- Asszociációs játék. :)
- Pendrive-ról bootolható "belakott" debian linux live Ventoy pendrive-on
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Miért ne vegyél gagyi kínai LED izzósort...
- Az én érdekes, öszvér videokártyám...….
- Samsung LE40A536T1F LCD TV képhiba
- Digitális Állampolgárság Program
- leslieke
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
-
LOGOUT.hu
A Microsoft Excel topic célja segítséget kérni és nyújtani Excellel kapcsolatos problémákra.
Kérdés felvetése előtt olvasd el, ha még nem tetted.
Új hozzászólás Aktív témák
-
lapa
veterán
1. vb súgó telepít
2. excelből alt+f11
3. vb súgó megnyit
4. ''sheetchange event'' bebarkácsol
5. a ''source'' a megváltozott cella
6. for i=1 to aktuális cella if cella(i,oszlop).value=''source'' then msgbox ''ajaj'' end if next i
remélem tudtam vmit segíteni és télleg műxik így. elég barkács így, ugyanis minden bevitel után végigmászik az összes előtte lévő soron. sztem az egyenkénti hasonlítást vmi értelmesebb függvénnyel ki lehet iktatni és akkor nem kell a ciklus... dehát itt századmásodpercekről van szó. -
rdi
veterán
Csak van egy olyan függvény, amiben az egyik változó fölveszi az első cella értékét, aztán végig lépeget az oszlopon, ahol az érték megegyezik, ott hozzáad egyet egy másik változóhoz, és így tovább. Egyidejűleg a talált cellákat melletti cellába beír egy 1 vagy 0-át. A végén kiírja a másik változó értékét, és nullázza magát.
Ezután az első változó felveszi a következő cella értékét, amely mellett nincs ''jelölt '' cella és végig megy az oszlopon, és így tovább.
Más kérdés, hogy erre semmi szükség, ha adatbázist használsz, legyen az akár az acces magaFej! Tor! Potroh!
-
lapa
veterán
izé, ha azt mondod, hogy mindkét adapter mindkét oszlopa mellé raksz egy olyan oszlopot, hogy 1B (=1-es adapter be), 1K (=1-es adapter ki), 2B, 2K (ugyanez) és egymás alá másolod őket (tehát A oszlop: időpont, B oszlop kategória). a listát sorba rakod idő növekvőbe. mellészerkesztesz egy olyan oszlopot, ami megnézi, hogy az előtte lévő milyen kategória (1, 2 + B, K), és arra már lehet sztem logikát csinálni. az eredmény az, hogy minden idő mellé kihozd, hogy akkor kezdett el 1, 2 vagy 0 adapter ''foglalt lenni''. gondolom legfeljebb az előző két sor adatai alapján ez meghatározható. ha ez megvan, az időtartamok az előző sor időpontjaiból sztem megint számolhatók. nem csinálom meg helyetted, mert én sem látom ám igazán át a saját gondolatmenetemet, de sztem megoldható
-
kiskegyed
aktív tag
Ehhez a megoldáshoz mit szósz?
Tudom, nem túl elegáns.
Bővebben: link -
Cathfaern
nagyúr
Gondolkozz 2-es számrendszerben:
A függőleges tengelyen legyen két szám, az egyik az egy, a másik a nulla. Értelemszerűen amikor van hívás, akkor az érték 1-es, ha nincs, akkor nulla. Mivel nem ismerem behatóbban az Excelt, ezért pontos leírást nem tudok adni, de ezt az elvet követve meg lehet valahogy csinálni.
Mondjuk a vízszintes tengely megcsinálása meglehetősen macerásnak tűnik
Új hozzászólás Aktív témák
- Játékkulcsok a legjobb áron: Steam
- AKCIÓ! Microsoft szoftverek, vírusírtó szoftverek, egyéb szoftverek széles választéka!
- Karácsonyi akció: ESET termékek hivatalos forgalmazója / NOD32 / Internet Security / stb.
- Game Pass Ultimate előfizetések 1 - 19 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest