Hirdetés
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Real Racing 3 - Freemium csoda
- arabus: Sokkal rosszabb mint gondoltam,készletes 256Gb memória ára az 10400euró jelenleg
- sziku69: Szólánc.
- droidic: [Memory Leak] Az agy defragmentálása
- Sapphi: StremHU | Source – Self-hostolható Stremio addon magyar trackerekhez
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
-
LOGOUT
A Microsoft Excel topic célja segítséget kérni és nyújtani Excellel kapcsolatos problémákra.
Kérdés felvetése előtt olvasd el, ha még nem tetted.
Új hozzászólás Aktív témák
-
mh197
őstag
Sziasztok!
Újabb probléma lépett fel sajnos..

Van az alábbi makróm:
Private Sub Workbook_Open()
MsgBox "Üdvözlöm a feladat nyilvántartás osztályos kimutatásában!"
ActiveSheet.Protect Password:="A", UserInterfaceOnly:=True, AllowFiltering:=True
End Sub
Private Sub Workbook_BeforeSave(ByVal SaveAsUI As Boolean, Cancel As Boolean)
ActiveSheet.Protect Password:="A", UserInterfaceOnly:=True, AllowFiltering:=True
ActiveWorkbook.UpdateLink Name:=ActiveWorkbook.LinkSources
If SaveAsUI Then
MsgBox "A 'mentés másként' funkció NEM HASZNÁLHATÓ!!!"
MsgBox "A táblázat NEM KERÜLT MENTÉSRE! Mentse ISMÉT a 'mentés' gombbal!!!", vbInformation
Cancel = True
End If
End Sub
Private Sub Workbook_BeforeClose(Cancel As Boolean)
If MsgBox("Biztosan be akarja zárni az osztályos kimutatást ?", 36, "Confirm") = vbNo Then
Cancel = True
End If
End SubAz a lényeg, hogy van egy excel (osztályos kimutatás), amiben több más excel hivatkozva van. Az alábbi sor azért került be, hogy ha rányomok a mentésre, akkor frissítse be az osztályos kimutatásban a behivatkozott cellák adatait.
ActiveWorkbook.UpdateLink Name:=ActiveWorkbook.LinkSources
Amikor azonban megvan nyitva az osztályos kimutatás, és esetleg valamelyik hivatkozott excel fájl is egy időben, akkor az alábbi hibaüzenetet kapom:
Valószínűsítem, hogy az a gond, hogy az aktív munkafüzetben próbál frissíteni a makró, és ezért jön a hiba, de ez csak sejtés.. Esetleg tud valaki segíteni, mit kellene átírni, hogy ne adjon vissza hibát, ha a hivatkozott excel fájl, és az osztályos kimutatás is meg van nyitva egyszerre?
-
mh197
őstag
válasz
Fferi50
üzenetére
Szia!
Ez sajnos nem oldja meg a gondot..
Amit meg akarok csinálni: Van két excel fájl a gépen. A fájl egyik cellája sima hivatkozással behivatkozza B fájl azonos cellájának tartalmát. Ha bezárom a B fájlt (A marad nyitva), és B fáljt kimásolom egy másik könyvtárba és ott megnyitom, módosítom B fájlban a hivatkozott cella tartalmát, majd ment és bezár, és visszamásolom ezt az eredeti B fájl helyére, majd ezt követően megnyitom megnézem az A fájlt-t, akkor nem látom benne a B-ben így módosított adatot. Csak akkor fogom látni, ha az adatok->hivatkozások menüpontban megnyíló ablakon a frissítésre nyomok.
Ez ok is lenne, de ha ráteszem A -ra a lapvédelmet, akkor a frissítés gomb inaktív lesz...Megoldás esetleg?
Próbáltam az általad javasoltat, de nem frissíti sajnos úgy..

-
mh197
őstag
válasz
Fferi50
üzenetére
Köszönöm, ezt elkezdem megírni, remélem menni fog.

Kezdő vagyok még nagyon excel makróban, de amikor időm van olvasom itt a hozzászólásokat, mert sok hasznos infó van benne.
Amire eddig még nem leltem rá:
Lehetséges egy füzetvédelemmel és lapvédelemmel ellátott excel munkafüzetben a csatolásokat frissíttetni makróval? Arra gondolok, hogy pl mikor rányomok a mentés gombra, akkor frissítse be a csatolásokat is. Amikor a lapvédelmet ráteszem, akkor az "adatok->hivatkozások" ablakban látható "Frissítés" gomb inaktív lesz.
Gondolom ehhez a frissítéshez a makrónak hozzá kell férnie a laphoz, amit a Delila_1 által már ajánlott sor megoldana.ActiveSheet.Protect Password:="hűdetitkosjelszó", UserInterfaceOnly:=True
De hogy tudom a csatolt adatokat ezután frissíttetni vele? Olyan makró, ami ugyanazt csinálná, mint amit az "adatok->hivatkozások" ablakban látható "Frissítés" gomb.
Azért lenne ez fontos, mert megnyitáskor ugyan befrissíti az egyéb excel fájlokból csatolt adatokat, de utána nem. Ha a csatolásban hivatkozott fájl egy hálózati mappában van megosztva, és a fájlba beírok valamit egy másik gépről, akkor amibe becsatoltam, csak akkor válik ez az adat láthatóvá, ha újra megnyitom az excel fájlt. Ezért lenne jó egy olyan makró, ami pl a mentés gombra kattintással ugyanazt csinálná, mint amit a megnyitáskor elvégzett csatolások frissítés.
Létezik ilyen?
-
mh197
őstag
A mentés másként funkció használatát akarom jelszóhoz kötni.
Most az alábbi kód van:
Private Sub Workbook_BeforeSave(ByVal SaveAsUI As Boolean, Cancel As Boolean)
If SaveAsUI Then
MsgBox "A táblázat NEM KERÜLT MENTÉSRE! Mentse ISMÉT a 'mentés' gombbal!!!", vbInformation
Cancel = True
End IfEz ugye kompletten tiltja a mentés másként használatát. Mivel lehetne megadni, hogy jelszót kérjen a mentés másként funkciónál? A sima mentés mehet jelszó nélkül, csak a mentés másként lenne jelszóhoz kötött.
-
mh197
őstag
válasz
Delila_1
üzenetére
Mégis van egy "apróbb" gond még az előzővel. Ha berakom a makróba az általad javasolt sort, utána elmentem, akkor nem megy az autoszűrő. A lapvédelmet úgy módosítja, hogy az autoszűrő -ből kiveszi a pipát, ha mentem a fájlt.
Erre van valami megoldás, hogy az autoszűrőt ne vegye ki, vagyis lehessen a lapvédelem ellenére szűrni?
Azt próbáltam, hogy amikor a lapvédelmet ráteszem, úgy mentem, hogy bepipálom az autoszűrőt, de ha utána mentem, akkor magától kiveszi onnan, és már nem is megy a szűrés utána tovább..
-
mh197
őstag
válasz
slashing
üzenetére
Igen, ezt ismerem, hogy átkattintok, és így hivatkozom. De próbáld ki ezt akkor, ha ezt követően elmented és bezárod a két fájlt. Utána a mappát másold át valahová márs helyre, amiben ez a két fájl van, pl másik gépre, és más mappába. Na ha ekkor megnyitod a két fájlt, akkor frissíteni kell az elérési utat.. Ezt akarnám valahogy kikerülni, hogy ne kelljen frissíteni.

-
mh197
őstag
válasz
Delila_1
üzenetére
Egyébként van még egy gondom, amit lehet nem lehet orvosolni..
Ha az egyik excel munkafüzetben hivatkozok egy másik excel munkafüzetre, akkor ugye a hivatkozásban elmenti az adott gépen a hivatkozott munkafüzet elérési útvonalát. pl.: C:/dokumentum/excel/munkafüzet2/...
Mind a két excel munkafüzet egy mappában található. Ekkor ha a mappát a két excel fájlal együtt átteszem másik helyre a gépen, vagy pl másik gépre átmásolom, ahol más lesz az elérési út, akkor az adatok->hivatkozások helyen frissíteni kell az elérési útvonalat.
Meg lehet azt oldani valahogy, hogy ha a két fájl mindig egy mappában van, de pl azt a mappát másik gépre más elérési útra másolom, akkor attól ne kelljen frissíteni a hivatkozásokat? Valahogy úgy megadni a hivatkozott munkafüzetet, hogy azt az adott néven ugyanabban a mappában keresse, de ne vizsgálja az elérési utat.
Lehet, hogy nem kivitelezhető, de gondoltam megkérdem, hátha van erre is megoldás, csak én nem ismerem..

