, ha B az értéke, akkor 20-at, stb... ha meg üres a cella, akkor semmit ne írjon ki.
Egyelőre a HA-függvénnyel eljutottam odáig, hogy egyféle értéket megismer a cella, akkor működik is, de 4-féle értéket nem tudok ezzel kezelni, szóval gondolom összetettebb függvény kell ide.
-
Kloden
senior tag
Köszönöm a segítséget nektek, szépen működik!

azopi74: Füreden vagyunk, 14 percért csak azért nem számolok fel díjat, mert élhet a meggondolás jogával, teszem azt elered az eső...
-
Kloden
senior tag
Sziasztok, egy kerékpár kölcsönzős dologhoz kérném a segítségeteket.
Fél óra 375Ft, egy óra 750Ft, egy napra 3000Ft.
A lényeget le is írtam, egy-egy cellában adott a kiadás időpontja hh:mm formátumban, és ugyanígy a visszavétel időpontja is. Ezekből kéne hogy kiszámolja az árat. Mennyire bonyolult ez?
Tehát gondolom ki kell számolnia a két cella közti időtartamot (ez még menne nekem is), azt kerekítenie kell 30 perces pontossággal, szoroznia az árral, de ha már túlmenne az eredmény 3000Ft-on, akkor maximalizálja az árat 3000-ben. -
Kloden
senior tag
Szia, hát ez valami brutális, köszi szépen, nagyon jól néz ki a kis videón, egyelőre ott akadtam meg az első megoldással, hogy az E1 cellát hogyan lehet megcsinálni ilyen legördülő szűrőnek.
Az ok, hogy amit az E1-be beírok az alapján feltételesen megformázza az órarendemet, az megy
-
Kloden
senior tag
Köszönöm, akkor ezekkel próbálkozom!
-
Kloden
senior tag
Sziasztok, azt milyen függvénnyel vagy hogyan lehet lekérdezni, hogy pl adott egy iskolás órarend, és én a Matematika órákra vagyok kíváncsi, és kiírná, hogy a héten ezek az órák milyen napon és milyen órában vannak. Magyarán kigyűjtené a sor-és oszlopinformációit.
-
Kloden
senior tag
válasz
m.zmrzlina
üzenetére
Hálás köszönetem, siker!!

Gondoltam hogy nem lehet valami bonyolult dolog, de így, hogy még a nevét sem tudtam a funkciónak...
-
Kloden
senior tag
Sziasztok, azt szeretném kérdezni, hogy hogyan lehet megcsinálni azt hogy az első 2 sor mindig látszódjon? A táblázat fejlécéről van szó.
Új hozzászólás Aktív témák
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- PC Game Pass előfizetés
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Keresem a Barkács Balázs Játékokat
- Lenovo ThinkPad T14 Gen1 Ryzen5 4650U Refurbished - Garancia
- Sanitas SBM 21 felkaros vérnyomás mérő / 12 hó jótállás
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14400F 32/64GB RAM RX 9060 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A14/Samsung Galaxy A34/Samsung Galaxy A54
- HIBÁTLAN iPhone SE 2020 64GB Black-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4001, 100% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Fferi50