Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Fire/SOUL/CD

félisten

válasz m.zmrzlina #8564 üzenetére

Hali!

Kértem, hogy olvasd el a leírást (ami magyar ráadásul) ;]
    "Számomra ez arról szól, hogy az On Error Resume Next önmagában nem old meg semmilyen hibát csak ettől a kód "nem vesz tudomást" a hibáról."
    nem akarom leírni mindent, ami a linken található, de az On Error Resume Next utasítás nem hogy letiltja, hanem bekapcsolja a beépített hibakezelőt(in-line error handler).
    Az On Error Resume Next rögtön követő sor válthatja ki a hibát, ezért az elé kell rakni. Ha a hiba létrejön, akkor le lehet kezelni (IF err) és a program folytathatja a futását(a példaprogi amit adtam is ezt tenné, csak én abba beraktam egy Exit Sub sort, amivel ugyebár kilép a subrutinból).
    Ha nincs hiba, akkor a hibakezelő rész "ki lesz hagyva" és úgy folytatja a futását.

Zomb€€
    Az OS Regional Settings (Területi Beállítások) módosítása globális, ha külön nincs felprogramozva az adott alkalmazás, akkor ezt veszi alapul. Az adatbázisoknál, amikor létrehozod őket, kapásból van lehetőség, magának az adatbázisnak a "területi beállításaira", azaz, hogy milyen formátumban tárolja az adatokat.(Oracle, Paradox, Access stb).
    Ha a program felülbírálja a területi beállításokat(mert hogy lehet, sima formázással), akkor lényegtelen, hogy magának az adatbázisnak milyen területi beállításai vannak. Elsősorban amit érint ez a beállítás, az a Dátum/idő/pénznem...Szóval ezen esetekben(különösen a tizedesjegy-elválasztó esetén) érdemes csak magában az Excel-ben megváltoztatni az elválasztó karaktert, így nem fogja dátumként azonosítani a pl 1.23-at. Persze kézi beillesztéssel(nem pedig adatok importálásával adatbázisból) ez nem kivitelezhető anélkül, hogy az Exelben át ne írnád a tizedes-elválasztót, mert különben a pontal elválasztott tizedes számokat automatikusan dátumnak értékeli.

Fire.

Új hozzászólás Aktív témák