-
mh197
őstag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni excelben.
Az adott munkafüzet celláit védeni kellene a cellaformázás ellen, de nem minden cellát. Jelenleg a lapvédelmet ha bekapcsolom, akkor hiába veszem ki a pipát a védelem - > "zárolt" helyről, akkor azok a cellák attól ugyanúgy nem formázhatóak cellaformázással, jobb klikk esetén azokra a cellákra ugyanúgy inaktív marad a cellaformázás menüpont. Tudom, hogy a lapvédelemnél be lehet pipálni, hogy a védelem bekapcsolása esetén lehessen a cellákat formázni, de az meg azért nem jó, mert 5 db cellán kívül ez ellen az összeset védeni kellene.
Miért kell a cellaformázhatósága: van egy makró benne, hogy cserélődjenek a színek az alábbiak szerint:
Public Idozites As Double
Sub Villogas_ki()
Range("F5:G6").Font.ColorIndex = xlAutomatic
Range("F5:G6").Font.Color = RGB(255, 0, 0)
Range("F5:G6").Interior.Color = RGB(255, 204, 153)
Application.OnTime Idozites, "Szincsere", , False
End SubSub Szincsere()
If Range("F5:G6").Font.Color = RGB(255, 0, 0) Then
Range("F5:G6").Font.Color = RGB(0, 0, 255)
Range("F5:G6").Interior.Color = RGB(255, 0, 0)
Else
Range("F5:G6").Font.Color = RGB(255, 0, 0)
Range("F5:G6").Interior.Color = RGB(255, 204, 153)
End If
Idozites = Now + TimeSerial(0, 0, 1)
Application.OnTime Idozites, "Szincsere", , True
End Sub---
Public Most_villog As Boolean
Private Sub Workbook_Open()
MsgBox "Üdvözlöm a feladat nyilvántartásban!"
If Range("A2") <> "0" And Most_villog = False Then
Call Szincsere
Most_villog = True
ElseIf Range("A2") = "0" And Most_villog = True Then
Call Villogas_ki
Most_villog = False
End If
End SubPrivate Sub Workbook_BeforeSave(ByVal SaveAsUI As Boolean, Cancel As Boolean)
If SaveAsUI Then
Cancel = True
End If
If Range("A2") = "0" And Most_villog = True Then
Call Villogas_ki
Most_villog = False
ElseIf Range("A2") <> "0" And Most_villog = False Then
Call Szincsere
Most_villog = True
End If
End SubPrivate Sub Workbook_BeforeClose(Cancel As Boolean)
If MsgBox("Biztosan be akarja zárni a feladat nyilvántartást ?", 36, "Confirm") = vbNo Then
Cancel = True
End If
End SubAhogy ebben látható az F5:G6 tartomány színe változna az A2 értéke függvényében. Lényegében az adott munkafüzetben az F5:G6 tartományban lévő cellákon kívül mindegyiknek védettnek kellene lenni cellaformázás ellen, ha a lapvédelmet bekapcsolom. Mindez azért kellene, mert ha az F5:G6 tartomány cellaformázás ellen védetté válik a lapvédelem bekapcsolásával, akkor a "színcsere" nem tud futni ezeken a cellákon..

Erre van esetleg valakinek itt ötlete, hogyan lehetne megoldani??

Előre is köszönök minden építő jellegű hozzászólást!

Szép hétvégét!
-
mh197
őstag
Sziasztok!
Segítségre lenne szükségem, mert már felrobbanok lassan...

A probléma az, hogy benti céges gépen excelben gond nélkül be tudom szúrni objektumként a pdf fájl-t a munkalapon, és ikonként is jelenik szépen. Itthon ugyanúgy 2010 -es excelben pedig ugyanazzal a metódussal (objektumbeszúrás -- > létrehozás fájlból --> tallózással kiválasztom a pdf fájlt amit be akarok szúrni, a csatolás fájlhoz, és az ikonként látszik marad nem bebipáltan --> ok --> kidobja a hibaüzenetet), ugyanazon fájlba, amit már benn elkezdtem, ezt a hibaüzenetet dobja:

Tud valaki s.o.s. segíteni, hogy mit kellene átállítani/telepíteni, mert fontos lenne megcsinálnom több pdf fájl beszúrását egy excel munkafüzetbe (folytatnom azt amit benn elkezdtem), de ezt a hibaüzenetet adja.. Ja, és jópofa, mert megkérdezi, hogy hasznos volt a hibaüzenet.. Hát marha vicces ez a microsoft mondhatom..

Megpróbáltam egy teljesen új excelbe is beszúrni egy itthoni pdf fájl-t objektumként, és ugyanezt a hibaüzenetet adja.. Ebből arra következtetek, hogy a gépemen fenn lévő excel-en nincs valami jól beállítva, vagy nincs valami ehhez a beszúráshoz feltelepítve..
Van valakinek ötlete, hogy mi lehet az amit be kellene állítani, esetleg mi az ami hiányzik??
Op rendszer: win7 64 bit,
excel: 14.0.6129.5000 (64 bites)
adobe reader: 9.5.3. (ha esetleg ez is számítana..)
Új hozzászólás Aktív témák
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- VGA kibeszélő offtopik
- AliExpress tapasztalatok
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Apple MacBook
- CES 2026: kvantumpontos OLED monitorok az MSI boszorkánykonyhájából
- Tőzsde és gazdaság
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Háztartási gépek
- További aktív témák...
- Eladó 1db Nokia steel hr hibrid okos óra dobozával
- Samsung Galaxy S23 FE 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Dell Latitude E7470. Olcsó üzleti kategóriás laptop! Új akkumulátor!
- Bomba ár! Dell Latitude 5400 - i5-8265U I 16GB I 512SSD I 14" HD I HDMI I Cam I W11 I Gari
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 6/Apple Watch Series 7/Apple Watch Series 8
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest